Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Επετειακόν και "ανθελληνικόν" (και εμπλουτισμένο με επικαιρότητα)

 Αν υπήρχαν τηλεόραση και κανάλια  την 2α Δεκεμβρίου 1797, κάτι τέτοιο θα άκουγαν οι αγουροξυπνημένοι κάτοικοι της Βιέννης ανάμεσα σε μετεωρολογικά δελτία, ενημερώσεις για την κίνηση στους δρόμους και ρεπορταζ από το παζάρι της πόλης για τις τιμές στα φρέσκα φασολάκια...

"Ομάς τρομοκρατών διελύθη εχθές εις την Τεργέστην, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της αστυνομίας τους αυτοκράτορος. Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η αστυνομία εισήλθε στην ευρισκόμενη εις Τεργέστην γιάφκα και ανεκάλυψε πλήθος στοιχείων άτινα εμπλέκουν  τους συλληφθέντας εις πλήθος παράνομων δραστηριοτήτων . Συγκεκριμένα αποκαλύφθηκε παράνομο τυπογραφείο και πλήθος αντιτύπων  επαναστατικών μανιφέστων και προκηρύξεων . Αρχηγός φέρεται ο Αντώνιος Κυριαζής, 40 ετών, γεννηθείς εις Βελεστίνο του Βιλαεττίου της Θεσσαλίας,  Οθωμανός υπήκοος,   ο οποίος φέρεται γράψας και εκδώσας με ψευδώνυμον, επαναστατικού τύπου στιχούργημα τιτλοφορούμενον "Θούριος",  εις το οποίον διακρίνεται η διαβρωτική επίδρασις των εκ Γαλλίας ορμώμενων  στασιαστών, έμπλεον ον επικίνδυνων για την δημοσίαν τάξιν, την άσφάλεια και το ήπιο κλίμα των υπηκόων ιδεών, όπως δημοκρατία, συναδέλφωσις λαών, ισότης. Μετά το πέρας των ανακρίσεων οι συλληφθέντες αναμένεται οπως απελαθωσιν εις την Οθωμανική αυτοκρατορία , στα πλαίσια της συνεργασίας δια την πάταξιν της διεθνούς τρομοκρατίας "  (Η λανθασμένη καθαρεύουσα σκόπιμη..).
Ο τρομοκράτης της "είδησης" είναι ο γνωστός σε όλους μας με το "τρομοκρατικό" ψευδώνυμο Ρήγας Βελεστινλής. Απελάθηκε με τους  συντρόφους τους  στην Οθωμανική αυτοκρατορία στις 10 Μαΐου του 1798. Φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν (όπως το ίδιο συμβαίνει στους διάφορους πολιτικούς πρόσφυγες που σήμερα απελαύνει το ελληνικό κράτος) στον πύργο Νεμπόισα του Βελιγραδίου. Στις 24 Ιουνίου στραγγαλίστηκαν και τα σώματα τους ρίχτηκαν στο Δούναβη.

Η δολοφονία του Ρήγα ανέστειλε, ίσως, άλλα δεν ματαίωσε την Επανάσταση. Ίσως γιατί το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ίσως γιατί τον άνθρωπο τον σκοτώνεις , την ιδέα ποτέ. Η απώλεια του  Ρήγα (του Άρη,  του Παναγούλη, του ...) , πάντως. ήταν ένας παράγοντας που ευνόησε την μετεπαναστατική επικράτηση αυτών που καπηλεύτηκαν το αίμα των άλλων....  Κάτι Μαυροκορδάτων, Κωλέτηδων, Πάγκαλων και τέτοια, με λίγα λόγια "Νεοελλήνων"




(Όμως τον άνθρωπο τον σκοτώνεις. Την ιδέα ποτέ... ;))
) Το σκίτσο uhurειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: