Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Από την ασπίδα του Αχιλλέα στον Κύκλωπα και τον θάνατο των μνηστήρων σε δυο λεπτάκια (Ζωγραφιές από το Α3 και το Β3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου)

     Πολυσυλλεκτική η σημερινή ανάρτηση, με σημείο αναφοράς τον Όμηρο ωστόσο.  Πρόκειται για εργασίες που υλοποίησαν αυτοβούλως μαθητές και μαθήτρια του Α3 και του Β3 του Μουσικού Σχολειου Ρόδου για το μάθημα της Ιλιάδας και της Οδύσσειας.
Ας τις δούμε με ...χρονολογική σειρά
    Παραδοσιακά το ιστολόγιο φτιάχνει ασπίδες στον Αχιλλέα (εδώ κι εδώ), το ίδιο έγινε και φέτος, αν και  λίγο  διαφορετικά ...  Ο Μιχαήλ Άγγελος του έφτιαξε μία να έχει να πορεύεται...
Μιχαήλ Άγγελος Β3
 Ο Νίκος μας αποκαλύπτει το πρώτο σχεδιασμό της ασπίδας πριν από αυτά που γράφει ο Ομηρος.
Νίκος Β3
(Διάλειμμα για τραγουδάκι)
Συνεχίζουμε. 
 Ο Χρήστος, από την πλευρά του, έκατσε κι έκανε μια περίληψη της ασπίδας, για  όσους δεν έχουν την υπομονή να διαβάσουν όλη την περιγραφή.
"Ο Ηφαιστος έφτιαξε την ασπίδα του Αχιλλέα δυνατή, μεγάλη αλλά και περίτεχνη. Πάνω στην ασπίδα υπήρχαν οι Πλειάδες, ο αστερισμός του Ωρίωνα, η Μικρή και η Μεγάλη Άρκτος κ.τ.λ..  Απέξω ήταν και δυο πόλεις, η μία σε πόλεμο. Εκεί απεικονιζόταν πολεμιστές  και άμαχος πληθυσμός. Στη δεύτερη υπήρχαν άνθρωποι που γλεντούσαν, χόρευαν και έτρωγαν όλοι μαζί, γιατί η πόλη ήταν σε καιρό ειρήνης. Επίσης, απέξω βρίσκονταν διάφορα χωράφια, κάποια σε καιρό θερισμού και κάποια άλλα σε καιρό οργώματος.  Τα χωράφια αυτά είχαν και ζώα.  Κάπου εκεί υπήρχαν και στιγμές από τη ζωή των κτηνοτρόφων.  Ο Ήφαιστος επίσης έβαλε και χορούς που είχαν στηθεί έξω από την Κνωσό. Στο τέλος έβαλε τον Ωκεανό που περιέβαλλε και οριοθετούσε όλη την στεριά. "
Κι αν δεν αντέχετε, ούτε αυτό,  σας έβαλε και μια ζωγραφική απεικόνισή της.


  Μετά, τον Αχιλλέα τον χάσαμε νωρίς, έπεσε κι η Τροία  και, περιπλανώμενος, ο Οδυσσέας έφτασε στον  Κυκλώπα. Με τον Κύκλωπα το ιστολόγιο έχει ασχοληθεί  σε προηγούμενες αναρτήσεις (Εδώ και κυρίως εδω). Ωστόσο ο Τηλέμαχος και η Ειρήνη Αρ.  αποφάσισαν και αυτοί να ζωγραφίσουν κάτι εμπνευσμένοι από την ατυχή και για τους δυο συνάντηση Πολύφημου και Οδυσσέα...
Γιατί; Ας δούμε στις ζωγραφιές... 
Ειρήνη Αρ.

Τηλέμαχος 1 Α3

Τηλέμαχος 2 Α3
   Με τα πολλά,  ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη και οι μνηστήρες τιμωρήθηκαν όπως του έπρεπε.  Το ιστολόγιο δεν έχει  ασχοληθεί στο παρελθόν. Σε... ιστολογική πρώτη,  λοιπόν, παρακολουθούμε τον θάνατο των μνηστήρων χάρη στον Τηλέμαχο από το Α3.

Άντε και του χρόνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: