Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Η διαμαρτυρία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Κάπου στην εισαγωγή της "Πάπισσας Ιωάννας" ο Ροΐδης αναφέρει για μαγείρους που κατορθώνουν να φτιάξουν σκορδαλιά χωρίς σκόρδο. 
   Τους ζήλεψε φαίνεται το υπουργείο Παιδείας καθώς επιχειρεί να φτιάξει Μουσικά Σχολεία χωρίς μουσική. 
  Στα πλαίσια των  αντιδράσεων ενάντια στις προθέσεις αυτές πραγματοποιήθηκε σήμερα  εκδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Ρόδου, στην Πλατεία Κύπρου από τους μαθητές, τους  κηδεμόνες και τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, όπου τονίστηκε και υπογραμμίστηκε η παντελής μας αντίθεση σε πρακτικές τέτοιου  είδους που υποβαθμίζουν τα Μουσικά Σχολεία, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το ανάποδο, να εμπλουτιστούν τα υπόλοιπα σχολεία με στοιχεία από το καθεστώς λειτουργίας των Μουσικών. 


Τις φωτογραφίες τις πήρα από εδώ, διότι εγώ πήγα στον πόλεμο χωρίς ντουφέκι, τουτέστιν η μηχανή μου έμεινε από μπαταρία...

Επίσης, ψηφίστε κι αυτό αν δεν το έχετε κάνει ήδη.


8 σχόλια:

Μπούρμπουνας είπε...

Καλημέρα, τα μουσικά σχολεία προφανώς και είναι υποστελεχωμένα και κάθε χρόνο παρά τα προβλήματα κάνουν πολύ δημιουργική δουλειά.
Παρ' αυτά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το μόνο που αλλάζει είναι ότι καταργεί την καλλιτεχνική επιτροπή, και μια λέξη από επαγγελματικό προσανατολισμό γίνεται ενθάρρυνση κλπ... Όλα τα άλλα παραμένουν ίδια στην διακήρυξη των μουσικών σχολείων. Επίσης δεν καταργεί την δυνατότητα όποιου μαθητή επιθυμεί να δώσει στο τέλος εξετάσεις στο όργανο για να πάρει μια βεβαίωση ότι γνωρίζει το όργανο στα τάδε ή στο δείνα επίπεδο. Ούτε αλλάζει τον ατομικό χαρακτήρα των μουσικών μαθημάτων (που ούτως άλλως ούτε τώρα συμβαίνει ακέραια....)
Οπότε μήπως όλα γίνονται γι' αυτό που πραγματικά αλλάζει αυτο το νομοσχέδιο δηλαδή την κατάργηση της καλλιτεχνικής επιτροπής; Μήπως κάποιοι έχουν βάλει τα παιδιά μπροστά για τα δικά τους αιτήματα, αντί τα παιδιά να έχουν τα δικά τους στα ήδη υποβαθμισμένα μουσικά σχολεία και σε προβλήματα που ούτως άλλως υπάρχουν;

Kakos Lykos είπε...

Καλησπέρα, θα με συγχωρήσετε που άργησα να δημοσιεύσω το σχόλιο σας και να του απαντήσω, είμαι part time blogger. Ως πολίτης αυτής της χώρα θα γνωρίζετε φαντάζομαι ότι δεν είναι τόσο αθώες τέτοιου είδους αλλαγές ή μπορούν να αποδειχθούν μη αθώες στο μέλλον από κακοπροαίρετους. Αν εννοείτε ότι τα παιδιά τα εκμεταλλεύεται η καλλιτεχνική επιτροπή για να μη θιγούν κεκτημένα των μελών της , να σας ενημερώσω πως δεν έχουμε πρόβλημα με την κατάργηση της καλλιτεχνικής επιτροπής όσο με την μη αντικατάστασή της, πράγμα που ουσιαστικά καθιστά φαντάσματα τα θέματα με τα οποία ασχολούταν αυτή και τα οποία είναι κομβικά για τη λειτουργία των σχολείων αυτών.

Μπούρμπουνας είπε...

Οι εξελίξεις μας πρόλαβαν...δεν περιμένουν τα αργοπορημένα σχόλια από part time blogers. Το νομοσχέδιο πάρθηκε πίσω και όλα καλά. Εννοείται ότι το κράτος μπορεί να περνάει αλλαγές μόνο παίζοντας με λέξεις κλπ...αλλά το ίδιο μπορεί να κάνουν και από την ανάποδη. Η πολιτική βλέπεται είναι η τέχνη της εξαπάτησης και παίζεται ίδια σε όλους.
Καλή συνέχεια στην δουλειά που κάνετε. Σας διαβάζω.

Kakos Lykos είπε...

Ας μην το ρίξουμε στη φιλοσφοία. Ευχαριστώ, να ΄στε καλά, Κι εγώ σας διαβάζω. Btw, στη Μάνη ο μπούρμπουνας είναι άλλο έντομο από αυτό που λέτε.

Μπούρμπουνας είπε...

Νομίζω ότι το έχω λάβει υπόψιν αυτο που λέτε. Ποιο έντομο λένε έτσι γιατί στην Καλαμάτα επικρατεί μια μικρή σύγχυση για το σοβαρό θέμα του Μπούμρμπουνα!

Kakos Lykos είπε...

Ε, ας μην αφήσουμε ολόκληρη πόλη στην αγωνία... Μπούρμπουνα στη Μάνη λέμε ένα άκακο έντομο, πετούμενο, μαύρο με πράσινα γυαλιστερά φτερά ή πράσινη γυαλιστερή πλάτη, λησμόνησα, έχω χρόνια να δω. Μια από τις πρώτες αναμνήσεις περιλαμβάνει ένα μπούρμπουνα, αλλά αυτό μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν.

Μπούρμπουνας είπε...

Σε πληροφορώ ότι το ίδιο λένε και στην Καλαμάτα αλλά και για το εξίσου άκακο μαύρο χοντρό έντομο...εξου και η σύγχυση που λέω.
Όσο για την ανάμνηση θα μπορούσε να ενδιέφερε πολλούς με το κατάλληλο γράψιμο της στο blog σου.
Αυτά λοιπόν!

Kakos Lykos είπε...

Τυροφάγος ή σκατοφάγος, με το συμπάθιο, στη Μάνη. Να ΄στε καλά.