Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023 στο Γυμνάσιο Παραδεισίου

Γιορτάσαμε κι εμείς στο Γυμνάσιο Παραδεισίου σήμερα αλλά με κάθε επισημότητα και ιδιαίτερα καλή διάθεση την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Το πρόγραμμά μας ξεκίνησε με τον χρυσό Παρα-ολυμπιονίκη κ. Μπαράκα, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για την πορεία του και τις διακρίσεις του στον στίβο καθώς και για τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα Άτομο με Αναπηρία στην καθημερινότητά του. Τόνισε ξεχωριστά τη σημασία του αθλητισμού ως μέσου ενδυνάμωσης του σώματος και του πνεύματος αλλά και ως μέσου ένταξης των ΑμεΑ στο κοινωνικό σύνολο. Κατόπιν, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικά παιχνίδια ενσυναίσθησης, οργανωμένα από τον κ. Μπαράκα και τον βοηθό του, κ. Δήμο, με στόχο να κατανοήσουν πώς είναι το να ζεις με περιορισμένη όραση.




Σειρά είχαν τα αθλήματα του Μπριτζ, του Αντισφαίρισης, της Πετοσφαίρισης και της Καλαθοσφαίρισης. Δημιουργήσαμε σταθμούς μάθησης σε διαφορετικά σημεία του σχολείου, όπου τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες και εκ περιτροπής, έμαθαν τους βασικούς κανόνες και εξασκήθηκαν στα τέσσερα αυτά αθλήματα με τη βοήθεια των προσκεκλημένων μας, κυρίων Τσελεπή, Παρίση, Μοσκιού και του καθηγητή μας κ. Ψυλλάκη, αντίστοιχα.  









Οι μαθήτριες και οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία και ζέση στις σημερινές δραστηριότητες και τίμησαν με τον τρόπο αυτό την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: