Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Πρωτοπρόσωπες αφηγήσεις από τον Όλυμπο- από τη Β' Γυμνασίου Παραδεισίου

    Τι σας έχω σήμερα! Άμεση ανταπόκριση από τον Όλυμπο, με όλες τις ζουμερές λεπτομέρειες. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες και οι ίδιες οι συμμετέχουσες μιλάνε και καταγράφουν τις σκέψεις τους από όσα έζησαν στο συμπόσιο των θεών. 
    Με τα παιδιά του Β1 και του Β2 Γυμνασίου Παραδεισίου τελειώσαμε την επεξεργασία της ραψωδίας Α της Ιλιάδας, που ολοκληρώνεται με το γλέντι των θεών στον Όλυμπο. Πιο συγκεκριμένα, μετά την ικεσία της Θέτιδας στον Δία, εκείνος επιστρέφει στο παλάτι, όπου συναντά το υπόλοιπο δωδεκάθεο. Εκεί θα συγκρουστεί με την Ήρα και θα φτάσει να την απειλήσει με χειροδικία και να την εκφοβίσει για να τη βάλει στη θέση της. Το βαρύ κλίμα θα εκτονώσει ο Ήφαιστος, που  συμβουλεύει την Ήρα να μην προκαλεί τον Δία γιατί μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη (όπως συνέβη στον ίδιο, που έμεινε κουτσός επειδή ο πατέρας του τον έπιασε από το πόδι και τον πέταξε από τον Όλυμπο). Κι έπειτα, σερβίρει νέκταρ κουτσαίνοντας και προκαλεί το γέλιο στους θεούς, που στήνουν ένα μικρό γλεντάκι με τη μουσική του Απόλλωνα και των Μουσών γιατί πολύ σοβαρά τα είχαν πάρει τα πράγματα μέχρι τώρα κι είναι κρίμα να χαλάνε τη ζαχαρένια τους για κάτι ασήμαντα πράγματα, όπως ο πόλεμος, οι δυσκολίες, η ζωή και ο θάνατος των ανθρώπων.    (Χιτάκι της εποχής από την playlist του Απόλλωνα)
     Τα παιδιά ανέλαβαν να συνθέσουν σε α' πρόσωπο κείμενα που να αλλάζουν/ σχολιάζουν το συμπόσιο των θεών. Μπορούσαν να επιλέξουν είτε να δώσουν μια διαφορετική έκβαση στα γεγονότα μετά τη σύγκρουση Δία-Ήρας διαλέγοντας κάποιον άλλον θεό/ κάποια άλλη θεά να παρέμβει αντί του Ηφαίστου είτε να μας διηγηθούν τι έγινε αφότου τελείωσε το γλέντι και η Ήρα καταγράφει τις σκέψεις της από όσα συνέβησαν στο ημερολόγιό της. Αρκετά παιδιά ασχολήθηκαν με την τρίτη επιλογή στην οποία έπρεπε, σαν παπαράτσι του "Κήρυκα των Αχαιών", να τρυπώσουν στον Όλυμπο και να μεταδώσουν το ρεπορτάζ από το παλάτι των θεών στους θνητούς. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, σήμερα τις πρωτοπρόσωπες αφηγήσεις από τον Όλυμπο!

Μιχάλης Σ.


Νικήτας Κ.

Μαρία Ι.
Όλυμπος, 730 π.Χ
Αγαπητό μου ημερολόγιο,
    Έχω πολλά να σου πω. Δεν είχα προλάβει να σου γράψω διότι είχα πολλές υποχρεώσεις το τελευταίο διάστημα. 
    Για ακόμη μια φορά ο Δίας μου συμπεριφέρθηκε άσχημα και με έκανε ρεζίλι μπροστά στους υπόλοιπους θεούς. Κουράστηκα πια να μην με υπολογίζει, να μην με βλέπει ισάξια και ισότιμη απέναντί του. Και πάντα φταίω εγώ και όχι εκείνος. Επειδή τον ρώτησα ποια ήταν η γυναίκα με την οποία μιλούσε, αμέσως θύμωσε και ξέσπασε. Όταν με απείλησε λέγοντας μου ότι θα με χτυπήσει, φοβήθηκα πάρα πολύ και έτσι δεν είπα τίποτε. 
    Ο Ήφαιστος όμως προσπάθησε να εκτονώσει την ένταση λέγοντας την ιστορία του για το πώς κατέληξε κουτσός και σερβίροντας νέκταρ σε όλους μας. Την ημέρα που ο Ήφαιστος έμεινε κουτσός την θυμάμαι μέχρι και σήμερα, και αυτό που έχω συγκρατήσει είναι ο θυμός του Δία. Οι υπόλοιποι θεοί θα μπορούσαν να με στηρίξουν ή έστω να μας σταματήσουν... Αλλά τώρα δεν θα ήθελα να μιλήσω άλλο για αυτό το θέμα, διότι μου προκαλεί θλίψη.
    Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι η απόφαση του Δία σχετικά με την ικεσία της Θέτιδας. Φοβάμαι μήπως πάρει λάθος απόφαση και πεθάνουν οι Αχαιοί. Ξέρω πως ο Αχιλλέας είναι πληγωμένος και θέλει με κάποιον τρόπο να εκδικηθεί τον Αγαμέμνονα αλλά δεν είναι σωστό να τιμωρηθούν και οι υπόλοιποι Αχαιοί. Αυτά είχα να σου πω. Εύχομαι να μην με κρίνεις.
                                                                                                                            Ήρα
Μιχάλης Ι.
Αγαπητό μου ημερολόγιο,
    Ο Δίας σήμερα πάλι άρχισε τα παράλογά του.
    Τον είδα τις προάλλες να μιλάει στη Θέτιδα, την πρώην του, και μετά εκείνη έπεσε και του αγκάλιασε τα πόδια. Αποφάσισα να τον ρωτήσω για ποιον λόγο μιλούσε μαζί της αλλά αυτός, όπως πάντα, άρχισε να μου λέει πως δεν τρέχει τίποτα και να μην ανησυχώ χωρίς όμως να μου αποκαλύπτει στην τελική τον λόγο για τον οποίο ήταν μαζί της. Αυτό με στεναχώρησε και με νευρίασε πολύ, οπότε πάνω στην έντασή μου του είπα ότι ποτέ δε μου λέει τίποτα και πως πάντα μου κρατάει μυστικά, το οποίο δεν ήταν και ψέμα. Όμως αυτός εξοργίστηκε και άρχισε να με αποκαλεί παράλογη και πως δε με αφορά το ζήτημα και ότι όταν θέλει να ανακοινώσει κάτι, θα το μάθω πρώτα εγώ, οπότε θα έπρεπε να μου αρκεί αυτό. Επίσης είπε ότι ζηλεύω με το παραμικρό και θα έπρεπε να τον εμπιστεύομαι πιο πολύ. Είχε το θράσος να μου πει να τον εμπιστεύομαι! Αυτή η σχέση έχει τόση τοξικότητα που δεν έχει μείνει χώρος για εμπιστοσύνες. Απορώ καν αν ξέρει τη σημασία αυτής της λέξης!
    Τι να κάνω όμως εγώ η κακομοίρα; Έκατσα και τα άκουσα χωρίς να βγάλω άχνα, καθώς όλοι οι θεοί κοιτούσαν λυπημένοι. Ήξεραν ότι η συμπεριφορά του Δία ήταν λάθος αλλά επίσης ξέρουν ότι δε μπορούσαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Μόνο ο Ήφαιστος σηκώθηκε για να με υπερασπιστεί αν και στο τέλος κατέληξε να τον κοροϊδεύουν οι υπόλοιποι θεοί.
    Για άλλη μια φορά, βγήκε κερδισμένος ο Δίας. Ποτέ κανείς δε μπορεί να του αντισταθεί ή να του αντιμιλήσει. Είναι ανόητος όποιος νομίζει ότι μπορεί να διαπραγματευτεί μαζί του –και πιο ανόητη από όλους εγώ, που τον παντρεύτηκα. Αχ, μακάρι να ήμουν θνητή! Τι κι αν παντρευτείς τον λάθος άντρα; Μπορεί η ζωή σου να είναι χάλια αλλά σε 80-90 χρόνια θα πεθάνεις και θα ηρεμήσει η ψυχή σου για πάντα. Ενώ εγώ είμαι κολλημένη μαζί του για όλη την αιωνιότητα!
    Θα αλλάξει άραγε ποτέ ο Δίας; Θα καταλάβει ποτέ πώς είναι για εμένα να έχω έναν άντρα σαν αυτόν; Θα με λυπηθεί ποτέ; Ίσως είσαι το μόνο άτομο που θα ακούσεις ποτέ αυτές τις σκέψεις, αγαπητό μου ημερολόγιο. Μακάρι να μπορούσαν να αλλάξουν όλα. Αυτά, όμως, για σήμερα. Θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Νεφέλη Σκ.
    Τις τελευταίες ώρες την προσοχή των πολιτών έχει τραβήξει η είδηση του απρόσμενου τσακωμού του θεού Δία και της θεάς Ήρας. Το ζευγάρι φαίνεται να περνάει μια ένταση, η οποία έχει τραβήξει τα βλέμματα των πολιτών.
    Συγκεκριμένα λέγεται πως όλα άρχισαν στο γλέντι των θέεών ενώ ταυτόχρονα κάτω γινόταν ο πόλεμος Αχαιών-Τρώων. Το ξέσπασμα άρχισε από την Ήρα διότι, όπως όλες οι λεπτομέρειες μας δείχνουν, έπιασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τον Δία να μιλάει με την πρώην σύντροφό του, μόνοι τους στην άκρη του Όλυμπου. Αυτό προκάλεσε τη ζήλεια της Ήρας, που αντέδρασε με ειρωνεία και έβγαλε τα παράπονα που είχε σε όλη την σχέση της με τον Δία. 
    Οι καταστάσεις μας επιτρέπουν να πούμε πως ο Δίας δε συμπεριλαμβάνει την γυναίκα του στις αποφάσεις του και δεν της δίνει την απαραίτητη σημασία που χρειάζεται. Ο Δίας δε φαίνεται να διαφωνεί με τα λόγια της Ήρας αλλά συγχρόνως
βάζει τα πράγματα στην θέση τους με άσχημο τρόπο. Οι τελευταίες ειδήσεις οι οποίες δεν έχουν διαψευστεί μέχρι στιγμής, θέλουν τον Δία να απειλεί την Ήρα πως θα την χτυπήσει. 
    Η όλη ένταση δείχνει στο τέλος να μαλάκωσε και να εκτονώθηκε με την παρέμβαση του Ήφαιστου. Ο θεός της σιδηρουργίας σέρβιρε τους υπόλοιπους θεούς  νέκταρ προκαλώντας, λόγω της αναπηρίας του, το γέλιο και δημιουργώντας ένα πιο ευχάριστο κλίμα για το υπόλοιπο γλέντι.
    Εξελίξεις και νέες λεπτομέρειες αναμένονται να δοθούν άμεσα- οπότε μείνετε συντονισμένοι στο site μας για να ενημερώνεστε για τα νεότερα.

Αναστασία Π.
Ο χωλός Ήφαιστος προσφέρει νέκταρ
    Σήμερα, ο ένδοξος τεχνίτης ο Ήφαιστος, ύστερα από τη φιλονικία ανάμεσα στον ξένιο Δία και την μεγαλόφθαλμη Ήρα, στην Αγορά των Θεών, στο παλάτι του βροντοφόρου Διός, αποφάσισε να ελαφρύνει το κλίμα κάνοντας κάτι πολύ φαιδρό…
    Λίγο νωρίτερα, η κόρη η αργυρόποδη, η Θέτις, ζήτησε από τον Δία να δώσει τιμές στον γιο της, προσφέροντας νίκες στους Τρώες, ώστε να καταλάβει ο Ατρείδας Αγαμέμνων πόσο μεγάλο ήταν το σφάλμα του, που άφησε τον Αχιλλέα να φύγει από το στρατόπεδο χωρίς καν να του έχει επιστρέψει το πολυτιμότερο δώρο του, τη Βρισηίδα. Ύστερα από πολλή σκέψη, ο δυνατότερος των Θεών, αποφάσισε να εκπληρώσει το αίτημά της. Μετά από λίγο, όταν κάθισε στον θρόνο του, η Ήρα η ζηλότυπη τον εξέταζε ρωτώντας τον με ποια Θεά συναντήθηκε πάλι. Εκείνος της αποκρίθηκε με ύφος θυμωμένο πως δεν θα έπρεπε να την ενδιαφέρουν αυτά και πως αν συνέχιζε να τον ενοχλεί θα την χτυπούσε μπροστά σε όλους τους Θεούς. Η Ήρα η λευκοχέρα κάθισε σωπαίνοντας.
    Ο Ήφαιστος, βλέποντας την μητέρα του πικραμένη, θεώρησε σωστό να ελαφρύνει κάπως το κλίμα αλλά και την διάθεση των υπόλοιπων θεών που παρευρίσκονταν στην αγορά. Έτσι έκανε κάτι πολύ ευτράπελο: σηκώθηκε απ’ το κάθισμά του και προσέφερε νέκταρ στη γλυκιά του μητερούλα αλλά και σε άλλους Θεούς! Πού ακούστηκε ένας χωλός να περπατάει και να προσφέρει νέκταρ σε Θεούς, πόσο μάλλον σε γυναίκες Θεές! Κανονικά θα έπρεπε αυτές από μόνες τους να σηκωθούν και να σερβίρουν το νέκταρ... Οι γυναίκες πρέπει να είναι άξιες νοικοκυρές, φρόνιμες αλλά και υπάκουες! Μετά απ’ αυτό το ευτράπελο συμβάν, όλοι γελούσαν ακατάπαυστα -και καλά έκαναν-. Κάπως έτσι, λοιπόν, συνεχίστηκε το γλέντι των Θεών.
    Έτσι λοιπόν, ο Ήφαιστος, βελτίωσε το κλίμα που επικρατούσε στην αγορά των Θεών, ύστερα απ’ τη φιλονικία του Δία και της ζηλόφθονης συζύγου του Ήρας…

Αχαιός Στρατιώτης

*** Να μην προσπαθήσει κάποιος άλλος να τρυπώσει στο Όλυμπο γιατί εγώ φθηνά την γλύτωσα… 
ΕΥΤΥΧΏΣ, που δεν έπαθα ότι έπαθε κι ο Προμηθέας….***


Φωτεινή Στ.
Όλυμπος, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 1250 π.Χ.

Αγαπητό μου ημερολόγιο,
    Επιτέλους, ήρθε η στιγμή που σου γράφω. Πίστεψε με, είναι η πιο ήρεμη και απελευθερωτική στιγμή της ημέρας μου. Σε εσένα μπορώ να μιλήσω και να εκφράσω τα συναισθήματά μου, χωρίς να φοβάμαι για το τι θα ακολουθήσει. Χωρίς να σκέφτομαι αν η επόμενη λέξη που θα πω να γίνει η αφορμή για έναν ακόμη τσακωμό ή, και χειρότερα, η αφορμή για δεχτώ ακόμη μία φορά οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματική, λεκτική και ψυχολογική.
    Τέλος πάντων, ας μην στα πολυλογώ. Σήμερα, σε ένα συμπόσιο των θεών έγινε ένα περιστατικό που με στεναχώρησε και αν μη τι άλλο με τρόμαξε ιδιαίτερα. Όλα
ξεκίνησαν όταν ρώτησα τον Δία το λόγο της συνάντησης του με τη Θέτιδα. Εγώ φυσικά την είχα δει και γνώριζα και τον σκοπό της. Όμως περίμενα να μου το εξηγήσει πρώτα αυτός. Μα ως συνήθως, εκείνος με ένα άγριο ύφος μου είπε να σταματήσω να ανακατεύομαι και να προσπαθώ να μαθαίνω τα σχέδια του. Να σταματήσω να ανακατεύομαι; Εγώ ξέρω πως αυτό ονομάζεται ενδιαφέρον για τον σύντροφό μου, κάτι που όπως μου έχει αποδείξει επανειλημμένως εκείνος δεν ξέρει καν τι είναι. Κανονικά θα έπρεπε από μόνος του να μου μιλήσει. Αλλά τι να περιμένω; Λες και ποτέ του τον ένοιαξε να μοιραστεί μαζί μου το οτιδήποτε. Κάθε μέρα ελπίζω πως θα είναι διαφορετικός, πάντοτε όμως μένει ο ίδιος και χειρότερος. 
    Μετά, με υποτακτικό και υποτιμητικό για εμένα ύφος με διέταξε να σωπάσω και αν δεν ακολουθήσω τις διαταγές του απείλησε πως θα με χτυπήσει. Τι θεωρεί πως είμαι; Ιδιοκτησία του και θα υποτάσσομαι σε αυτόν; Μπορώ όμως να κάνω και διαφορετικά όταν ξέρω ότι αυτός είναι ο ρόλος, όχι μόνο ο δικός μου αλλά κάθε γυναίκας; Μπορούσα να φέρω αντίρρηση; Όχι, γιατί, αν τολμούσα, δε θα δίσταζε να κάνει την απειλή του πράξη. Πώς να το αποδεχτώ; Γιατί οι γυναίκες να είναι καταδικασμένες σε αυτήν την κατάσταση;
    Η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά ψυχρή. Οι υπόλοιποι παραβρισκόμενοι κοκάλωσαν,
μάλλον θα ήρθαν σε δύσκολη θέση. Εγώ πάντως ντράπηκα πολύ. Βέβαια αξίζει να
ειπωθεί πως και οι υπόλοιποι θεοί τον φοβούνται, βλέπεις όλοι πρέπει να υποτάσσονται σε αυτόν. Αν και αυτοί, που ποτέ τους δεν του έφεραν αντίρρηση, τον έκαναν ακόμα πιο θρασύ και εγωιστή. Το βαρύ αυτό κλίμα προσπάθησε να αποκλιμακώσει ο Ήφαιστος με ένα συμπαθές «αστείο». Χαριτολογώντας, μου ζήτησε να σωπάσω και να μην εκνευρίζω τον μπαμπά του, γιατί όταν αυτός μία φορά τον είχε εκνευρίσει, τον πέταξε από τον Όλυμπο και έτσι έμεινε κουτσός. Στη συνέχεια άρχισε να σερβίρει του άλλους θεούς και εκείνοι έβαλαν τα γέλια θεωρώντας αστείο το ότι ένα κουτσός σέρβιρε. Προσωπικά, δεν το βρήκα καθόλου αστείο.
    Όσον αφορά την Θέτιδα και την δόλια προσπάθειά της να τιμωρηθούν οι Αχαιοί, είναι πραγματικά εξοργιστική. Μπορεί ο Αχιλλέας να έσπευσε κατευθείαν στην αγκαλιά της μητέρας του για προστασία και εκείνη να εκμεταλλεύτηκε τον Δία, αλλά οι πραγματικοί μαχητές στο τέλος θα νικήσουν ένδοξα και αυτήν την μάχη, με θάρρος και τιμή.
    Μακάρι να μπορούσα με κάποιον τρόπο να σταματήσω να είμαι μαζί με τον Δία γιατί πραγματικά η ζωή μας είναι η ακριβώς αντίθετη από αυτήν που είχα ονειρευτεί μαζί του. Αλλά όλα αυτά είναι απλώς εικασίες και ανώφελες σκέψεις, που ποτέ δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν. Ό,τι και να γίνει, πάντα οι ευθύνες θα αποδίδονται σε μένα, εγώ θα είμαι η ζηλιάρα Ήρα και ο Δίας ο ισχυρός
άντρας που γοητεύει όλες τις γυναίκες. Το πιο ειρωνικό είναι πως όλοι μάς θεωρούν το ιδανικό ζευγάρι. 
    Τέλος πάντων, σε χαιρετώ τώρα γιατί πρέπει να ξεκουραστώ, επειδή αύριο έχουμε μεγάλο γλέντι στον Όλυμπο.
Με αγάπη,
Ήρα
Κριστιάνα Ντ.
Αγαπητό μου ημερολόγιο,
    Έχω πολύ καιρό να σου γράψω κι έχω πολλά να σου πω. Σήμερα η Θέτιδα επισκέφθηκε τον Δία για να του ζητήσει κάτι. Εγώ, όταν την είδα, πήγα και κρύφτηκα για να ακούσω τη συζήτησή τους. 
    Η Θέτιδα με τη στάση ικεσίας ζήτησε από τον Δία τον θάνατο των Αχαιών για να τιμηθεί ο γιος της. Εγώ εκείνη τη στιγμή ήμουν έξαλλη γιατί ο Δίας αποδέχτηκε το αίτημά της αν και σκεφτόταν τη σύγκρουση που θα είχαμε μεταξύ μας. Στη συγκέντρωση των θεών, πάω να ρωτήσω τον Δία για την επίσκεψη της Θέτιδας στον Όλυμπο. Εκείνος δεν τα εξήγησε όλα και τον ρωτάω θυμωμένη γιατί αποδέχτηκε το αίτημά της και του τονίζω πως αυτό που κάνει είναι άδικο. Εκείνος παραδέχτηκε ότι είχα δίκιο αλλά με απείλησε πως θα με χτυπήσει. Αυτήν την εξέλιξη δεν την περίμενα καθόλου από τον Δία! Φοβήθηκα τόσο πολύ και ένιωσα ντροπή για αυτά που είπε μπροστά σε όλους. Προσπάθησα να μην κλάψω και δε μιλούσα καθόλου. 
    Ο Ήφαιστος μπαίνει τότε ανάμεσά μας για να εκτονώσει την ένταση. Εκείνος πήρε το μέρος του πατέρα του γιατί τον φοβάται αλλά κατά βάθος συμφωνούσε μαζί μου. Μετά, για να ξεχαστεί η ένταση, άρχισε ένα γλέντι γεμάτο χαρά, γέλια και τραγούδι. 
    Αυτή τη στιγμή όμως σκέφτομαι την εξέλιξη του Τρωικού πολέμου. Δε θέλω να κερδίσουν οι Τρώες -έστω και προσωρινά- επειδή το θέλει η Θέτιδα. Εγώ υποστηρίζω τους Αχαιούς και θέλω μόνο εκείνοι να κερδίζουν.

Αθηνά Α.
    Ήρθε η ώρα να επέμβω και εγώ, η θεά Αθηνά, η θεά της σοφίας. Πρέπει επιτέλους να φέρω μια τάξη εδώ μέσα γιατί, άμα δεν τη φέρει μια λογική θεά, ποιος άλλος θα μπορούσε;
    Δία, δεν πίστευα ποτέ ότι θα ξεστόμιζες τέτοιες αισχρές κουβέντες από το στόμα σου για να απευθυνθείς στην Ήρα. Τι λόγια είναι αυτά; Έχεις πέσει πολύ στα μάτια μου. Όσο και να σε έκανε η Ήρα να νευριάσεις, ακόμα και σε σημείο να σε έχει βγάλει έξω από τα ρούχα σου, δε θα έπρεπε καν να σου περάσει από το μυαλό να τη βρίσεις.
    Όσο για σένα, Ήρα, η ζήλια σου έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δε μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο βγάζεις συμπεράσματα από το μυαλό σου για τον Δία. Πραγματικά, έχω μείνει άφωνη με τη συμπεριφορά σου. Κανονικά, θα έπρεπε να είχατε τιμωρηθεί και οι δύο σας, κυρίως ο Δίας, αλλά αυτή τη φορά σας τη χαρίζω γιατί κατανοώ ότι υπάρχουν φορές στις οποίες ανάμεσα σε ένα ζευγάρι υπάρχουν συγκρούσεις.
     Αυτά είχα να πω και φροντίστε να τα βάλετε καλά μέσα στο μυαλό σας!

Φώτης Χ.
Αγαπητό μου ημερολόγιο,
    Σήμερα το πρωί εκεί που έκανα την πρωινή μου βόλτα στον Όλυμπο, είδα κάτι τρελό, δεν πίστευα στα μάτια μου! Αυτό που είδα ήταν η Θέτιδα πεσμένη στα γόνατα του Δία και να τον παρακαλεί για κάτι. Πιθανότατα (λόγω και των εξελίξεων), κάτι του ζήτησε να κάνει εναντίον των Αχαιών ή κάτι για την τιμή του γιου της. 
    Όταν έφυγε αυτή η "κυρία", πήγα να τον ρωτήσω τι συνέβη και αυτός δεν μου παραδεχόταν τίποτα. Μου κρυβόταν όσο δεν πήγαινε. Ώσπου και εγώ του είπα κατάμουτρα ότι μου κρύβεται! Τελικά ο Δίας μου είπε τι έγινε αλλά με απείλησε ότι θα με χτυπήσει, γι’ αυτό και εγώ δεν το συνέχισα.
    Νιώθω απίστευτη στεναχώρια, απογοήτευση και θυμό για τον Δία. Δηλαδή τόσα χρόνια νομίζει ότι επειδή είναι βασιλιάς πρέπει να βασιλεύει και εμένα και να μου κρύβει τα πάντα ενώ εγώ δεν του κρύβω τίποτα; Μετά, στο συμπόσιο, και ο Ήφαιστος μου είπε να μην τον εκνευρίζω, λες και εγώ φταίω σε κάτι και ο Δίας σε τίποτα- που στην τελική αυτός τα έκανε όλα! Το μόνο ευχάριστο με αυτόν τον θεό απ’ αυτήν την βραδιά είναι ότι μας είπε την ιστορία για το πώς έμεινε κουτσός και γελάσαμε λίγο και μου πέρασε κάπως ο θυμός. 
    Από ό,τι καταλαβαίνεις, εδώ τα πράγματα δεν μας ευνοούν. Παρόλο που οι θεοί είναι πιο έξυπνοι από τους θνητούς, σκέφτονται το ίδιο. Γι’ αυτό, αυτό το βουνό θα είναι πάντα ίδιο όσα χρόνια και αν περάσουν...
Η φίλη σου ,
Ήρα
Πάρης Π.

Μαρκέλλα Κ.
    Γεια σας και πάλι! Όσοι με γνωρίζετε ξέρετε ποιος είμαι και όσοι είστε καινούργιοι σε αυτόν τον χώρο, σας καλωσορίζουμε θερμά στο σάιτ μας με το όνομα Ο ΚΗΡΥΚΑΣ ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ.
    Έχουμε να σας ενημερώσουμε με συγκλονιστικά νέα! Σήμερα που περάσαμε από τον Όλυμπο ακούγαμε φωνές… τσακωνόταν ο Δίας με την Ήρα. Δεν είχαμε καταλάβει ποιος ήταν ο λόγος αλλά φαινόταν σοβαρό... Μετά από ώρα που ακούγαμε, καταλάβαμε ότι ο Δίας πίσω από την πλάτη της Ήρας πήγε και συμφώνησε με την Θέτιδα να πάει με το μέρος τον Τρώων για να της κάνει την χάρη ενώ η γυναίκα του είναι με τους αντιπάλους. Συγκλονιστικό έτσι;
    Ενώ τσακωνόντουσαν και υπήρχαν πολλές απειλές, μπήκε ανάμεσά τους ο Ήφαιστος για να τους ηρεμήσει και να συνεχίσουν το γλέντι "Για χάρη των θνητών, να χάσουμε την ηρεμία μας;", αυτά ήταν τα λόγια του. Νομίζαμε ότι στον Όλυμπο τα πράγματα είναι όλα πιο ήρεμα, εκτός αν πετύχαμε μια άτυχη μέρα...
    Μετά συνεχίστηκε το γλέντι και ο Ήφαιστος είχε αναλάβει να σερβίρει και όλοι είχαν αρχίσει να γελάνε επειδή θεωρούσαν πως ήταν αστείο ένας με ένα πόδι να σερβίρει. Νόμιζα ότι τέτοια δεν γινόντουσαν εκεί, και ότι όλοι είναι αγαπημένοι.     Τι συμβαίνει πραγματικά στον Όλυμπο;;;

Ηλίας Π.
Αγαπητό μου ημερολόγιο,
    Σήμερα είχαν έναν έντονο τσακωμό με τον Δία (πάλι). Τον είδα με τη Θέτιδα, μία από τις πρώην του, να κάθεται και η Θέτιδα να τον παρακαλάει να κάνει κάτι. Με το που το είδα, κατάλαβα το σχέδιό της: ήθελε να προτρέψει τον Δία να βοηθήσει να σκοτωθούν τα πιόνια μου, οι Αχαιοί, στην Τροία.
    Όταν του είπα ότι τον είδα, εκείνος μου είπε ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και πως δε μου πέφτει λόγος. Εγώ θύμωσα και συνέχισα να του μιλάω λίγο πιο επιθετικά επειδή ήταν εκεί και οι υπόλοιποι θεοί και ένιωθα ασφάλεια να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Αλλά εκείνος με απείλησε και είπε ότι κανένας θεός δε θα με βοηθούσε άμα προσπαθούσε να με σκοτώσει. 
    Μετά ήρθε ο Ήφαιστος να μας καθησυχάσει με τα αστεία του και τα κατάφερε. Στο τέλος γλεντήσαμε και ξεχάσαμε τον τσακωμό. Τον Ήφαιστο τον αγαπάω γιατί μου έσωσε τη ζωή και γιατί με κάνει πάντα να γελάω. Αντίθετα με τον Δία.

Νικολίτσα Α.
Αγαπημένο μου ημερολόγιο,
     Σήμερα δεν ξεκίνησε καλά η ημέρα μου.... Έπιασα τον σύντροφο μου να μιλάει με την Θέτιδα (την πρώην του). Τους είδα να μιλάνε στην άκρη του Ολύμπου. Εγώ όμως αποφάσισα να τον ρωτήσω τι συζήτησε με την Θέτιδα για να δω αν θα πει την αλήθεια. Αλλά κατάλαβα ότι δεν τον νοιάζει για εμένα και δε με υπολογίζει.             Βέβαια, εγώ είμαι με το μέρος των Αχαιών αλλά εκείνος πραγματοποίησε το θέλημα της Θέτιδας το οποίο ήταν "Να σφάξει τους Αχαιούς". Ο Δίας παραδέχτηκε ότι αυτό ήταν το θέλημα της Θέτιδας. Όμως εκείνος με απειλούσε ότι θα με χτυπήσει...
    Έπειτα παρεμβαίνει ο Ήφαιστος στο γλέντι των θεών και με συμβούλεψε να μην προκαλώ τον θυμό του Δία, μετά άρχισε να διηγείται πως κατέληξε κουτσός επειδή τον πέταξε ο Δίας από τον Όλυμπο όταν του είχε φέρει αντίρρηση. 
    Εγώ μετά τον τσακωμό μου με τον Δία ένιωσα ότι είμαι αδιάφορη για εκείνον και ότι τον νοιάζει μόνο η Θέτιδα. Με λίγα λόγια είμαι ασήμαντη. Τώρα όμως που πραγματοποίησε το θέλημά της θεωρώ πως η εξέλιξη του Τρωικού Πολέμου δεν θα έχει καλό τέλος!

Αναστασία Σπ.
Αγαπητό μου ημερολόγιο, 
    Αυτές τις μέρες ήμουν αρκετά χαλαρή αλλά μετά από το σημερινό μου έχουν γεννηθεί πολλές σκέψεις.
    Πολλοί άνθρωποι με θεωρούν ζηλιάρα. Το καταλαβαίνω ότι μπορεί να ζηλεύω αλλά πες μου εσύ: είναι δυνατόν να μιλάει ο Δίας με άλλες; Αν εγώ μιλούσα με άλλους άντρες, θα είχα σίγουρα συνέπειες.
    Έτσι κι εγώ θέλησα να τον ρωτήσω ποια τον παρακάλαγε πάλι. Είμαι θυμωμένη μαζί του διότι μου μίλησε με πολύ άσχημο τρόπο κι εγώ φυσικά δεν αντιμίλησα γιατί ό,τι κι αν έλεγα, πάλι κατώτερη θα ήμουν. Ταυτόχρονα είμαι και στεναχωρημένη διότι τον Δία τον αγαπώ και δε θέλω να τον χάσω. Είμαι η θεά του γάμου... Ποια θεά σαν κι εμένα θα το ήθελε αυτό;
    Από την άλλη, όμως, πάλι καλά που έχω το παιδί μου, τον Ήφαιστο. Αν δεν ήταν ο γιος μου να εκτονώσει λίγο την ένταση, θα συνεχίζαμε με πολύ βαριά λόγια. Στεναχωρήθηκα που μας έβλεπαν όλοι οι θεοί και πόσω μάλλον ο Ήφαιστος. Μάλλον ένιωσε αμήχανα και σηκώθηκε να σερβίρει τους θεούς και όλοι γελούσαν. Γέλασα κι εγώ κι έφυγε ένα βάρος από πάνω μου. 
    Για τη Θέτιδα, κατανοώ ότι θέλει να προστατέψει και να τιμήσει τον γιο της αλλά ο άντρας μου θα πάρει την αντίθεση θέση από μένα στο θέμα του Τρωικού πολέμου. Ωστόσο, κατανοώ επίσης ότι χρωστάει χάρη στη Θέτιδα. Αλλά θα πρέπει να καταπιώ όσα νιώθω μέσα μου. 
    Αυτά για σήμερα. Ελπίζω αύριο που θα ξαναμιλήσουμε να είμαι καλύτερα. Καληνύχτα και θα τα ξαναπούμε αύριο! Φιλιά πολλά!

Γιάννης Κ.
Ο ΤΣΑΚΩΜΟΣ ΤΗΣ ΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑ
    Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μεγάλη αναστάτωση δημιουργήθηκε πάνω στον Όλυμπο. Για την κατάσταση αυτή ευθύνεται ο Δίας και η Ήρα. Βέβαια εμπλέκεται και ο Ήφαιστος.
    Η Ήρα ζήτησε εξηγήσεις από τον Δία γιατί είδε την Θέτιδα να έχει πέσει στα πόδια του και να τον παρακαλεί. Ο Δίας νευρίασε μετά από αυτό και μίλησε με άσχημο τρόπο στην Ήρα και την απείλησε ότι θα την χτυπήσει.
    Όταν είδε την διαμάχη του Δία και της Ήρας ο Ήφαιστος, προσπάθησε να σταματήσει τον Δία, αλλά μάταια. Δεν τα κατάφερε.
    Τέλος, μετά από όλο αυτό το τσακωμό του Δία και της Ήρας, οι θεοί κάνανε γλέντι. Οι θεοί πέρασαν ωραία στο γλέντι, σαν να μην είχε συμβεί ποτέ ο τσακωμός.

Χαρά Δ.
Αγαπητό μου ημερολόγιο,
    Σήμερα το βράδυ συνέβη μια πάρα πολύ στενάχωρη κατάσταση ανάμεσα στο Δία και σε μένα. 
    Αντίκρισα τον σύζυγο μου, τον Δία, να είναι μαζί με την Θέτιδα στην άκρη του Ολύμπου και να μιλάνε. Ένιωσα μεγάλη προδοσία από τον άντρα μου καθώς το έκανε αυτό κρυφά από μένα. Έπειτα, τον ρώτησα αφού έφυγε η Θέτιδα αν ισχύει ότι θέλει να σφάξει τους Αχαιούς, για να ελέγξω αν θα με διαψεύσει. Του δίνω την ευκαιρία να εξηγηθεί αλλά αυτός με αγνοεί και δε με υπολογίζει. Αυτό με έκανε να νιώσω ασήμαντη γι' αυτόν πλέον. Αμέσως μετά ο Δίας παραδέχεται ότι έχω δίκιο αλλά με βάζει στη θέση μου και απειλεί ότι θα με χτυπήσει. Από την άλλη, ο Ήφαιστος με συμβουλεύει να μην “προκαλώ” τον θυμό του Δία αλλά εγώ ένιωσα πως δεν είμαι η κατάλληλη γι’ αυτόν. 
    Στο θέμα του Τρωικού πολέμου, επειδή ο Δίας δέχτηκε το αίτημα της Θέτιδας πιστεύω πως το να σκοτώσει τους Αχαιούς δεν είναι η πιο κατάλληλη απόφαση διότι αυτό θα με αγγίξει συναισθηματικά πολύ και θα υποφέρω στη σκέψη πως οι Αχαιοί πέθαναν.

Τσαμπίκα Τσ.
    Χτες βράδυ στον Όλυμπο συνέβησαν πολλά. 
    Το σημαντικότερο συμβάν ήταν ο έντονος τσακωμός ανάμεσα σε Δία και Ήρα.
    Ο τσακωμός άρχισε με την Ήρα να κατηγορεί τον Δία θυμωμένη και απογοητευμένη ότι πάντα την κατέκρινε και αποφάσιζε μόνος και ποτέ δεν πήγαινε να τα συζητήσουν. Εκείνος με θράσος υπερασπίστηκε τον εαυτό του και μιλούσε απαξιωτικά στην Ήρα. 
    Τότε έγινε η παρέμβαση του Ήφαιστου που οδήγησε στο γλέντι των θεών, με όλους τους θεούς να μαζεύονται για το φαγοπότι.

Γιάννης Ν.
Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,
    Βρισκόμαστε στον Όλυμπο όπου ξέσπασε ο τσακωμός ανάμεσα στον Δία
και στην Ήρα.
    Η Ήρα έχοντας αντιληφθεί την παρουσία της Θέτιδας, διαισθάνεται πως η
συνάντηση της Θέτιδας με τον Δία έχει να κάνει με το γιο της και ζητά από τον
άντρα της να μάθει με ποια θεά συζητά και τι συμφωνήθηκε μεταξύ τους. Ο Δίας έντονα θυμωμένος, εξηγεί στην Ήρα ότι επειδή είναι σύζυγός της, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να γνωρίζει όλες του τις σκέψεις. Η Ήρα ενοχλημένη από το ύφος του Δια και ανησυχώντας για τους Αχαιούς, ξεσπά εκφράζοντας ανοιχτά την υποψία της μήπως η Θέτιδα κατάφερε τον Δία να της υποσχεθεί να νικηθούν οι Αχαιοί για να τιμηθεί ο γιος της. Τον κατηγορεί έμμεσα πως για χάρη της Θέτιδας θα βοηθήσει τους Τρώες, ανεβάζοντας έτσι την ένταση της σύγκρουσης.
    Ο Δίας τότε, έρχεται σε δύσκολη θέση καθώς δεν μπορεί ούτε να διαψεύσει αλλά και ούτε να επιβεβαιώσει τις υποψίες της Ήρας και η σύγκρουση οξύνεται ακόμη περισσότερο. Προκειμένου να επιβληθεί η Ήρα καταφεύγει ακόμα και σε απειλές για άσκηση σωματικής βίας. Τότε παρεμβαίνει ο Ήφαιστος για να «κατευνάσει τα πνεύματα» και το πετυχαίνει. Συμβουλεύει τη μητέρα του να είναι καλή με το Δία και να κάνει υπομονή. Κερνάει τη μητέρα του νέκταρ όπως και τους άλλους θεούς, με αποτέλεσμα να μετατρέψει τη βαριά ατμόσφαιρα σε ένα χαρούμενο συμπόσιο.
    Έτσι, κυρίες και κύριοι, η σύγκρουση είχε αίσιο τέλος χάρη στον Ήφαιστο. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε… Καλή σας ημέρα!

Ραφαήλ Κ.
Αγαπητό μου ημερολόγιο, 
    Σήμερα η μέρα ήταν πάρα πολύ άσχημη. Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω!
    Η μέρα ξεκίνησε ήρεμα μέχρι που άκουσα τον Δία να μιλάει με κάποιον. Στην αρχή το θεώρησα φυσιολογικό και πήγα να δω με ποιον μιλούσε. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος της μακρόχρονης αυτής ζωής μου. Άνοιξα, λοιπόν. σιγά-σιγά την πόρτα, ώστε να κρυφοκοιτάξω και... τι είδα; Τη Θέτιδα! Και ως γνωστόν, εγώ, η ζηλιάρα, έκατσα να δω τι θα του ζητήσει. Την είδα να παίρνει στάση ικεσίας και να του ζητάει να δώσει στο παιδί της αυτό που του αξίζει. Και αυτός δέχτηκε!
    Σκέφτηκα τότε η χαζή να τον ξεφτιλίσω στο συμβούλιο των θεών αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενα. Τελικά με ξεφτίλισε εκείνος δημοσίως και παραλίγο να με χτυπήσει! Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί μου το κάνει αυτό ο Δίας. Θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε αγαπημένα, όπως όλα τα άλλα ζευγάρια, αλλά ο Δίας προτιμάει να πηγαίνει με όποια βρει μπροστά του και μετά να με βρίζει. 
    Μέσα σε όλο αυτό όμως, χρωστάω κι ένα ευχαριστώ στον Ήφαιστο, που διέκοψε τον Δία και μας έκανε να ξεχάσουμε αυτό το θλιβερό συμβάν. Με υποτίμησε κάπως όταν με συμβούλεψε να κάτσω ήσυχα αλλά ξέρω πως το έκανε για το καλό και των δυο μας.
    Αυτή ήταν η μέρα μου, αγαπητό μου ημερολόγιο. Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Αντίο! 

Φωτεινή Φ.
Και χαμογέλασα εγώ, η Ήρα η λευκοχέρα, 
και από τον Άρη έλαβα γελώντας το ποτήρι 
και γλυκό νέκταρ παίρνοντας απ' τον κρατήρα εκείνος δεξιά 
κερνούσε ολόγυρα τους άλλους αθανάτους. Και τότε οι μάκαρες θεοί
όλοι γελούσαν, χαίρονταν, έπιναν και γλεντούσαν ολημέρα ως το δείλι. 
Και χάρηκα με την καρδιά μου το ισόμοιρο τραπέζι, του Φοίβου ακόμη
τη λαμπράν κιθάρα και τες Μούσες ως έψαλναν καλόφωνα με τη σειρά
τους όλες. Κι άμα του ήλιου βύθισε το φως, καθείς επήγε να κοιμηθεί
στο δώμα του, που ο ξακουστός τεχνίτης τού εποίησεν ο Ήφαιστος με
την σοφήν του γνώση. Κι ανέβη στην κλίνη ο Δίας κι εγώ, η Ήρα 
η χρυσόθρονη,  στο πλευρό του.

Θανάσης Μπ.
    Είμαστε η γνωστή δημοσιογραφική ομάδα του 'Κήρυκα των Αχαιών' και σήμερα θα σας πούμε τι γίνεται στον Όλυμπο. 
    Έχουμε για πρώτη δημοσιογραφική είδηση ότι ο Αχιλλέας ζητάει από τη μητέρα του να πάει στον θεό Δία και να ζητήσει την τιμωρία των Αχαιών. Η Θέτιδα δεν ήταν τόσο σύμφωνη με αυτό που της είπε ο γιος της αλλά αποφάσισε να πάει στον Όλυμπο και να ζητήσει τη χάρη από τον Δία. Τους είδε όμως η Ήρα να μιλάνε, ζήλεψε και ρώτησε τον Δία σχετικά. Εκείνος δεν της απάντησε κι όταν η Ήρα επέμεινε, εκείνος δήλωσε πως δε θα της δώσει αναφορά. 

Κώστας Ι.
Αγαπημένο μου ημερολόγιο,     
     Σου γράφω απόψε για να σου πω τα τρομερά γεγονότα που έγιναν με τον Δία. 
    Εγώ, όπως ξέρεις,  ζηλεύω τον άντρα μου, τον Δία, μήπως και αγαπάει την Θέτιδα, έτσι όπως της μιλάει και της συμπεριφέρεται. Εγώ τον αγαπώ και θέλω να τον έχω μόνο δικό μου, για αυτό και εξοργίζομαι όταν δείχνει ενδιαφέρον για άλλο πρόσωπο. Λυπάμαι που ποτέ δεν μοιράζεται μαζί μου τις σκέψεις του και είναι τόσο σκληρός μαζί μου, που με βάζει ίσα με τους άλλους θεούς και με υποβαθμίζει.  
      Εκεί που τσακωνόμουνα με τον Δία, ευτυχώς  ο Ήφαιστος μπήκε στη μέση και μου μίλησε γλυκά και ηρέμησα. Ωστόσο φοβάμαι ότι ο Δίας θα ικανοποιήσει τελικά το αίτημα της Θέτιδας και οι Αχαιοί θα χάσουν τον πόλεμο.  

Νικόλας Π.
Δημοσιογράφος: Βρισκόμαστε στον Όλυμπο και στο γλέντι των θεών, το οποίο διεξήχθη πριν λίγη ώρα στον χώρο τον οποίο βλέπουμε. Ο χορός και το γλέντι σταμάτησε μόλις η Ήρα σηκώθηκε από το τραπέζι και έπιασε τον Δια για να τον ανακρίνει. 
Ο Δίας προσπαθούσε να αλλάξει θέμα αλλά η Ήρα τον πίεζε στο θέμα με την Θέτιδα, αν και δεν πήρε κουβέντα από τα χείλη του για το τι ήθελε η Θέτιδα από εκείνον. Μάλιστα άκουσε και σκληρά λόγια από πάνω, επειδή ζηλεύει και κάπως. Έτσι οι ρόλοι αντιστράφηκαν και, αντί η Ήρα να έχει τον πρώτο λόγο, τον είχε ο Δίας. 
Επίσης έχουμε δίπλα μας έναν μάρτυρα του όλου έργου. Καλησπέρα σας!

Μάρτυρας: Καλησπέρα σας! Συγχαρητήρια για το δελτίο ειδήσεών σας και χαιρετίσματα στον Νίκο τον Ευαγγελάτο, που είναι εκπληκτικός, και τα λέει ωραία!
-Ευχαριστώ, κύριε! Για πείτε μας, λοιπόν, τι έγινε και άναψαν έτσι τα αίματα;  Ακούσατε κάτι;
-Είδα το σημείο στο οποίο ο Δίας σπρώχνει την Ήρα και της φωνάζει γιατί χόρευα εκεί δίπλα. Είχε τον Απόλλωνα και την παρέα του να παίζουν μουσική και μόλις τελείωσε ο χορός και η φασαρία ακούσαμε και ένα συζυγικό καβγαδάκι.
-Εσείς τι έχετε να πείτε για αυτό;
-Εντάξει, αυτά γίνονται και στις καλύτερες οικογένειες. Φυσιολογικά πράγματα. Δεν μπορώ να δω κάτι περίεργο.

-Πάμε τώρα και στον πρωταγωνιστή του σκηνικού. Κύριε ΔΙΑ...
Διας: Πέστο
-Κύριε Δια, είστε στον αέρα.
-Βέβαια και είμαι στον αέρα! Τόσο ψηλός που είναι ο Όλυμπος, πετάω... πετάω, λεμε!
-Όχι, εννοώ ότι είστε ζωντανά στην τηλεόραση στο mega, στο live news με τον φοβερό Νίκο Ευαγγελάτο.
-Εγώ έναν Ευαγγελάτο που ξέρω,  είναι ένα παιδί που μας φέρνει τα νερά.
-Κύριε! Το ότι έχετε μια εξουσία, αυτό δε σημαίνει ότι εμείς είμαστε σκουπίδια!
-Αφού είσαι στην τηλεόραση, άρα είσαι από μόνος σου σκουπίδι. Δε χρειάζεται να σε κάνω εγώ.
-Τι λέτε, κύριε Δία! Όσα έχω δει εγώ σε μια ώρα, εσείς δεν τα έχετε δει σε δυο!
-Ναι, γιατί έχουμε και μια διαφορά ηλικίας... Πρέπει να με περνάς κάποια χρονάκια!
-Σας παρακαλώ πολύ, κύριε! Λοιπόν, Γιώργο, επόμενος!
-Ωραία! Κατάφερα να σας διώξω πάλι! Άιντε να πάτε στην ευχή του Δία και της Ήρας!

-Έχουμε και τον Ήφαιστο εδώ.
Ήφαιστος: Γεια σας, τι κάνετε;
-Καλά είμαστε. Εσείς;
-Με κοροϊδεύουν όλοι. Απλώς χθες είχα έρθει να σερβίρω και με κορόιδευαν για το πόδι μου.
-Τι έχετε να πείτε για τον τσακωμό Δία-Ήρας;
-Δεν τα ξέρω αυτά τα ονόματα. Δεν τα ξέρω. Τι είναι, σκυλιά;
Δίας: Τι είπες ρε; Έλα εδώ! Ποιος είναι σκύλος, ρε ντροπή του Ολύμπου;
Ήφαιστος: Εσύ φταις που είμαι η ντροπή του Ολύμπου!
Δίας: Εγώ κολύμπι ήθελα να σε μάθω...
Ήφαιστος: Τι κολύμπι; Στον αέρα;
Δίας: Γιατί όχι; Δεν κατάλαβα... Ο κάθε θεός έχει και από μια δύναμη, απλά δεν ήταν η σωστή.
Ήφαιστος: Άσε μας, ρε Δία ψεύτη...
Δίας: Να σου πω, πρέπει να ηρεμήσουμε λίγο.
Ευαγγελάτος: Κάμερα, ένα κοντινό στο μάτι του Δία! Έλα, να ανεβαίνουν τα νούμερα! Πάμε! Σρόιτερ, σε έφαγα!
Ήφαιστος: Εγώ είμαι ήρεμος, εσύ πάλι είσαι και νευρικός και ανίκανος!
Δίας: Γιατί ρε; Επειδή έκαψα το παστίτσιο την προηγούμενη Κυριακή;
Ήφαιστος: Και γι' αυτό!
Δημοσιογράφος: Εεε συγγνώμη που επεμβαίνω αλλά...
Δίας: Τι θέλετε;
Δημοσιογράφος: Τι λέγατε με την Ήρα χθες στον τσακωμό;
Δίας: Ποια είναι αυτή; Δεν την ξέρω... Σκύλος είναι;
Ήφαιστος: Συμφωνούμε σε κάτι άλλο εκτός από το τι ομάδα είμαστε.
Δίας: Πάμε για κανένα ποτηράκι; Διπλό νέκταρ;
Ήφαιστος: Πάμε!

Ευαγγελάτος: Πάμε να πέσει το ψεύτικο βίντεο, μπας και κάνουμε νούμερα!
Και λοιπόν, έτσι έγιναν τα πράγματα: ο Δίας χτύπησε γυναίκα! Είναι πραγματικά μια συμπεριφορά πολύ κακή. Την απείλησε ότι θα τη ρίξει από τον Όλυμπο! 
Ευχαριστούμε πολύ τον απεσταλμένο μας στον Όλυμπο, Γιώργο Γιωργομιχάλη.

Ανδρέας Τ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: