Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Γυμνασίου Αφάντου παρουσιάζει...


Η Κινηματογραφική Λέσχη του Γυμνασίου Αφάντου, σαρξ εκ σαρκός της Λέσχης Ανάγνωσης του Γυμνάσιου Αφάντου (για την οποία θα μιλήσουμε ενδελεχώς σύντομα), ανοίγει τα φτερά της προβάλλοντας το Σάββατο, στις 18.00μμ , την ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι "La vita e bella" (= Η ζωή είναι ωραία).
Ήρωας της ταινίας είναι ο Γκουίντο, ένας χαριτωμένος άνθρωπος με παιδική αθωότητα. Eίναι το 1939, και έχει έρθει στο Aρέτσο, όπου με κέφι και χιούμορ αναζητεί την τύχη του και τον έρωτα, αδιαφορώντας για τον αυξανόμενο αντισημιτισμό και φασισμό που τον περιβάλλει. O Γκουίντο ερωτεύεται την Nτόρα, μια όμορφη δασκάλα. Mερικά χρόνια αργότερα, ο Γκουίντο και η Nτόρα έχουν παντρευτεί και έχουν έναν γιο. Όμως οι προκαταλήψεις, που κάποτε ο Γκουίντο αγνοούσε, έχουν γίνει τώρα Φυλετικοί Nόμοι, τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίσει. Πάντως, ο Γκουίντο είναι αποφασισμένος να προστατέψει το γιο του από τη βάρβαρη πραγματικότητα της ζωής τους. H απόφασή του αυτή γίνεται θέμα ζωής και θανάτου, όταν ο Γκουίντο και ο γιος του στέλνονται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. H Nτόρα επιβιβάζεται κι εκείνη στο ίδιο τρένο, και τώρα ο Γκουίντο θα πρέπει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τη φαντασία και το κουράγιο του για να σώσει αυτούς που αγαπάει.

Σκηνοθεσία: Roberto Benigni
Πρωταγωνιστούν: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini, Giustino Durano, Sergio Bustric, Marisa Paredes, Horst Buchholz, Ludia Alfonsi, Giuliana Lojodice, Amerigo Fontani, Pietro De Silva
Διάρκεια: 122'
Κατηγορία: Κομεντί, Ρομαντική, Πολεμική.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κυριε Βενιζελεα η ταινια ήταν πολυ ωραια..........
μας ειπατε να βρουμε το ονομα του Γερμανου φιλολογου που ειχε πει για τη δυναμη της θελησης.......
Το βρηκα.......
Ρανια!!!!!!!!!!!!

Kakos Lykos είπε...

ποιο είναι, Ράνια? για πες...