Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

"Να' σαι καλά, δάσκαλε" = Η εκπαίδευση στον κινηματογράφο.

 (Εδώ η υλοποίηση της εργασίας)
Αστεροκαμάρια μου, μη μου γκρινιάζετε!!! Θυμάστε που σας είπα, όταν περιχαρείς μου δείχνατε  τους διαδραστικούς πίνακες που τοποθετήθηκαν,  να μην χαιρέστε   γιατί " νέα καράβια = νέες φουρτούνες"? Βουαλά, λοιπόν.
Στα πλαίσια της συνεξέτασης της σχετικής με την εκπαίδευση ενότητας της "Γλώσσας" και του αφηγήματος του Γιώργου Ιωάννου "Να' σαι καλά, δάσκαλε" και αθροίζοντας τις γνώσεις σας από τη διδασκαλία του αφηγήματος του Καζαντζάκη "Η Νέα Παιδαγωγική" ( που κάνατε πέρυσι), απο την διδασκαλία των αφηγημάτων που μαζί κάναμε φέτος ("Αναμνήσεις της Κωνσταντίνας από τη Γερμανία", "Και πάλι στο σχολείο") και  από οτιδήποτε άλλο γνωρίζει ο καθένας ξεχωριστά, καλείστε (όχι να μου βρείτε λαογραφικό υλικό - άλλωστε μας πρόλαβε ο ίδιος ο Γιώργος Ιωάννου,  καθώς έχει εκδώσει και  λαογραφικού τύπου πονήματα και μάλιστα φαίνεται ότι εμπνεύστηκε τον ήρωα του αφηγήματος του από δικές τους δράσεις. αλλά... ):

Να μας παρουσιάσετε στην τάξη μια ταινία που σχετίζεται με την εκπαίδευση. Εννοείται ότι ταινίες τύπου "Χτυποκάρδια  στο θρανίο ή στο Μπέβερλι Χιλς", "Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο 34" κτλ εξαιρούνται, όχι λόγω ποιότητας αλλά λογω του επιδέρμικού τρόπου που θίγουν την εκπαίδευση. Για τον ίδιο λόγο, ας πούμε, εξαιρούνται οι ταινίες του Χάρυ Πότερ. Αποφύγετε τες, το λοιπόν, εκτός αν θέλετε να δοκιμάσω το διάσημο και ισχυρότατο ξόρκι του Ντάμπλντορ, το "Μηδενίσιους"... :D.

Η εργασία σας πρέπει :
1) να καθρεφτίζει το μεράκι, τη φαντασία, την τρέλα και τη δροσιά σας!
2) να περιέχει τρέιλερ της ταινίας και άλλο οπτικό υλικό .
3) να παρουσιάζει τη ταινία(Υπόθεση, είδος, συντελεστές κτλ) .
4) να αιτιολογεί γιατί πρέπει να τη δούμε .
5) να αποδεικνύει τη σχέτικότητα της ταινίας με το θέμα    (σχέση της ταινίας  με την εκπαίδευση, συνθήκες που επικρατούν στο σχολικό περιβάλλον, εκπαιδευτικές τακτικές που χρησιμοποιούνται, προβλήματα που θίγονται κτλ )
5)  να ... (εκπλήξτε με!)

Μπορείτε να διαλέξετε μια από τις ταινίες (ευχαριστώ για τη βοήθεια, Δέσποινα) που συμπεριέλαβα στο παρακάτω  βίντεο με την (ούτε αυτή τη φορά ολοκληρωμένη για  μυστηριώδεις τεχνικούς λόγους.) ανάγνωση από τον Γρηγόρη Βαλτινό του "Να ' σαι καλά, δάσκαλε" ή οποιαδήποτε άλλη σχετική θέλετε... (Επίσης δείτε τις ταινίες που προσθέτει η στο σχόλιο της ανάρτησης η καλή συνάδελφος dreamteamk9, καθώς και την ταινία "If" που μυστηριωδώς πως δεν συμπεριλήφθηκε στο βίντεο)

Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να  παραδώσετε  την εργασία σας σε ηλεκτρονική μορφή ως τις 28/2/2010 και ότι  - πέρα από ομαδική και διαθεματική-  είναι ... διατμηματική. Τα μέλη κάθε ομάδας  μπορούν να προέρχονται από  μαθητές και του Β2 και του Β3.
Επίσης, ότι πρέπει μέχρι αύριο να με έχετε ενημερώσει για τη σύνθεσή των ομάδων και μέχρι την Δευτέρα για την ταινία που επιλέξατε. 


Υ.Γ. Ως γνωστόν, ο μόνος λόγος για να μην έρθω στο σχολείο είναι να βρεθώ στην Εντατική και είμαι υγιέστατος... Συνεπώς κάθε μέρα θα μπορείτε να με βρείτε για διευκρινήσεις, επίλυση αποριών και τέτοια... Οπότε αυτή η ανάρτηση αποτελεί έναν πρόχειρο οδηγό βοήθειας εκτός σχολικού ωραρίου...


Και θα κλείσω την ανάρτηση με ένα κομμάτι από τη δοξολογία του προστάτη αγίου του σχολικού-εφηβικού άγχους, του οσιομάρτυρα Jeremy. Ψάλλουν οι  Pearl Jam .



2 σχόλια:

dreamteamk9 είπε...

http://www.imdb.com/title/tt0166943
..Πώς ξέχασες τη Μέρυλ Στριπ, ως βιολίστρια σε σχολείο,
και τον Τζακ Μπλακ στο School of the Rock http://www.imdb.com/title/tt0332379; :))

American History X, κορυφαία ταινία! Και ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών,
και οι ταινίες της Μισέλ, της Τζούλιας, της Χίλαρυ. :))

Πολύ καλή εργασία!

Kakos Lykos είπε...

Το κάνα υπό πίεση χρόνου το βίντεο :(
σε ευχαριστώ για τις συμπληρώσεις.
αν θυμηθείς κάτι άλλο...