Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Κυκλώπειες ζωγραφιές (Από το Α1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου)

Όχι.  Δεν είναι ότι θέλουμε να σπάσουμε κάποιο ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη ζωγραφιά ή κάτι τέτοιο...
     Κυριολεκτικά το λέω. Μιλάμε δηλαδή για κανονικές ζωγραφιές του Κύκλωπα και του Οδυσσέα.
  Στη ραψωδία ι της Οδύσσειας ο Οδυσσέας  γίνεται το έξυπνο πουλί από από την μύτη πιάνεται. Και πλήρωσε την περιέργεια του να γνωρίσει τον Κύκλώπα και την αλαζονεία του να αποκαλύψει την ταυτότητά του όταν νόμισε πως τον είχε νικήσει, γεγονός που επέτρεψε στον Ποσειδώνα να του κάνει το βίο αβίωτο μέχρι να γυρίσει στην Ιθάκη. Βέβαια επειδή είναι ο Οδυσσέας έμαθε από τα λάθη,  όπως μας φανερώνουν μεταγενέστερες εμπειρίες του (που ήδη έχουμε δει προγενέστερα στην αφήγηση) στις οποίες προσεγγίζει κάποια κατάσταση μόνο όταν την έχει διπλοτριπλοεπεξεργαστεί και αποκαλύπτει την ταυτότητά μου μόνος όταν είναι σίγουρος για το ποιόν του συνομιλητή του. Διότι βέβαια, σοφός δεν είναι εκείνος που δεν κάνει λάθη, όλοι κάνουμε λάθη. Σοφός είναι εκείνος που δεν κάνει τα ίδια λάθη.
 Μετά το πέρας της διδασκαλίας της ραψωδίας ι,  οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α1 ζωγράφισαν σκηνές εμπνευσμένες από αυτήν την ενότητα της Οδύσσειας. 
Πριν δούμε βέβαια τις ζωγραφιές των παιδιών  ,ας δούμε το βίντεο που έφτιαξα, όπως κάνω κάθε φορά, με τα έργα των παιδιών, στο οποίο ως μουσική επένδυση χρησιμοποιείται το τραγούδι των OMD "Electricity",  επειδή- χωρίς "επειδή", απλά ήθελα να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο τραγούδι σε κάποιο βίντεο αρκετό καιρό. 😛



Αθανασία

Αντώνης

Βανέσα

Γιάννης


Γιώργος

Εβίτα 1

Εβίτα 2

Θάι

Λίνα

Μαρία Μ.

Ματίνα

Μελίνα Γ. 1

Μελίνα Γ.  2

Μελίνα Μ.

Σωκράτης

Χρυσάνθη
Άλλες κυκλώπειες ζωγραφιές εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: