Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Τα tweets της αγοράς των Αχαιών (Από τη Β' Γυμνασίου Παραδεισίου και το Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, στα πλαίσια της Ιλιάδας )

΄Έκανε πάρτι το twitter μετά την αγορά των  Αχαιών, καθώς το beef  του Αγαμέμνονα και του Αχιλλέα προκάλεσε  έναν μικρό χαμό, έγινε viral και αναδείχτηκε νούμερο ένα στις τάσεις! 
  Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
 Φαίνεται, λοιπόν, ότι στο παραπάνω μιμίδιο εμείς και οι μαθητ@ μας είμαστε το παιδάκι και έτσι δεν ακολουθήσαμε την προτροπή να μείνουμε στο βιβλίο. Έτσι, μετά το πέρας της διδασκαλίας της συνέλευσης των Αχαιών (παραδοσιακά, μιας και έπρεπε να βγάλουμε  διαγωνίσματα) κι αφού εξετάσαμε τα... τιτιβίσματα ως ιδιαίτερο κειμενικό είδος με τα δικά του χαρακτηριστικά, τα παιδιά της Β' Γυμνασίου Πᾳραδεισίου και του Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου έφτιαξαν με πολύ μεράκι τα δικά τους  threads  ή τιτιβίσματα, με τα οποία σχολιάζουν τα τεκταινόμενα στην... επική αυτή φαγωμάρα, υποδυόμενα διάφορους ρόλους. 
  Ας δούμε, λοιπόν, τα απολαυστικά κείμενα των παιδιών. 



Β3 Μουσικού Σχολείου Ρόδου 

Θαρρενός

@Κάποιος: Το συνέδριο σήμερα ήταν μια καταστροφή. Ο Αγαμέμνονας άφησε τον Αχιλλέα εκτός μάχης. Καθόλου Cool. Να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τον Έκτορα. ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ...


Τσαμπίκος 


 Δημήτρης Χ.

@ Αίαντας Σαλαμίνιος: Η συνέλευση πήρε εντελώς διαφορετική τροπή. Ισχυρή λογομαχία Αχιλλέα Αγαμέμνονα.  Ο Αχιλλέας τόσο αγανακτισμένος που ορκίστηκε να μην ξαναπολεμήσει.  Χωρίς αυτόν δεν θα πάρουμε ποτέ την Τροία. Είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάστασης – Αίαντας Σαλαμίνιος.


Σπύρος 

 

Βασίλης Κ.

@ Οδυσσέας Ιθακήσιος: Ρε, guys, δεν θα πιστέψετε τι έγινε σήμερα!!!  Έπεσε μεγάλο beef  ανάμεσα στον Αγαμέμνονα και τον Αχιλλέα. Ο Αχιλλέας συγκάλεσε συνέλευση χωρίς να ρωτήσει τον Αγαμέμνονα κι εκείνος, ο εγωίσταρος, τα πήρε στο κρανίο και άρχισε να τον βρίζει. Τότε άρχισε κι ο άλλος. Αναγκάστηκε ο Νέστορας να παρέμβει για να σταματήσουν, αλλά εκείνοι τον έγραψαν και το διέλυσαν…


Μαργαρίτα 

 


Μυρσίνη

@Στρατιώτης Αχαιών: Αυτός ο Αγαμέμνονας είναι απαράδεκτος. Μια σοβαρή και σωστή απόφαση δεν μπορεί να πάρει. #συνέλευση # Αγαμέμνονας @ Αγαμέμνονας @ Αχιλλέας

@Νέστορας: Πολλή κούραση για το τίποτα, πολύς χρόνος χάθηκε, με μια παιδιάστικη απόφαση.  #συνέλευση @ Αχαιοί


Ελένη Π. 

  


Αναστασία

@Τυχαίος Αχαιός:  τι γίνεται, ρε Αγαμέμνονα; Είσαι στα καλά σου; Θα διώξεις τον καλύτερο πολεμιστή; Πώς θα τα βγάλεις πέρα μετά; Εγώ λέω να αφήσεις τις βλακείες και να τον προλάβεις για να τον παρακαλέσεις να γυρίσει.  #συνέλευση   #Αγαμέμνονας  #ωραίο_μαλλί_Αχιλλέα


Ελένη Κ. 

 

Αθηνά

@Ένας Αχαιός: Πω πω! Βαρέθηκα εκεί μέσα. Όλοι ηλικιωμένοι φωνακλάδες και δεν έβγαζα άκρη με όσα έλεγαν. Το μετάνιωσα που πήγα! Πάντως, εγώ για το κουτσομπολιό πήγα εκεί, όχι για κάτι άλλο… J


Γιάννης

 

Μαρίνα

@enas Αχαιός:  Το δράμα στους Αχαιούς συνεχίζεται. Ο Αχιλλέας και ο Αγαμέμνονας μας έχουν πάρει τα αυτιά.  Τον Αχιλλέα βέβαια δεν τον αδικώ.  #cheer_for_Axillea


Αλέξης

 

Νεφέλη

@odysseus.smart: Τρώγονται σαν τα σκυλιά αυτοί οι δύο. Μπήκε στη μέση ο Νέστορας – άλλο που δεν ήθελε- και προσπάθησε να τους ηρεμήσει.  Μόνο ο Αχιλλέας τον άκουσε (κάτι είναι κι αυτό),  αλλά ο Αγαμέμνονας, ο… μετριόφρρων εκεί… Να περάσει το δικό του!

   Απάντηση από τον agamemnonas.o.kalyteros:  Μην με ειρωνεύεσαι, Οδυσσέα. Να σέβεσαι τον αρχηγό σου και να μην τον υποτιμάς. Επίσης, ντελάλης δεν είσαι! Γιατί χρειάζεται να τα μάθει όλα αυτά ολόκληρο το tweeter;

           Απάντηση @user.arxaios69: Μας ενδιαφέρει. Ατρείδη, Δεν θέλουμε να βλέπουμε μόνο βαρετές φωτογραφίες και ειδήσεις.  Χρειαζόμαστε και ενδιαφέροντα πράγματα σαν αυτό. J και με γυαλιά ηλίου


Χάρης 


Δημήτρης Δ.

@Οδυσσέας.1356: Καλά, ρε πανύβλακα! Έδιωξες τον καλύτερο πολεμιστή μας; Άντε να δούμε πως θα τα βγάλουμε πέρα. @agamemnonas33  @Axilleas33

Φαίη

Σείριος

@tyxaios.Axaios88Q  Ακούστε! Ήμουν στη συνέλευση των Αχαιών και έγινε χαμός! Και είχε τόσο κόσμο που δεν έπεφτε καρφί!


 Β1 Γυμνασίου Παραδεισίου

Στο thread της Μυρσίνης Κ., μπορείτε να δείτε τις δημοσιεύσεις και να παρακολουθήσετε τα stories που ανέβαζε κατά τη διάρκεια της αγοράς.

Σταμάτης Δ.


Νίκη Π.


Αγγελική Κ.

Χρήστος Κ.

Πολύ δυνατός νομίζει πως είναι ο Αγαμέμνονας... Αν θέλει να κερδίσει λάφυρα, να πάει να πολεμήσει και όχι να διεκδικεί με το ζόρι μια γυναίκα!

Μπάμπης Χ.

Βλέπω ξεκίνησε λογομαχία ανάμεσα στον Αχιλλέα και τον Αγαμέμνονα! Αναμένεται σφοδρή σύγκρουση φίλε μου! Ο Αχιλλέας έχει παρεξηγηθεί και αναρωτιέται πως οι Αχαιοί θα δώσουν τέτοιο δώρο στον Αγαμέμνονα! Από την άλλη μεριά, ο εγωιστής Αγαμέμνονας -που δεν σκέφτεται τον στρατό του- τολμάει και απαντάει πως θα τα πάρει μονός του τα δώρα!!! Μα να! αγρίεψε και πάλι ο Πηλειδης και τον αποκαλεί πανούργο!! Τι άλλο θα ακούσουμε!!! Πω πω και η λογομαχία τους συνεχίζεται... δεν έχουν τελειωμό!! Κουράστηκα!!!

Σταύρος Α.


Δέσποινα Δ.

Ο @Αγαμέμνονας παίρνει το ραβδί και μιλάει. Κατηγορεί τον Αχιλλέα ότι είναι οξύθυμος αποκρύπτοντας ότι ο ίδιος ευθύνεται για τον θυμό του.

Ο @Αγαμέμνονας δηλώνει ότι θα πάρει τη Βρισηίδα από τον Αχιλλέα, όπως ο Απόλλωνας από αυτόν τη Χρυσηίδα! Συγκρίνει τον εαυτό του με τον Απόλλωνα!!!

Τώρα τον λόγο παίρνει ο @Αχιλλέας. Αρχίζει να λογομαχεί με τον Αγαμέμνονα γιατί θέλει να φύγει και να μην ξαναπάρει μέρος σε καμιά μάχη... 

Ο @Αχιλλέας είναι σε δίλημμα, να σκοτώσει τον Αγαμέμνονα ή να σωπάσει. Αρχική του απόφαση ήταν να τον σκοτώσει με το ξίφος του αλλά η Αθηνά τον απέτρεψε.

Μιχάλης Ε.
Κυρίες και κύριοι, εδώ παρακολουθούμε μια άγρια σύγκρουση μεταξύ Αχιλλέα και Αγαμέμνονα! Είμαστε σοκαρισμένοι! Δε ξέρουμε τι να κάνουμε!

Αγγέλα Θ.


Β2 Γυμνασίου Παραδεισίου
Χριστιάνα Τ.


Άννα Π.


Το thread του Μιχαήλ Ι., μπορείτε να το δείτε εδώ.

Νικόλας Ι.
Για τα screenshot από τις αναρτήσεις, πατήστε εδώ.

Μιχαέλα Φ.

Γιάννης Π.

Παναγιώτης Λ.
ΕΠΙΚΗ σύγκρουση ανάμεσα σε Αχιλλέα-Αγαμέμνονα! Ελάτε όλοι! Κατεβείτε στην αγορά να δείτε και ν' ακούσετε! Αχιλλέας και Αγαμέμνονας τσακώνονται! Ελάτε, ελάτε όλοι!

Σταμάτης Τ.
Η σύγκρουση ανάμεσα στους δύο άντρες είναι σφοδρή και δραματική! Η σύγκρουσή τους είναι σύγκρουση γιγάντων! Από τη μία ένας κτητικός αρχιστράτηγος και από την άλλη ένας πεισματάρης πολεμιστής... Οι συνέπειες θα είναι τραγικές και δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να νικήσει ή να νικηθεί...

Φραντζής Κ.
Έτσι όπως ήμουν στην αγορά, ξαφνικά ήρθε ο Αχιλλέας κι επειδή κατάλαβα ότι θα τσακωθούν, άρχισα να τραβάω βίντεο!
Ο Αχιλλέας έβριζε τον Αγαμέμνονα, μετά τσαντίστηκε ο Αγαμέμνονας κι έστειλε τους φρουρούς του κι όλοι φώναζαν: "ξύλο, ξύλο, ξύλο!!!" συνέχεια. 
Ο Αχιλλέας θα μπορούσε να τον σκοτώσει αλλά δεν το έκανε γιατί είπε: "Ο Αγαμέμνονας είναι αδύναμος και δειλός. Θα τον αφήσω να ζήσει μέχρι να με νευριάσει και μετά θα τον σκοτώσω!"

Μιχάλης Χ.
Βλέπω τον Αχιλλέα να νευριάζει και το κλίμα είναι βαρύ. Θα ανεβάσω το βιντεάκι στο facebook, για να το δείτε και να κάνετε like.
Ο Αχιλλέας βρίζει τον Αγαμέμνονα και τον προκαλεί με το ξίφος του γιατί τον θεωρεί αδύναμο.

Γιώργος Π.
Σήμερα, καθώς ήμουν σ' ένα δωμάτιο κι έκανα δουλειές, ακούω τον Αχιλλέα να φωνάζει στον Αγαμέμνονα. Αμέσως έτρεξα, πήγα εκεί και βλέπω τον Αχιλλέα και τον Αγαμέμνονα να τσακώνονται. Εγώ κλασικά έβγαλα το κινητό μου και τραβούσα βίντεο. Ο Αγαμέμνονας ανέβηκε πάνω στο τραπέζι και πετούσε πιάτα στον Αχιλλέα. Ο Αχιλλέας νευρίασε και βγάζει το σπαθί του και απειλεί ότι θα τον σκοτώσει. Αλλά ευτυχώς, δεν τον σκότωσε.

Για το τέλος έχουμε μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, όπως μας την αφηγείται ο @στρατιώτης_της_Τροίας. Δεν αρκέστηκε όμως μόνο να ανεβάσει τα tweet του αλλά έχει και βίντεο από τη σκηνή που περιγράφει! (Στο βίντεο των Φίλιππου Σ., του Άγγελου Κ. και του Τσαμπίκου Κ., θα δείτε μια συρραφή πρώτα από τα bloopers των γυρισμάτων και στο τέλος τη σκηνή του τσακωμού Αχιλλέα-Αγαμέμνονα.)

Τσαμπίκος Κ.
Εκεί που καθόμασταν όλοι οι στρατιώτες μαζεμένοι, ξαφνικά ήρθε ο Αγαμέμνονας και είπε στον Αχιλλέα να του δώσει τη Βρισηίδα, αλλιώς θα την έπαιρνε μόνος του!
Όλοι οι στρατιώτες φώναζαν γιατί ήξεραν πώς θα συνέχιζε αυτό. Άρχισαν να τραβάνε βίντεο όταν ο Αχιλλέας με τον Αγαμέμνονα ξεκίνησαν την ξιφομαχία. Ο Αχιλλέας ρίχνει κάτω τον Αγαμέμνονα και του λέει:
-Δε θα μου πάρεις τη Βρισηίδα!
Όλοι οι άλλοι στρατιώτες φώναζαν: "Ωωωω τι σου είπε! Ωωωω τι σου έκανε, Αγαμέμνονα! Εγώ θα έκλαιγα στη θέση σου!"

#στρατιώτης_της_Τροίας  #κουτσομπόλης




Άντε και για το τέλος, ακόμα ένα παιδάκι που δεν έμεινε στο βιβλίο... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: