Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Τι ονειρεύεται ένας σκαντζόχερος (και η Β' Γυμνασίου Παραδεισίου)

Στο πολύ σύντομο διήγημα του Ε.Χ. Γονατά "Ο σκαντζόχερος", ο πρωταγωνιστής σκαντζόχερος προσπαθεί να γεμίσει με το σώμα του μια τετράγωνη γλάστρα.
Και παρόλο που οι πιθανότητες είναι εναντίον του, είναι τόσο δοσμένος στον σκοπό του που κάθε μέρα προσπαθεί και επιμένει μέχρι να γεμίσει την τετράγωνη γλάστρα, "ακόμα κι αν χρειαστεί ν' αλλάξει σχήμα και να γίνει τετράγωνος". Με τα παιδιά του Β1 και του Β2 Γυμνασίου Παραδεισίου συζητήσαμε πώς είναι να θέτουμε στόχους και να αγωνιζόμαστε να τους πετύχουμε σε πείσμα των συνθηκών, των δυσκολιών ή όσων μας αποθαρρύνουν -ακόμα και του ίδιου μας του μυαλού, που πολλές φορές μας υπονομεύει. 
Γι' αυτό καταλήξαμε ότι είναι σημαντικό να φανταζόμαστε τον εαυτό μας να πετυχαίνει τους στόχους μας ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα να μας καθοδηγεί στις προσπάθειές μας. Τα παιδιά, λοιπόν, κλήθηκαν να ζωγραφίσουν και τον σκαντζόχερο του κειμένου να πετυχαίνει τον στόχο του και να γεμίζει την τετράγωνη γλάστρα του αλλά και τους εαυτούς τους να πετυχαίνουν έναν σημαντικό προσωπικό τους στόχο. Τα έργα τους είναι τόσο τρυφερά και αισιόδοξα και είμαι πολύ υπερήφανη που σας τα παρουσιάζουμε στη σημερινή ανάρτηση. 
Πρώτα όμως, ας δούμε ένα βίντεο που φτιάξαμε με τα έργα των παιδιών, στο οποίο χρησιμοποιήθηκε ως ηχητική επένδυση το τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου "Αυτό το κόσμο το καλό (Ράβε ξήλωνε)", σε στίχους του Βασίλη Ανδρεόπουλου και με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη. 


Ακολουθούν οι ζωγραφιές των παιδιών. 













































2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα συγχαρητήριά μου. Πολύ πρωτότυπη η ιδέα και πολύ όμορφη η υλοποίησή της.

gia_des είπε...

Ευχαριστούμε πολύ!