Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Παίζειν μετά σπουδής. Μικροί Δημιουργοί.

Η σελίδα αυτή αποτελεί κόμβο επανακατεύθυνσης  για τις  ποικίλες εργασίες (Παρουσιάσεις, Βίντεο, Κείμενα, Διηγήματα κτλ) των μαθητών και μαθητριών μας.

374)"Βγαίνοντας από το σχολείο": Με αφορμή το ομώνυμο ποίημα του Ζακ Πρεβέρ και στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας τα παιδιά της Β΄ Γυμνασίου και της του τμήματος ένταξης του Γυμνασίου Παραδεισίου γράφουν τα δικά τους ποιήματα απαντώντας στο ερώτημα τι  έκαναν βγαίνοντας από το σχολείο. 
373)"Η τελευταία μαύρη γάτα": Audiobook από την Ομάδα Φιλαναγνωσίας του Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό Έτος 2023-24). Τα παιδιά διαβάζουν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μαρία Τσάκωνα και Δέσποινα Γιαννιού. 
372) "Τα χαϊκού της Καλλιπάτειρας": Η Β΄ Γυμνασίου Παραδεισίου και τα τμήματα Β1 και Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2023-24) γράφουν χαϊκού με θέμα την Καλλιπάτειρα, με αφορμή το ομώνυμο σονέτο του Μαβίλη που ανθολογείται στο βιβλίο Λογοτεχνίας της Β΄ Γυμνασίου και το σχετικό απόσπασμα του Παυσανία που ανθολογείται στην 9η ενότητα του βιβλίου της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας. 
371)  "Και πάλι για τον Χουμαγιούν και τον Βακάρ": Δυο ζωγραφιές προς τιμή του Χουμαγιούν και του Βακάρ  από τον Μιχάλη Χ. και την Λαμπρινή, που φοιτούν στη Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2023-24). 
370)"Χαϊκού για το έγκλημα στα Τέμπη και την γυναίκα": Η Γ' Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2023-24) γράφει και ζωγραφίζει χαϊκού με θέμα την γυναίκα και το έγκλημα στα Τέμπη στα πλαίσια των μαθημάτων της Λογοτεχνίας και των Εικαστικών. 
369)"Μικροί... αλληλογράφοι": Το Β2 και το Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2023-24) αλληλογραφούν με μαθητές και μαθήτριες από την Ιρλανδία και την Φινλανδία, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αγγλικών Μαρίας Καραπατάκη.  
368) "Rennaisance Monopoly": Επιτραπέζιο παιχνίδι που έφτιαξαν μαθήτριες και μαθητές από το Ε1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2023-24) στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών  και σχετικής δράσης, υπό την καθοδήγηση της συναδέλφου Μαρίας Καραπατάκη. 
367) "Η  αγαπημένη μου γυναικεία φιγούρα από την Ιστορία Β' Γυμνασίου": Μαθήτριες και μαθητές από το Β1 και το Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2023-24) καλούνται να επιλέξουν ποια είναι η αγαπημένη τους γυναικεία φιγούρα που αναφέρεται στο βιβλίο της Ιστορίας, δεν βρίσκουν καμία και αυτό γίνεται αφορμή για να επισημανθεί η υποβαθμισμένη θέση των γυναικών σε όλη την ανθρώπινη Ιστορία. 
366) "Μια ασπίδα για μένα, από... μένα": Μετά το πέρας της σχετικής ραψωδίας της Ιλιάδας, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β1 και Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2023-24) ζωγραφίζουν τις δικές τους ασπίδες ενάντια σε ό,τι φοβίζει καθένα και καθεμιά από αυτούς. 
365) "Μικροί φωτογράφοι": Εδώ κι εδώ φωτογραφίες που αναδεικνύουν την ομορφιά του ελληνικού τοπίου από μαθητές και μαθήτριες από τα τμήματα Γ2 και Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2023-24) μετά την διδασκαλία του αποσπάσματος του τρίτου ύμνου της  "Γενέσως" από το "Αξιον Εστί" του Οδυσσέα Ελύτη στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. 
364)"Το όνομά μου είν' το δικό σου": Οι αφίσες ευαισθητοποίησης  ενάντια στην έμφυλη βία, τα έμφυλα στερεότυπα και την ομοφοβία που έφτιαξαν οι μαθητ@ς από τη Γ΄ Γυμνασίου του Παραδεισίου και τα τμήματα Γ2 και Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2023- 24) στα πλαίσια του μαθημάτος της Νεοελληνικής Γλώσσας. 
363)"Τα ΑμεΑ στην εκπαίδευση": Κείμενα που έγραψαν σε ομάδες με βάση την τεχνική RAFT μαθήτριες και μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό Έτος 2023-24) στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, με θέμα την αναπηρία στο ελληνικό σχολείο. 
362) "Οι γάτες των φορτηγών": Μαθήτριες και μαθητές από την Β΄ Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό Έτος 2023-24) φτιάχνουν ζωγραφιές εμπνευσμένες από τις "Γάτες των φορτηγών" του Νίκου Καββαδία, στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. 
361) "Ελισάβετ Μουτζάν: Εναλλακτική Αυτοβιογραφία": Μαθήτριες και μαθητές από το Γ2 και το Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2023-24) υποθέτουν στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ότι η Ελισάβετ Μουτζάν, αφού κατόρθωσε να διαφύγει στην Ιταλία και να γίνει συγγραφέας,  αφηγείται σε μεγάλη ηλικία τη ζωή της. 
360) "Τι ονειρεύεται ένα σκαντζόχερος και η Β΄ Γυμνασίου Παραδεισίου": Μαθήτριες και μαθητές της Β΄ Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό Έτος 2023-24) ζωγραφίζουν στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας τον σκατζόχερο από το ομώνυμο αφήγημα του Ε. Χ. Γονατά να εκπληρώνει τον στόχο που επιθυμεί και τον εαυτό τους να κατορθώνει ένα μελλοντικό του στόχο. 
359)"Από τους Σεληνίτες στην Ανδρομέδα": Μαθήτριες και μαθητές από τα τμήματα Β1 και Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και την Β΄ Γυμνασίου Παραδεισίου περιγράφουν ή/και ζωγραφίζουν τους πλανήτες και τους κατοίκους τους που φαντάζονται ότι επισκέφτηκαν  μετά τους Σεληνίτες ο Λουκιανός και οι συντρόφοι του, στα πλαίσια της 4ης ενότητας των Αρχαίων Ελληνικών. 
358) "Κι έμεινα με μια τούφα κίτρινες μαργαρίτες ματωμένες στα κλειδωμένα δόντια μου": Μαθήτριες και μαθητές από το Γ2 και το Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2023-24) αφηγούνται "Τα ζα", το απόσπασμα από την "Ζωή εν τάφω" του Στρατή Μυριβήλη που ανθολογείται στο βιβλίο της Λογοτεχνίας Γ΄ Γυμνασίου, από την οπτική γωνία του κομμένου κεφαλιού τους γαϊδουριού. 
357) "'Εμφυλα στερεότυπα στην Ιλιάδα και σήμερα": Μαθήτριες και μαθητές από το Β1 και το Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2023-24)  ερευνούν ομαδικά τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι γυναικείοι χαρακτήρες στην Ιλιάδα, εντοπίζουν τα στερεότυπα της ομηρικής εποχής, επισημαίνουν μια υπάρχουν ακόμα και σήμερα και γράφουν δημιουργικές εργασίες σε πρώτο πρόσωπο, από την οπτική γωνία της ηρωίδας που ανέλαβε η ομάδα τους.  
356) "Πραγματική ζωή": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Γ2 και το Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2023-24) βάζουν ακόμα μια χρονιά τίτλο στον άτιτλο ποίημα του Καρυωτάκης  που είναι γνωστό ως "[Σαν δέσμη από τριαντάφυλλα]",  στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας,
355) "Η ιστορία σε πρώτο πρόσωπο plus. Πρωτοβυζαντινή και μεσοβυζαντινή εποχή, μέρος 2ο": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Β1 και  Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2023-24) προσεγγίζουν ιστορικά γεγονότα σε α' πρόσωπο υποδυόμενα πραγματικά ή μη ιστορικά πρόσωπα που τα έζησαν από πρώτο χέρι ή ζωγραφίζουν εμπνεόμεν@ από πραγματικά ιστορικά πρόσωπα η περιστατικά στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας.
354) "Η Ελένη και ο αργαλειός της": Μαθήτριες και μαθητές από το Β1 και το Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2023-24) ζωγραφίζουν  με αφορμή την ραψωδία Γ της Ιλιάδας αυτό που κατά την γνώμη τους ύφαινε η Ελένη, όταν την ειδοποίησε η Ίριδα για την μονομαχία των... συζύγων της, και/ή πώς φαντάζονται ότι έμοιαζε η Ελένη. 
353) "Ζωγραφιές από τους Ελεύθερους Πολιορκημενους": Οι μαθητές από το Γ1  του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2023-24) ζωγραφίζουν σκηνές εμπνευσμένες από το δεύτερο απόσπασμα του Β΄ Σχεδιάσματος των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" του Σολωμού στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας. 
352)" Και ξαναματαξαναματαξαναπιάνει ο Σολωμός του στίχους μας και βάζει": Μαθητές και μαθήτριες από τη Γ΄ Γυμνασίου  του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2023-24) "συμπληρώνουν"  για ακόμη μια χρονιά τον στίχο που λείπει από το δεύτερο απόσπασμα του Β΄ Σχεδιάσματος των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" του Σολωμού στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας Γ΄  Γυμνασίου . 
351) "Η γλώσσα ως εικόνα plus":  Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Γ1  Γυμνασίου Παραδεισίου  και τα  Γ2 και Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2023-24) γράφουν ή ζωγραφίζουν τι είναι για αυτούς η γλώσσα, πώς φαντάζονται πως θα ήταν η ζωή χωρίς γλώσσα ή με ποιον άνθρωπο θα ήθελαν να συζητήσουν και τί θα του έλεγαν, στα πλαίσια της ενότητας για την Γλώσσα του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας.
350)"Και ποια είναι η Βρισηίδα;": Μαθητές και μαθήτριες από το Β1 και το Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2023-24) δίνουν μορφή, φωνή και υπόσταση στην Βρισηίδα γράφοντας αποσπάσματα από το ημερολόγιο της ή ζωγραφίζοντάς την στα πλαίσια του μαθήματος της Ιλιάδας και δράσης ενάντια στα έμφυλα στερεότυπα. 
349) "Μικροί γραφίστες": Μαθήτριες και μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου σχεδιάζουν εξώφυλλα για την "Αυτοβιογραφία" της Ελισάβετ Μουτζάν ή/και την μυθιστορηματική μικρόγραφία της Ελένης Αλταμούρα που έγραψε η Ρέα Γαλάνακη με τίτλο "Ελένη ή ο Κανένας".  Η εργασία έγινε στα πλαίσια του μαθήματος των Εικαστικών και του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. 
348) "Το γιοφύρι της Άρτας στίχο στίχο": Το Γ2 και το Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2023-24)  ζωγραφίζει στίχους από την παραλογή "Του γιοφυριού της Άρτας" στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. 
346) "Τι εστί  Απόλλωνας": Το  Β1 και το Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2023-24) "απομυθοποιούν" τον Απόλλωνα στην ραψωδία Α της Ιλιάδας
345) "Αφίσα,  να μας  πάρεις μακριά": Οι δημιουργικές εργασίες που υλοποίησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές  των τμημάτων Γ2 και Γ3  του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και  της Γ΄ Γυμνασίου Παραδεισίου  (Σχολικό έτος 2023-24) στα πλαίσια της 1η; ενότητας του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας. 
344) "Το χρέος του γιατρού": Η Κάρμεν και ο Κυριάκος από το Β1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2023-24) γράφουν το χρέος του γιατρού με αφορμή το κείμενο του Πολύβιου "Το χρέος του ιστορικού" που ανθολογείται στο βιβλίο των Αρχαίων Ελληνικών της Β΄ Γυμνασίου. 
343) Αφίσες για τον αθλητισμό: Οι αφίσες με θέμα τον αθλητισμό που υλοποιήσαν με αφορμή την 10η Μέρα Αθλητισμού μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  στα πλαίσια του μαθήματος των Εικαστικών και μαθήτριες και μαθητές του Β1 και του Β3 στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών
342) "Τα νέα της Καλλιπάτειρας": Με αφορμή το απόσπασμα από το έργο "Ελλάδος περιήγησις" του Παυσανία που ανθολογείται στην ενότητα  9 του βιβλίου των Αρχαίων Β΄ Γυμνασίου και το σονέτο το ομώνυμο σονέτο του Μαβίλη, μαθητές και μαθήτριες από τη Β΄ Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό έτος 2022-23 ) παρουσιάζουν πώς υποτίθεται ότι κάλυψαν το γεγονός οι εφημερίδες της εποχής. 
341) "Ασπιδοποιΐα": Μετά το πέρας της σχετικής ραψωδίας της Ιλιάδας, οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Β΄ Γυμνασίου Παραδεισίου  (Σχολικό Έτος 2022-23) ζωγραφίζουν τις δικές τους ασπίδες ενάντια σε ό,τι φοβίζει καθένα και καθεμιά από αυτούς. 
340) "Για τον Χουμαγιούν και τον Βακάρ": Δυο ζωγραφιές προς τιμή του Χουμαγιούν και του Βακάρ  από τις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικός έτος 2022-23) Βένια και Σέβη. 
339) "Ελένη του Ευριπίδη, η ταινία": Μαθήτριες και μαθητές από τη Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείο Ρόδου (Σχολικό έτος 2022-23) υποθέτουν ότι έχουν αναλάβει να γυρίσουν την "Ελένη" σε ταινία και αναλαμβάνουν να γράψουν το μουσικό θέμα της ταινίας, να γράψουν ή να σχεδιάσουν σε κόμιξ προσχέδια του σεναρίου, να προτείνουν διασκευές της τραγωδίας σε διαφορετικά περιβάλλοντα και, επειδή βέβαια η ταινία θα έχει επιτυχία, να γράψουν τη σύνοψη της υπόθεσης του σίκουελ. (Για τα κουστούμια και τα σκηνικά της ταινίας δες στον αριθμό 328). 
338) "Και πάλι στη χώρα του ονείρου":   Μαθητές από την  Γ' Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2022-23) ζωγραφίζουν εικόνες εμπνευσμένες από την επίσκεψη στη χώρα των Ονείρων με αφορμή σχετικό απόσπασμα από την "Αληθινή ιστορία" που διδάχθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.
337) "Αληθινότερη ιστορία":  Παιδιά από τη Γ΄ Γυμνασίου  του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2022-23)συνεχίζουν την "Αληθινή ιστορία" του Λουκιανού στα πλαίσια του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών Γ΄ Γυμνασίου, γράφοντας για άλλους λαούς που "επισκέφτηκαν" ο Λουκιανός και οι σύντροφοί του. 
336) "Χαϊκού και... αντίστροφα χαϊκού για την ειρήνη και τον πόλεμο": Τα  παιδιά από το Γ1 και το Γ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2022-23) γράφουν  και ενίοτε τα ζωγραφίζουν δεκαεφτασύλλαβα και,,, δεκαεννιασύλλαβα χαϊκού για τον πόλεμο και την ειρήνη, με αφορμή τη σχετική ενότητα από τη Νεοελληνική  Γλώσσα Γ΄ Γυμνασίου. 
335) "Πηνελόπεια 2": Σε ένα άλλο λογοτεχνικό σύμπαν η Πηνελόπη δεν περίμενε παθητικά πότε  θα επιστρέψει ο άντρας, Πήρε ένα καράβι  και έφυγε να ζήσει τις δικές της περιπέτειες. Τις περιπέτειές αυτές, την "Πηνελόπεια 2", καταγράφουν τα παιδιά του  Α1 του Μουσικού Σχολείου και του (Σχολικό Έτος 2022-23) . 
334) "Μικροί σκηνοθέτες": Τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2022-23) διαλέγουν ποιο έργο του Ευριπίδη θα ήθελαν να σκηνοθετήσουν. 
333) "Καμία μόνη": Οι αφίσες ευαισθητοποίησης  ενάντια στην έμφυλη βία, τα έμφυλα στερεότυπα και την ομοφοβία που έφτιαξαν οι μαθητ@ς από τη Γ΄ Γυμνασίου του Παραδεισίου και τα τμήματα Γ1 και Γ2  του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2022-23) στα πλαίσια του μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας. 
332) "Ηφαίστεια"Οι ζωγραφιές και τα κολάζ  ηφαιστείων που έφτιαξαν μαθητές και μαθήτριες από τη Γ΄ Γυμνασίου  του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2022-23) με αφορμή το κείμενο της ενότητας 8 του βιβλίου της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.
331) "Η σχεδία του Οδυσσέα": Μαθητές και οι μαθήτριες από το Α1  του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2022-23) κατασκευάζουν ή ζωγραφίζουν τη σχεδία του Οδυσσέα. 
330) "Η μουσική για μένα": Οι εικαστικές δημιουργίες, τα κείμενα και οι μουσικές  που δημιούργησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2022-23) με αφορμή το κείμενο της Ενότητας 6 των Αρχαίων Ελληνικών. 
329) "Πρωτοπρόσωπες αφηγήσεις από τον Όλυμπο": Στα πλαίσια της σχετικής σκηνής από την ραψωδία Α της Ιλιάδας, από μαθητές και μαθήτριες της Β΄Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό Έτος 2022-23).
328) "Μικροί σκηνογράφοι και μικροί ενδυματολόγοι": Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2022-23) σχεδιάζουν (εδώ κι εδώ) σκηνικά και κουστούμια για μια παράσταση. ταινία  της "Ελένης" του Ευριπίδη. 
327) "Όχι στην σχολική βία": Αφίσες ευαισθητοποίησης με αφορμή την Μέρα κατά της Σχολικής Βίας από μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2022-23)
326) "Η 7η Μαρτίου στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου": Φωτογραφίες από την γιορτή της 7ης Μάρτη στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου (Σχολικό Έτος 2022-23)
325) "Όχι στον ρατσισμό": Αφίσες ευαισθητοποίησης από τα παιδιά του Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2022-23), με αφορμή την 3η ενότητα του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας.
324) "Η ζωή της άλλης": Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2022-23) γράφουν αποσπάσματα από το ημερολόγιο του ειδώλου της Ελένης.
323)"Στον αργαλειό της Καλυψώς": Οι μαθητές  και οι μαθήτριες από το Α1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2022-23) ζωγραφίζουν την παράσταση που κατά τη γνώμη τους ύφαινε η Καλυψώ την ώρα που έφτασε στο νησί ο  Ερμής, στην ραψωδία ε της Οδύσσειας.
322) "Στους Φελλόποδες και στην Φελλώ".  Οι μαθητές  και οι μαθήτριες από το Α1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2022-23) ζωγραφίζουν τους Φελλόποδες, για το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.
321) "Το όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη": Οι ζωγραφιές και τα κολάζ με θέμα την ειρήνη που έφτιαξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ1 και του Γ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  (Σχολικό Έτος 2022-23) με αφορμή το απόσπασμα από τον "Περί ειρήνης" του Ισοκράτη που περιλαμβάνεται στα Αρχαία Ελληνικά Γ΄ Γυμνασίου.
320) "Αν η γλώσσα ήταν εικόνα": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Γ΄ Γυμνασίου Παραδεισίου  και τα τμήματα Γ1 και Γ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2022-23) γράφουν ή ζωγραφίζουν τι είναι για αυτούς η γλώσσα, στα πλαίσια της ενότητας για την Γλώσσα του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας.
319) "Η αγορά των θεών στα σόσιαλ": Πώς σχολιάστηκε η αγορά των θεών που είχε θέμα την επιστροφή του Οδυσσέα από τους ίδιους, με βάση σκονισμένους πανάρχαιους i-papyrus που ανακάλυψαν στα υπόγεια του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  οι μαθητές  και οι μαθήτριες του Α1 (Σχολικό έτος 2022-23).
318) "Μια Ελλάδα φως":   Οι δημιουργικές εργασίες που υλοποίησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές  των τμημάτων Γ1 και Γ2  του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και  της Γ΄ Γυμνασίου Παραδεισίου  (Σχολικό έτος 2022-23) στα πλαίσια της 1η; ενότητας του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας. 
317) "Η "Ελένη" τουιτάρει": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τη Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2022-23) γράφουν εδώ τα τουίτ που θα έστελναν η Ελένη, ο Μενέλαος και ο η γερόντισσα μετά το α΄ επεισόδιο της "Ελένης". Εδώ γράφουν τα τουίτ που θα έγραφαν ο Μενέλαος και η Ελένη μετά την α΄ σκηνή του β΄ επεισοδίου.  Εδώ γράφουν τα τουίτ που θα έγραφε ο απορημένος αγγελιοφόρος κατά την διάρκεια του αμοιβαίου της "Ελένης". Εδώ γράφουν τα τουίτ της Θεονόης από διάφορες πραγματικότητες και χρονογραμμές. Κι εδώ τα τουιτ με τα οποία ο Θεοκλύμενος προσκάλεσε τους φίλους του στον γάμο του με την Ελένη. 
316) "Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών": Δράση ενάντια στην έμφυλη βία από μαθητ@ς της Β΄ και της Γ΄ Γυμνασίου Παραδεισίου και της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών (25/11). 
315) "Σύγχρονοι ανθρωπομορφισμοί": Μαθητές και μαθήτριες από το Α1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2022-23) βρίσκουν στοιχεία ανθρωπομορφισμού σε ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων, στα πλαίσια του μαθήματος της Οδύσσειας. 
314) "Η Ρόδος για τη ζωή 2022" : Δράση των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό έτος 2022-23)  στα πλαίσια της 11ης φιλανθρωπικής δράσης " Η Ρόδος για τη ζωή" 
313) "Τα χαϊκού της ειρήνης": Μαθητές και μαθήτριες από το Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2022-23) γράφουν χαϊκού με θέμα την ειρήνη, με αφορμή το απόσπασμα από τον "Περί ειρήνης" του Ισοκράτη που ανθολογείται στην 4η ενότητα του βιβλίου της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσσας. 
312) "Οι εργασίες των παιδιών του Γ1 και του Γ2 Γυμνασίου Πάραδεισίου για τα ΑΜΕΑ": Οι εργασίες που υλοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από την Γ΄ Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό έτος 2021-22) στα πλαίσια εκπαιδευτικού σεναρίου για τα ΑΜΕΑ, για τα μαθήματα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και της Νεοελληνικής Γλώσσας. 
311)"Για τον Χομαγιούν και τον Βακάρ": Οι δημιουργικές εργασίες που έφτιαξαν μαθητές και μαθήτριες των  Γ΄ Γυμνασίου Παραδεισίου και Μουσικού Σχολείου Ρόδου  (Σχολικό Έτος 2021-22) με αφορμή το τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου "Ο Χουμαγιούν και ο Βακάρ" στα πλαίσια της ενότητας για τον ανθρωπισμό του βιβλίου της  Νεοελληνικής Γλώσσας. 
310) "Ελληνικά τοπία": Ζωγραφιές που έφτιαξαν μαθητ@ς από το Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2021-22) στα πλαίσια των μαθημάτων της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και της Γλώσσας. 
309) "Οι δικές μας ασπίδες": Μετά το πέρας της σχετικής ραψωδίας της Ιλιάδας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδους και της Β΄ Γυμνασίου Παραδεισίου  (Σχολικό Έτος 2021-22) ζωγραφίζουν τις δικές τους ασπίδες ενάντια σε ό,τι φοβίζει καθένα και καθεμιά από αυτούς. 
308) "Ιστορία σε α΄ πρόσωπο plus. Υστεροβυζαντινή  περίοδος και η Ευρώπη στον Μεσαιώνα και την Αναγέννηση"΅ Οι μαθητ@ς από το Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2021-22) προσεγγίζουν ιστορικά γεγονότα σε α' πρόσωπο υποδυόμενα πραγματικά ή μη ιστορικά πρόσωπα που τα έζησαν από πρώτο χέρι ή ζωγραφίζουν εμπνεόμεν@ από πραγματικά ιστορικά πρόσωπα η περιστατικά στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας.
307) "Ανήκω μόνο στον εαυτό μου, ρε!": Οι αφίσες ευαισθητοποίησης και τα άλλα πολυτροπικά κείμενα ενάντια στην έμφυλη βία, τα έμφυλα στερεότυπα και την ομοφοβία που έφτιαξαν οι μαθητ@ς από τις Γ΄Γυμνασίου του Παραδεισίου και του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2021-22) στα πλαίσια των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής. 
306) "Και πάλι  ποιος είπε τα κούφια λόγια στην  Αθήνα και ποια ήταν αυτά": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το  Γ1 Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2021-22) γράφουν στα πλαίσια της διδασκαλίας του  ποιήματος "Κούρο Σίβο"  για το μάθημα της  Λογοτεχνίας ποιος ήταν  κατά τη γνώμη τους εκείνος που  είπε στο ποιητικό υποκείμενο τα  λόγια " μιαν κούφιαν ώρα στην Αθήνα"και ποία ήταν αυτά.
305) "Ο τοίχος της ειρήνης": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το  Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2021-22) ζωγραφίζουν ενάντια στο πόλεμο, με αφορμή το διήγημα του Γιάννη Μαγκλή "Γιατί;" στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας 
304) "Walking on the moon": Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2021-22) ζωγραφίζουν τους Σεληνίτες με βάση το απόσπασμα από την "Αληθινή Ιστορία" του  Λουκιανού που ανθολογείται στο βιβλίο των Αρχαίων της Β΄ Γυμνασίου.
303) "Κι άλλα χαϊκού": Μαθήτριες και μαθητές του Γ1 Του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2021-22), γράφουν τα δικά τους χαϊκού στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. 
302) "Η Άν-να στο Β3": Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2021-22) συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό διαδραστικό παιχνίδι "Άν-να", στα πλαίσια δράσης ενάντια στα έμφυλα στερεότυπα και την έμφυλη βία. 
301) "Κάτω από το ηφαίστειο": Οι ζωγραφιές ηφαιστείων που έφτιαξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2021-22) με αφορμή το κείμενο της ενότητας 8 του βιβλίου της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.
300) "Ένα βράδυ σαν κι εκείνο": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2021-22) βάζουν ακόμα μια χρονιά τίτλο στον άτιτλο ποίημα του Καρυωτάκης  που είναι γνωστό ως "[Σαν δέσμη από τριαντάφυλλα]",  στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας,
299)"Η γλώσσα ως εικόνα":  Οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Γ΄ Γυμνασίου Παραδεισίου  και τη Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2021- 22) γράφουν ή ζωγραφίζουν τι είναι για αυτούς η γλώσσα, στα πλαίσια της ενότητας για την Γλώσσα του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας.
298) "Για τα "Κόκκινα Λουστρίνια"": Μαθητές και μαθήτριες από την Α΄ Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό Έτος 2020-21)  αλλάζουν το τέλος ή εικονοποιούν το διήγημα της Ειρήνης Μάρρα "Τα κόκκινα λουστρίνια" στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας.
297) "Από το Παραδείσι στην Ωγυγία":  Μαθητές και μαθήτριες από την Α΄ Γυμνασίου Παραδεισίου  (Σχολικό Έτος 2021-22) ζωγραφίζουν το νησί της Καλυψώς στα πλαίσια του μαθήματος της Οδύσσειας. 
296)"Η ιστορία σε πρώτο πρόσωπο plus. Πρωτοβυζαντινή και μεσοβυζαντινή εποχή": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2021-22) προσεγγίζουν ιστορικά γεγονότα σε α' πρόσωπο υποδυόμενα πραγματικά ή μη ιστορικά πρόσωπα που τα έζησαν από πρώτο χέρι ή ζωγραφίζουν εμπνεόμεν@ από πραγματικά ιστορικά πρόσωπα η περιστατικά στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας.
295) "Και ποια είναι η Χρυσηίδα;": Μαθητές και μαθήτριες από το Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου της Β΄ Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό έτος 2021-22) δίνουν μορφή, φωνή και υπόσταση στην Χρυσηίδα (και λίγο στην Βρισηίδα) γράφοντας αποσπάσματα από το ημερολόγιο της ή ζωγραφίζοντάς την στα πλαίσια του μαθήματος της Ιλιάδας και δράσης ενάντια στα έμφυλα στερεότυπα. 
294)"Ταξίδι στη χώρα του ονείρου": Μαθητές από το  Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2021-22) ζωγραφίζουν εικόνες εμπνευσμένες από την επίσκεψη στη χώρα των Ονείρων με αφορμή σχετικό απόσπασμα από την "Αληθινή ιστορία" που διδάχθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.
293) "Ματαξαναματαξαναπιάνει ο Σολωμός τους στίχους μας και βάζει": Μαθητές και μαθήτριες από το Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2021-22) "συμπληρώνουν"  για ακόμη μια χρονιά τον στίχο που λείπει από το δεύτερο απόσπασμα του Β΄Σχεδιάσματος των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" του Σολωμού στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας Γ΄  Γυμνασίου . 
292) "Τα  tweets  της αγοράς των Αχαιών":  Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  και την Β΄ Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό Έτος 2021-22)  "καταγράφφουν" στο Twitter  τα σχόλια που υποτίθεται ότι έγραψαν διάφοροι Αχαιοί μετά την συνέλευση  που οδήγησε στην σύγκρουση Αχιλλέα και Αγαμέμνονα, όπως αυτή παρουσιάζεται στην ραψωδία Α της Ιλιάδας. 
291) "Ταξιδιωτικές αφίσες":  Οι δημιουργικές εργασίες που υλοποίησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές  της  Γ΄ τάξης (Σχολικό έτος 2021-22) του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και του Γυμνασίου Παραδεισίου στα πλαίσια της 1η; ενότητας του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας. 
290) "Η δική μου γλώσσα είναι η δική μου δύναμη": Ένα κείμενο της Λαβίνιας από το Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2021-22) για τη σχέση της με τη γλώσσα, στα πλαίσια του σχετικού κεφαλαίου της Νεοελληνικής Γλώσσας Γ' Γυμνασίου. 
289) "Επαγγελματικά χρέη": Με αφορμή το κείμενο του Πολύβιου που ανθολογείται στο βιβλίο των Αρχαίων της Β Γυμνασίου και αναφέρεται στο χρέος του ιστορικού, οι μαθήτριες και οι  μαθητές της Β΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  (Σχολικό έτος 2021-22) γράφουν για το χρέος άλλων επαγγελματιών.
288) "Το Γυμνάσιο Παραδεισίου  δίνει  LIFE...ΖΩΗ": Δράση των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό έτος 2021-22)  στα πλαίσια της 11ης φιλανθρωπικής δράσης " Η Ρόδος για τη ζωή" 
287)"Τζιτζίκια, μαργαρίτες και πολύ καλοκαίρι μέσα στο χειμώνα": Οι δημιουργικές εργασίες των μαθητριών.μαθητών της Α ΄Γυμνασίου του Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό έτος 2021-22) μετά την διδασκαλία των ποιημάτων "Τζιτζίκια στήσαν το χορό" και "Κάτω στης μαργαρίτας τ' αλωνάκι" για το μάθημα της Λογοτεχνίας
286) "Με εγώ δε ζω γονατιστός": Μαθητές και μαθήτριες από το Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2021-22) γράφουν ημερολογιακές καταχωρήσεις ή ερωτικές επιστολές εξόριστων ή φυλακισμένων κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας με αφορμή το ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη "Στο παιδί μου", για το μάθημα της Λογοτεχνίας. 
285) "Αντί αποχαιρετισμού": Η Νίκη Ν.,  μαθήτρια  στο  τμήμα  Γ1 του Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό Έτος 2020-21)  αποχαιρετά το Γυμνάσιο. 
284) "Σχηματικά ποιήματα": Σχηματικά ποιήματα εμπνευσμένα από διάφορα ποιήματα που διδάχτηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς. Από την Α΄ Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό Έτος 2020-21) .  
283) "Σχετικά με τον ανθρωπισμό":  Οι δημιουργικές εργασίες που έφτιαξαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου Παραδεισίου  (Σχολικό Έτος 2020-21) με αφορμή το τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου "Ο Χουμαγιούν και ο Βακάρ" στα πλαίσια της ενότητας για τον ανθρωπισμό του βιβλίου της  Νεοελληνικής Γλώσσας. 
282) ¨Πηνελόπεια¨: Σε ένα άλλο λογοτεχνικό σύμπαν η Πηνελόπη δεν περίμενε παθητικά πότε  θα επιστρέψει ο άντρας, Πήρε ένα καράβι και έψαξε να τον βρει. Τις περιπέτειές της, την "Πηνελόπεια", καταγράφουν τα παιδιά των Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου και του Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό Έτος 2020-21) . 
281) "Οι ασπίδες της Β΄ Γυμνασίου Παραδεισίου": Μετά το πέρας της σχετικής ραψωδίας της Ιλιάδας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου Παραδεισίου  (Σχολικό Έτος 2020-21) ζωγραφίζουν τις δικές τους ασπίδες ενάντια σε ό,τι φοβίζει καθένα και καθεμιά από αυτούς. 
280) "Η ιστορία σε α' πρόσωπο plus, μέρος 2ον" : Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Α3 του Γυμνασίου (Κλασική εποχή) και την Α΄ Λυκείου του  Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Ρωμαϊκή και πρωτοβυζαντινή εποχή)  (Σχολικό Έτος 2020-21) προσεγγίζουν ιστορικά γεγονότα σε α' πρόσωπο υποδυόμενα πραγματικά ή μη ιστορικά πρόσωπα που τα έζησαν από πρώτο χέρι ή ζωγραφίζουν εμπνεόμεν@ από πραγματικά ιστορικά πρόσωπα η περιστατικά στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας.
279) "Κυκλώπεια": Μαθήτριες και μαθητές από τις Α΄ Γυμνασίου Παραδεισίου και Μουσικού Σχολείου Ρόδου  (Σχολικό Έτος 2020-21)  ζωγραφίζουν σκηνές από την περιπέτεια του Οδυσσέα στο νησί των Κυκλώπων. 
278) "Πρωινό άστρο":  Μαθήτριες και μαθητές από την Α΄ Γυμνασίου  Παραδεισίου  (Σχολικό Έτος 2020-21) εικονογραφούν το απόσπασμα από το "Πρωινό άστρο" του Ρίτσου που ανθολογείται στο βιβλίο της Λογοτεχνίας. 
277) "Οδύσσεια":  Μαθητές και μαθήτριες από την Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2020-21)  ζωγραφίζουν σκηνές από τις περιπέτειες του Οδυσσέα. 
276) "Κι άλλον μύθο θα σας πω. Χιουμοριστικά... ": Μαθήτριες από το Γ1 Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2020-21)  διασκευάζουν χιουμοριστικά αρχαίους μύθους στα πλαίσια τους μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. 
275) "Για την "Ελένη"": Οι δημιουργικές εργασίες  μαθητριών από το Γ1 Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2020-21)  μετά το  τέλος της διδασκαλίας της ¨"Ελένης
274) "Τα ημερολόγια ενός σύγχρονου πολέμου":  Τα ημερολόγια πολέμου που έγραψαν μαθητές και μαθήτριες από την Γ΄ Γυμνασίου του Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό Έτος 2020-21)  στα πλαίσια της διδασκαλίας της ενότητας για την ειρήνη και τον πόλεμο για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. 
273) "Η Ιστορία σε α΄ πρόσωπο στα χρόνια του κοροναϊού, μέρος 1ον":  Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Α3 του Γυμνασίου (από την μινωική ως την αρχαϊκή εποχή ) και την Α΄ Λυκείου του  Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Από την μυκηναϊκή ως της ελληνιστική εποχή)  (Σχολικό Έτος 2020-21) προσεγγίζουν ιστορικά γεγονότα σε α' πρόσωπο υποδυόμενα πραγματικά ή μη ιστορικά πρόσωπα που τα έζησαν από πρώτο χέρι, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας.
272) "Σχέδια και σχεδίες για τον Οδυσσέα":  Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τις Α' Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και του Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό Έτος 2020-21) κατασκευάζουν ή ζωγραφίζουν τοτη σχεδία του Οδυσσέα. 
271) "Εγώ με λάβα τα 'λαβα": Οι ζωγραφιές ηφαιστείων που έφτιαξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2020-21) με αφορμή το κείμενο της ενότητας 8 του βιβλίου της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.
270) "Λυπημένα τριαντάφυλλα": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2020-21) βάζουν ακόμα μια χρονιά τίτλο στον άτιτλο ποίημα του Καρυωτάκης  που είναι γνωστό ως "[Σαν δέσμη από τριαντάφυλλα]",  στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας, το οποίο διδάχθηκαν και φέτος από απόσταση λόγω της καραντίνας.
269) "#us too":  Οι αφίσες ενάντια στον σεξισμό που έφτιαξαν οι μαθήτριες και οι μαθητές από  την Γ΄ Γυμνασίου Παραδεισίου  και το Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2020-21) στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας
268) "January Collection 2021": Η Μαργαρίτα Χ., μαθήτρια του Α3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2020-21), προσπαθεί να αντέξει την τηλεκπαίδευση σχεδιάζοντας παράλληλα ρούχα. 
267) "Σε μαγικό νησί": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τις Α' Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και του Γυμνασίου Παραδεισίου  (Σχολικό Έτος 2020-21) ζωγραφίζουν τον νησί της Καλυψώς. 
266) "Ξαναματαξαναπιάνει ο Σολωμός τους στίχους μας και βάζει": Μαθητές και μαθήτριες από το Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2020-21) "συμπληρώνουν"  για ακόμη μια χρονιά τον στίχο που λείπει από το δεύτερο απόσπασμα του Β΄Σχεδιάσματος των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" του Σολωμού στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας Γ΄  Γυμνασίου . 
265) "Η αγορά των θεών":  Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τις Α' Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και του Γυμνασίου Παραδεισίου  (Σχολικό Έτος 2020-21) ζωγραφίζουν σκηνές από την αγορά των θεών στην ραψωδία α' της Οδύσσειας  
264) "Στείλε μου μήνυμα χρόνιά το περιμένω": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τις Α' Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και του Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό Έτος 2020-21) γράφουν τα sms  που έστειλε η Αθήνα στον Οδυσσέα για να τον ενημερώσει ότι οι θεοί αποφάσισαν να τον βοηθήσουν. 
263) "Η γλώσσα κι εγώ": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Γ΄ Γυμνασίου Παραδεισίου  και  το Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2020- 21) γράφουν ή ζωγραφίζουν τι είναι για αυτούς γλώσσα, στα πλαίσια της ενότητας για την Γλώσσα του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας.
262) "Ξαναποκρυπτογραφούμε τον δίσκο της Φαιστού": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Α3 του Γυμνασίου και την Α΄ Λυκέιου του  Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2020-21) "ερμηνεύουν" και σχεδιάζουν τα σύμβολα που αναγράφονται στον δίσκο της Φαιστού. 
261) "Η "Ελένη" τουιτάρει: Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου(Σχολικό Έτος 2020-21)   γράφουν  εδώ κι εδώ τα τούιτ που θα έστελναν η Ελένη και ο Τεύκρος μετά τον πρόλογο της "Ελένης".  
260) "Ο ιστός":  Το πρώτο βιβλίου του Νίκου Διονυσάτου, μαθητή της Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2020-21). 
259) "Η ασπίδα του Αχιλλέα": Η Εβίτα, μαθήτρια στο Β1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2019-20) ζωγραφίζει την ασπίδα του Αχιλλέα.
258) "Η γυναίκα της  Ιλιάδας σε α' πρόσωπο": Μαθητές και μαθήτριες από το Β1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2019-20) γράφουν υιοθετώντας την οπτική διάφορων ηρωίδων της Ιλιάδας στα πλαίσια του σεναρίου "Η θέση της γυναίκας  στην Ιλιάδα", που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
257) "Οι Φελλόποδες ξανάρχονται": Μαθητές και μαθήτριες από την Α' Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό Έτος 2019-20) ζωγραφίζουν τους Φελλόποδες στα πλαίσια του μαθήματος της  Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.
256) "Χιουμοριστικές ιστορίες": Μαθητές από το Γ1 και το Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2019-20) γράφουν χιουμοριστικά κείμενα μετά το πέρας του σεναρίου "Χιούμορ και Λογοτεχνία" που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
255) "Πασχαλινή ιστορία": Η χιουμοριστική ιστορία που έγραψε η Αγγελική από το Ε1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2019-20) μετά την διδασκαλία κατά τη διάρκεια της καραντίνας του ομώνυμου διηγήματος του Παντελή Καλιότσου.
254)" Checkpoint Iezekeil Pirs ": Teaser  στα πλαίσια της καμπάνιας χρηματοδότησης της ομώνυμης μικρούς μήκους οικολογικής ταινίας, σε σενάριο του Νίκου και σκηνοθεσία του Άρη, μαθητών στο Ε2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2019-20).
253) "Δεν μ΄αγαπά και περισσεύει ένα": Κείμενα για την ερωτική απώλεια από μαθητές και μαθήτριες από το Ε1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2019-20), μετά την υλοποίηση σχετικού σεναρίου στα πλαίσια του μαθήματος της  Λογοτεχνίας.
252) "Όχι στην έμφυλη βία! ": Οι αφίσες ενάντια στον σεξισμό που έφτιαξαν οι μαθήτριες και οι μαθητές από το Γ1 και  το Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2019-20) στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας
251) "Σκηνές από την ραψωδία Α": Μαθητές και μαθήτριες από τη Β΄Γυμνασίου Παραδεισίου  (Σχολικό Έτος 2019-20)ζωγραφίζουν σκηνές από την ραψωδία Α της Ιλιάδας.
250) "Τη μέρα εκείνη το βράδυ αυτό": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Γ1 και το Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2019-20) βάζουν ακόμα μια χρονιά τίτλο στον άτιτλο ποίημα του Καρυωτάκης  που είναι γνωστό ως "[Σαν δέσμη από τριαντάφυλλα]",  στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας, το οποίο διδάχθηκαν φέτος από απόσταση λόγω της καραντίνας.
249) "Πρωινό Άστρο (Γιάννης Ρίτσος)":  Οι μαθητές της Α΄ Γυμνάσιου Παραδεισίου (Σχολικό Έτος 2019-20) εικονογραφούν στίχους από το απόσπασμα του "Πρωινού άστρου" που ανθολογείται στο βιβλίο της Λογοτεχνίας Α' Γυμνασίου.
248)  "Τοπική ιστορία της Ρόδου, από το Βυζάντιο μέχρι τους νεότερους χρόνους": Οι ερευνητικές εργασίες (εδώ κι εδώ) των μαθητών και των μαθητριών της Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2019-20) πάνω στην ιστορία του νησιού από τα χρόνια του Ιουστινιανού μέχρι την Οθωμανοκρατία.  Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
247) "Τέχνη και Φιλοσοφία": Οι δημιουργικές εργασίες των μαθητών και μαθητριών του Ε2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2019-2020) στα πλαίσια του μαθήματος της Φιλοσοφίας.  Γράφουν δοκίμια (εδώ, εδώ και εδώ) ή παρουσιάζουν το αγαπημένο τους καλλιτεχνικό έργο (εδώ).  Το σύνολο σχεδόν εργασιών υλοποιήθηκε κατά την διάρκεια της καραντίνας.
246) "Ποίηση και δημιουργία": Οι δημιουργικές εργασίες  της Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2019-2020) για το μάθημα της Λογοτεχνίας. Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζουν (εδώ, εδώεδώεδώεδώ κι εδώ ),  μελοποιούν και απαγγέλλουν (εδώ) οπτικοιποιούν (εδώ) και ζωγραφίζουν (εδώ) ποιήματα. Το σύνολο σχεδόν των εργασιών υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
245) "Και πάλι βάζει ο Σολωμός": Μαθητές και μαθήτριες από το Γ1 και Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2019-20) "συμπληρώνουν"  για ακόμη μια χρονιά τον στίχο που λείπει από το δεύτερο απόσπασμα του Β΄Σχεδιάσματος των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" του Σολωμού στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας Γ΄Γυμνασίου .
244) "Μουσικό Σχολείο Ρόδου Vs Κοροναϊός":  Το χιουμοριστικό τραγούδι μαθητών του Μουσικού Σχολείου  Ρόδου (Σχολικό έτος 2019-2020) για τον κοροναϊό.
243) "Τα όνειρα της  Ελισάβετ": οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Γ1 και το Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  (Σχολικό έτος 2019-2020)  στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας και μετά τη διδασκαλία των κειμένων "Αυτοβιογραφία" της Ελισάβετ Μουτζάν και "Η Μεταμφίεση" της Ρέας Γαλανάκη, γράφουν τα όνειρα που κατά τη γνώμη τους θα μπορούσε να δει ή θα μπορούσε να κάνει η Ελισάβετ Μοιυτζάν.
242) "Το υφαντό της Ελένης": Οι μαθήτριες και οι μαθητές από το Β1 του Μουσικού Σχολείου (Σχολικό Έτος 2019-20) Ρόδου ζωγραφίζουν στα πλαίσια τους μαθήματος της Ιλιάδας τη σκηνή από τον Τρωικό Πόλεμο που νομίζουν ότι ύφαινε η Ελένη στον αργαλειό της όταν την ειδοποίησαν να πάει στα τείχη.
241) "Καθρέφτη καθρεφτάκι μου...": Οι μαθήτριες και οι μαθητές από το Β1 του Μουσικού Σχολείου (Σχολικό Έτος 2019-20) Ρόδου ζωγραφίζουν στα πλαίσια τους μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών το μέρος της Γης το οποίο βλέπουν οι Σεληνίτες μέσα από το κάτοπτρό τους.
240) "ΒΟΥΙ ΓΟΥΙ ΔΟΥΙ": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Ε2  του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2019-20)  γράφουν ποιήματα με την μανιέρα του "ΒΑΟ ΓΑΟ ΔΑΟ", του ποιήματος του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, στα πλαίσια της σχετικής με τη γλώσσας ενότητας του μαθήματος της Φιλοσοφίας.
239) "Γλώσσα είναι...": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Γ΄ Γυμνασίου Παραδεισίου  και τα τμήματα Γ1 και Γ3 της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2019-20) γράφουν ή ζωγραφίζουν τι είναι για αυτούς γλώσσα,στα πλαίσια της ενότητας για την Γλώσσα του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας.
238) "Αδιαφόρετα όντα": Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2019-20)  βάζουν τίτλο στο γνωστό ως " "[Είμαστε κάτι...]" άτιτλο ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας.
237) "Τι εστί  "παραρλάμα"": Οι εικασίες των μαθητών και μαθητριών της Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2019-20) σχετικά με την σημασία της άσημης λέξης που πρωταγωνιστεί στο ομώνυμο δημιούργημα του Δημοσθένη Βουτυρά, στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας.
236) "Είναι γυναικοκτονίες, ανόητε!": Η Β΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2019-20)  στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας "κατεβαίνει στο δρόμο"  διοργανώνοντας μια εκδήλωση/διαδήλωση ενάντια στην έμφυλη βία: Φτιάχνουν αφίσες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης,  γράφουν επιστολές διαμαρτυρίας και δελτία τύπου, παίρνουν συνεντεύξεις από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, φτιάχνουν πανό και συνθήματα.
235) "Ακόμα δεν τη σκότωσε την άτιμη;": ΟΙ μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2019-2020) αφηγούνται την ιστορία που περιγράφεται στο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη "Ακόμα;" από την οπτική γωνία των γειτόνων του χωριού, κυρίως των κουτσομπόληδων, στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας.
235) "Ανακωχή για τα Χριστούγεννα":Η εργασία που υλοποίησε αυτοβούλως και εθελοντικά ο μαθητής της Γ΄Γυμνασίου Παραδεισίου Χρήστος Γ. για την χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου. (Σχολικό Έτος 2019-2020)
234) Η Γιορτή της 17ης Νοεμβρίου από τη Β' Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου: τα παιδιά της Β' Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου οργανώνουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου (Σχολικό Έτος 2019-2020)
233) Και το πουλί παράκουσε: Οι δημιουργικές εργασίες από το  Γ3  και το Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου: οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Γ1 και το Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  (Σχολικό έτος 2019-2020) αλλάζουν την εξέλιξη στο δημοτικό τραγούδι "Του γιοφυριού της Άρτας" υποθέτοντας ότι το πουλί πήγε στη Λυγερή κάποιο διαφορετικό μήνυμα, στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας.
232) Στα βήματα του Ελύτη: κολάζ από την Α' Γυμνασίου Παραδεισίου: κολάζ που δημιούργησαν τα παιδιά της Α' Γυμνασίου Παραδεισίου ακολουθώντας τις θεματικές των κολάζ του Ελύτη (Σχολικό έτος 2019-2020), στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας.
231) "Η 6η Μέρα Αθλητισμού στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου": Εκδηλώσεις και δραστηριότητες στα πλαίσια της 5ης ημέρα αθλητισμού (Σχολικό Έτος 2019-20).
230) "Αλληλεπίδραση μεταξύ γλώσσας και κοινωνίας":  Η ομιλία που έδωσε στο τοπικό TedX o  μαθητής του Δ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) Νίκος Δ. .
229) "Η αρχαία Ρόδος":  Οι παρουσιάσεις της  ερευνητικής εργασίας με θέμα την αρχαία Ρόδο που υλοποίησαν οι μαθητές της Α' Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας.
228)"Η Ιστορία σε α΄πρόσωπο": Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) προσεγγίζουν ιστορικά γεγονότα σε α' πρόσωπο υποδυόμενα πραγματικά ή μη ιστορικά πρόσωπα που τα έζησαν από πρώτο χέρι, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας.
227) "Από το ημερολόγιο ενός ναυτικού": Τα ναυτικά ημερολόγια που έγραψαν η Τσαμπίκα Π. και η Μέλοντι, μαθήτριες στο Γ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) μετά την διδασκαλία του ποιήματος του Νίκου Καββαδία "Κούρο Σίβο", στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας Γ΄Γυμνασίου.
226) "Κυκλώπειες ιστορίες": Οι  μαθητές και οι μαθήτριες από  το Α1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) φτιάχνουν για το μάθημα της Οδύσσειας ζωγραφιές  εμπνευσμένες από την συνάντηση του Οδυσσέα με τον Κύκλωπα
225) "Ο Βουκεφάλας και άλλα ζώα". Με αφορμή την ενότητα 12 του βιβλίου των Αρχαίων της Β΄Γυμνασίου η οποία αναφέρεται στην αγάπη του Αλέξανδρου για τον Βουκεφάλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19)  γράφουν για τα δικά τους αγαπημένα ζώα.
224) "Τα λόγια που σου 'πανε μιαν κούφιαν ώρα...":  Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) γράφουν στα πλαίσια της διδασκαλίας του  ποιήματος "Κούρο Σίβο"  για το μάθημα της  Λογοτεχνίας ποιος ήταν  κατά τη γνώμη τους εκείνος που  είπε στο ποιητικό υποκείμενο τα  λόγια " μιαν κούφιαν ώρα στην Αθήνα"και ποία ήταν αυτά.
223) "Τέχνη είναι... ": Οι αφορισμοί για την τέχνη των μαθητών και των μαθητριών από το Ε2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) στα πλαίσια του μαθήματος της Φιλοσοφίας.
222) "Τα χαϊκού": Τα χαϊκού  που έγραψαν και ζωγράφισαν οι μαθητές και  οι μαθήτριες του  Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) έπειτα από την διδασκαλία των "Τριών Χαϊκού" του Σεφέρη που ανθολογούνται στο βιβλίο Λογοτεχνίας της Γ΄Γυμνασίου.
221) "Τα 17σύλλαβα της Κατερίνας":  Η μαθήτρια Κατερίνα Β. από το Γ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) γράφει τα δικά της χαϊκού, έπειτα από την διδασκαλία των "Τριών Χαϊκού" του Σεφέρη που ανθολογούνται στο βιβλίο Λογοτεχνίας της Γ΄Γυμνασίου.
220) "Και φέτο αυτο-σχεδία- ζουμε": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Α1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) ζωγραφίζουν τη σχεδία του Οδυσσέα για το μάθημα της Οδύσσειας.
219) "Δεν ξέρω από αγάπη": Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) βάζουν ακόμα μια χρονιά τίτλο στον άτιτλο ποίημα του Καρυωτάκης  που είναι γνωστό ως "[Σα δέσμη από τριαντάφυλλα]",  στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας.
218) "Enough is enough": Οι αφίσες ενάντια στον σεξισμό που έφτιαξαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας.
217) "Για το μικρό κουλόμπ": Ένα τραγούδι για το κούλομπ που έγραψε η Τσαμπίκα Π. από το Γ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Γ΄Γυμνασίου.
216) "Λαέ της Ιθάκης". Η ομιλία του Τηλεμάχου στην Ιθακήσιων αγορά πριν ξεκινήσει το ταξίδι του στην Πύλο και την Σπάρτη, όπως την κατέγραψε το Α1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) για το μάθημα της Οδύσσειας.
215) "Φάκελος "Γιοφύρι της Άρτας"!": Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) παίρνουν συνεντεύξεις από την λυγερή, από τον πρωτομάστορα και από άλλα πρόσωπα και... πουλιά που σχετίζονται με το "Γιοφύρι της Άρτας", για το μάθημα της Λογοτεχνίας Γ΄Γυμνασίου.
214) " Και πάλι το "ΒΑΟ ΓΑΟ ΔΑΟ"!": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Ε2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) ζωγραφίζουν αυτό για το οποίο νομίζουν ότι μιλάει το ποίημα του Λαπαθιώτη, για το μάθημα της Φιλοσοφίας.
213) "Τιτανικέ, δεν μας νοιάζει κι αν ναυαγήσεις": Οι μαθητές από το Α1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) ζωγραφίζουν τους Φελλόποδες, για το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.
212) "Ξαναδιαλέγει ο Σολωμός...":  Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) "συμπληρώνουν"  για ακόμη μια χρονιά τον στίχο που λείπει από το δεύτερο απόσπασμα του Β΄Σχεδιάσματος των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" του Σολωμού στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας Γ΄Γυμνασίου .
211) Η αισθητική είναι η ηθική του ...παρελθόντος:  Μαθητές και μαθήτριες της Α' Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2018-19) σχολιάζουν έργα τέχνης της κυκλαδικής και της μινωικής εποχής στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας Α΄Λυκείου.
210) Η 5η μέρα αθλητισμού στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου: Εκδηλώσεις και δραστηριότητες στα πλαίσια της 5ης ημέρα αθλητισμού (Σχολικό Έτος 2018-19).
209) "Η "Ελένη " του Ευριπίδη": Η τραγωδία του Ευριπίδη ζωγραφισμένη από διάφορα τμήματα της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (συνένωση των εργασιών που αναφέρονται στην παρούσα σελίδα με τους εξής αύξοντες αριθμούς: 204, 160, 118)
208) "Είναι κάτι χαρακτήρες...":  Οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου (Σχολικό Έτος 2017-18) περιγράφουν χιουμοριστικά ανθρώπινους τύπους στα πλαίσια του προγράμματος "Χιούμορ και Λογοτεχνία"  και του μαθήματος της Λογοτεχνίας, με αφορμή τα κείμενα "Ποσειδώνας" του Κάφκα και "Ο κακός μαθητής" του Λασκαράτου.
207) "Dream a little dream of me": Οι μαθητές από το  Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2017-18)ζωγραφίζουν εικόνες εμπνευσμένες από την επίσκεψη στη χώρα των Ονείρων με αφορμή σχετικό απόσπασμα από την "Αληθινή ιστορία" που διδάχθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.
206) "Σταδιοδρομία":  Ο Γιάννης Μ.. μαθητής του Γ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2017-18),  μελοποιεί το ποίημα του Καρυωτάκη, με αφορμή το πρόγραμμα "Χιούμορ και Λογοτεχνία" και το μάθημα της Λογοτεχνίας.
205) "Μαθητικές δημιουργίες": Το βιβλίο με τις δημιουργίες παλιών και τωρινών μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ρόδου. 
204) "Τώρα το πλοίο έχει σαλπάρει": Οι εμπνευσμένες από το γ' επεισόδιο, το δ' επεισόδιο και την έξοδο της "Ελένης" ζωγραφιές των μαθητών από το Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2017-18). 
203) "Μικροί κριτικοί 2":  Οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου (Σχολικό Έτος 2017-18) σχολιάζουν σατιρικά ποιήματα του Καρυωτάκη στα πλαίσια του προγράμματος "Χιούμορ και Λογοτεχνία"  και του μαθήματος της Λογοτεχνίας.
202) "Νεωτερική ποίηση":  Μαθητές της Γ ' Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2017-18) γράφουν νεωτερικά ποιήματα στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας. 
201) "Μικροί Χρονογράφοι": Οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου (Σχολικό Έτος 2017-18) με αφορμή το κείμενο του Ροΐδη "Τα υαλοπωλεία" γράφουν τα δικά τους ευθυμογραφήματα  στα πλαίσια του προγράμματος "Χιούμορ και Λογοτεχνία"  και του μαθήματος της Λογοτεχνίας. 
200) "What if.... ήταν άνθρωποι":  Τα κείμενα  που έγραψαν με αφορμή το κείμενο του Μπρεχτ "Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι" οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου (Σχολικό Έτος 2017-18)  στα πλαίσια του προγράμματος "Χιούμορ και Λογοτεχνία"  και του μαθήματος της Λογοτεχνίας.
199)"Γλώσσα είναι...": Οι αφορισμοί για τη γλώσσα  που έγραψαν οι μαθητές από το Ε1του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  (Σχολικό Έτος 2017-18) με αφορμή τη σχετική ενότητα του μαθήματος της Φιλοσοφίας.
198) "Το συναίσθημα κρυμμένο από τις λέξεις": Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2017-18) βάζουν τίτλο στον άτιτλο ποίημα του Καρυωτάκης  που είναι γνωστό ως "[Σα δέσμη από τριαντάφυλλα]",  στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας. 
197)  "Αν ο Μενέλαος δεν αναγνώριζε την Ελένη": Οι μαθητές του Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2017-18) γράφουν (εδώ κι εδώ) στα πλαίσια της "Ελένης" πώς κατά την γνώμη τους θα εξελισσόταν η τραγωδία εάν  ο Μενέλαος έφευγε πριν αναγνωρίσει την Ελένη.
196) "Όσο κι αν χτίζουν φυλακές": Οι μαθητές από το Γ1 (και δυο από το Γ2)  του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2017-18) ζωγραφίζουν σκηνές εμπνευσμένες από το δεύτερο απόσπασμα του Β΄Σχεδιάσματος των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" του Σολωμού στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας. 
195) "Διαλέγει τότε ο Σολωμός...": Οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2017-18) "συμπληρώνουν" το στίχο που λείπει από το δεύτερο απόσπασμα του Β΄Σχεδιάσματος των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" του Σολωμού στα πλαίσια του μαθήματος της ¨Λογοτεχνίας. 
194) " Μουσική είναι...": Οι αφορισμοί για τη μουσική που έγραψαν οι μαθητές από το Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  (Σχολικό Έτος 2017-18) με αφορμή το κείμενο για τη μουσική που ανθολογείται στο βιβλίο της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.
193) "Ο Ερωτόκριτος στο Γιοφύρι της Άρτας". Μια ζωγραφική σύνθεση της Χρυσής από το Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2017-18) στην οποία  συνδυάζει στοιχεία από τα δυο κείμενα, στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας. 
192) "Ένα μύθο θα σας πω": Οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου (Σχολικό Έτος 2017-18) με αφορμή το κείεμνο του Τσιφόρου "Περί της Ελενάρας της κουκλάρας"  διασκευάζουν επί το κωμικότερον διάφορους μύθους στα πλαίσια του προγράμματος "Χιούμορ και Λογοτεχνία"  και του μαθήματος της Λογοτεχνίας. 
191)"Οικογενειακή υπόθεση": Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2017-18) γράφουν τα sms  που έγραφε υποτίθεται η Ελισάβετ Μουτζάν στον αδερφό της, στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. 
190) "Τη γλώσσα μου έδωσαν...ζωγραφική": Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  (Σχολικό Έτος 2017-18) ζωγραφίζουν πώς κατά τη γνώμη τους θα ήταν η γλώσσα αν ήταν εικόνα,  στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και της ενότητας για τη Γλώσσας.
189) "Ο Ερωτόκριτος": Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ2 (και κάποιοι από το Γ1 και το Γ3)  του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2017-18) ζωγραφίζουν σκηνές από τον "Ερωτόκριτο" του Βιτσέντζου Κορνάρου, στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. 
188) "Μια μολυβιά που σβήνει": Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2017-18) ερμηνεύουν ως φιλοσοφικό κείμενο το τραγούδι "Μια μολυβιά" του Μάκη Χριστοδουλόπουλου, στα πλαίσια του μαθήματος της Φιλοσοφίας.
187) "Bridge scenes" : Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ3 (και κάποιοι από το Γ2) του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2017-18) ζωγραφίζουν εμπνευσμένοι από την παραλογή "Του γιοφυριού της Άρτας ." στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.
186) "Η 4η ημέρα αθλητισμού στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου":  Εκδηλώσεις και δραστηριότητες στα πλαίσια της 4ης ημέρα αθλητισμού (Σχολικό Έτος 2017-18).
185) "Η αξία της Φιλοσοφίας σήμερα". Η Κατερίνα Αν, μαθήτρια του Ε1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2016-17) γράφει για τη σημασία της Φιλοσοφίας στη σημερινή εποχή, στα πλαίσια του μαθήματος της Φιλοσοφίας.
184) "Με σημαίες και με ταμπούρλα, κατά του ρατσισμού":  Η Γ Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό έτος 2016-17) ζωγραφίζει τις δικές της σημαίες ενάντια στον ρατσισμό και τα έμφυλα στερεότυπα και υπέρ της αγάπης, της διαφορετικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας Γυμνασίου.
183) "Από την ασπίδα  του Αχιλλέα στον Κύκλωπα και την μνηστηροφονία": Ζωγραφιές μαθητών του Α3 και του Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2016-17) με θέμα την ασπίδα του Αχιλλέα, τον Κύκλωπα και την μνηστηροφονία, στα πλαίσια της Ιλιάδας και της Οδύσσεια αντιστοίχως. 
182) "Γράμματα στον Όμηρο (της Ελένης, της Αφροδίτης, της Θέτιδας, της Ανδρομάχης και της Ήρας)":  Οι ηρωίδες της Ιλιάδας στέλνουν με τη βοήθεια των μαθητών του Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  (Σχολικό έτος 2016-17) επιστολές στον Όμηρο στις οποίες διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο τις παρουσιάζει στην Ιλιάδα, στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας Γυμνασίου.
181)"Ομηρικά τσιμπούσια": Οι εργασίες των μαθητών του Α1 και του Α3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  (Σχολικό έτος 2016-17) στην ομηρική διατροφή στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας Γυμνασίου.
180) "Οδυσσέας και Ναυσικά": Οι μαθητές του Α1 και του Α3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2016-17) ζωγραφίζουν τη συνάντηση Ναυσικάς και Οδυσσέα στην ραψωδία ζ της Οδύσσειας.
179) "Front sight: The beginning":  Η ιστορία που δημοσιεύει σε συνέχειες στο Διαδίκτυο ο μαθητής του Ε2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2016-17) Γιώργος Κ.
178) "What if: Ο Έκτορας ακολουθούσε το πολεμικό σχέδιο της Ανδρομάχης":  Οι μαθητές του Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2016-17) διερωτώνται πως θα εξελισσόταν η Ιλιάδα εάν ο Έκτορας ακολουθούσε το πολεμικό σχέδιο που του προτείνει η Ανδρομάχη στη ραψωδία Ζ.
177) "Το ημερολόγιο του Οδυσσέα και της Καλυψώς":  Οι μαθητές του Α1 και του Α3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2016-17) γράφουν τις ημερολογιακές καταχωρήσεις του Οδυσσέα και της Καλυψώς την νύχτα μετά την "απελευθέρωση" του Οδυσσέα στη ραψωδία ε της Οδύσσειας.
176) "Αρχάγγελος. Δήμος Ελληνικός 3000 ετών": Οι μαθήτριες Έλενα Γ. και Ειρήνη Κ.  από το Δ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου παρουσιάζουν την ιστορική διαδρομή του Αρχάγγελου από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας Α' Λυκείου.
175) "Προσευχές: Από την "Ιλιάδα" στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι":  Οι μαθητές της Β΄Γυμνασίου Παραδεισίου και του Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2016-17) συμπράττουν και  διερευνούν πως παρουσιάζεται σε  σε σύγχρονα ελληνικά τραγούδια η τυπική δομή της ομηρικής προσευχής στα πλαίσια του μαθήματος της Ιλιάδας.
174) "Απατηλοί κόσμοι": Οι εργασίες του Βύρωνα, του Ανδρέα και της Κατερίνας Αν.., μαθητών του Ε1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2016-17), κατόπιν σύγκρισης της πλατωνικής αλληγορίας σπηλαίου, των  περί "Κακόβουλου δαίμονα" του Ντεκάρτ και της ταινίας "Matrix", με αφορμή την σχετική με την γνώση ενότητα της Φιλοσοφίας Β Λυκείου και στα πλαίσια της Δημιουργικής Εργασίας Λυκείου.
173) "Αρχαίοι Ρόδιοι Ολυμπιονίκες και τα αγωνίσματά τους": Η εργασία της Κατερίνας Β., μαθήτριας του Δ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2016-17), στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας της Α Λυκείου. 
172) "Μουσικές Βιογραφίες": Η Αρετή, μαθήτρια του Ε2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2016-17),  μετατρέπει αξιοποιώντας τα όσα αναφέρονται στο κεφάλαιο για τα βιογραφικά είδη στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Β Λυκείου, μετατρέπει στίχους τραγουδιών σε βιογραφικό και αυτοβιογραφικό σημείωμα, στα πλαίσια της Δημιουργικής Εργασίας Λυκείου. 
171) "Τα μιρούνια, οι Sigur Ros, η Φιλοσοφία, το "ΒΑΟ ΔΑΟ ΓΑΟ" του Λαπαθιώτη, το Ε1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου κι ο Παύλος ο Γκογκέν ( συν μία έκπληξη)" : Οι μαθητές του Ε1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2016-17) "ερμηνεύουν" το ποίημα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη "ΒΑΟ ΓΑΟ ΔΑΟ" με αφορμή τη σχετική με τη γλώσσα ενότητα του μαθήματος της Φιλοσοφίας.
170) "Μουσικά ρεπορτάζ": Οι μαθητές του Ε1 και του Ε2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2016-17) μετατρέπουν τραγούδια σε ρεπορτάζ με αφορμή την σχετική με την είδηση ενότητα της Νεοελληνικής Γλώσσας Β Λυκείου. 
169) "Ευτυχισμένος που έφτιαξε την σχεδία του Οδυσσέα": Μαθητές από το Α1 και το Α3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2016-17) κατασκευάζουν τη σχεδία του Οδυσσέα. 
168) "Moonchild. Οι Σεληνίτες": Οι μαθητές του Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2016-17) ζωγραφίζουν του Σεληνίτες με βάση το απόσπασμα από την "Αληθινή Ιστορία" του  Λουκιανού που ανθολογείται στο βιβλίο των Αρχαίων της Β΄Γυμνασίου.
167)"Χρέη, χρέη, πολλά χρέη": Με αφορμή το κείμενο του Πολύβιου που ανθολογείται στο βιβλίο των Αρχαίων της Β Γυμνασίου και αναφέρεται στο χρέος του ιστορικού, οι  μαθητές του Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  (Σχολικό έτος 2016-17) γράφουν για το χρέος άλλων επαγγελματιών.
166) "Σαν παράδεισος: Το νησί της Καλυψώς" : Οι μαθητές του Α1 και του Α3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  (Σχολικό έτος 2016-17) ζωγραφίζουν το νησί της Καλυψώς από την ραψωδία ε της Οδύσσειας.
165) "Η συνέλευση των Αχαιών":  Οι μαθητές του Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  (Σχολικό έτος 2016-17) ζωγραφίζουν σκηνές από την συνέλευση των Αχαιών στην ραψωδία Α της Ιλιάδας.
164) "Αγάπη": Η  εθελοντική εργασία της Αγγελικής Θ. και της Κωνσταντίνας Σ,,  μαθητριών του Γυμνασίου Παραδεισίου  (Σχολικό έτος 2016-17)   με θέμα την αγάπη.
163) "Λίγοι Φελλόποδες ακόμα": Μαθητές από το Α1 και το Α3 του  Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2016-17) ξαναζωγραφίζουν τους Φελλόποδες με  βάση το απόσπασμα από την "Αληθινή Ιστορία" του Λουκιανού που ανθολογείται στα Αρχαία της Α Γυμνασίου.
162) "Τα χρόνια της υπομονής":  Οι μαθητές του Α1 και του Α3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2016-17) γράφουν την ημερολογιακή καταχώρηση της Πηνελόπης και του Τηλέμαχου μετά την επίσκεψη της Αθηνά/Μέντη. 
161) "Ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο": Το Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2016-17) "απομυθοποιεί" τον Απόλλωνα στην ραψωδία Ατης Ιλιάδας.  
160) "Μέσα σε ψέματα που γίνανε θεσμοί": Ζωγραφιές των μαθητών του  Γ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2013-14, ξέχασα να το σημειώσω τη χρονιά του) εμπνευσμένες από τον Πρόλογο και το α΄επεισόδιο της "Ελένης" του Ευριπίδη.
159)  "Ξενιτεμένα πουλιά" : Τα δημιουργήματα των μαθητών της Β΄Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχ. Έτος 2016-17) με αφορμή τα τραγούδια της ξενιτιάς που  για το μάθημα της Λογοτεχνίας.
158) "Τι ντροπή!": Η εικονογραφημένη ιστορία που έφτιαξε η μαθήτρια του Ε2 του Μουσικού Σχολείο Ρόδου (Σχολικό έτος 2016-17) Ελευθερία Π. με αφορμή την θεματική έννοια "κόμιξ" στο μάθημα της "Νεοελληνικής Γλώσσας"  Β΄Λυκείου.
157) "Η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου στο Φεστιβάλ Artiva": Η εμφανίση για την οποία βραβεύτηκε η "Ευρωπαϊκή Χορωδία" του Σχολείου στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Artiva  του Ναυπλίου.
156) " Η γιορτή του Πολυτεχνείου": Αποσπάσματα από την γιορτή του Πολυτεχνείου στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου (Σχολικό Έτος 2016-17), την οποία  και φέτος, όπως κάθε χρόνο,  ανέλαβε  η Β΄ Λυκείου.
155) "Οι αναμνήσεις της Κωνσταντίνας από το Γυμνάσιο Παραδεισίου": Οι δημιουργικές εργασίες των μαθητών της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Παραδεισίου  (Σχολικό έτος 2016-17) με αφορμή το κείμενο "Αναμνήσεις της Κωνσταντίνας από τη Γερμανία" της Άλκης Ζέη για το μάθημα της Λογοτεχνίας της Β΄Γυμνασίου.
154) "Και πάλι στο σχολείο (του Παραδεισίου)":  Οι δημιουργικές εργασίες των μαθητών της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Παραδεισίου  (Σχολικό έτος 2016-17) με αφορμή το κείμενο "Και πάλι στο σχολείο" της Ζωρζ Σαρρή για το μάθημα της Λογοτεχνία της Β΄Γυμνασίου. 
153) "Η 3η Μέρα Αθλητισμού στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου": Οι εκδηλώσεις των μαθητών και μαθητριών του Μουσικού Σχολείου Ροδου (Σχ. Έτος 2016-17)  στα πλαίσια της "3ης μέρας αθλητισμού".
152) "Αγαπημένη μου Πηνελόπη": Οι μαθητές  και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου  του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  (Σχολικό έτος 2015-16) γράφουν τα μηνύματα που έστελνε σε μπουκάλια ο Οδυσσέας ως ναυαγός στο νησί της Καλυψώς.
151) "Ο έρωτας, το τραγούδι του":  Με αφορμή τον "Ύμνο του Έρωτα", το Γ΄στάσιμο της "Αντιγόνης", μαθήτριες από το Ε1 τμήμα της Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ροδου (Σχολικό έτος 2015-16), γράφουν στίχους για τον έρωτα, γράφουν τις απόψεις τους για τον έρωτα,  γράφουν δικά τους ή διασκευάζουν ερωτικά τραγούδια.
150) "Ο Νίτσε, ο Μαρξ και τ' άλλα τα παιδιά": Μαθητές της Β' Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ρόδου (Σχολικό έτος 2015-16)  υπό την εποπτεία  του συναδέλφου Νίκου Τσιρέβελου  παρουσιάζουν τις εργασίες του για τις απόψεις μεγάλων φιλοσόφων περί θρησκείας, για το μάθημα των "Θρησκευτικών " της Β' Λυκείου.
149) "Η "Αντιγόνη " της Δήμητρας Π. " : Η μαθήτρια της Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2015-16) Δήμητρα Π. δίνετι το δικό της τέλος στην  τραγωδία του Σοφοκλή.
148) "Κύκλωπας και στοχοθεσία τοξοθεσία":  Μαθητές και μαθήτριες από την Α΄Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2015-16) ζωγραφίζουν σκηνές απο το επεισόδιο του Οδυσσέα με τον Κύκλωπα και την τοξοθεσία.
147) "A for Antigone":  Σε ένα εναλλακτικό λογοτεχνικό σύμπαν η Αντιγονη διαφεύγει στα βουνά, καλεί τον λαό της Θήβας σε αντίσταση ενάντια στη δικτατορία του Κρέοντα και την επαναστατική της προκήρυξη καταγράφουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2015-16).
146) "Πού πας, καραβάκι, με τέτοιον καιρό: Ο Οδυσσέας στην καταιγίδα": Οι ζωγραφιές και τα κολάζ που έφτιαξαν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου (κυρίως από το Α3) του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2015-16) με θέμα την την καταιγίδα που εξαπολύει ο Ποσειδώνας εναντίον του Οδυσσέα στην ραψωδία ε΄της Οδύσσειας.
145) "Συν Αθηνά και χείρα κίνει: Ο Οδυσσέας δια -σχεδία- ζει": Οι ζωγραφιές και οι κατασκευές που έφτιαξαν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2015-16) με θέμα την σχεδία του Οδυσσέα.
144)"Βράχο- βράχο τον καημό μου": Οι ζωγραφιές και τα κολάζ που έφτιαξαν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου (κυρίως από το Α1) του Μουσικού Σχολείου Ρόδου(Σχολικό έτος 2015-16) με θέμα  το δεύτερο συμβούλιο θεών, την συνάντηση του Ερμή και με την Καλυψώ και την συζήτηση Οδυσσέα και Καλυψώς από την ραψωδία ε'  της Οδύσσειας. 
143) "Η ταφή του Πολυνείκη": Ζωγραφιές των μαθητών της Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2015-16), εμπνευσμένες από τις αγγελικές ρήσεις του φύλακα στην "Αντιγόνη" του Σοφοκλή.
142) " Freak Friendly- Castle 302": Ένα τραγούδι από τους "Castle 302",  το νέο συγκρότητμα του Ρωμανού και του Μάριου από το ΣΤ1 του Μουσικου Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2015-16).
141)  "Πατέρα μεγάλωσα ": Οι ζωγραφιές και τα κολάζ που έφτιαξαν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου (κυρίως από το Α2) του Μουσικού Σχολείου Ρόδου(Σχολικό έτος 2015-16) με θέμα την ραψωδία α της Οδύσσειας (συμβούλιο θεών, η Αθηνά στην Ιθάκη ως Μέντης , ο Τηλέμαχος, η Πηνελόπη και οι μνηστήρες)
140) "Η πιανίστρια Χριστίνα Κ.": Η  μαθήτρια του ΣΤ2 Χριστίνα Κ. (Σχολικό έτος 2015-16) στο πιάνο.
139) "Έπεσε έρωτας στο πρότζεκτ. Τα κολάζ ": Τα κολάζ με θέμα τον έρωτα  που έφτιαξαν  οι μαθητές του Β2 του Γυμνασίου Παραδεισίου  για το  μάθημα του Πρότζεκτ(Σχολικό έτος 2015-16).
138) "Έπεσε έρωτας στο πρότζεκτ. Οι παρουσιάσεις": Οι παρουσιάσεις των εργασιών με θέμα τον έρωτα που εκπόνησαν οι μαθητές του Β2 του Γυμνασίου Παραδεισίου  για το  μάθημα του Πρότζεκτ(Σχολικό έτος 2015-16).
137) "Πολυτροπικά κείμενα από πολύτροπα παιδιά": Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Α3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2015-16)φτιάχνουν τα δικά τους πολυτροπικά κείμενα με αφορμή την  σχετική ενότητα στο μάθημα της Γλώσσας.
136) "I am sailing": Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2015-16) ζωγραφίζουν τους Φελλόποδες από το απόσπασμα της "Αληθινής ιστορίας" του Λουκιανού που ανθολογείται στο βιβλίο των Αρχαίων της Α΄Γυμνασίου 
135) "17 Νοεμβρίου ": Απόσπάσματα από την γιορτη του Πολυτεχνείου που οργάνωσε η Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολειου Ρόδου (Σχολικό έτος 2015-16)
134) "Περασμένα καλοκαίρια και θυμόντας τα  να κλαις" : Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β1 και του Β2 του Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό έτος 2015-16) "γράφουν" την έκθεση που έβαλε η κυρία Κλάρα στις μικρές μαθήτριες του αποσπάσπατος "Και πάλι στο σχολείο" (από το μυθιστόρημα της Ζωρζ Σαρρή "Ε.Π.") με θέμα "Το καλοκαίρι μου".
133) "Διαφορετικότητα". Το βραβευμένο ποιήμα της μαθήτριας του Δ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολ Έτος 2014-15)
132) "Σανίδα σωτηρίας". Το βραβευμένο ποιήμα της μαθήτριας του ΣΤ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολ. έτος 2014-5) Άννας Μ.
131) "Τη φύση στην καλή της ώρα είδα": Μελοποιήσεις ποιημάτων , διασκευές σε μελοποιήσεις ποιημάτων, οπτικοποιήσεις μελλοποιημένων ποιημάτων , και παρουσιάσεις ποιημάτων από τους μαθητές του Δ1 και του Δ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2014-15), στα πλαίσια της θεματικής ενότητας "Ποίηση, από την παράδοση στον μοντερνισμό" του μαθήματος της Λογοτεχνίας.
130) "Εικαστικές παρεμβάσεις, καλλιτεχνικές δράσεις": Από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2014-15)
129) "Το σχολείο των ονείρων μου": Ένα δοκίμιο της μαθήτριας του Δ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό  έτος 2013-14) Μαριλένας Β.
128) "Το αλφαβητάρι της εφηβείας" : Μαθητές και μαθήτριες του Β1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  (Σχολικό έτος 2013-14)ζωγραφίζουν το αλφαβητό της εφηβείας.
127) "Διαφημίζομαι, άρα υπάρχω;": Μαθήτριες από το Δ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2014-15) σχολιάζουν διαφημιστικά μηνύματα.
126) "Ημέρα του πάρκου": Εικαστικές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.
125) "Πώς να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου": Οι ομαδικές εργασίες των μαθητών και μαθητριών του Δ1 και του Δ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικού έτους 2014-15), για τον τρόπο που παρουσιάζεται η φύση στη νεοελληνική ποίηση και τη σχέση της με τον άνθρωπο, στα πλαίσια της θεματικής ενότητας "Ποίηση, από την παράδοση στον μοντερνισμό"  για το μάθημα της Λογοτεχνίας Α΄Λυκείου.
124) "Μου απομένει η λέξη": Οι ζωγραφιές και τα κολάζ των μαθητών και μαθητριών του Δ1 και του Δ2 του Μουσικού Σχολείου  Ρόδου (Σχολικό έτος 2014-15), εμπνευσμένες από ποιήματα Ελλήνων ποιητών, στα πλαίσια της θεματικής ενότητας "Ποίηση, από την παράδοση στον μοντερνισμό" για τη Λογοτεχνία της Α' Λυκείου. 
123)"Μέσα απ' τα δικά σου μάτια": Ένα κείμενο της μαθήτριας του Δ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2014-15) Δήμητρας Π. .
122) "Ελευθερία": Ένα κείμενο της μαθήτριας του Δ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2014-15) Δήμητρας Π. .
121) "Σαν συνταγή μαγειρικής": Ένα διήγημα της μαθήτριας του ΣΤ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2014-15) Κοραλίας Κ. .
120) "Παραλήρημα με πιάνει": Εργασίες μαθητών του Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2014-15)
119) "Γιατί;": Ένα διήγημα της μαθήτριας του Δ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2014-15) Μαριλένας Β.. 
118) Με λένε Μενέλαο, σε λένε Ελένη: Ζωγραφιές των μαθητών και μαθητριών του Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, εμπνευσμένες από το Β΄Επεισόδιο της "Ελένης". 
117) Περί έρωτος: Ζωγραφιές και κείμενα για τον έρωτα μαθητριών και μαθητών από το Ε1 και το Ε2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2014-15) με αφορμή το χορικό της "Αντιγόνης", το οποίο παρατίθεται μελοποιημένο από μαθήτρια της Γ΄Λυκείου Αρχαγγέλου. 
116) Θέλουμε ειρήνη: Οι ζωγραφιές  και τα κολάζ των μαθητών του Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2014-15)  με αφορμή το απόσπασμα από τον λόγο "Περί Ειρήνης" του Ισοκράτη, που ανθολογείται στα Αρχαία Γ΄ Γυμνασίου.
115) Μεγάλοι Έλληνες Στιχουργοί: Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ1 και του Δ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2014-15) σχολιάζουν από τρία τραγούδια του Άλκη Αλκαίου, του Μάνου Ελευθερίου, του Κώστα Τριπολίτη, του Άκη Πάνου, της Ευτυχίας Παπαγιάννοπούλου και του Μανώλη Ρασούλη (μπόνους ένα τραγούδι του Τάκη Σιμώτα)
114) Duets, άλλα 25 τραγούδια της ημέρας: Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2014-15) διαλέγουν το ντουέτο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σήμερα ως "αμοιβαίον" από τον Μενέλαο και την  Ελένη  μετά την συνάντηση και την αναγνώριση τους. 
113) Είμαστε/ δεν είμαστε ποιητές σημαίνει: Τα ποιήματα που έγραψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ1 και του Δ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2014-15) στα πλαίσια της θεματικής ενότητας "Ποίηση, από την παράδοση στον μοντερνισμό" για το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.
112) What is wrong with our world: Το συγκρότημα "Sleepdeep", μέλη του οποίου είναι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ρόδου διασκευάζει, μουσικά και στιχουργικά,  το τραγούδι του Λούις Άρμστρονγκ
111) Χίλια και δυο πρόσωπα: Μαθητές και μαθήτριες του  Δ1 και του Δ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2014-15) σχολιάζουν τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η γυναίκα σε σύγχρονα ελληνικά τραγούδια.
110) Τα φύλα στη λογοτεχνία: Οι ομαδικές εργασίες των μαθητών του Δ1 και του Δ2 (Σχολικό έτος 2014-15) μετά το πέρας της σχετικής θεματικής ενότητας της Λογοτεχνίας Α΄Λυκείου. 
109) Ρέκβιεμ για ένα μάθημα (Νεότερη Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία): Οι μαθητές από το Ε1 και το Ε2 (Σχολικό Έτος 2013-14) του Μουσικού Σχολείο Ρόδοου που επέλεξαν το μάθημα "Νεότερη Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία, επιλεγούν και σχολιάζουν ένα από τα κείμενα που περιέχοντάν στο σχολικό βιβλίο.  
108) Because you' re mine i walk the line. Το ημερολόγιο φυλακής της Αρετούσας: Οι μαθητές του Δ1 και του Δ2 (Σχολικό έτος 2014-15)  του Μουσικού Σχολείου Ρόδου γράφουν σελίδες από το ημερολόγιο  της Αρετούσας ενώ βρίσκεται έγκλειστη και περιμένει τον Ερωτόκριτο.
107) What if  η Ισμήνη βοηθούσε την Αντιγόνη:  Οι μαθητές του Ε1  και του Ε2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2014-15) δίνουν διαφορετική κατεύθυνση στην τραγωδία του Σοφοκλή.
106) Η δίκη της Φραγκογιαννούς: Ρεπορτάζ της δίκης της Φραγκογιαννούς (δες το (88))από την μαθήτρια του Δ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολ. Έτος 2014-15) Δήμητρα Π..
105) Γράμματα από το μέλλον: Τα γράμματα στην Ελισάβετ Μουτζάν και στην Ελένη Αλταμούρα των μαθητών/ριών του Δ1 και του Δ2 του Μουσικού Σχολείου  (Σχολ. Έτος 2014-15) με αφορμή τα κείμενα "Η μεταμφίεση" της Ρέας Γαλανάκη και "Αυτοβιογραφία" της Ελισάβετ Μουτζάν στα πλαίσια της θεματική ενότητας "Τα φύλα στη λογοτεχνία" (Νεοελληνική Λογοτεχνία Α΄Λυκείου)
104)What if ο Τεύκρος μάθαινε την αλήθεια για την Ελένη: Οι μαθητές του Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2014-15) δίνουν διαφορετική κατεύθυνση στην τραγωδία του Ευριπίδη.
103) Η γυναίκα στη λογοτεχνία, τη ζωγραφική και την εργασία κατά τον 19ο αιώνα: Οι ομαδικές εργασίες των μαθητών και μαθητριών του Δ1 και του Δ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολ. έτος 2014-15) με αφορμή τα κείμενα "Αυτοβιογραφία" της Ελισάβετ Μουτζάν και "Η μεταμφίεση" της Ρέας Γαλανάκη στα πλαίσια της θεματικής ενότητας  "Τα φύλα στη λογοτεχνία" (Νεοελληνική Λογοτεχνία Α΄Λυκείου)
102) Τσακώνικη διάλεκτος. Οι μαθητές/τριες του Δ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολ. έτος 2014 -15) Αναστασία, Βαγγέλης Π. και Κωνσταντίνα  παρουσιάζουν την εργασία τους για την τσακώνικη διάλεκτο στα πλαίσια της ενότητας "Γεωγραφικές και κοινωνικές ποικιλίες" της  Έκφρασης- Έκθεσης  Α' Λυκείου
101)"Ποια Ελένη ή Μέσα σε ψέμματα που γίνανε θεσμοί ":  Κάποιες από τις  εργασίες των μαθητών/τριων από το Γ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2013-14)  αναφορικά με τον τρόπο που παρουσιάζεται η Ελένη της Σπάρτης στις τέχνες
100) Η Γ΄ Γυμνασίου Παραδεισίου ΑΞΙΑ ΕΣΤΙ: εργασίες των παιδιών του Γ1 και Γ2 Γυμνασίου Παραδεισίου  (σχ. έτος 2013-14) για το μάθημα της Λογοτεχνίας πάνω στο απόσπασμα της Γενέσεως από το Άξιον Εστί του Οδ. Ελύτη και ένα βιντεάκι-έκπληξη
99) Μια άλλη εκδοχή της Ιλιάδας: μαθητές του Β1 και του Β2 Γυμνασίου Παραδεισίου δίνουν μια δική τους συνέχεια στο ιλιαδικό κείμενο, διαφορετικό από αυτό του Ομήρου.
98) Τελειώσαμε την Ελένη και φέτος: εργασίες των μαθητών του Γ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (σχ. έτος 2013-14) με αφορμή τη συνολική θεώρηση του μαθήματος της Ελένης.
97) Όταν η μουσική σωπάσει: εργασία των μαθητών του Γ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (σχ. έτος 2013-14) για τη σχέση τους με τη μουσική για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών από πρωτότυπο.
96) Φιλική Τιμή: Αφηγήσεις που συνέθεσαν το Β1 και το Β2 του Γυμνασίου Παραδεισίου (σχ. έτος 2013-14) με θέμα τη φιλία μετά τη διδασκαλία της σχετικής ενότητας στη Γλώσσα.
95) "Οι Ολυμπιακοί αγώνες και η αρχαία Ρόδος": Ο Τσαμπίκος και ο Ανδρέας,  μαθητές του Δ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2013-14), παρουσιάζουν την συμμετοχή της Ρόδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας. 
94) Μουσικοποιητική Σχολή της Ρόδου : Μαθητές του Δ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου  (Σχολικό έτος 2013-14) και οσοι μαθητές από το Ε1 και το Ε2 (ομοίως ως προς το Σχολικό έτος)  επέλεξαν το μάθημα της "Νεότερης Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας ", γράφουν ποιήματα επηρεασμένα από την τεχνοτροπία του ρομαντισμού.Οι μαθητές του Δ1 γράφουν επίσης συμβολιστικά και υπερρεαλιστικά ποιήματα.
93)"Σύγχρονοι ποιητές". Οι μαθήτές του Δ1 (Α' Λυκείου) του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό έτος 2013-14) διαλέγουν και ερμηνεύουν ποιήματα σύγχρονων Ελλήνων ποιητών: Της Κατερίνας Γώγου, του Ντίνου Χριστιανόπουλου και του Γιάννη Αγγελάκα.
92) "Χίλια κι ένα πρόσωπα. Η γυναίκα στο ελληνικό τραγούδι":  Μαθητές και μαθήτριες του Δ1 (Α' Λυκείου) του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2013-14) σχολιάζουν τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι γυναίκες σε ελληνικά τραγούδια. 
91) "Καμιά εικοσιπενταριά" τραγούδια της ημέρας": Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2013-14) διαλέγουν το τραγούδι που θα μπορούσαν να αφιερώσουν  ο Μενέλαος στην  Ελένη και/ή το ανάποδο μετά την συνάντηση και την αναγνώριση τους. 
90) "Η τιμή και το χρήμα. Μέρος 2ο. Η Ρήνη 20 χρόνια μετά": Μαθητές και μαθήτριες του Δ1 (Α' Λυκείου) του Μουσικού Σχολείου Ρόδου "περιγράφουν" την ζωή της ηρωίδας της  νουβέλας " Η Τιμή και το Χρήμα" μετά το τέλος της νουβέλας.
89) "Froggy" - Lucide Dreamers: Δεν είναι σχολική εργασία, αλλά πώς αλλιώς παρά δημιουργούς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τους μαθητές από την Α' και τη Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου οι οποίοι έγραψαν και παίζουν "το τραγούδι" εκείνης "της μέρας".  
88) "Κατηγορώ τους ανθρώπους": Η υποθετική απολογία της Φραγκογιαννούς, γραμμένη από μαθητές και μαθήτριες του Δ1 (Α' Λυκείου) του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Σχολικό Έτος 2013-14)
87) "Τα ψάθινα καπέλα": Παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Λυμπεράκη από τις μαθήτριες του Δ1  (Α' Λυκείου) του Μουσικού Σχολείου Ροδου (Σχολικό έτος 2013-14) Χριστίνα, Άννα, Ειρήνη, Μόνικα και Μιχαέλα
86) Για όσα δε θα χαθούν: εργασίες του Γ1 και του Γ2 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολ. έτος 2013-14) για το μάθημα της Λογοτεχνίας με θέμα τη σύνθεση μιας ποιητικής/πεζής αφήγησης γύρω από  κάποια απώλεια.
85) Γεφύρια δεν έχει μόνο η Άρτα!: ποιήματα/πεζά από τη Γ' Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολ. έτος 2013-14) για το μάθημα της Λογοτεχνίας που αφηγούνται τις ιστορίες των δύο αδερφών της Λυγερής οι οποίες "έχτισαν" τα γεφύρια του Δούναβη και του Ευφράτη.
84) Η "Φλόγα" στην καρδιά μας: διαφημιστικό σποτ που ετοίμασαν η Ελένη και η Κική του Γ1 με θέμα την ευαισθητοποίηση για τον Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια "Φλόγα".
83) Βγαίνοντας από τη Β' Γυμνασίου: ποιήματα που έγραψαν το Β1 και το Β2 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολ. έτος 2012-13) στο μάθημα της Λογοτεχνίας ακολουθώντας το παράδειγμα του Ζακ Πρεβέρ.
82) Θάνατος στην εφηβεία.Θεατρικό Μονόπρακτο: Μαθητές της Α' Λυκείου Μεθάνων (σχ. έτος 2012-13) "ξαναχτυπούν" με ένα ακόμα θεατρικό έργο για το μάθημα της Λογοτεχνίας.
81) Αναμνήσεις. Θεατρικό μονόπρακτο: Μία ομάδα μαθητών από την Α΄Λυκείου Μεθάνων (σχολ. έτος 2012-13) συνθέτουν το δικό τους αντιπολεμικό θεατρικό έργο για το μάθημα της Λογοτεχνίας.
80) Ο πετροκάραβος-παραδόσεις της Β' Γυμνασίου Μεθάνων: εργασίες των παιδιών ης Β΄Γυμνασίου Μεθάνων  (σχ. έτος 2012-13) όπου επιχειρούν να εξηγήσουν τον βράχο του πετροκάραβου στο λιμάνι των Μεθάνων.
79) Ιλιάδα. Της Αλίνας Π.: οι ζωγραφιές που έκανε η Αλίνα από τη Β' Γυμνασίου Μεθάνων (σχ. έτος 2012-13) καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο μάθημα της Ιλιάδας.
78) Η ζωή στη Ρόδο τότε και τώρα: Εργασίες του Α2 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολ. έτος 2012-13) για το μάθημα της Λογοτεχνίας.
77) Η Α' Γυμνασίου Παραδεισίου πάει ραδιόφωνο: το "χρονικό" της επίσκεψης των παιδιών στον ραδιοφωνικό σταθμό Λυχνάρι (26-4-2013) όπου έκαναν τη δική τους εκπομπή!
76) Αχ βρε Κυκλωπάκι μου: ζωγραφιές της Α' Γυμνασίου Μεθάνων (σχολ. έτος 2012-13) εμπνευσμένες από το επεισόδιο του Κύκλωπα -και όχι μόνο- για το μάθημα της Οδύσσειας. 
75) Ακολουθώντας τον μύθο: εργασίες των παιδιών του Β1 και του Β2 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχ. έτος 2012-13) με θέμα τους σύγχρονους λαβυρίνθους της ζωής μας μετά τη διδασκαλία του ποιήματος του Τ. Πατρίκιου "Ιστορία του Λαβυρίνθου" στο μάθημα της Λογοτεχνίας.
73) Β' Μεθαναϊκή Σχολή: ποιήματα της Α' Λυκείου Μεθάνων (σχ. έτος 2012-13) επηρρεασμένα από τον νεοϋπερρεαλισμό, τον νεοσυμβολισμό και τον παρνασσισμό.
72) Ασπιδοποιΐα: Απεικονίσεις της ασπίδας του Αχιλλέα από το Β1 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολ. έτος 2012-13) για το μάθημα της Ιλιάδας
71) Ντοκουμέντο:Το χαμένο ημερολόγιο της Αρετής:  Οι μαθητές της Α΄Λυκείου Μεθάνων (Σχολικό Έτος 2012-13) γράφουν υποθετικές ημερολογιακές καταχωρήσεις της Αρετής, της ηρωίδας της παραλογής "Του νεκρού αδερφού".
70) Πήρα το γράμμα σου χτες βράδυ... Η ερωτική αλληλογραφία Έκτορα και Ανδρομάχης: Μια κοινή ανάρτηση της Β' Γυμνασίου Μεθάνων και του Β2 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2012-13) για το μάθημα της Ιλιάδας στην οποία τα παιδιά απεικονίζουν την τελευταία συνάντηση Έκτορα και Ανδρομάχης και φαντάζονται πώς θα ήταν οι επιστολές που θα αντάλλασσαν οι δυο σύζυγοι.
69) Πόλεμος και Ειρήνη: Βίντεο και ζωγραφιές που έφτιαξαν μαθητές και μαθήτριες του Γ1 και Γ2 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2012-13) για την 5η ενότητα της Γλώσσας.
68) Φυσική ποίηση: Το Α2 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2012-13) γράφει ποιήματα για την άνοιξη και την φύση εξ αφορμής της διδασκαλίας των ποιημάτων "Κάτω στης μαργαρίτας τ' αλωνάκι" του Οδυσσέα Ελύτη και "Τζιτζίκια στήσαν τον χορό" του Γιάννη Ρίτσου. 
67) Δόξα πατρί και υιώ: Η Γ΄ Γυμνασίου Μεθάνων (σχολικό έτος 2012-13) ζωγραφίζει εμπνεόμενη από το 8ο κείμενο των Αρχάιων της Γ΄Γυμνασίου.
66) Το Α2 Γυμνασίου Παραδεισίου ζωγράφισε!: Οι ομαδικές εργασίες των παιδιών του Α2 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2012-13) με θέμα την εικονογράφηση των στροφών των ποιημάτων του Γ. Ρίτσου "Τζιτζίκια στήσαν το χορό" και του Οδ. Ελύτη "Κάτω στης Μαργαρίτας τ' αλωνάκι".
65) Ζωγραφίζοντας τις "γάτες των φορτηγών": Η Β' Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2012-13) εικονογραφεί τους στίχους του ποιήματος του Νίκου Καββαδία.
64) Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε: Ποιήματα που έγραψαν τα παιδιά του Γ1 και του Γ2 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2012-13) με θέμα κάποια έντονη ανάμνησή τους για το μάθημα της Λογοτεχνίας.
63) Ακροβατώντας στις "Θερμοπύλες": Το Β1 και το Β2 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2012-13) συγκρίνουν τις καβαφικές Θερμοπύλες με τον Ακροβάτη των Χαϊνηδων αναλύοντας τους στίχους του τραγουδιού.
62) Ρομαντική Σχολή των Μεθάνων: Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' Λυκείου Μεθάνων (σχολικό έτος 2012-13) γράφουν ποιήματα ακολουθώντας την τεχνοτροπία του Ρομαντισμού για το μάθημα της Λογοτεχνίας.
61) Αγάπη είναι...: Ζωγραφιές που έφτιαξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Β1 και το Β2 Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό έτος 2012-13) με θέμα την αγάπη στο μάθημα της Λογοτεχνίας.
60) Ιστορίες για την αγάπη: Από τα παιδιά του Β2 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2012-2013) στο μάθημα της Λογοτεχνίας.
59) Ποιήματα για την αγάπη: Από τα παιδιά του Β1 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2012-2013) στο μάθημα της Λογοτεχνίας.
58) Συνεντεύξεις με τα πρόσωπα της Ιλιάδας: Τα παιδιά του Β1 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2012-13) συνομιλούν με τους ήρωες της ραψωδίας Α της Ιλιάδας γραπτά αλλά και εικονογραφικά μέσω ζωγραφικών απεικονίσεων, παρουσιάσεων και βίντεο.
57) Ο φόβος και ο τρόμος: Ιστορίες που έγραψαν μαθητές του Α2 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2012-13) με θέμα αυτό που φοβούνται περισσότερο μετά από την ανάλυση των "Φαντασμάτων" της Μ. Ιορδανίδου στο μάθημα της Λογοτεχνίας.
56) Ελισάβετ Μουτζάν-Αυτοβιογραφίες: Μαθητές από το Γ2 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2012-13) φαντάζονται πώς θα μπορούσε να είχε γραφτεί η διάσημη αυτοβιογραφία της αν η Μουτζάν είχε γεννηθεί σε διαφορετική εποχή.
55) Το "τέλος" του Ερωτόκριτου: Το Γ1 του Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2012-13) υποθέτουν τι θα μπορούσε να έχει συμβεί μετά τον γάμο του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας.
54) "Δεν χωράς πουθενά ": Η χορωδία του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Μεθάνων (Σχολικό έτος 2012-13) διασκευάζει το γνωστό τραγούδι από τις "Τρύπες" για τις ανάγκες της γιορτής του Πολυτεχνείου.
53) "Η ευτυχία θα είναι η εκδίκησή μας": Η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου των Λυκειακών Τάξεων Μεθάνων (σχολικό έτος 2012-13) Ματούλα Π. ζωγραφίζει για την γιορτή του Πολυτεχνείου και μαθητές της Α΄ και της Β΄Λυκείου Αρχαγγέλου (σχολικό έτος 2012-13) επενδύουν της δική τους γιορτή με το βίντεο του τραγουδιού των Manic Street  Preachers "If you tolerate this". 
52) Το Α2 ανοίγει του κουτιού τα παραμύθια: παραμύθια που έγραψαν/διασκεύασαν μαθητές του Α2 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2012-13) για το μάθημα της Λογοτεχνίας.
51) Τόσα καλοκαίρια...: τα κολάζ και οι ζωγραφιές των παιδιών του Β1 και του Β2 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2012-13) με τίτλο "Το καλοκαίρι μου" για το μάθημα της Λογοτεχνίας και το κείμενο "Και πάλι στο σχολείο" της Ζωρζ Σαρρή.
50) Από την ασπίδα του Αχιλλέα στην "Ασπίδα" του Αρχίλοχου: Μαθητές του Β3 Γυμνασίου Αρχαγγέλου (σχολικό έτος 2011-12) σχεδιάζουν την ασπίδα του Αχιλλέα. 
49) Ένα "Μανχάταν" στο "Λ.Α.": Μαθητές του Γυμνασίου Αρχαγγέλου (σχολικό έτος 2011-12.)  υπό της εποπτείας της συναδέλφου Κων/ας Β. συμμετέχουν  στη απεικόνιση της  γέφυρας του Μανχάταν στον τοίχο του Γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος Αρχαγγέλου.
48) Ονειρεμένα τοπία: Κολάζ και ζωγραφιές με θέμα "Το ονειρεμένο μου τοπίο" που συνέθεσαν τα παιδιά του Α1 και του Α2 του Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2011-12) για το μάθημα της Λογοτεχνίας και τη διδασκαλία του ποιήματος "Γυάλινα Γιάννινα" του Μιχάλη Γκανά.
47) Από "Το γιοφύρι της Άρτας" στα μανιάτικα γιοφύρια :  Μαθητές από το Γ4 του Γυμνασίου Αρχαγγέλου (σχ. Έτος 2011-12) προλαβαίνουν πριν μετατραπούν σε μέρος του Γ3 να "πειράξουν" το τέλος από την παραλογή "Του γιοφυριού  της Άρτας", σε μια ανάρτηση τηι  συνοδεία φωτογραφιών από μανιάτικα γιοφύρια.
46) Φανταστικές ιστορίες Νο 2: Οι ιστορίες μυστηρίου που έγραψαν  οι μαθητές του  Α3 του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, με αφορμή την διδασκαλία του αφηγήματος της Μαρίας Ιορδανίδου "Τα φαντάσματα".
45) Φανταστικές ιστορίες Νο 1: Οι ιστορίες μυστηρίου που έγραψαν  οι μαθητές του  Α2 του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, με αφορμή την διδασκαλία του αφηγήματος της Μαρίας Ιορδανίδου "Τα φαντάσματα".
44) Πασχαλινά Έθιμα Αρχαγγέλου : Η μαθήτρια του Α2 του Γυμνασίου Αρχαγγέλου  (Σχολικό έτος 2011-12)  Παναγιώτα Κ. παρουσιάζει πασχαλινά έθιμα από τον  Αρχάγγελο Ρόδου. 
43) Μικροί Κριτικοί: Μαθητές από το Γ2 και το Γ3 του Γυμνασίου Αρχαγγέλου (Σχολικό Έτος 2011-2012) ερμηνεύουν ποιήματα του Κώστα Καρυωτάκη. 
42) Υποθετικά τραγούδια: Ένα μικρό διήγημα βασισμένο σε τραγούδια που στους στίχους τους περιέχουν υποθετικούς λόγους τα οποία συγκέντρωσε το Γ1 και το Γ2 του Γυμνασίου Παραδεισίου στο μάθημα της Γλώσσας. (σχολικό έτος 2011-12)
41) "Όμορφη και παράξενη πατρίδα" : Τα κολάζ των μαθητών και των μαθητριών του Γ2 και του Γ3 του Γυμνασίου Αρχαγγέλου (Σχολικό έτος 2011-12) εμπνευσμένα από το "Άξιον εστί" του Οδυσσέα Ελύτη.
40)"Χόρεψε πάνω στο φτερό της πεταλούδας": ΟΙ ζωγραφιές και τα κολάζ των μαθητών και των μαθητριών του Α2 και του Α3 του Γυμνασίου Αρχαγγέλου (Σχολικό έτος 2011-12) με αφορμή την διδασκαλία του ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου "Πρωινό Άστρο". 
39) "Παραπονεμένα Λόγια": Τα ποιήματα σε ελεύθερο στίχο με τίτλο "Παράπονο.........." που έγραψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2011-12) για το μάθημα της Λογοτεχνίας μετά την επεξεργασία του "Παράπονο σκύλου" του Κρίτωνα Αθανασούλη.
38)" Όσα δεν πήρε το καλοκαίρι." :Οι ζωγραφιές και τα κολάζ των μαθητών του Α2 και του Α3 του Γυμνασιου Αρχαγγέλου (σχολικό έτος 2011-12) με αφορμη τη διδασκαλία του ποιήματος του Οδυσσέα Ελύτη "Όλα τα πήρε το καλοκαίρι"
37) "Κάτι φίλες ήρθαν απόψε απ' τα παλιά...": Τα διηγήματα και το βιντεάκι που έφτιαξαν μαθήτριες του Β1 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2011-12) με θέμα τη φιλία για το μάθημα των Κειμένων.
36) "Πρωινό Άστρο: Ζωγραφικές απεικονίσεις". Οι μαθητές του Α1 και του Α2 (Σχολικό έτος 2011-2012) του Γυμνασίου Παραδεισίου ζωγραφίζουνε περιβολάκια χορεύοντας πάνω στο ...φτερό της πεταλούδας για το μάθημα της Λογοτεχνίας.
35)"Δραμα-τικές εντυπώσεις": Μαθητές  της Γ' Γυμνασίου (Σχολικό έτος 2011-12) από το Γυμνάσιο Παραδεισίου (Κατερίνα από το Γ2), το Γυμνάσιο Αφάντου (Νικολέττα από το Γ1, Δήμητρα και Τσαμπίκα από το Γ2) και το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου (Αντωνία και Στέλλα από το  Γ4, σόρρυ, το Γ3 πια) περιγράφουν τις εντυπώσεις τους από την πρώτη θεατρική παράσταση αρχαίου δράματος που παρακολούθησαν.
34) Ιαμβογραφήματα: τα παιδιά του Α1 και του Α2 του Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2011-12) συνθέτουν στίχους σε ιαμβικό 15σύλλαβο για το μάθημα της Λογοτεχνίας εκκινώντας από  ένα δημοτικό νανούρισμα που υπάρχει στο σχολικό βιβλίο.
33) Ποίηση. Τα παιδιά του Γ1 και του Γ3 του 1ου Γυμνασίου Ψυχικού (σχολικό έτος 2007-2008) γίνονται ποιητές....
32)Της Άρτας το γιοφύρι. Κι έζησαν αυτοί καλά... (Ή ίσως όχι...). Οι μαθητές του Γ1 και του Γ3 του Γυμνασίου Αρχαγγέλου (σχολικό έτος 2009-10) διασκευάζουν την γνωστή Παραλογή.
31) Ποια "Ελένη";. Τα παιδιά του Γ1 και του Γ3 του 1ου Γυμνασίου Ψυχικού (σχολικό έτος 2007-2008), μεταφέρουν την "Ελένη" του Ευριπίδη στον τόπο και τον χρόνο...
30) Έκτακτο Παράρτημα. Μεγάλες Αγγελίες από τα παιδιά του Γ1 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2010-11) που συνέθεσαν κείμενα και κολάζ υπό τον γενικό τίτλο "Ζητείται..." για το μάθημα της Λογοτεχνίας  εξ αφορμής του διήγηματος "Ζητείται Ελπίς" του Α. Σαμαράκη.
29) Κύριε μαθητά μου, μας κολάζ-ετε...: Τα κολάζ με θέμα τη ζωή τους από τα παιδιά του Α1 και του Α2 Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2010-11) με αφορμή τη διδασκαλία του κειμένου "Η ζωή στη Σύμη" της Ευγενίας Φακίνου στο μάθημα της Λογοτεχνίας.
28) Παροικιακός ελληνισμός.  Η παρουσίαση της Μιχαέλας Λ. από το Β2 του Γυμνασίου Αφάντου (σχολικό έτος 2010-11)
27) Πότε δεν θα πειράξω τα ζώα τα καημένα.  Τα κείμενα που έγραψαν μαθητές από το Β2 και το Β3  του Γυμνασίου Αφάντου (Σχολ. έτος 2010-11) με θέμα τα ζώα. 
26) Νεοκλασικισμός. Η εργασία της Κατερίνας Κ. από το Β1 του Γυμνασίου Αφάντου (σχολικό έτος 2010-11 για το μάθημα της Ιστορίας.
25) "Βιάστηκε να νυχτώσει... Νίκος Παπάζογλου".  Η παρουσίαση - φόρος τιμής στον Νίκο Πάπάζογλου της Νικολέττας Λ. από το Β1 του Γυμνασίου Αφάντου (σχολ. έτος 2010-11)
24) "Να ΄σαι καλά, δάσκαλε! Η εκπαίδευση στον κινηματογράφο". Η διαθεματική εργασία των μαθητών του Β2 και του Β3 του Γυμνασίου Αφάντου (Σχολ. Έτος 2010-11) με θέμα την εκπαίδευση, όπως αποτυπώνεται στον κινηματογράφο,
23) Πεζές και ποιητικές "ταξιδιάρικες" δημιουργίες από τα παιδιά της Α' Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2010-11) στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας.
22) "Θαλασσογραφίες". Κολάζ με θέμα τη σχέση τους με τη θάλασσα από τους μαθητές του Β2 και του Β3 του Γυμνασίου Αφάντου (σχολικό έτος 2010-11) με αφορμή τη διδασκαλία του ποιήματος του Γ. Σαραντάρη "Ξυπνάμε κι η θάλασσα ξυπνά μαζί μας" στο μάθημα της Λογοτεχνίας.
21) Ο Μέγας Αλέξανδρος. Η παρουσίαση της Ράνιας από το Α3 του Γυμνασίου Αφάντου (σχολικό έτος 2010-11)
20) Από τον ύστερο Μεσαίωνα στην Αναγέννηση. Οι εργασίες  παιδιών του Β1 του Γυμνασίου Αφάντου (σχολ, έτος 2010 -11)
19) Τέχνη. Ένα μικρό "δοκίμιο" με αφορμή τη βυζαντινή τέχνη.    Η παρουσίαση της Νικολέττας Λ. και της Ιωάννας Δ.  από το Β1 του Γυμνασίου Αφάντου (σχολ. έτος 2010- 2011), με αφορμή τη βυζαντινή τέχνη.
18) Η Βυζαντινή Τέχνη. Η ζωγραφική. Η εργασία  της Ελένης Λ.  από το Β1 του Γυμνασίου Αφάντου, (σχολικό έτος 2010 -11) σχετικά με τη βυζαντινή ζωγραφική.
17) Μουσική και Ζωγραφική για την Οδύσσεια:  Οι ζωγραφιές και τα τραγούδια που χρησιμοποίησαν μαθητές και μαθήτριες της Α' τάξης Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολ. έτος 2010-2011) για να επενδύσουν σκηνές από την ραψωδία α της Οδύσσειας.
16) "Τιμή σ' εκείνους..."  : Η διαθεματική εργασία που έκαναν η Τσαμπίκα και η Δήμητρα από το Β2 του Γυμνασίου Αφάντου (σχολικό έτος 2010-11) πάνω στο ποίημα του Καβάφη "Θερμποπύλες"
15) "Να 'ναι τα παραμύθια μας":  Παραμύθια, διηγήματα και διασκευές που έγραψαν τα παιδιά του Α1 και του Α2 του Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό έτος 2010-11) στο πλαίσιο του μαθήματος των Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.
14) "Ο Σταγονούλης" : Το οπτικοποιημένο από την ίδια παραμύθι της Ελένης Γ. , μαθήτριας του Α1 του Γυμνασίου Παραδεισίου (σχολικό έτος 2010-11)
13)"Προς το παρόν συγγραφείς": Τα παιδιά του Γ1 του Γυμνασίου Παραδεισίου (Σχολικό έτος 2010-11) γράφουν διηγήματα... επαγγελματικού προσανατολισμού, με αφορμή το απόσπασμα από τον "Ζητιάνο" του Ανδρέα Καρακαβίτσα που περιέχεται στο σχολικό ανθολόγιο Λογοτεχνίας.
12)"Έρωτας ή θάνατος?": Με αφορμή το ποίημα του Νίκου Καββαδία "Οι γάτες των φορτηγών", οι μαθητές του Β2 και του Β3 του Γυμνασίου Αφάντου (σχολικό έτος 2010-11) ψηφίζουν "ποιος θα ΄ρθει"  στο ποιήμα του Διονύση Καψάλη "Μέρες Αργίας".
11)"Εγώ και συ μαζί": Η εργασία της Χαρούλας και της Χριστίνας Ν. από το Β2 του Γυμνασίου Αφάντου (σχολικό έτος 2010-11) στην σχετική με τη φιλία ενότητα της Γλώσσας.
10)(Σ)τα παιδιά που ονειρεύονται. Τα διηγήματα με θέμα τα όνειρα  που έγραψαν τα παιδιά του Β2 και του Β3 του Γυμνασίου Αφάντου (σχολικό έτος 2010-11), με αφορμή το αφήγημα του Δημήτρη Μίγγα "Η τρίπλα των ονείρων". (Απευθείας σύνδεσμος εδώ.)
9)"Ζακλίν Ντε Ρομιγύ": Ένα αντίο στην μεγάλη Γαλλίδα ελληνίστρια με μια λέξη από κάθε μαθητή του Β2 και του Β3 του Γυμνασίου Αφάντου (σχολικό έτος 2010-11) .
8)"I 'll be there for you". Η εργασία της Τσαμπίκας και της Δήμητρας από το Β2 του Γυμνασίου Αφάντου (σχολικό έτος 2010-11) στην σχετική με τη φιλία ενότητα της Γλώσσας.
7)"Λόγια φιλικά": Η Μίκα, η Χριστίνα, η Μαρία και η Σπυριδούλα του Β3 Γυμνασίου Αφάντου (σχολικά έτος 2010-11) παρουσιάζουν ένα τραγούδι για τη φιλία για την σχετική με την φιλία ενότητα της Γλώσσας .
6)Το φιλαράκι: Ο Βασίλης, ο Σταμάτης, ο Στέφανος και ο Δανιήλ του Β3 Γυμνασίου Αφάντου (σχολικό έτος 2010-11) παρουσιάζουν ένα τραγούδι για τη φιλία για την σχετική με την φιλία ενότητα της Γλώσσας .
5)"Ο Αριστοφάνης": Η μίνι παρουσίαση του Αριστοφάνη, δημιουργού της μεγαλύτερης σύνθετης λέξης της ελληνικής γλώσσας,  από την Ελευθερία από το Β2 του Γυμνασίου Αφάντου (σχολικό έτος 2010-11),  στα πλαίσια της διδασκαλίας των σύνθετων λέξεων στο μάθημα της Γλώσσας.
4)"Οι Μαυραγορίτες.": Η εργασία της Ελένης, της  Μαρίας και της Κικής από το Α1 του Γυμνασίου Παραδεισίου,  με αφορμή το αφήγημα του Δημήτρη Ψαθά. Σχολικό έτος 2010-11.            
3) "Αποκρυπτογράφηση" του Δίσκου της Φαιστού": Από τα παιδιά του Α2 και του Α3 του Γυμνασίου Αφάντου, σχολικό έτος 2010-11.
2)"Είμαστε ποιητές." Ποιήματα που έγραψαν τα παιδιά του Γ1 και του Γ3 του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, σχολικό έτος 2009 -10.
1) Για την Ελισάβετ  Μουτζάν,  Από μαθητές τους Γ1  (Ο Γιώργος, η Χαρά, η Άννα Μαρία, η Αγγελική )  και  του Γ2 (Εύη, Φωτεινή) του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, σχολικό έτος 2009-10.