Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ο καθένας βρίσκει την "Καλή Χρονιά" που διεκδικεί. (Για την Κερατέα)

Καθότι υποτίθεται ότι το "μπαρ" είναι ιστολόγιο εκπαιδευτικού τύπου, αποφεύγω να σχολιάζω ή να θίγω ζητήματα που δεν σχετίζονται με κάποιο μάθημα που κάνω στις τάξεις μου. Θα αισθάνομουν όμως μεγάλη ντροπή να μην αναφερθώ στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας εναντίον της μετατροπής της περιοχής τους σε αποκλειστικό σκουπιδότοπο της Αττικής προς αποκλειστικό όφελος μεγαλοεκδότη και μεγαλοκατασκευαστή.

Οι κάτοικοι και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κερατέας πήραν τη κατάσταση στα χέρια τους και αυτοοργανώθηκαν, υποστηρίζοντας ουσιαστικά τη νομιμότητα. Εδώ και πολύ καιρό έχουν σχηματίσει μέτωπο αντίστασης στη δημιουργία της χωματερής, έκαναν γιορτές στα οδοφράγματα και δηλώνουν "Καλό Πάσχα". (uhurειο σκίτσο) Αντιστεκόμενοι στις συνεχείς επιθέσεις των Μ.Α.Τ., στην προσπάθεια στοχοποίησης και φόρτωσης του μισού ποινικού κώδικα στους, κατά τους κρατούντες, υποκινητές των αντιδράσεων, στην απόπειρα να παρουσιαστούν οι αντιδράσεις αυτές σαν συνωμοσία τρομοκρατών, εξαιτίας της παρουσίας στα μπλόκα ( uhurειο και αυτό)αλληλέγγυων ενεργών πολιτών από όλη την Αττική, τους οποίους τα ελεγχόμενα από τον συγκεκριμένο μεγαλοεκδότη και τους ομοίους τους Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με περισσό ζήλο, ονομάζουν συλλήβδην "κουκουλοφορους", "μπαχαλάκηδες", "τρομοκράτες" και διάφορα τέτοια φαιδρά, και, τέλος, στην προσπάθεια προβοκάτσιας και αμαύρωσης της προσπάθειας από ασφαλίτες.
Το παράδειγμα της Κερατέας αποτελεί το πιο ενδεδειγμένο τρόπο σκέψης και πράξης στις δύσκολες εποχές στις οποίες ζούμε ,εναντίον όλων εκείνων που μας τοποθετούν το σε ρόλο Ιφιγένειας, ώστε να φυσήξει ούριος άνεμος για λογαριασμό των ίδιων. Καμιάς Άρτεμης παρέμβαση! Δεν χρειάζεται από μηχανής θεός. Ανθρώπων δράση χρειάζεται. Δική μας.

Αφιερώνω την παρούσα ανάρτηση σε σημαίνον στέλεχος της τοπικής Ε.Λ.Μ.Ε που, όταν τον είδα στο σχολείο, πριν τις πρόσφατες εκλογές (πάντα τότε τους βλέπεις, ένα μυστήριο πράγμα), και διαμαρτυρήθηκα για την πλήρη απραξία της Ε.Λ.Μ.Ε. σε απόφαση βασισμένη σε καταχρηστική ερμηνεία του νόμου ,συνοδευόμενη από αιτιολόγηση τύπου "αποφασίζουμε και διατάζουμε ", της τοπικής Διεύθυνσης (υπό την ηγεσία πρώην συνδικαλιστή, παρακάλω), μου απάντησε με φυσικότητα και απορία. "Ε! τον πήραμε τηλέφωνο και του το 'παμε". Τι λες, νέε μου... Κατακουράστηκες, βρε αδελφέ!




Να έχετε "Καλή Χρονιά". Είναι μια πράξη αντίστασης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: