Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Αγάπη είναι...

Όχι, δεν περιμένουμε του Αγίου Βαλεντίνου να γιορτάσουμε την αγάπη... Αλλά αν είναι να γιορτάσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο, ας μην είναι πάλι με λούτρινα αρκουδάκια, πλαστικές καρδούλες, τυλιγμένα σε χαριτωμένα σελοφάν ζαχαρωτά ούτε με κόκκινα τριαντάφυλλα... 
Ας είναι με την καρδιά μας, σκέτη και ολόκληρη, χωρίς περιτύλιγμα και φτηνά φτιασίδια. Ας είναι με την ψυχή μας, χωρίς περιορισμούς και καχυποψίες. Ας είναι με το εγώ μας πλήρες αλλά χωρίς εγωισμούς. Κι αν είναι να γιορτάσουμε την αγάπη, να τη γιορτάσουμε στην πράξη, αγαπώντας.
Προσπαθήσαμε και μέσα στην τάξη να καταλάβουμε τι είναι η αγάπη. Διαβάστε τα πρώτα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η Β' Γυμνασίου Παραδεισίου εδώ και εδώ. Και δείτε σ' αυτήν την ανάρτηση αποτυπωμένο πάνω σε πολύχρωμα χαρτιά ένα ξεχείλισμα συναισθήματος...
Κι ενώ κάποιοι εκεί έξω τραγουδούν  ψάχνοντας ένα ταίρι, κι ενώ κάποιοι κατηγορούν τα ταίρια τους πως τάχα  κι ενώ άλλοι δεν ομολόγησαν ποτέ τι νοιώθουν  κι ενώ άλλοι είναι τόσο ευτυχισμένοι που το σύμπαν σχεδόν δεν τους χωράει    εμείς ζωγραφίζουμε! 
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, οπλίστηκαν με χρώματα, χρυσόσκονες και χαρτόνια και εικονοποίησαν πώς αντιλαμβάνονται και πώς νοιώθουν την αγάπη. Στο τέλος όλα συμπλήρωσαν σε ένα κοινό λευκό χαρτόνι με λίγες λέξεις τι σημαίνει αγάπη για το καθένα.

Έρωτας, φιλία, οικειότητα, αναμνήσεις, μητρότητα, αλληλεγγύη, χάδι, αφοσίωση, χόμπι, γέλια και ευτυχία... Όλα ανάκατα μα και συνδεδεμένα στα χαρτιά τους, μαζί με μαρκαδόρους και σκίτσα, με ψαλίδια και... πούπουλα!


Επειδή μάλιστα από παλιά το σχολείο ήταν χώρος όπου γεννιόταν κι άνθιζε το "σ' αγαπώ", έφτιαξα αυτό το βιντεάκι για να ντύσω μουσικά τα έργα των παιδιών και να συνοψίσω κατά κάποιον τρόπο το "μάθημα" που πήραμε όλοι μας για την αγάπη:





Στην Αγάπη ασκήθηκαν οι...

Παρασκευή Α., Χάιδω Δ., Ευαγγελία Ε., Ευρυδίκη Ζ., Κυριακή Θ., Πηγή Κ., Μαρία Κ. 

Αμαρίλντο Μ, Γιώργος Μ., Σάββας Π., Ειρήνη Σ.


Αθανασία Μ., Ντενίσα Μ., Αγγελική Σ., Κατερίνα Χ.

 Χρήστος Σ., Παντελής Τ., Φράνκο Φ.

Μαρία Α., Κλεονίκη Γ., Άρμπρι Ζ., Κατερίνα Ζ., Άντζελα Λ.

Νίκος Μ., Αλέξανδρος Μ., Ρονάλντο Μ., Κλεμεντίνο Σ.


Χανόρα Α., Γαβριέλα Β., Δανιήλ Γ., Σταύρος Γ., Γιάννης Ε., Κωνσταντίνος Κ.




Υ.Γ. Απ' όσα σημαντικά μαθαίνουμε στη ζωή μας (και στο σχολείο), το πιο σημαντικό είναι που μαθαίνουμε να νοιώθουμε και να λέμε το     "σ' αγαπάω"... 




Δεν υπάρχουν σχόλια: