Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Οι δικές μας ασπίδες (από την Β΄Γυμνασίου Παραδεισίου και το Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, στα πλαίσια της Ιλιάδας)


   Ως γνωστόν, μετά τον θάνατο του Πατρόκλου, ο Αχιλλέας  εκτός από τον αγαπημένο του φίλο, χάνει και τα όπλα του... Αλλά εμείς δεν θα ασχοληθούμε με αυτό!
  Γιατί ο Αχιλλέας, ως ημίθεος,  είχε τα μεγάλα μέσα, τη... μανουλίτσα. Η  Θέτιδα πήγε στους θεούς  και ο Ήφαιστος της έφτιαξε καινούργια όπλα γεγονός το οποίο, όσον αφορά την ασπίδα τουλάχιστον, το
περιγράφει αναλυτικότατα ο Όμηρος στη ραψωδία Σ.. 
  Οπότε δεν θα του φτιάξουμε και άλλες ασπίδες, όπως παραδοσιακά ανατίθεται στα  παιδιά σε αυτήν την ενότητα της Ιλιάδας. Γιατί τι να τις κάνει ο.... ημίθεος. τόσες ασπίδες; Αντ' αυτού οι μαθητές και οι  μαθήτριες  από το Β3 του Μουσικού Σχολείου  καθώς και η Β΄ τάξη του Γυμνασίου Παραδεισίου (και οι δυο μας κόρες) ζζωγράφισαν τις δικές τους ασπίδες  για να τις χρησιμοποιήσουν στις δικές τους μάχες. (Εδώ είναι οι αντίστοιχες περσινές εργασίες). Έφτιαξαν, λοιπόν,  μια σειρά ασπίδων για να τις χρησιμοποιήσουν για προστασία ενάντια σε ευρείας γκάμας εχθρούς: Από τον Θάνος μέχρι τον σεξισμό αλλά και τον ίδιο  ίδιο το πόλεμό.  Τις ασπίδες τον παιδιών περιλαμβάνει αυτή η ανάρτηση, συν  μια απεικόνιση της Ελένης που έφτιαξε ο Χρήστος από το Β1 του Γυμνασίου Παραδεισίου στα πλαίσια της ραψωδίας Γ. 
   Πρώτα, βέβαια, το  βίντεο που φτιάχνουμε παραδοσιακά με τις εργασίες των παιδιών, με μουσική υπόκρουση το τραγούδι "Safe from harm" των Massive Attack. 
Ακολουθούν οι ασπίδες των παιδιών, κανονικά θα ήταν αλφαβητικά, αλλά μπήκαν τυχαία και σε μεγάλο βαθμό, άγνωστο για ποιον λόγο. .  







Η Αθηνά θα πολεμήσει την ανισότητα 


















Η Μιχαέλα θα πολεμήσει για όλα 






Η Ρεβέκκα θα πάρει την Εύα και θα πολεμήσουν τα κακά όνειρα



Η Σταματία θα πολεμήσει τον πόλεμο 




















Α! Να και η Ελένη, όπως της ζωγράφισε ο Χρήστος.

Υ.Γ.: Παραδοσιακές ασπίδες  εδώ και εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια: