Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Γνωρίσαμε την Άν-να!

Τη βδομάδα που μας πέρασε είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο Γυμνάσιο Παραδεισίου τρία μέλη από την ομάδα του Κέντρου Πρόληψης "Δίοδος" για να μας γνωρίσουν την Άν-να.
Η Μαρία, η Μαρία και ο Δημήτρης αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και ήρθαν στο σχολείο μας για να συνεργαστούν μαζί μου, με την εκλεκτή συνάδελφο, Μαρίζα, και με τα παιδιά της τρίτης τάξης. Υλοποίησαν στα δύο τμήματα της Γ' τάξης μια σειρά βιωματικών δράσεων με θέμα τα στερεότυπα στην καθημερινότητά μας, με αποκορύφωμα το επιτραπέζιο παιχνίδι "Γνωρίστε την Άν-να", ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό για την πρόληψη της έμφυλης βίας.  Η κεντρική ηρωίδα του παιχνιδιού, η Άννα, είναι μια έφηβη που βρίσκεται αντιμέτωπη με διάφορα καθημερινά περιστατικά έμφυλης βίας, τα οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες συζητούν προσπαθώντας να ανιχνεύσουν τα αίτια και να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης. 
Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις βιωματικές ασκήσεις και εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσει η συνάντηση με τα μέλη της Διόδου ακόμα και μετά το πέρας του προγραμματισμένου διώρου. Η συνάντησή μας ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση, λοιπόν, να έρθουν ξανά στο σχολείο μας για να μάθουμε ακόμα περισσότερες πτυχές της Άν-νας αλλά και του εαυτού μας.









Δεν υπάρχουν σχόλια: