Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τετάρτη 21 Μαΐου 2025

Πηνελοπιάδα (Από το Α1 και το Α3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου)

    Όπως είναι γνωστό από την μυθολογία,  ο Οδυσσέας ήταν εκείνος ο οποίος είχε προτείνει στον πατέρα της Ελένης, τον Τυνδάρεω, να τους ορκίσει όλους τους μνηστήρες της Ελένης ότι εάν κάποιος απαγάγει την Ελένη είναι υποχρεωμένοι να βοηθήσουν εκείνον που θα διαλέξει για άντρα της. 

Κυριακή 18 Μαΐου 2025

Με αφορμή τον Χομαγιούν και τον Βακάρ και φέτος (Από μαθήτριες του Γ1 και του Γ3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου)

  Παραδοσιακά κλείνουμε την χρονιά στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γ΄ Γυμνασίου με ένα κείμενο για την αυτοθυσία του Χουμαγιούν και του Βακάρ, των Πακιστανών μεταναστών που θυσίασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων, και το εμβληματικό τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου το οποίο συσχετίζει το εν λόγω περιστατικό με την μεταναστευτική κρίση των ημερών μας.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2025

Εορταστικές κάρτες μεταξύ Ελλάδας, Ιρλανδίας και Φινλανδίας (Από την Γ' Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου)

  Και φέτος οι καθηγήτριες Αγγλικών του Μουσικού Σχολείου, κυρίες Γεωργία Ανδρεάδη και Μαρία Καραπατάκη,  και τα παιδιά τους συνεχίζουν τις επαφές τους με σχολεία από την Ιρλανδία και την Φινλανδία. 

Κυριακή 11 Μαΐου 2025

" Να μας πάρεις μακριά, μέχρι το Κούρο Σίβο" (Οι θαλασσογραφίες της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου)

   Κλείνει σήμερα η διακαλλιτεχνική, διατμηματική και διαθεματική δράση που υλοποιήσαμε την φετινή σχολική χρονιά   με τις συναδέλφισσες Μάνθα Μήτρου και Ρένα Γρηγοριάδου και τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου,  στα πλαίσια των μαθημάτων της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και των Εικαστικών. 

Τετάρτη 7 Μαΐου 2025

"Εγώ μέσα στην Ιστορία 2" (Από το Β2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου)

  Όπως είπα και στο πρώτο τετράμηνο (ακριβώς όμως, κόπι πέιστ κάνω), κανονικά αυτή η ανάρτηση εντάσσεται στην σειρά των δημιουργικών εργασιών "Η Ιστορία σε πρώτο πρόσωπο", στις οποίες τα παιδιά προσεγγίζουν σε πρώτο πρόσωπο διάφορα ιστορικά γεγονότα της επιλογής τους που σχετίζονται με την ύλη που διδάχθηκαν.