Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019

"Η αρχαία Ρόδος" (μια ερευνητική εργασία από την Α' Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου)

Εκτός από έξοχους λογοτέχνες, η A' Λυκείου του Μουσικού Σχολείου διαθέτει όπως φαίνεται και εξαίρετους ιστοριοδίφες.
   Και μετά από πολύν καιρό  και πολλά τεχνικά προβλήματα ανεβαίνει η σχετική ερευνητική εργασία τους, η τελευταία εργασία μαθητών που θα δημοσιευτεί φέτος από το ιστολόγιο.
Οι μαθητές της διάλεξαν  από μια λίστα που τους δόθηκε ένα θέμα σχετικό με την αρχαία Ιστορία του νησιού ( εναλλακτικά είχαν την δυνατότητα   να επιλέξουν κάτι δικό τους που να σχετίζεται όμως έστω και λίγο με την αρχαία Ρόδο) και να το ερευνήσουν. Οι μαθητές μπορούσαν να δουλέψουν ατομικά ή ομαδικά και να δημιουργήσουν και διατμηματικές  ομάδες αν ήθελαν. Ο μοναδικός περιορισμός ήταν το παράγωγο να είναι ή ένα βίντεο διάρκειας τουλάχιστον τριών λεπτών ή μια παρουσίαση με τουλάχιστον δέκα διαφάνειες.
Ο Άρης ήταν ο μόνος που επέλεξε να φτιάξει ένα βίντεο που δείχνει σε πόσο όμορφο νησί βρισκόμαστε και  για αυτό και θα ξεκινήσω με αυτόν. 

Συνεχίζουμε με  μια εντυπωσιακή παρουσίαση από τον Έκτορα, ο οποίος σε 190 διαφάνειες μας προσκαλεί σε ένα οδοιπορικό που  πρακτικά καλύπτει ολόκληρο το θέμα.Μόνο που εμείς θα την δούμε υπό μορφή βίντεο. Προβλήματα ασυμβατότητας και το μέγεθος της παρουσίασης μου επέτρεψαν, και μάλιστα μετά από πολύ προσπάθεια και αναζήτηση, να φτιάξω μόνο αυτό το άτεχνο βίντεο διεκπεραιωτικά, μόνο και μόνο για να είναι εφικτό να ανέβει η εργασία του Έκτορα. Η μουσική είναι δική μου επιλογή,  λόγω της μεγάλης διάρκειας του βίντεο.

Εναλλακτικά δείτε την εργασία σε pdf :
https://drive.google.com/file/d/1fWuPzomayTiDsqS5svEp5HwO9vtr3V7h/view?usp=sharing[ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε περίπτωση που για κάποιον λόγο εμφανίζει παντού την ίδια παρουσίαση ή σε περίπτωση  που δεν τις εμφανίζει καθόλου, ακολουθήστε τον σύνδεσμο της επικεφαλίδας ώστε να  δείτε την παρουσίαση απευθείας από το σάιτ στο οποίο την έχω ανεβάσει. ]

Ακολουθεί ακόμα ένα οδοιπορικό από την Καλλιόπη στο αρχαίο στάδιο, το Μόντε Σμιθ και την τάφρο. 


Ο Άνθιμος, η Μυρτώ, η Ακίρα, ο Ραφαήλ και οι Αγγελική προτιμούν την έρευνα πεδίου και μας παρουσιάζουν την δωρική κρήνη που βρίσκεται στην Παστίδα.

Δωρική Κρήνη


More presentations from Afterschool Bar

Η εργασία της Μαρίττας ξέφυγε από την αρχαιότητα καθώς αποτελεί μια μονογραφία με θέμα   τις κρήνες της πόλης από την αρχαιότητα μέχρι της μέρας μας.

Η Ραφαέλα πιάνει το νήμα από πολύ παλιά και αναφέρεται στην μυθολογική Ρόδο κατά τον Τρωικό Πόλεμο.

Πολλοί εκπρόσωποι της αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ήταν Ροδίτες. Κάποιους από αυτούς μας παρουσιάζει η Λίζα.


Η Ρόδος  ήταν διάσημη και για τους ολυμπιονίκες της... Κάποιους από αυτούς παρουσιάζει η Όλγα.

Η Μάρτα, από την πλευρά της, αναφέρεται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της αρχαιότητας, εκείνο στο οποίο ενεπλάκη η Καλλιπάτειρα.

Η Μαργένα και η Μαρία Μ. ασχολήθηκαν με τον συνοικισμό που οδήγησε στην ίδρυση της πόλης της Ρόδου...

Με τις διεθνείς σχέσεις της νέας  πόλης κράτους ασχολήθηκαν ο Μανώλης Τ., ο Μιχάλης και ο Δημήτρης.

Μια πόλη βέβαια, κατά την αρχαία εποχή, πρέπει να έχει και την ακρόπολή της. Πάμε να μας βολτάρουν στην ακρόπολη της Ρόδου ο Νίκος Δ., ο Χρήστος και ο Μιχαήλ Άγγελος

Ε, να μην δούμε και τον Κολοσσό; Η Τζένη, η Αναστασία Ζ. και η Ελισάβετ μας τον παρουσιάζουν...Παραπονεμένες δεν έμειναν βέβαια, οι πρώτες πόλεις του νησιού, η Λίνδος, η Ιαλυσός και η Κάμειρος.

Η Κατερίνα Σ. ασχολήθηκε με την Λίνδο.


Η Κατερίνα Κ. και η Γαβριέλα  ασχολήθηκαν με την Κάμειρο .


Ο Γιώργος Ζ., ο Βασίλης Α. και ο Αντώνης ασχολήθηκαν με την Ιαλυσό.


Το ίδιο έπραξαν  ο Γιώργος Μ., ο Νίκος Μ., ο Άγγελος Κ. και ο Χρύσανθος.


Τέλος, στη Λίνδο είναι αφιερωμένη και η εργασία της Χρυσής και της Αναστασίας Ε..Δεν υπάρχουν σχόλια: