Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Η ασπιδοποιΐα του Β1 και του Β2 Γυμνασίου Παραδεισίου

Τα τελευταία χρόνια είναι από τις αγαπημένες μου εργασίες που αναθέτω στα παιδιά της Β' Γυμνασίου, με τα οποία μοιραζόμαστε το μάθημα της Ιλιάδας, η κατασκευή της δικής τους ασπίδας.
Με αφορμή την έκφραση της καινούριας ασπίδας του Αχιλλέα που φιλοτεχνεί ο Ήφαιστος στη Σ της Ιλιάδας, δίνω στα παιδιά ένα σχέδιο με πέντε ομόκεντρους κύκλους και τους ζητάω να φιλοτεχνήσουν τις δικές τους ασπίδες για να πολεμήσουν (όχι τον Έκτορα βέβαια) αλλά οτιδήποτε θέλουν. Πάντοτε οι απαντήσεις τους και οι δημιουργίες τους με εκπλήσσουν καθώς άλλοι το παίρνουν... πολύ προσωπικά και πολεμάνε το άγχος τους για τις επικείμενες εξετάσεις για παράδειγμα ή πολεμάνε δίπλα σε ήρωες που θαυμάζουν από σειρές και ταινίες που τους αρέσουν και άλλοι θίγουν ευρύτερα θέματα που τους απασχολούν όπως η κλιματική αλλαγή ή η πανδημία- ειδικά το τελευταίο θέμα ήταν (αναμενόμενο μάλλον) πιο συχνό τα προηγούμενα χρόνια αλλά υπήρξαν και φέτος τέτοιες εργασίες. Σε άλλες ασπίδες θα δείτε έντονο χρώμα και λεπτομέρεια στην απεικόνιση του θέματος και σε άλλες γεωμετρικά σχήματα και επαναλαμβανόμενα μοτίβα. 
Σε κάθε περίπτωση, όλες οι δημιουργίες τους είναι γεμάτες από φαντασία και αυθεντικότητα και με αυτές εγώ θα πολεμήσω τη μελαγχολία μου για το τέλος της σχολικής χρονιάς που πλησιάζει. Μπορείτε να δανειστείτε κι εσείς λίγη από την έμπνευση των παιδιών για να πολεμήσετε ό,τι χρειάζεται να νικηθεί.



Ακολουθούν οι ασπίδες των παιδιών.