Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Στην Ανδρομέδα και στη Γη: Λίμνη Yathkyed. Η χαρά του αφηγηματολόγου

 Η λίμνη Yathkyed δεν είναι η πιο μεγάλη ή η πιο βαθιά του λίμνη του κόσμου, δεν είναι η πιο μεγάλη ή η πιο βαθιά της αμερικάνικης ηπείρου, δεν είναι καν η μεγαλύτερη ή η βαθύτερη λίμνη του Καναδά, ούτε καν του Βόρειου Καναδά, όπου βρίσκεται. Είναι όμως μοναδική, καθώς είναι η βασίλισσα του... εγκιβωτισμού και το ιδεώδες μέρος διακοπών για... αφηγηματολόγους. 
Ένα μικρό χιντ: 


 Η λίμνη βρίσκεται στο Νούβανουτ, την πιο βόρεια, πιο παγωμένη και πιο αραιοκατοικημένη περιοχή στον Καναδά, και έχει έκταση 1.447 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το όνομά της στη γλώσσα της φυλής  που κατοικεί στην περιοχή σημαίνει "άσπρος κύκνος". Είναι μια από τις πολλές λίμνες που βρίσκονται στην λεκάνη απορροής του Καζάν, του μεγαλύτερου ποταμιού εκεί, και βρίσκεται μακριά από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή.  Επίσης, απαγορεύεται να πάτε αν δεν έχετε άδεια από τις αρχές. Και φωτογραφία δεν βρήκα στο διαδίκτυο, για να ξέρω αν είναι ένας τόπος άφατης ομορφιάς!
 Οπότε; Γιατί ασχολούμαστε μαζί της; Τι το ιδιαίτερο έχει; Τι την κάνει μοναδική;  Η απάντηση είναι απλή: ότι στη λίμνη Yathkyed υπάρχει το μοναδικό νησί σε λίμνη πάνω σε νησί σε λίμνη πάνω σε νησί σε λίμνη. Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, ιδού ένα σχεδιάγραμμα: 

Και να φανταστεί κανείς ότι την στην πενταήμερη που πρώτη φορά πήγα στο νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων,  έκανα πλάκα πάνω από μια λακκούβα με νερό της βροχής ότι  ήταν λίμνη πάνω σε νησί σε λίμνη και αισθανόμουνα πολύ έξυπνος για το "αστείο" μου. Τελικά η φύση το κάνει καλύτερα. 
Ας το δούμε τώρα  σε φάση... φθίνουσας κλιμάκωσης ...
Λίμνη με νησί 

με λίμνη 

με νησί

με λίμνη με νησί 

με λίμνη με νησί
Για μια πληρέστερη αντίληψη του χώρου  παίξτε με τον Google Map εδώ
     Πρόκειται για τη μοναδική τέτοια περίπτωση στη Γη, όπως είπαμε, αλλά ενδεχομένως και στο ηλιακό σύστημα, εκτός αν οι  λίμνες μεθανίου στον Τιτάνα έχουν διαφορετική γνώμη... 
    Να κι ένα τραγούδι με Babooska, από την Κέιτ Μπους που μας θύμισε εσχάτως το Stranger Things. Είναι το πιο σχετικό που βρήκα, αλλά το μόνο άλλο που σκέφτηκα είναι από την Γιουροβίζιον και όχι ότι έχω πρόβλημα με την Γιουροβίζιον, αλλά έχω... πρόβλημα με τη Γιουροβίζιον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: