Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Για σένα τραγουδώ 20: "About a boy" (Η Πάτι Σμιθ για τον Κερτ Κομπέιν)

  Πανκ ρόκερ με άσπρα μαλλιά και ορισμός της επιβίωσης η αγαπημένη μας Πάτι Σμιθ, ακόμα και σήμερα κοντά στα 80 της παραμένει της επάλξεις... 
  Αλλά επειδή πάνω από όλα είναι άνθρωπος,  θυμάται (σαν...  στρατιώτρια ποιήτρια) αυτούς που δεν κατάφεραν και τους γράφει τραγούδια. Σε αυτήν και την επόμενη ανάρτηση αυτής της κατηγορίας θα αναφερθούμε σε δυο τέτοιες περιπτώσεις, δυο μουσικούς που ήταν οι πιο ταλαντούχοι και αναγνωρίσιμοι της γενιάς τους, αλλά δεν αντέξανε τη διασημότητα και βιάστηκαν να εισέλθουν στο "κλαμπ τον 27άρηδων". Χρονολογικά και μόνο, η πρώτη ανάρτηση θα είναι για τον τραγουδιστή των Νιρβάνα Κερτ Κομπέιν. 
  Για τον Κερτ Κομπέιν το μόνο κακό που μπορώ να βρω να πω ήταν ότι έκανε παγκόσμια μόδα το στιλ με τα μακριά μαλλιά, τα τζιν παντελόνια, τα ανέμελα αξύριστα γένια και τα καρό πουκάμισα, το οποίο έτυχε να έχω κι εγώ. Και ξαφνικά όλα τα φάσιον βίκτιμς που κορόιδευα αρχίσανε να ντύνονται όπως εγώ. Παιδιά, έπαθα κρίση ταυτότητας... Μικρότερη βέβαια από τον Κομπέιν. Το στάρντομ στο οποίο τον βούλιαξε η μουσική του επιτυχία επέτεινε την κατάθλιψη του και αυτοκτόνησε σε ηλικία 27 χρονών, το 1994 . 
  Προς τιμή του η Πάτι  Σμιθ έγραψε  το 1996 το τραγούδι "Αbout a boy", ο τίτλος του οποίυ συνομιλεί με το τραγούδι των Νιρβάνα "About a girl". Παράλληλα η Πάτι Σμιθ χρησιμοποιεί το τραγούδι ως όχημα για να διαχειριστεί τον θάνατο σειράς φίλων και αγαπημένων της, όπως του φωτογράφου Ρίτσαρντ Μέιπλθορπ, του κιθαρίστα και άντρα της Φρεντ Σμιθ, του αδερφού της Τοντ και του πιανίστα Ρίτσαρντ Σολ. Κατά διαβολική σύμπτωση δε, το τραγούδι ήταν η τελευταία ηχογράφηση του αγαπημένου Τζεφ Μπάκλει πριν τον δικό του θάνατό σου από πνιγμό. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: