Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Ιστορία μου, αμαρτία μου : Σχεδιαγράμματα των ενοτήτων Ιστορίας από την Α' Γυμνασίου ως τη Β΄ Λυκείου

  Όχι, ο τίτλος  δεν αναφέρεται στην τη λες και τρικυμιώδη σχέση μου με την Ιστορία, η οποία ξεκίνησε πολύ ευνοϊκά, έγινε εξαιρετικά τεταμένη όταν έπρεπε να την παπαγαλίσω για τις Πανελλήνιες, χαρακτηρίστηκε από αποστασιοποίηση αρκετά από τα επόμενα χρόνια και αποκαταστάθηκε μόνο πρόσφατα πλήρως, που άρχισα να τη διδάσκω.
   Έπρεπε, λέει, να τιθασευτεί ο κακός χαμός που επικρατεί στο ιστολόγιο με τις δημοσιεύσεις
Κι η Κλειώ να μας
προστατεύει
σχεδιαγραμμάτων της Ιστορίας Γυμνασίου και Λυκείου. Για πληθώρα λόγων, τα σχεδιαγράμματα απλώνονται σε βάθος χρόνου και χωρίς συγκεκριμένη χρονολογική σειρά. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι ακόμα και εμείς οι ίδιοι δυσκολευόμαστε να τα εντοπίσουμε, φαντάσου τα παιδιά. Έπρεπε να τιθασευτεί το χάος λοιπόν. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Στην ομώνυμη με την  παρούσα ανάρτηση καινούργια σελίδα του ιστολογίου παρατίθενται τα περιεχόμενα των βιβλίων Ιστορίας από την Α' Γυμνασίου ως τη Β΄ Λυκείου, εμπλουτισμένα με συνδέσμους που οδηγούν σε αναρτήσεις του ιστολογίου που  περιέχουν το σχεδιάγραμμα της σχετικής ενότητας. Για ευκολότερη περιήγηση, ανάμεσα στα περιεχόμενα κάθε βιβλίου θα τίθεται  και ένα τραγουδάκι εν είδει φράχτη, το οποία θα σχετίζεται με την  λέξη ιστορία, όχι κατ' ανάγκην όμως με τη σημασία  της οργανωμένης αφήγησης γεγονότων του παρελθόντος . 
Να, σαν αυτό... 

Ενδέχεται στο μέλλον, κάτω από τα σχεδιαγράμματα να τεθούν σύνδεσμοι και για άλλες αναρτήσεις του ιστολογίου με ιστορικό θέμα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: