Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

H "Ελένη" τουιτάρει 1: Η Ελένη στην μονολογική σκηνή του προλόγου. (Από το Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου)

Η σημερινή δημοσίευση είναι η εναρκτήρια  μιας σειράς αναρτήσεων στις οποίες, κοροναϊού θέλοντος και καραντίνας επιτρεπούσης,  οι ήρωες της "Ελένης" του Ευριπίδη θα σχολιάζουν τα τεκταινόμενα επί της σκηνής με στάτους που θα  ανεβάζουν στα σόσιαλ μίντια, τα οποία θα γράφουν οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Γ1 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου. 
   Ξεκινάμε σήμερα λοιπόν με τα τουίτ  της Ελένης από τη μονολογική σκηνή του προλόγου.στην οποία η Ελένη  παρουσιάζει στους θεατές την προϊστορία και την υπόθεση του δράματος καθώς και την ψυχολογική της κατάστασης, αποδεικνύοντας  ότι είναι μια καινή Ελένη,  εντελώς διαφορετική από εκείνη της παράδοσης. 


"Γεια σε όλ@ς. Είμαι μόνη μου και δεν  έχω καμιά βοήθεια. Κι αν συνεχίσει έτσι, όπως και βλέπω ότι θα γίνει", το μέλλον μου το βλέπω απροστάτευτο"   (Γιώργος)

@eleni_123
""Αχ αυτές τις μέρες η ταλαιπωρία μου είναι ανυπόφορη. Νιώθω τόσο μόνη και φοβάμαι για το τι θα μου συμβεί. Νιώθω ενοχές, αλλά δεν φταίω εγώ! Να τα παρατήσω τελικά; "
5💓4😃123😦120😡 (Μελίνα Γ.)

"Φίλη μου Περσεφόνη, έλα  να μου κάνεις παρέα. Με αυτούς εδώ που έχω μπλέξει,  έχω κουραστεί!" (Μιχάλης|)

"Έχοντας χάσει κάθε ελπίδα να ζήσω πάλι μια φυσιολογική ζωή με τον άντρα μου, νιώθω ένα βάρος και μαζί ενοχές για όσα χωρίς να θέλω έχω προκαλέσει. Απογοήτευση! Έχω αρχίσει να τρέφω θυμό και μίσος για τον εαυτό μου1" (Αθανασία)

"Είμαι πολύ στεναχωρημένη! Για ένα λάθος που έγινε και εγώ δεν φταίω, είμαι απομακρυσμένη από τον άντρα μου και όλοι οι Έλληνες με κακολογούν, διότι έχουν στείλει ένα ομοίωμα στην Τροία. Κι εγώ στην Αίγυπτο  ολομόναχη και αδικημένη..." (Μιχαέλα)

"Είμαι η Ελένη. Κι έχω μεγάλο φόβο για τον μέλλον μου.Θέλω να ξαναβρώ τον άντρα μου, τον σωστό άντρα. Κι αν πέσεις για μένα, εγώ είμαι κορίτσι πολύ ντροπαλό. ΠΩΩΩ τι έπαθα..." (Λίνα)

"Οι χειρότερες μέρες της ζωής μου! Γιατί  χάρη στον Δία ξέσπασε πόλεμος για μένα! Και αυτό είναι πολύ θλιβερό!Στο μέλλον θα καταλάβουνε ότι πολεμάνε για ένα είδωλό μου. Κι εγώ είμαι μακριά από την οικογένειά μου, εδώ  στην Αίγυπτο!"  (Αλέξης)

"Χρειάζομαι αμέσως βοήθεια!!😪" (Ματίνα)

"Δεν θέλω να σκεφτώ το μέλλον! Φοβάμαι, Είμαι μόνη μου και θέλω κάποιον μαζί μου! Νοιώθω οργή για τους θεούς που εξαιτίας τους ξεκίνησε ο πόλεμος και κατηγορούν εμένα. Είμαι μακριά από την οικογένειά μου κι αναρωτιέμαι!"  (Θάι)

"Είμαι μόνη κι απελπισμένη χωρίς καμιά ελπίδα! Θέλω να πεθάνω!" (Κωστής)

"Ερμή, χρειάζομαι βοήθεια. Είμαι απελπισμένη!  Έλα αμέσως!!! Φοβάμαι!!"  (Εβίτα)

"Είμαι μόνη, άρρωστη και τρομαγμένη. Δεν υπάρχει ελπίδα για μένα πια!"  (Άγγελος)

"Αχ... τι να πω πλέον! Νιώθω τόσο απογοητευμένη, μόνη, απροστάτευτη. Πού να στηριχτώ! Φοβάμαι κάθε φορά που κοιμάμαι, γιατί δεν ξέρω τι θα συμβεί  άμα ξυπνήσω! Άμα... Ντρέπομαι για τον εαυτό μου μου. Κι η ομορφιά ΚΑΤΑΡΑ! "  (Μαρία)

"Είμαι πολύ δυστυχισμένη και απελπισμένη με την κατάσταση στην Τροία! Θα ήθελα να παρακαλέσω το είδωλο να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο. Αν δεν γίνει αυτό, δεν ξέρω τι θα κάνω! Είμαι σε πολύ δύσκολη κατάσταση κι έχω φτάσει στο σημείο να σκέφτομαι να παραιτηθώ από την ζωή!" (Αντώνης)


Δεν υπάρχουν σχόλια: