Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

"Όχι στην έμφυλη βία" (Από το Γ1 και το Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου)


 Στα πλαίσια της ενότητας για τον ρατσισμό του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, το Γ1 και το Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου έφτιαξαν αφίσες ευαισθητοποίησης και άλλα πολυτροπικά κείμενα ενάντια στην  έμφυλη βία και το σεξισμό.

   Η εργασία αυτή μπορεί να δημοσιεύεται τώρα,ωστόσο είναι πριν από τον κοροναϊο. Επλήγη  όμως και αυτή από την πανδημία, γιατί αρχικά επρόκειτο να είναι συνεργατική με την Γ΄Γυμνασίου του Γυμνάσιου Παραδεισίου, αυτή η συνεργασία όμως έπεσε θύμα τους κλεισίματος των σχολείων στις 12 Μάρτη.

  Πρώτα όμως, ας δούμε ένα βίντεο που έφτιαξα με τα έργα το παιδιών. Ως μουσική επένδυση χρησιμοποιήθηκε  το τραγούδι της Σίντι Λόπερ "Girls just want to have fun",  το οποίος όσο κι αν δεν του φαίνεται σε μια πρώτη ματιά είναι ένα βαθύτατα πολιτικό τραγούδι. Το δικαίωμα στη διασκέδαση είναι αναπόσπαστο δικαίωμα κάθε ανθρώπους και είναι το αφανές θύμα των πατριαρχικών στερεοτύπων και της κουλτούρας του βιασμού που αυτά προωθούν. Γιατί αναλογιστείτε πόσο εύκολο είναι να διασκεδάσεις, ενώ βομβαρδίζεσαι από συνεχείς προτροπές ή απαγορεύσεις κι ερωτήσεις  του τύπου "μην αργήσεις", "μη βάφεσαι έντονα",  "μη ντυθείς σέξι", "μη φλερτάρεις", "μη κυκλοφορείς μόνη σου", "με ποιον θα είσαι", "πότε θα γυρίσεις", "πάρε με τηλέφωνο", ""μη σου ρίξουν κάτι στο πότο" κ.ο.κ..
   Ακολουθούν οι ζωγραφιές των παιδιών και μπόνους μια τεθλασμένη κατά λάθος συνεργασία δυο παιδιών ως συμπέρασμα αλλά και η συμμετοχή της Εύας, της μεγάλης μου κόρης, η οποία  έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις εργασίες των παιδιών, όταν τις είδε, και όταν της εξήγησα τι είναι ο σεξισμός,  αποφάσισε, πρώτον, να ενημερώσει τα άλλα παιδιά στο νηπιαγωγείο της και, δεύτερο, να φτιάξει κι εκείνη τη δική της αφίσα.
  Θα ήθελα να εκφράσω τέλος τη λύπη μου που η αφίσα της Ελεάννας είναι τραυματισμένη λίγο. Το γκλίτερ με το οποίο είχε χρωματίσει κόλλησε στο πίσω μέρος της προηγούμενης ζωγραφιάς και κατά την προσπάθεια αποκατάστασης ένα κομμάτι δεν τα κατάφερε. 
Άγγελος 
Άννα Μαρία 



Γιάννης Α. 

Γιάννης Κ. 

Γιάννης Σ, 

Γιάννης Χ.

Γρηγόρης 

Δέσποινα 

Δήμος

Δημήτρης Γ. 

Δημήτρης Χ. 

Διονύσης 

Ελεάννα 

Εύα, Νηπιαγωγείο Παραδεισίου 

Ζήσης 

Θοδώρα

Κωνσταντίνος 

Λεωνίδας 1

Λεωνίδας 2

Μάνος 

Μαρία Κ. 

Μαρία Μ. 

Μιχάλης Δ.

Μιχάλης Κ. 

Μιχαήλ Άγγελος 

Μιχαλία 

Μοσχούλα 

Νίκος Δ. 

Νίκος Κ. 

Νίκος Κ. 

Νεκταρία 

Ντόνε 

Πελαγία 

Σίλεια 

Σαββάνα 

Σαμπρίνα 

Στέφανος 

Τσαμπίκος 

Φωτεινή 

Χρήστος Ζ. 

Χρήστος Μ. 

Συμπέρασμα




Δείτε εδώ την ανάλογη εργασία των παιδιών της περσινής Γ' Γυμνασίου και το βίντεο με τα έργα τους.


Και εδώ μια παρόμοια εργασία των μαθητών της φετινής Β Λυκείου για  μάθημα της Λογοτεχνίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: