Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Από τους Σεληνίτες στην Ανδρομέδα (Από την Β΄ Γυμνασίου Παραδεισίου και τα τμήματα Β1 και Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου)

  Ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι ξέρουμε ότι το μόνο που σίγουρα θυμάται ο μέσος μαθητής Γυμνασίου από τα Αρχαία είναι τα δύο αποσπάσματα από την "Αληθινή ιστορία" το Λουκιανού τα οποία ανθολογούνται, στην Α'  Γυμνασίου οι Φελλόποδες και στη Β΄ Γυμνασίου οι Σεληνίτες. 
Ο Τζέρι και ο Τζο, μαθητές Λυκείου από 
το Κλίβελαντ, φαντάστηκαν το 1933
τον Καλ Ελ, εξωγήινο με υπεράνθρωπες 
δυνάμεις που καταγόταν από τον πλανήτη 
Κρύπτον στον Γαλαξία της Ανδρομέδας
    Επειδή ακριβώς τα συγκεκριμένα αποσπάσματα είναι τα αγαπημένα των παιδιών, τα επιλέγουμε συχνά για δημιουργικές εργασίες. Έτσι κάναμε και φέτος με τα τμήματα Β1 και Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και την Β΄ τάξη του Γυμνασίου Παραδεισίου. Φέτος όμως είπαμε να το πάμε λίγο παραπέρα. Κυριολεκτικά. Μετά τη διδασκαλία του αποσπάσματος που αναφέρεται στους Σεληνίτες, παρατηρήσαμε ότι ο Λουκιανός περιγράφει τα βασικά χαρακτηριστικά των Σεληνιτών και δίνει δυο τρείς βασικές πληροφορίες για τον τόπο τους. Στα πλαίσια αυτά, τα παιδιά κλήθηκαν να υποθέσουν ότι μετά τη Σελήνη ο Λουκιανός και οι σύντροφοί του επισκέφτηκαν άλλα ουράνια σώματα, πραγματικά ή φανταστικά, εντός ή εκτός  του ηλιακού συστήματος, και να φανταστούν πώς μοιάζουν οι κάτοικοί τους και ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του τόπου στον οποίο ζουν. Κι έπειτα να περιγράψουν τον πλανήτη αυτόν και τους κατοίκους του,  να τον ζωγραφίσουν ή, αν ήθελαν,  να συνδυάσουν και τα δύο. 
(Άλλες εργασίες παλιά στις οποίες ζωγραφίζουμε τους Σεληνίτες μπορείτε να δείτε: 
α) εδώ 
γ) εδώ )
  Κατά τα ειωθότα, μαζέψαμε τις εικαστικές δημιουργίες των παιδιών και με αυτές φτιάξαμε ένα βίντεο στο οποίο ως ηχητική επένδυση χρησιμοποιήθηκε, όπως προδίδει άλλωστε και ο τίτλος της ανάρτησης, το τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου "Ανδρομέδα", σε μουσική και στίχους δικούς του.  

Ακολουθούν οι εργασίες των παιδιών. 
Αθηναγόρας
Τα πλάσματα του Κρόνου είναι όλα πάνω από δυο μέτρα στο ύψος. Το δέρμα τους έχει αποχρώσεις του μπεζ. Όπως ακριβώς και ο Κρόνος έτσι και τα πλάσματά του διαθέτουν ,μετά από τα πέντε χρόνια τους, και αυτοί δακτυλίους οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από αυτούς.  Κάθε Κρόνιος έχει δέκα δάχτυλα στα χέρια του,  ενώ στα πόδια του έχει τέσσερα. Ακόμα οι Κρόνιοι πιστεύουν πως για να είσαι όμορφος πρέπει να έχεις μακριά μαλλιά , να μην είσαι πολύ γυμνασμένος και να έχεις φακίδες στο πρόσωπό σου.  Αν και γενικά είναι φιλικά πλάσματα , όλοι οι Κρόνοι δεν συμπαθούν τους κάτοικους του Δία,  καθώς οι σχέσεις τους χαρακτηρίζονται από πολλούς πολέμους . Για αυτόν το λόγο με το παραμικρό ξεσπά πόλεμος όπου παίρνουν μέρος και άλλοι πλανήτες.

 
Αλήθεια
Οι κάτοικοι του Σείριου έχουν έχουν αυτιά γάτας, μύτη ελέφαντα και μάτια που μοιάζουν με κομμάτια πίτσας. Και τα αλλάζουν όταν γίνονται παλιά έτσι ώστε να βλέπουν καθαρά. Το στόμα τους είναι πίσω από το κεφάλι τους κι έτσι όταν τρώνε δεν βλέπουν τι κάνουν και λερώνουν την πλάτη τους. Γι’ αυτό έχουνε μια ηλεκτρική σκούπα για να τους απορροφάει το φαΐ που τους πέφτει. Το σώμα τους είναι φαρδύ κι έχουν πόδια σαρανταποδαρούσας. Μένουν σε σπίτια που είναι φτιαγμένα από ψαροκόκαλο. Ο τόπος γύρω από τα σπίτια τους έχει μονάχα μυτερές καρέκλες. Πάνω από τις καρέκλες πετάνε αετοί που είναι πιο περίεργοι για εμάς  ακόμα και από τους Σειριώτες. Πιο μακριά από τις καρέκλες υπάρχουν πιάνα που παίζουν μόνα τους μουσική. Αυτή η μουσική τους εξηγεί τα γεγονότα που συμβαίνουνε σε άλλα μέρη του πλανήτη τους. Οι Σειριώτες και οι παραδόσεις τους, λοιπόν, έχουν διαφορές από εμάς. Άμα θέλετε μπορείτε να τους επισκεφτείτε με το Otherworld Express, που είναι μια πολύ καλή εταιρία. Με αυτή ταξιδέψαμε κι εμείς και τους γνωρίσαμε.   


Άννα Δ. 


Άρης Γ. 
Στον Άρη 


Αγγελική Γ.
Ο Λουκιανός μετά το ταξίδι του στην Σελήνη, αποφάσισε να πάει στον πλανήτη Άρη για να δει τους Αρειανούς*. Του έκαναν εντύπωση, διότι δεν είχαν κεφάλι! Είχαν μάτια δεκατέσσερα ( επτά μπροστά, επτά πίσω) και για αυτιά μανιτάρια. Ακόμη δεν είχαν καθόλου τρίχες ή τρίχωμα. Αλλά το πιο εντυπωσιακό από όλα ήταν ότι πολλές φορές δεν χρειαζόταν να μιλήσει ο άλλος να ακούσουν. Δηλαδή, όπως τα μανιτάρια έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους έτσι εκείνοι αντί να μιλούν ένωναν τα ‘’αυτιά’’ τους. Τέλος, τα σπίτια τους ήταν φτιαγμένα από βαμβάκι και αντί για κατοικίδια ζώα σκύλους ή γάτες είχαν καμηλοπαρδάλεις με φτερά και κεφάλι καναρίου ή  διδελφίδες με ουρά αλιγάτορα!

Αγγελική Σ. 



Αλέξανδρος Μπ. 


Αναστάσης Στ. 





Αναστασία Κ. 
α)
Σηκωνόμαστε νωρίς, βρίσκουμε τις πρώτες ύλες όπως φρούτα και σπόρους όλοι μαζί, άντρες και γυναίκες, για να φτιάξουμε το πρωινό μας. Αφού φάμε και στυλωθούμε  θα πάμε και θα ανάψουμε φωτιά για να ζεσταθούμε, καθώς κάνει ψύχρα μέσα στην ημέρα, αλλά και αφού πάμε να κυνηγήσουμε κάποιο μεγάλο ζώο για να χορτάσει όλη η παρέα, θα τοποθετήσουμε το ζωντανό με κάποιο σπάγκο πάνω στο ξύλο και θα το βάλουμε πάνω από την φωτιά και ως το μεσημέρι θα είναι έτοιμο. Ως τότε όμως θα φτιάξουμε όλοι μικρά καταλύματα από λάσπη, πέτρες και κλαδιά. Το μεσημέρι αφού φάμε το πεντανόστιμο μας φαγητό, θα ζωγραφίσουμε πάνω στις πέτρες με φυτικά χρώματα από φρούτα πολύχρωμα. Το βράδυ θα κάτσουμε γύρω από την φωτιά, θα συζητήσουμε και όταν νυστάξουμε θα πλαγιάσουμε. Και έτσι είναι κάθε μέρα εδώ στον Άρη. Θα μπορούσε να πει κανείς την καθημερινότητα μας κουραστική και βαρετή, αλλά κανείς από εμάς εδώ δεν θα την άλλαζε με τίποτα. Επίσης το σημαντικότερο είναι ότι όλοι εδώ έχουμε ίσα δικαιώματα και δεν κινδυνεύουμε από κανέναν εδώ.    

β)


Ανδρέας Δ. και Μιχαέλα Αγ. 


Αντζελίνα Χ. 


Αντωνία Λ. 


Αντώνης Κ. 


Αρετή Κυρά Χ. 
Ο Λουκιανός και οι σύντροφοί του ταξιδέψανε μετά τη Σελήνη και στην Αφροδίτη. Οι Αφροδιταίοι ήταν άνθρωποι περίεργοι.  Είχαν πολύ αμυγδαλωτά μάτια, έντονα φρύδια και μεγάλα χείλη. Στο σώμα, από το λαιμό μέχρι τη μέση είχαν λέπια, σαν σώμα ψαριού. Αλλά από τη μέση και κάτω ήταν το σώμα τους σαν ανθρωπινό σώμα. Τα μαλλιά τους ήταν επίσης ασυνήθιστα. Στο μισό κεφάλι είχαν πυκνά, πυκνά σκούρα  μαύρα μαλλιά μέχρι τον ώμο, ενώ στο άλλο μισό δεν είχαν καθόλου μαλλιά. Για να φτιάξουν το φαΐ τους  έκαναν κάτι σαν τελετή. Κάθονταν σε έναν μεγάλο κύκλο κρατώντας τα χέρια, έκλειναν τα μάτια και προσεύχονταν στην Αφροδίτη. Συνήθως τους έστελνε ξηρούς καρπούς ή φρούτα. 


Βάιος
Πήραμε το βαπόρι και αρχίσαμε να κατευθυνόμαστε σε έναν άλλο κόσμο, τον κόσμο του Κρόνου. Όταν φτάσαμε εκεί αντικρίσαμε πολλούς Τιτάνες. Στην όψη έμοιαζαν με εμάς, απλώς ήταν λίγο μεγαλύτεροι. Φορούσανε έναν μανδύα από κρυστάλλους για να μην κρυώνουν, ενώ εμείς ήμασταν έτοιμοι να λιώσουμε. Κάθε λίγο και λιγάκι έβρεχε με αυτούς τους κρυστάλλους που φορούσαν. Αυτός ο λαός είχε ένα έθιμο. Να αφήνουν τους λίθους να γυρίζουν γύρω από τον τόπο αυτό. Αν κάποιος αυτά δεν τα πιστεύει ότι είναι έτσι , τότε αν κάποτε και ο ίδιος βρεθεί σε εκείνον τον τόπο , θα καταλάβει ότι λέω την αλήθεια.


Γιώργος Γ. 
Στον Άρη 


Γιώργος Σ. 


Γιώργος Χ. 


Γκιουλίζ Τ. 


Γρηγόρης Σ. 


Δικαία Λ. 


Ειρήνη
Όταν φτάσαμε στον Δία είδαμε τους παράξενους κατοίκους του να μας κοιτάνε παράξενα με το ένα και μοναδικό  τους μάτι. Οι Διύτες, όπως ονομάζονται,  είναι μικροκαμωμένοι, σχεδόν μισό μέτρο. Έχουν ένα μάτι και σε κάθε χέρι έχουν τρία δάχτυλα.  Αντιθέτως, στα πόδια έχουνε περισσότερα, οχτώ δάχτυλα στο καθένα. Δεν έχουν μύτη και έτσι  αναπνέουνε μόνο από το στόμα.  Κρυώνουνε πάρα πολύ λόγω  του απομακρυσμένου της περιοχής τους από τον Ήλιο. Το μέρος στο οποίο ζούνε ονομάζεται βέβαια Δίας. Εκεί κοντά σε ένα σημείο δίπλα υπάρχει μια τεράστια ατμοσφαιρική καταιγίδα. Υπάρχει επίσης  στο Δία ένα τηλεσκόπιο μεγάλου  μεγέθους μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να δει όλο το σύμπαν από κοντά. 


Ελεονώρα Λ.


Εμμανουέλα Θ. 


Ευσταθία Ευθ. 


Ζήσης Άγγελος Γ. 


Ηλέκτρα Τ. 


Ηλιάνα 


Θωμάς Τ. 


Θωμαΐδα Τ. 


Ιουλία Τ. 
(Η Ιουλία δεν μας αποκαλύπτει το όνομα του πλανήτη
για να μην πάνε πολλοί τουρίστες και τον καταστρέψουνε)


Κάρμεν
Οι Ουρανίτες
Οι Ουρανίτες είναι οι κάτοικοι του πλανήτη Ουρανού. Είναι όλοι μελαμψοί στο χρώμα, ενώ έχουν διάφορες γαλανές κηλίδες πάνω τους, που τους δροσίζουν, για να διατηρείται η θερμοκρασία του σώματός τους στον καυτό αυτόν πλανήτη. Επιπλέον κάτω απ’ τα μάτια τους έχουν ενσωματωμένα σφουγγάρια, που απορροφούν τυχόν δάκρυα και να τα επιστρέφουν στις κόρες των ματιών τους, για να αποφύγουν την ξηρότητα. Όλοι οι Ουρανίτες αποτελούνται από 99% νερό, το οποίο παραμένει στο σώμα τους για όλη την υπόλοιπη ζωή τους, αφού στον Ουρανό βρέχει μόνο διαμάντια με τα οποία τρέφονται κι όχι νερό. Εάν κάποιου το σώμα στερέψει από νερό, εκείνος γερνάει απότομα και στη συνέχεια πεθαίνει, αφού δεν υπάρχουν ωκεανοί, λίμνες ή ποτάμια άρα δεν μπορεί να προμηθευτεί από αλλού. Στην περίπτωση που στερέψουν πολλοί άνθρωποι, στέλνουν κάποιον να κλέψει νερό απ’ τον πλανήτη Γη.


Κατερίνα Κ. 


Κυριάκος Κ.
Οι Κρονίτες πιστεύουν πως για να είναι κάποιος όμορφος, πρέπει μα είναι καραφλός ή με ελάχιστα μαλλιά. Γι’ αυτό είναι όλοι καραφλοί με ελάχιστα μαλλιά. Είναι αρκετά ψηλοί, πολύ πιο ψηλοί από εμάς. Το σώμα τους είναι γκρι σε χρώμα και έχουν μεγάλα κεφάλια. Τρέχουν πολύ γρήγορα και περπατούν περίεργα. Όταν τους είδα για πρώτη φορά νόμιζα πως ήταν ζόμπι. Έχουν τρία χέρια αλλά μόνο δύο δάκτυλα και νύχια. Βλέπουν με μεγάλη ακρίβεια χάρη στα τρία μάτια που έχουν. Λόγω του Κρόνου που δεν έχει επιφάνεια ούτε έδαφος, έχουν φτερά και είναι πολύ δυνατοί. Ζουν σε ιπτάμενες πόλεις και κάποιοι ζουν και στους δακτύλιους του πλανήτη.




Κυριάκος Χ, 


Κωνσταντίνος Δ. 
Στον Ήλιο 


Μαρία Π.
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕΛΩΔΙΤΗΣ
Κάπου στο διάστημα, σε απόσταση από τους άλλους πλανήτες, βρίσκεται ο πλανήτης Μελωδίτης, επίσης γνωστός ως πλανήτης της μουσικής. Η ύπαρξη του είναι γνωστή σε λιγοστούς και εκλεκτούς ανθρώπους. Υποστηρίζεται ότι αυτός ο πλανήτης είναι αρκετά ιδιαίτερος, ενώ μερικοί τον χαρακτηρίζουν μαγεμένο. Όπως φαίνεται και από τον τίτλο, πρόκειται για έναν πλανήτη γεμάτο μουσική. Η μουσική υπάρχει παντού. Οι κάτοικοι δεν μιλούν… συνεννοούνται με τραγούδια. Τα σκυλιά δε γαβγίζουν… τραγουδάνε χαρμόσυνους σκοπούς, όπως και τα άλλα ζώα. Τον χειμώνα οι κεραυνοί και η βροχή δεν κάνουν τον ίδιο ήχο… παίζουν μελωδική μουσική. Οι κάτοικοι έχουν τη δυνατότητα να πετάνε ψηλά στον ουρανό, σαν τα πουλιά. Πάνω στα σύννεφα υπάρχουν άγγελοι με μουσικά όργανα που παίζουν μελωδίες κάθε μέρα, ενώ οι κάτοικοι συγκεντρώνονται και τους παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή. Όλοι αγαπάνε τους συνανθρώπους τους. Η λέξη μίσος δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους… Κάθε απόγευμα μαζεύονται όλοι στην πλατεία και απολαμβάνουν γευστικότατα γεύματα, που περιέχουν ιδιαίτερα συστατικά. Το πιο διάσημο φαγητό τους είναι ένα πιάτο αποτελούμενο από φρούτα που παράγονται μόνο στον πλανήτη αυτό και είναι τόσο γλυκά όσο και μία μελωδία. Αφού φάνε και πιούνε ετοιμάζονται για ολονύκτιο γλέντι, με χορό και φυσικά, μουσική.  Η ζωή τους κυλάει ήρεμα και αρμονικά, χωρίς έχθρες και τσακωμούς… 


Μαρίζα
Φαντάζομαι οι άνθρωποι στον πλανήτη Άρη να είναι ψηλοί και το δέρμα τους να είναι χρώμα ανοιχτό καφέ. Είχαν μια ωραία εμφάνιση ντυμένοι του σαν θεούς. Επίσης πιστεύω πως θα είχαν μία χαρακτηριστική φωνή. Ο πλανήτης περιέχει ξύλινα σπίτια  και έχει αρκετά βουνά, δεν έχει νερό για να επιζήσουν όποτε το κάθε σπίτι παράγει νερό από έναν τεχνητό κκαταρράκτη. Να προσθέσω ότι στον πλανήτη Άρη ζουν 100 χρόνια μπροστά και έχουν την καλύτερη τεχνολογία…


Μελιτίνη Χ 


Μιράντα
  Στην Αφροδίτη οι άνθρωποι είναι όλοι πολύ όμορφοι. Ο λόγος, φυσικά, είναι το όνομα του πλανήτη. Στην ατμόσφαιρα υπάρχουν κάποιες ουσίες οι οποίες, αν τις εισπνεύσεις, παίζουν με το μυαλό σου και σε κάνουν να βλέπεις τους κατοίκους του πλανήτη όμορφους. Φυσικά, με την δική σου προτίμηση. Ο Λουκιανός κι οι σύντροφοι του, που πήγαν στην Αφροδίτη με ειδικές μάσκες, δεν εισέπνευσαν αυτήν  την ουσία και είδαν πώς ήταν στ’ αλήθεια οι κάτοικοι. Λένε πως έχουν πορτοκαλί μαλλιά που φτάνουν μέχρι τους ώμους- άνδρες και γυναίκες. Έχουν πράσινα μάτια και λαμπερό χαμόγελο. Το δέρμα τους είναι ανοιχτόχρωμο και ο ιδρώτας που φεύγει από το σώμα τους διαμάντια. Έτσι πλουταίνουν και εισπράττουν χρήματα. Εκεί, η φράση «Πληρώνονται ανάλογα τον κόπο τους» αποκτά ρεαλιστική και αληθινή σημασία. Είναι ψηλόλιγνοι και φοράνε μεταξωτούς, κομψούς μανδύες. Το κλίμα είναι ζεστό, αλλά όχι πολύ. Δεν υπάρχει θάλασσα, είναι ηπειρωτικός τόπος. Τα βουνά δεν είναι πολύ ψηλά, γι’ αυτό και οι κάτοικοι μπορούν εύκολα να πάνε εκεί για να φάνε τις Κυριακές τα μεσημέρια τριαντάφυλλα, μιας και έχει πολλά εκεί. Δεν έχει πολλά κτίρια, οι Αφροδιτιανοί είναι όλη μέρα στη φύση. Ο αέρας είναι καθαρός και δροσερός. Μένουν αρκετά μακριά ο ένας από τον άλλον σε μικρές καλύβες. Βέβαια, τα βουνά είναι στο κέντρο του πλανήτη, οπότε οι κάτοικοι μπορούνε να βρίσκονται εύκολα, γιατί έχουν συγκεκριμένο σημείο συνάντησης. Δεν είναι πολύ μεγάλος ο πλανήτης, αλλά είναι πολύ όμορφος, ταιριαστός με το όνομά του.


Μιχάλης Μ. 


Μιχάλης Τ. 


Μιχαέλα Γ.  και Σπυριδούλα Δ. 


Μιχαήλ Άγγελος Κ. 


Μιχάλης Β. 


Νίκος Σ.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας  με τους συντρόφους μου επισκεφτήκαμε  τον πλανήτη Άρη. Ο πλανήτης αυτός ήταν πάντα σκοτεινός.  Το έδαφός του ήταν κόκκινο και το χώμα του ήταν πιο μαλακό από εκείνο της Γης και της Σελήνης.  Εκεί συναντήσαμε και τους περίεργους κατοίκους του. Αυτοί ήταν ίδιοι με εμάς στο κορμί αλλά είχαν τέσσερα πόδια , το χρώμα τους ήταν πράσινο και είχαν δυο κεραίες στο κεφάλι. Οι κεραίες αυτές χρησιμοποιούνταν ώστε να εντοπίζουν τυχόν αντικείμενα ή επισκέπτες που έφταναν στον πλανήτη. Το πιο περίεργο χαρακτηριστικό τους ήταν  η φωτιά που έβγαζαν από το στόμα όταν ήθελαν να μαγειρέψουν  το φαγητό τους ή να ζεσταθούν. Τέλος, αξιοπερίεργο ήταν ότι μιλούσαν ελληνικά κι έτσι μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

 
Νίκος Τ. 
Στον Δία 

Νικήτας Ν. 


Παρασκευή Π. 


Ρίτα Σ. 


Σάββας Αντ, 


Σαββίνα
Οι Ηλίουστες
Μετά από την Σελήνη ο Λουκιανός και οι συντρόφοι του άλλαξαν πορεία και έφτασαν στον ξακουστό ήλιο. Εκεί γνώρισαν τους Ηλίουστες. Άλλα περίεργα είδη σαν τους Σεληνίτες. Εκεί οι θερμοκρασίες ήταν τόσο υψηλές που οι άνθρωποι ήταν κόκκινοι, με ξανθά μαλλιά και έχουν μόνο ένα μάτι , όμως πόδια και χέρια είχαν διπλά. Όταν θέλουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους το κεφάλι τους παίρνει φωτιά και συνεννοούνται με την κίνηση της φωτιάς. Εκεί κοντά στο κέντρο του ηλίου είχε ένα στρογγυλό δοχείο που έμοιαζε σαν ένα ποτήρι με νερό και όταν κοιτούσες μέσα του έβλεπες τον εαυτό σου όπως ποθούσες να τον δεις στο μέλλον, έτσι κοίταξα και εγώ και με είδα στην πατρίδα


Σέβα Χ.
Μετά τη Σελήνη πήγαμε στον Ήλιο . Είχε πολλή ζέστη αλλά οι κάτοικοι και τα μέρη φαινόντουσαν πολύ αλλόκοτα.  Οι κάτοικοι έμοιαζαν σαν να ήταν μισό ζώα και μισό άνθρωποι. Αλλά το μισό ανθρώπινο μέρος ήταν σαν να ήταν από φωτιά ή κινούμενη λάβα.  Τα σπίτια ήταν φτιαγμένα από ξύλο και δεν είχε δέντρα, είχε μόνο φυτοφάγα λουλούδια.  Δεν υπήρχε ούτε νερό ούτε φαγητό. Τρώγανε βόμβες και έπιναν όξινη βροχή που έπεφτε από τον ουρανό.


Σέργιος Λ. 


 Σμαράγδα Κ. και Αθανασία Γ. 


Στέλλα Τ. 
Οι κάτοικοι του Ήλιου ονομάζονται Αμούλιοι. Αποτελούνται από λάβα και δεν έχουν μια συγκεκριμένη μορφή, μπορούν να μεταμορφώνονται σε όποιο σχήμα θέλουν. Για μαλλιά έχουν φλόγες, παρόμοιες με τους στροβίλους του Ήλιου. Έχουν την ιδιότητα να καταστρέφουν ό,τι ακουμπάνε, έχοντας όμως τον έλεγχο των ενεργειών τους. Κάνουν τα αντικείμενα να λιώσουν και μετέπειτα όταν έχουν πια ξεραθεί και έχουν γίνει πέτρα, τα χρησιμοποιούν ως τροφή για τα ζώα τους. Τα ζώα είναι δράκοι φτιαγμένοι από φωτιά και πέτρα, είναι πιστοί στα αφεντικά τους και τους βοηθούν να εκπληρώσουν το καθήκον τους: οι άνδρες προστατεύουν τον Ήλιο από εισβολείς και οι γυναίκες προστατεύουν την Συμπονεώνια σπηλιά. Στη σπηλιά αυτή ο Ήλιος φτιάχνει με τη βοήθεια των στροβίλων και του πυρήνα του ανά 10 χρόνια 20.000.000.000 νέα Αμουλάκια. Οι κάτοικοι μένουν σε μικρές τρύπες που υπάρχουν στο έδαφος, το οποίο αποτελείται κι αυτό από λάβα και πέτρινες πλάκες που ενώνονται μεταξύ τους μέσω κάποιων λεπτών, αλλά ελαστικών συνδέσμων. Παρόλο που είναι πολεμικός λαός, ζουν αρμονικά μεταξύ τους, σέβονται και υπερασπίζονται στο ακέραιο την πατρίδα τους.
 
 
Τσαμπίκα Δρ. 


Χριστίνα Κ. 


Υ. Γ.: Στους γαλαξίες και στις απέραντες τις ξαστεριές... του Kepler 186-f !
 

Υ.Γ. 2:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: