Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Η μουσική για μένα, μέρος 3ο: Οι νότες και οι ήχοι (Από μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου)

 Σε  προηγούμενες αναρτήσεις είδαμε τις εικαστικές δημιουργίες μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και τα κείμενα που έγραψαν  με θέμα τη μουσική και τη σχέση τους με αυτή
 Στην παρούσα ανάρτηση δημοσιεύονται τα  μουσικά θέματα και τραγούδια ωςπου έγραψαν ή διασκεύασαν τα υπόλοιπα παιδιά. Υπενθυμίζεται ότι η παρούσα δράση γίνεται με αφορμή το κείμενο της 6ης ενότητας  των Αρχαίων Ελληνικών.  Πρόκειται για ένα απόσπασμα από το έργο του ιστορικού Πολύβιου κι έχει ως  θέμα την εξαιρετικά μεγάλη σημασία που είχε η μουσική στη ζωή των αρχαίων κατοίκων της Αρκαδίας. 
  Ας δούμε τα έργα των παιδιών... (Η σειρά παρουσίασης είναι τυχαία και σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισα κατά την επεξεργασία τις τεχνολογικές προκλήσεις που προκύπτουν από τα διαφορετικά είδη και τις διαφορετικές επεκτάσεις των αρχείων που μου έστειλαν τα παιδιά.)

Α) O Γιώργος Σ. παίζει στο πιάνο το εμβληματικό "Sarabande". B) Ο Γιάννης Λ. και η Μαρίνα διασκέυασαν  με τις κιθάρες τους το "Danza Cubana". 


Γ) Ο Αλέξης παίζει μια δική του σύνθεση. 

Δ) Το ίδιο κάνει και ο Πέτρος. 


E) Η Μυρσίνη στρέφεται στον "Ύμνο στη χαρά" του Μπετόβεν. 

ΣΤ) Ακολουθεί η Μέλπη . 


Ζ) Ο Λευτέρης Π. διασκευάζει το κομμάτι "Της θάλασσας/Of the sea"  από τις "4 δημοτικές εικόνες" του Κυριάκου Τζωρτζινάκη. 

Η) Ο Γιάννης Τ. διασκευάζει το "op 10 no 3 (studi)"του Σοπέν 

Θ) Ο Αποστόλης Μπ. παρουσιάζει κάτι δικό του. 

Ι) Ο Δημήτρης Χ. παρουσιάζει δύο δικά του θέματα. 
     α) 

και β) 


ΙΑ) Ο Θαρρενός παίρνει το τσέλο του και μας ταξιδεύει στην Μέση Γη μέσω του "May it"  από το σάουντρακ του Lotr. 

ΙΒ) Ακολουθούν η Τάνια (φωνή) και η Εύα(κιθάρα) που διασκευάζουν "Το τραγούδι του Αχιλλέα" της Φεγγαρόσκονης (Μαρίνα Κικίδου) ΙΒ) Η Τζένια (πιάνο και φωνή) και η Ελένη Π. (Φωνή) διασκευάζουν την Μποέμικη Ραψωδία των Κουήν.  

ΙΓ) Ο Κωνσταντίνος μας παρουσιάζει ένα δικό του θέμα με τίτλο "Reborn froma the ash"

IΔ) Το ίδιο κάνει και ο Μιχαήλ Άγγελος 


ΙΕ) Το ίδιο κάνει και η Σέβη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: