Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Η Ευρωπαϊκή Μέρα των Γλωσσών στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου

 Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας  Γλωσσών ,τα ξενόγλωσσα τμήματα του σχολείου μας μέσα απο ποικίλες δραστηριότητες κατανόησαν και τόνισαν την αξία της εκμάθησης ξένων γλωσσών.
   Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές  και οι μαθήτριες των γαλλόφωνων τμημάτων, με την υποστήριξη της καθηγήτριας κ. Τοτόμη Κωνσταντίνας, για να τιμήσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, παρακολούθησαν αρχικά στο youtube το γαλλικό τραγούδι «Dire bonjour, c’est joli» (= είναι όμορφο να λες καλημέρα), από τη χορωδία «les enfantisques», όπου η λέξη «καλημέρα» ακούγεται σε όλες τις γλώσσες και στη συνέχεια, συζήτησαν για το πώς η εκμάθηση διάφορων ξένων γλωσσών συμβάλλει στην ειρήνη των λαών και αναζήτησαν πώς λέγεται και γράφεται η λέξη «Ειρήνη» σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες. Επίσης, έγινε προβολή υλικού από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ξένων Γλωσσών EDL, σχετικά με την ύπαρξη, τον πλούτο και την ποικιλομορφία των γλωσσών στην Ευρώπη, με ιδιαίτερη αναφορά στις ομοιότητες των λέξεων που παρουσιάζουν οι λατινογενείς γλώσσες, όπως η Γαλλική, η Ιταλική και η Ισπανική. Τέλος, οι μαθητές, εμπνευσμένοι από το φετινό θέμα, έφτιαξαν υπέροχες δημιουργίες σχετικά με τις ευρωπαϊκές γλώσσες και την ειρήνη των λαών.
  Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες των γερμανόφωνων τμημάτων  με την καθοδήγηση της κ. Βόμβα, μέσα από τη δραστηριότητα ΄Η Γλωσσική μου βιογραφία/ Meine Sprachbiografie'  περιέγραψαν την επαφή και τη σχέση τους με μια ή περισσότερες γλώσσες και τους παράγοντες που τις καθόρισαν, ενώ οι μαθητές των αγγλόφωνων τμημάτων με την κ. Ανδρεάδη και την κ. Καραπατάκη τόνισαν τον πρωταρχικό ρόλο  της πολυγλωσσίας  στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης.΄Ζωγραφίζοντας ΄ την Ειρήνη και την Ενότητα  των λαών έγραψαν σε κάρτες  τα δικά τους μηνύματα για τα οφέλη της πολυγλωσσίας και για το πως αυτή  ενδυναμώνει τις  ειρηνικές σχέσεις των λαών .

Δεν υπάρχουν σχόλια: