Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Ξαναποκρυπτογραφούμε τον δίσκο της Φαιστού, μέρος 2ον: Τα σκίτσα (από το Α3 και την Α΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου )

Ξέρετε τι σημαίνουν τα παρακάτω σύμβολα;

Αυτό! 
 



 Η Άννα Μαρία από το Δ2  του Μουσικού Σχολείου Ρόδου όχι  απλά  "έγραψε" και "ερμήνευσε"  πέντε σύμβολα του δίσκου της Φαιστού, αλλά τα χρησιμοποίησε κιόλας για να πει μιαν ιστορία, μια πολύ ωραία ιδέα που εννοείται ότι θα  κλέψω στα επόμενα χρόνια., . Και να μου που  τόσα χρόνια γράφτηκε ένα κείμενο με το μη αποκρυπτογραφημένο σύστημα γραφής που απεικονίζεται στον δίσκο. 


  Αυτό έγινε στα πλαίσια μια δημιουργικής εργασίας για το μάθημα  της Αρχαίας Ιστορίας  στην οποία συνεργάστηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Α3 Γυμνασίου  και την Α΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου. Τα παιδιά  έπρεπε να  να διαλέξουν πέντε τουλάχιστον από τα σύμβολα και να τα " ερμηνεύσουν " κατά τη γνώμη τους, ενώ ό σοι ήθελαν  μπορούσαν να τα σχεδιάσουν κιόλας.  Οι "ερμηνείες" έχουν δημοσιευτεί  σε αυτήν τη δημοσίευση, στην παρούσα είναι η σειρά των σχεδίων.


Έφη

Αναστάσης 
Αναστασία 


Βασίλης 

Γιάννης Γ. 

Γιάννης Κ. 

Δήμητρα 1

Δήμητρα 2

Δημήτρης Χ, 

Ελένη Κ. 

Ελευθερία 

Ζήσης

Θοδώρα 

Κατερίνα 

Κωνσταντίνος Γ. 

Κωνσταντίνος Μ. 

Μάνος 

Μαρίνα Γκ. 

Μαργαρίτα 

Μαρτίνα 

Ματίνα 

Μιχάλης Δ. 

Μιχάλης Κ.

Μιχαλία 

Μυρσίνη

Νίκος Κ.

Νεκταρία 

Ντόνε 
Πελαγία


Σαμπρίνα

Σπύρος 

Σταυρούλα 

Χριστιάνα 

Μάριαμ 


Νίκος Δ. 
Ναι μην φεύγετε. Δίνοντας άλλη διάσταση στην έννοια του cringe,  έκανα ένα βιντεάκι με τα σκιτσάκια των παιδιών, με κρητική μουσική υπόκρουση βέβαια! Τι άλλο δηλαδή από ένα ριζίτικο με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη:  ""Μάνα κι αν έρθουν οι φίλοι μου" και δίσκος της Φαιστού παρεούλα... Ανατριχιάσατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: