Κι ενώ οι θεατές αγωνιούν για την καταστροφή που επικείται και διαγράφηκε καθαρά στο πρόλογο της τραγωδίας, μπαίνει στην ορχήστρα ο Χορός μες την τρελή χαρά. Οποία τραγική (στην κυριολεξία) ειρωνεία!
Αποτελείται, όπως μαθαίνουμε στο επόμενο επεισόδιο, από Θηβαίους γέροντες αριστοκρατικής καταγωγής, και η παρουσία του έχει προοικονομηθεί από την Αντιγόνη στον πρόλογο, όταν αναφέρει ότι ο Κρέοντας πρόκειται εντός ολίγου να κάνει γνωστό σε όλους το διάταγμα του. Κάτι που επαληθεύει κι ο ίδιος ο Κρέοντας, αργότερα στο πρώτο επεισόδιο, αιτιολογώντας δραματουργικά και την παρουσία του Χορού, όταν αναφέρει ότι τους κάλεσε για να τους ενημερώσει πριν δημοσιοποιήσει την απόφασή του. Παράλληλα, ο Χορός κάνει μια λυρική αναδρομική περιγραφή της μάχης, αναφέρει για πρώτη φόρα το όνομα της Θήβας και συστήνει τον Κρέοντα ως τον νέο βασιλιά στο τέλος της παρόδου.
Εν πάση περιπτώσει, ενώ οι θεατές, που έχουν παρακολουθήσει τη ρήξη της Ισμήνης και της Αντιγόνης, αγωνιούν, ο Χορός, ανίδεος για την επερχόμενη καταστροφή, μπαίνει γεμάτος αισιοδοξία στην ορχήστρα γιορτάζοντας την νίκη των θηβαϊκών δυνάμεων και την σωτηρίας τη πατρίδας ψάλλοντας ένα τραγούδι στον ήλιο που ανατέλλει...
Αυτό!
Σόρρυ, λάθος βίντεο...
Αυτό!
Ουπς! Ούτε αυτό ήταν...
Μια απόπειρα ακόμα...
Οκ! Τώρα το πέτυχα!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου