Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Οι εργασίες των παιδιών του Γ1 και του Γ2 Γυμνασίου Παραδεισίου για τα ΑμεΑ

Με τον εξαίρετο συνάδελφο Άγγελο Γιαννακό και τα παιδιά της Γ' Γυμνασίου Παραδεισίου υλοποιήσαμε φέτος στα μαθήματα της Γλώσσας και της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής ένα σενάριο για τα Άτομα με Αναπηρία, τα αποτελέσματα του οποίου δημοσιεύονται στην παρούσα ανάρτηση.
Τα παιδιά ασχολήθηκαν με την επεξεργασία κειμένων που αφορούσαν τη ζωή των ατόμων με διαφορετικού τύπου αναπηρίες (συνεντεύξεις, βιογραφικά σημειώματα, ημερολογιακές καταγραφές κ. ά.), παρακολούθησαν σχετικά βίντεο και έκαναν βιωματικού τύπου ασκήσεις π.χ. καταγραφή προτάσεων σε γραφή braille. Στο τέλος, επέλεξαν ένα Άτομο με Αναπηρία που το θεωρούν ως πρότυπο ζωής για να το παρουσιάσουν με ένα πολυτροπικό κείμενο. Είναι αυτά τα κείμενα που με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε σήμερα: η ποικιλία των ιδεών, η ευαισθησία και η ενσυναίσθηση με την οποία τα παιδιά προσέγγισαν το θέμα, η πρωτότυπη ματιά τους και η δημιουργικότητά τους πραγματικά με συγκίνησαν.
Η συγκεκριμένη ανάρτηση αποτελεί ένα ευχαριστώ στον Άγγελο για την ιδέα και τη βάση του σεναρίου, για την προσφορά του στο σχολείο και για τα γέλια που μοιραστήκαμε φέτος και έναν αποχαιρετισμό στους μαθητές και της μαθήτριες της Γ' Γυμνασίου για αυτά τα τρία απαιτητικά χρόνια που περάσαμε μαζί. Καλή συνέχεια!


Χριστίνα Π.: για τη Φρίντα Κάλο





Καλλιόπη Δ.





Ροδούλα Κ.


Βαλασία Α.


Τριανταφυλλιά Θ.
Το πρόσωπο για το οποίο θα μιλήσω είναι ο Prichard Colon. Πρόκειται για έναν σπουδαίο πυγμάχο. Ξεκίνησε έχοντας ένα λαμπρό μέλλον κοντά του, ωστόσο η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και από τις επιτυχίες βρέθηκε σε έναν συνεχή αγώνα για τη ζωή του.  Ο Prichard Colon Melendez, γνωστός και ως "Digger",  γεννήθηκε στο Μέιτλαντ της Φλόριντας, ωστόσο στα 10 του χρόνια μετακόμισε με την οικογένειά του στο Πουέρτο Ρίκο. Στις 17 Οκτωβρίου του 2015 κι ενώ η καριέρα του είχε αρχίσει να δείχνει πολύ υποσχόμενη, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας με τον Terrel Williams που έμελλε να τον σημαδέψει για την υπόλοιπη ζωή του. Μέχρι τον 9ο γύρο υπήρχαν δυο ποινές. Μία για τον Colon για ένα χαμηλό χτύπημα και μία για τον Terrel  για χτύπησα στο  πίσω μέρος του κεφαλιού του Colon. Συνεχιζόταν κανονικά ο αγώνας και ο Terrel έριξε δυο φορές τον Colon  κάτω. Αργότερα έγινε γνωστό ότι είχε εσωτερικό αιμάτωμα  και έπεσε σε κώμα. Όταν συνήλθε δεν ήταν πια ο ίδιος άνθρωπος, καθώς ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι κι έτσι άλλαξε για πάντα τη ζωή του. 

Μανόλης Μ.
STEPHEN HAWKING: θεωρητικός φυσικός, αστροφυσικός και ιδιοφυής επιστήμονας
Από τα 21 του χρόνια είχε διαγνωστεί με ALS (Πλευρική Αμυοτροφική Σκλήρυνση). Η πρόγνωση ζωής του ήταν δύο χρόνια αλλά κατάφερε να ζήσει μέχρι τα 76 του. Για περισσότερα από 30 χρόνια ζούσε με παράλυση σχεδόν σε όλο του το σώμα αλλά, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία, συνέχισε να επικοινωνεί και να κινείται ανάμεσα στον κόσμο, συνέχισε το επιστημονικό του έργο και το διέδωσε σε ολόκληρο τον κόσμο. Μαζί έκανε γνωστότερη και την ασθένεια ALS και συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Α.










Δεν υπάρχουν σχόλια: