Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Στείλε μου μήνυμα χρόνια το περιμένω: Τα sms της Αθηνάς στον Οδυσσέα μετά το συμβούλιο των θεών (Από τις Α΄ Γυμνασίου του Παραδεισίου και του Μουσικού Σχολείου Ρόδου )

Αυτό το τραγουδάκι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου 

ψιθύριζε χρόνια ο εγκλωβισμένος στην Ωγυγία Οδυσσέας, περιμένοντας μάταια ένα μήνυμα από την προστάτισσα του θεά Αθηνά ότι θα τον βοηθήσει να γυρίσει στην πατρίδα!!! 
 Και η στιγμή αυτή έφτασε. Αμέσως μετά το συμβούλιο των θεών που αποφάσισε την άμεση αναχώρηση του Οδυσσέα από το νησί της Καλυψώ η Αθηνά έβγαλε το... κινητό της και έστειλε ένα μήνυμα για να του το ανακοινώσει  και να τον προετοιμάσει.... Πού τα ξέρω όλα αυτά: Είναι απλό : μαθήτριες και μαθητές από την Α τάξη του Γυμνασίου Παραδεισίου και την αντίστοιχη του Μουσικού Σχολείου υπέκλεψαν τα μηνύματα αυτά και σας τα παρουσιάζουν (Έχουμε και εικόνες από το συμβούλιο των θεών, αλλά αυτές θα δημοσιευτούν αργότερα)

Βέβαια όπως φαίνεται και από τα παρακάτω στιγμιότυπα η Αθηνά μάλλον δεν είχε πολυκαταλάβει πώς  λειτουργεί η φάση  με τα κινητά...
Γιώργος Καλ. Α1 Μουσικού 

Σπύρος Α1 Μουσικού 


Τέλος πάντων, αυτό μπορούσε αυτό έκανε η  θεά... 
Ακολουθούν τα μηνύματα όπως τα κατέγραψαν τα παιδιά. 

Ελένη Π. Α3 Μουσικού Σχολείου

Γεια σου Οδυσσέα.Ξέρουμε ότι βρίσκεσαι σε μια πολύ χάλια κατάσταση. Στου στέλνω αυτό το μήνυμα γιατί θέλω να σου πω ότι θέλουμε να σε βοηθήσουμε να ξεφύγεις από την Καλυψώ και να γυρίσεις πίσω στην πατρίδα και στην οικογένειά σου. Αθηνά

Δημήτρης Δ. Α3 Μουσικού Σχολείου

Οδυσσέα. Οι θεοί αποφασίσαν  ότι είναι ώρα να γυρίσεις πίσω στην Ιθάκη. Ξεκινάω το σχέδιό μου. Αθηνά

Αναστασία Α3 Μουσικού Σχολείου

-Αγαπητέ μου Οδυσσέα. Κάναμε σήμερα συμβούλιο με τους θεούς και μίλησα, συγκεκριμένα, με τον πατέρα μου, τον Δία. Συμφώνησε να σε βοηθήσουμε, Οδυσσεα παντοδύναμε. Και σύντομα θαβρίσκεσαι στην πατρίδα σου.

- Σε ευχαριστώ, αγαπητή μου Αθηνά. Θα σου το χρωστάω

Ανωνύμ@, Α3 Μουσικό Σχολείου πιθανότατα η Αθηνά

Οδυσσέα, ο Ποσειδώνας ευθύνεται για όσα σου συμβαίνουν. Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω. Αθηνά.

Μαρίνα, Α3 Μουσικού Σχολείου

Κάνε υπομονή Οδυσσέα και απέφυγε όσο μπορείς την Καλυψώ. Οι θεοί θα σου στείλουν…

… βοήθεια

Μιχαήλ Άγγελος Α2 Μουσικού 

 Γιάννης, Α3 Μουσικού Σχολείου

Οδυσσέα, σύντομα θα επιστρέψεις στην πατρίδα σου. Από αύριο θα είσαι ελεύθερος να φύγεις. Έχω ένα σχέδιο.

 Σταματία, Α3 Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Γεια Οδυσσέα. Ελπίζω να είσαι καλά, Κάνε κουράγιο, όλα θα πάμε καλά.

 Άννα, Α3 Μουσικού Σχολείου

Γεια σου Οδυσσέα. Μου έχεις λείψει πολύ.😞  Κουράγιο με την Καλυψώ 😠 . Τα λέμε σύντομα. Στην Ιθάκη... 😀

 Αιμίλιος Π. Α1 Μουσικού Σχολέιου

Δεν πρέπει να στεναχωριέσαι, γιατί θα προσπαθήσω να κάνω την Καλυψώ να σε αφήσει να φύγεις. Θα πάω να προειδοποιήσω τον Τηλέμαχο και την Πηνελόπη να καθυστερήσουν τους μνηστήρες μέχρι να καταφέρεις να επιστρέψεις στην αγαπημένη σου Ιθάκη.

Φιλία Α1 Παραδεισίου 

Αλέξης,  Α3 Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Οδυσσέα, ήρθε η ώρα να φύγεις επιτέλους από κει. Ετοιμάσου! Ερχόμαστε να σου δώσουμε ενέργεια.

 Σείριος,  Α3 Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Οδυσσέα, τα κατάφερα. Ετοιμάσου να φύγεις από κει!

 Ελευθερία, Α1 Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Οδυσσέα, θα κατέβω στην Ιθάκη και  στείλω τον Τηλέμαχο στην Σπάρτη και την Πύλο. Όσα τραβάς είναι εξαιτίας του Ποσειδώνα που σε αντιπαθεί επειδή τύφλωσες το μάτι του Κύκλωπα.  Αλλά τα κανόνισα.

 Έφη, Α1του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Αγαπητέ μου Οδυσσέα, θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι στο συμβούλιο των θεών ο Δίας πήρε πρώτος τον λόγο, αφού θυμήθηκε τον Αίγισθο  που τον θανάτωσε ο ξακουστός Ορέστης, ο γιος του Αγαμέμνονα. Οδυσσέα, ανταπάντησα αμέσως στον Δία προσπαθώντας να τον πείσω να σε βοηθήσουμε να γυρίσεις πίσω στην πατρίδα σου. Όμως υπάρχουν δυο προβλήματα: Το ένα είναι ότι ο Ποσειδώνας θύμωσε μαζί σου γιατί τύφλωσες  τον γιο του, τον Πολύφημο. Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να κάνουμε και την Καλυψώ να σε αφήσει ελεύθερο. Αλλά άστα απάνω μου.  Θα πάω στον γιο σου, επίσης,  να τον παρακινήσω να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει με τους μνηστήρες που θέλουν να σου πάρουν την θέση σου και να ψάξει να σε βρει. Τέλος, σου υπόσχομαι ότι θα κάνω τα πάντα για να καταφέρεις να γυρίσεις στην πατρίδα σου την Ιθάκη.

 Σπύρος Α3 Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Φίλε Οδυσσέα. Σ΄ αυτό το γράμμα σου γράφω ευχάριστα νέα. Κατάφερα να πείσω τον μπαμπά μου να σε βοηθήσουμε και να πούμε στον Ποσειδώνα να μην σε ταλαιπωρεί άλλο. Όσο για την Καλύψω; Όχι δύσκολο να τα καταφέρουμε.  Θα της στείλουμε τον Ερμή να της πει τι αποφασίσαμε. Θα τα πούμε σύντομα στην Ιθάκη. Η φίλη σου Αθηνά.

Αναστασία Α3 Μουσικού 


Νικόλας Μ. Α2 Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Οδυσσέα, κάναμε συμβούλιο για σένα. Δεν μπορώ να σου πω τι ακριβώς είπαμε. Ένα μόνο μπορώ: Μην απελπίζεσαι και κάνε υπομονή. Μείνε δυνατός και θα γίνει εφικτό να πειστεί η Καλυψώ να πειστεί να σε αφήσει να  φύγεις

 Αιμίλιος  Ρ. Α2 Μουσικού Σχολείου Ρόδου

 Αγαπητέ Οδυσσέα Είμαι στην ευχάριστη θέση να σου πω ότι με τους θεούς του Ολύμπου συμφωνήσαμε να επιστρέψεις στην πατρίδα, στην οικογένειά σου και στον λαό σου. Η δικιά μου δουλειά είναι να κατέβω στην Ιθάκη, να πω του γιου σου να συγκαλέσει σε συνέλευση τους Αχαιούς και να απαγορεύσει τους μνηστήρες όλους  όσοι κοπαδιαστά σφάζουν πρόβατα και βόδια με κέρατα στριφτά και πόδια λοξά στο βάδισμα.  

                           Με αγάπη από την Αθηνά

 Αμάντια Α2 Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Αθηνά: Οδυσσέα είσαι ελεύθερος τώρα πιά να πας στην πατρίδα σου κι να φύγεις από την καλλιπλόκαμη νεράιδα που  σε κρατεί ,ε το ζόρι

 Δήμητρα Γ. Α2 Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Γενναίε, Οδυσσέα

Μετά από το συμβούλιο των θεών, αποφάσισα να σου γράψω αυτό το sms για να σου πω ότι θα γυρίσεις πίσω. Σε χρειάζονται ζωντανό στην Ιθάκη τόσο γενναίες και δυνατός που είσαι. …

 Ελισάβετ Α2 Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Φίλε, ετοίμασε βαλίτσες! Πας να δεις γυναίκα και παιδί!

Γιάννης Α3 Μουσικού 

 Κωνσταντίνος Α2 Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Οδυσσέα, μην ανησυχείς! Στέλνουμε τον Ερμή στην καλλιπλόκαμη νεράιδα, να την πει να σε αφήσει Όσο για μένα, κατεβαίνω να βρω το γιο σου να του βάλω τόλμη στην καρδιά και τους Αχαιούς σε συμβούλιο να καλέσει για τους μνηστήρες

  Λευτέρης Φλ. Α2 Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Ο Δίας ενέκρινε την επιστροφή σου στην Ιθάκη. Ετοιμάσου για το δρόμο του γυρισμού!

 Μιχαήλ Αγγελος Α2 Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Τα κανόνισα όλα με τους θεούς. Όλα θα πάνε καλά! Οκ, Οδυσσέα;

 Νίκος Β.  Α2 Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Αθηνά: Οδυσσέα οι θεοί αποφάσισαν μετά από το συμβούλιο που έγινε στον Όλυμπο να σε απελευθερώσουμε από την Καλυψώ, και να γυρίσεις στην πατρίδα και οικογένειά σου.   

 Γιώργος Σ. Α2 Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Οδυσσέα πολύτροπε ,οι θεοί να σε βοηθήσουν θέλουν τώρα που ο Ποσειδώνας λείπει. Όμως κάνε υπομονή να δουν πώς θα σε βοηθήσουν.

 Γιάννης Π. Α2 Γυμνασίου Παραδεισίου

Οδυσσέα, αυτή τη στιγμή κατεβαίνω στη Ιθάκη να πάρω τον Τηλέμαχο και να τον καθησυχάσω, όσο ο Ερμής πάει να πάρει ένα μήνυμα του Δία στην Καλυψώ για να σε αφήσει ελεύθερο.

 Μιχάλης Ι. Α2  Γυμνασίου Παραδεισίου

Μην ανησυχείς, οι θεοί ετοιμάζουν σχέδια για σένα και θα φροντίσω να πας πίσω στην οικογένειά σου και να διώξεις τους μνηστήρες.

Μαρίνα Α3 Μουσικού 

 Νικόλας Ι. Α2 Γυμνάσιου Παραδεισίου

Μα μην στεναχωριέσαι! Να μην είσαι λυπημένος! Φρόντισα να γυρίσεις στην πατρίδα σου και στην οικογένειά σου.

 Φιλία Μ.  Α1  Γυμνασίου Παραδεισίου

Γενναίε Οδυσσέα και δύσμοιρε,  μην πιστεύεις τα γλυκά λόγια της Καλυψώς γιατί σκοπός της είναι να σε κρατήσει μακριά από την πατρίδα σου, την Ιθάκη. Γύρνα πίσω στην οικογένειά σου που σε περιμένει.

 Μυρσίνη Κ. Α1  Γυμνασίου Παραδεισίου

Καρτερικέ Οδυσσέα,  εγώ με τους υπόλοιπους θεούς αποφασίσαμε ότι πρέπει να έρθει η μέρα του γυρισμού σου. Η μοίρα σου είναι να επιστρέψεις στην Ιθάκη, να γυρίσεις στην όμορφη Πηνελόπη  σου και τον γιο σου, τον Τηλέμαχο. Γιατί στο σπίτι σου τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιμένεις.  Τεμπέληδες μνηστήρες έχουνε κάτσει στο σπίτι τους και τρώνε το βιος σου. Αλλά ο στόχος τους είναι ένας: να παντρευτούν την όμορφή σου Πηνελόπη και να κάτσουν στο δικό σου θρόνο. Γι’ αυτό, Οδυσσέα, είναι ώρα να γυρίσεις στην πατρίδα σου την Ιθάκη, θέλει δεν θέλει ο κοσμοσείστης Ποσειδώνας.

 Φραντζής Κ. Α2 Γυμνασίου Παραδεισίου

Οδυσσέα, περιμένω να  μιλήσει πρώτος ο Δίας για να πάρω εγώ το λόγο και να τους πω ότι χρειάζεται να σε βοηθήσουμε  άμεσα για να γυρίσεις στην Αθήνα.

 Χρήστος Κ. Α1  Γυμνασίου Παραδεισίου

Οδυσσέα,  είμαι η Αθηνά! Ξέρω ότι ζεις και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για τον νόστο σου. Γνωρίζω καλά πως θέλεις να γυρίσεις στο σπίτι σου και το λαό σου και ότι κάποιος σε εμποδίζει. Θέλω να συνεργαστούμε. Περίμενε τις οδηγίες μου!

 Μιχάλης Χ. Α2 Γυμνασίου Παραδεισίου

Οδυσσέα,  πού είσαι: σε περιμένουμε εδώ και πολύ καιρό και εσύ δεν έχεις εμφανιστεί. Αν σου είναι εύκολο απάντα σε αυτό το μήνυμα για να ξέρω αν είσαι ζωντανός και πότε επιστρέφεις για να μην ανησυχούμε. Σου ‘χω νέα!

Με αγάπη η θεά Αθηνά

Μπάμπης Χ. Α1 Γυμνασίου Παραδεισίου

Πολυμήχανε Οδυσσέα μου θα είμαι πλάι σου να σε βοηθώ στο δύσκολο ταξίδι της επιστροφής σου.


Ελισάβετ Α2 Μουσικού (η εικόνα αρνείται να γυρίσει κανονικά)



Δεν υπάρχουν σχόλια: