Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Μικροί ιστορικοί στον κοροναϊο 1: "Παραδείσι: μια χαμένη μεσαιωνική γωνιά της Ρόδου" (από τον Νίκο, τον Άρη και τον Μιχαήλ Άγγελο)

   Ως μαθητές της Α΄Λυκείου ασχολήθηκαν με την αρχαία ιστορία του νησιού. Φέτος, κι εν μέσω κοροναϊού, η Β΄Λυκείου στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, διερευνά τη μεσαιωνική και σχετικά νεότερη ιστορία της Ρόδου... (Ως το 1815). Και  με πολύ χαρά παρουσιάζεται η πρώτη φετινή  εργασία αυτής της σειράς, ένα 30λεπτο,  παρακαλώ,ιστορικό ντοκιμαντέρ  που έφτιαξαν ο Νίκος, ο Άρης και ο Μιχαήλ Άγγελος, μαθητές στο Ε2 του Μουσικού Σχολείου. 
    Ο Νίκος, ο Άρης και ο Μιχαήλ Άγγελος αναζητούν το χαμένο μεσαιωνικό κάστρο της Βιλλανόβας, που χτίστηκε από τον μεγάλο μάγιστρο Βιλνέβ στα πρώτα χρόνια της Ιπποτοκρατίας, και την ομώνυμη πολίχνη που αναπτύχθηκε γύρω του και αργότερα εξελίχθηκε στο Παραδείσι.  Περιηγούνται στο χώρο που βρισκόταν  η χαμένη πόλη και ξετυλίγουν το κουβάρι του πώς η Βιλλανόβα έγινε Παραδείσι συνομιλώντας με την κυρία Ευαγγελία Παναή, σημαίνον στέλεχος της τοπικής κοινωνίας και ερασιτέχνισσα λαογράφο κι ερευνήτρια. 




το  Παραδείσι από το..Παραδείσι. 

2 σχόλια:

1-4u είπε...

Very informative and enlightening. Congratulations to the young students for their endeavors to shed light on the history our beloved village, and to Mrs.Evangelia Panai for sharing her knowledge and research on the topic, with us. I'm certainly sharing this with family and fiends living abroad who have roots here in Paradisi.

gia_des είπε...

Thank you so much for your kind words and your support!