Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Πολυτροπικά κείμενα από το πολύτροπο (με την ομηρική σημασία) Α3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Θέλετε να δείτε πως δημιουργήθηκε η "Μόνα Λίζα", τι καιρό θα κάνει στην Ρόδο, ποιος ήταν ο Ντερικ Ρόουζ, πώς κυνηγούσαν αγριογούρουνα και άλλα πολλά;
Τα πολυτροπικά κείμενα των μαθητών του Α3 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου είναι εδώ και σας περιμένω.
   Καλύπτοντας το μάθημα μέχρι να έρθει ο αναπληρωτής φιλόλογος που περιμέναμε, φτάσαμε με τα παιδιά μέχρι τα πολυτροπικά κείμενα στο μάθημα της Γλώσσας και τους ζητήθηκε να φτιάξουνε τα ίδια ένα τέτοιο κείμενο. Και σας πολυτροπα παιδιά που είναι, ανταποκρίθηκαν με κέφι και φαντασία. Για να διατηρηθεί το προσωπικό στοιχείο της δουλειάς τους, προτιμήσα να μην πληκρολογήσω αλλά να τα σκανάρω.  Κάποιοι μαθητές μου έστειλαν με μέιλ τις εργασίες τους και τις...  κοπιπέισταρα αυτούσιες.

Άγγελος Κ.

 Άννα

 Άγγελος Α.

 Αγγελική

 Γαβριήλ


 Γιώργος


 Ελισάβετ


 Καλλιόπη

Λίζα

Μιχαήλ Άγγελος


Η Μεσογειακή Διατροφή των
Ελλήνων

Τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων χαρακτήριζε η λιτότητα, κάτι που αντικατόπτριζε τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγετέ η ελληνική γεωργική δραστηριότητα. Θεμέλιο τους ήταν η λεγόμενη «μεσογειακή τριάδα» σιτάρι, λάδι και κρασί.
Στη βάση της διατροφής των αρχαίων Ελλήνων συναντούμε τα δημητριακά, σιτάρι και, σε περιπτώσεις ανάγκης, μείγμα κριθαριού με σιτάρι, από το οποίο παρασκευαζόταν ο άρτος. Τα δημητριακά συνοδεύονταν συνήθως από οπωροκηπευτικά (λάχανα, κρεμμύδια, φακές και ρεβίθια ). Η κατανάλωση κρέατος και θαλασσινών σχετιζόταν με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, αλλά και με το αν κατοικούσε στην πόλη, στην ύπαιθρο ή κοντά στη θάλασσα. Οι Έλληνες κατανάλωναν ιδιαιτέρως τα γαλακτοκομικά και κυρίως το τυρί. Το βούτυρο ήταν γνωστό, αλλά αντί αυτού γινόταν χρήση κυρίως του ελαιόλαδου. Το φαγητό συνόδευε κρασί (κόκκινο, λευκό ή ροζέ) αναμεμειγμένο με νερό. 







Μιχάλης


 Νίκος


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ –/
ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΕΝΤΕΧΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ
Μουσικός
Ο Γιάννης Χαρούλης, γεννημένος στις 13 Ιανουαρίου 1981 στο Λασίθι Κρήτης, είναι Έλληνας μουσικός και ερμηνευτής που ασχολείται με την έντεχνη, την ροκ και την Κρητική παραδοσιακή μουσική.
Γέννηση: 13 Ιανουαρίου 1981 (ηλικία 34), Έξω Λακώνια

Σταμάτης Κραουνάκης (συνθέτης).
Ο Γιάννης σαρώνει γιατί είναι ταλαντούχος, τίμιος, καθαρός και Κρητίκαρος!

««««««««««
Από τις πρώτες πενιές στο μαντολίνο που του χάρισε ο πατέρας και από τις βόλτες με τα πρόβατα κάπου στο Λασίθι (τις οποίες εξομολογείται με ειλικρίνεια σε κάθε ευκαιρία), στα απανωτά sold out, στον Σταύρο Ξαρχάκο και στον Eric Burton. Από την πρώτη του ζωντανή εμφάνιση στο Λυκαβηττό για το μεγάλο αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη έχουν περάσει δεκατρία χρόνια. Και να’ τος, επιστρέφει στα ίδια θέατρα για να τα γεμίσει ασφυκτικά παίρνοντας τη χαρά και την ευθύνη.

««««««««««

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ =  ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ

 





 Ορέστης

Ραφαέλα

Ραφαήλ



 Σάββας Λ.

Σάββας Σ.


 Σοφία
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: