Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Μουσικά Ρεπορτάζ, μέρος 1ο (Από το Ε2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου)

Ρεπορτάζ μετά μουσικής με άλλα λόγια...
   Όπως λέει και η θεωρία του βιβλίου  ("Έκφραση- Έκθεση"  Β' Λυκείου), "ο δημοσιογράφος αναπτύσσει την είδηση σε τρεις βαθμίδες: πρώτα συνοψίζει τα γεγονότα σε μια περίοδο που αποτελεί τον τίτλο της είδησης· ύστερα τα εκθέτει περιληπτικά στις δύο πρώτες παραγράφους και τέλος τα διηγείται αναλυτικά στο κύριο σώμα του κειμένου. Έχει δηλαδή το κείμενο τη μορφή που ονομάζεται στη δημοσιογραφική γλώσσα «ανεστραμμένη πυραμίδα», γιατί αρχίζει από το πιο σημαντικό και προχωρεί στο λιγότερο σημαντικό."
    Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β'  Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου ανέλαβαν να επιλέξουν ένα τραγούδι (από μια λίστα που τους είχε δοθεί ή κάποιο άλλο αν ήθελαν) και να το μετατρέψουν σε ρεπορτάζ (και βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον - και αστείο-  πως κάποια παιδιά διάλεξαν να ξαναμετατρέψουν σε πραγματικό συμβάν, κάποια τραγούδια που βασίστηκαν τα ίδια σε πραγματικό συμβάν ),  αξιοποιώντας τα στοιχεία του αναφέρονται στους στίχους και προσθέτοντας, κατά το εικός και το αναγκαίο,  ό,τι άλλο χρειάζεται με βάση τη δημιουργικότητά και τη φαντασία τους.  Το κείμενο, όντας ενημερωτικό άρθρο,  έπρεπε να έχει, ως προς το περιεχόμενο, επικαιρικό χαρακτήρα, να είναι γραμμένο σε γ’ πρόσωπο,  να έχει αντικειμενικό ύφος και να είναι απαλλαγμένο  από τυχόν φανταστικά/μη ρεαλιστικά  στοιχεία που ενδεχομένως  υπάρχουν στα τραγούδια. .  Ως προς τη δομή,  θα έπρεπε να έχει  "πιασάρικο" τίτλο,  τουλάχιστον μια παράγραφο στην οποία θα εκτίθεται περιληπτικά  το "γεγονός" και τουλάχιστον δυο παραγράφους στις οποίες θα γίνεται εκτενής αναφορά στις λεπτομέρειες του.   Στην παρούσα ανάρτηση θα δημοσιευτούν τα κείμενα που έγραψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Ε2 του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και στην επόμενη εκείνες των μαθητών και μαθητριών του Ε1. (Η παραδειγματικού τύπου μετατροπή από εμένα και την gia_des εδώ)

Πάμε, λοιπόν, και μην ξεχάσετε να ακούσετε στο τέλος της ανάρτησης την Μάρθα Φριτζήλα

Έγινε... αύρα εσπερινή 
    Σοκ έχει προκληθεί σε ολόκληρη τη χώρα λόγω  του τραγικού θανάτου που βρήκε ο Δ. Π.. Ισχυριζόμενος ότι είναι αύρα εσπερινή πήδηξε στον γκρεμό από την πλαγιά ενός βουνού, προσπαθώντας να αποδείξει στους οικείους του ότι είναι ο αέρας που αναπνέουμε και πως κάνει τα γερμένα φύλλα να θροΐζουν.
    Ο εν λόγω νέος, ο οποίος είχε χαθεί αφότου έφυγε μια ηλιόλουστη μέρα,  δήλωνε δέσμιος μιας ανείπωτης ελπίδας  που του είχε κρύψει η σύντροφός του, την οποία περιέγραφε ως μια γυναίκα με όμορφο χαμόγελο. Σύμφωνα με καταθέσεις η τελευταία λέξη του προς αυτήν  ήταν "καλημέρα" κι από  τότε δεν τον είχε ξανασυναντήσει.
  Η μητέρα του κάνοντας αναδρομές στο παρελθόν θυμήθηκε ένα περιστατικό. Ο γιος της κάποτε τριγυρνούσε στο σπίτι τους φωνάζοντας πως είναι ο αέρας που περνάει μέσα από της πόλης τα στενά. Επίσης, τις τελευταίες μέρες πριν το δυστύχημα του θυμάται πως βημάτιζε  συνεχώς στο σπίτι κάνοντας μάλιστα  τα παράθυρα να τρίζουν. Τελειώνοντας μας δήλωσε ότι πια η μόνη ελπίδα που έχει πια είναι πως ίσως τον δει ξανά μονάχα στο όνειρό της.

Γιάννης Ρ.  ( Ήταν ένα μικρό καράβι - Παραδοσιακό)
Αλληλοφαγώθηκαν 
    Ανατριχιαστικές σκηνές ζήσανε οι επιβάτες του γαλλικού πλοίου "Μέδουσα"  το οποίο περιπλανώμενο στη Μεσόγειο για πάνω από έξι εβδομάδες ξέμεινε από τρόφιμα πολύ σύντομα, γεγονός που εξανάγκασε τους επιβάτες να στραφούν στον κανιβαλισμό για να επιβιώσουν.
   Το γεγονός εκτυλίχθηκε σε  ταξίδι του πλοίου, μαζί με δυο ακόμα καράβια,  από τη Γαλλία στα μεσογειακά παράλια της Αφρικής.  Η τραγωδία ξεκίνησε εξαιτίας του άπειρου και αφελή καπετάνιου Ντριρουά Ντε Σομερί, ετών 53, ο οποίος εμπιστεύτηκε τη δήλωση ενός από τους επιβάτες ότι γνωρίζει να διαβάζει χάρτες και χάραξε νέα πορεία αντί της καθορισμένης, θέλοντας να φτάσει πιο γρήγορα το πλοίο στο περιορισμό του. Το αποτέλεσμα ήταν να περιπλανιούνται στη θάλασσα για αρκετές βδομάδες σε ένα ταξίδι Γαλλία -Αφρική  που κανονικά θα  διαρκούσε μια βδομάδα και δυο μέρες.
    Τα προβλήματα ξεκίνησαν σε πέντε με έξι εβδομάδες, όταν τελειώσαν όλες οι τροφές. Ο καπετάνιος προσπάθησε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και μάζεψε τους επιβάτες στο κατάστρωμα να τους μιλήσει. "Σε τέσσερις μέρες φτάνουμε" είπε. Οι επιβάτες πεινασμένοι και ταλαιπωρημένοι περίμεναν. Πέρασαν όμως οι τέσσερις μέρες, πέρασε και μία βδομάδα, κάποιοι άρχισαν να πεθαίνουν. Ώσπου αποφάσισαν να ρίξουν κλήρο να δούνε ποιος θα φαγωθεί.  Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν άντρες κι ο κλήρος έπεσε σ΄αυτούς και ξεκίνησαν να τους τρώνε, ξεκινώντας από εκείνους που είχαν ήδη πεθάνει.  Τις επόμενες μέρες έφτασε η σειρά των γυναικών οι οποίες από την πείνα, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχαν αδυνατίσει τόσο που μοιάζανε με σκουπόξυλα. Φαγώθηκαν λοιπόν, με τη σειρά τους.
     Κι ενώ το πλοίο συνέχιζε να ταξιδεύει, είχαν μείνει ζωντανοί  10 από τους 400 επιβάτες , μέσα σ΄αυτούς κι ο καπετάνιος.  Εξαντλημένοι και αποσκελετωμένοι οι 10 επιζώντες βρέθηκαν σήμερα σε ένα συντρίμμι από μια βάρκα κοντά στις ακτές της Τύνιδας και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο,  απ' όπου μερικοί από αυτούς διηγήθηκαν την ανατριχιαστική ιστορία της "Μέδουσας" στην εφημερίδα "Κάλπικα Νέα".

Γιώργος Κ. (Ο Μπάρμπα- Μπρίλιος - Παραδοσιακό )

Ο μπαρμπα Μπρίλιος και ο... γάλος του
   Σίγουρα έχετε όλοι υπόψιν σας ταινίες που μιλάνε για συνηθισμένα ζώα που μεταμορφώνονται σε δεκάδων μέτρων  τέρατα και σπέρνουν πανικό στο πέρασμά τους. Άλλοι τις έχουν δει, κάποιοι έχουν ακουστά κάποιους γνωστούς τίτλους, ελάχιστοι δεν τις έχουν ακούσει καθόλου.  Τι γίνεται όμως όταν μια πραγματική τρίμετρη γαλοπούλα αφηνιάζει εντελώς και επιτίθεται στον ιδιοκτήτη της; Ναι, καλά διαβάσατε! Δεν πρόκειται για αντικείμενο μυθοπλασίας, αλλά για πραγματικό περιστατικό που διαδραματίστηκε εχθές σε πεδινό χωριό της Θεσσαλίας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για συμβάν το οποίο  ο 58χρονος Αθανάσιος Μ. ή Μπαρμπα Μπρίλιος, όπως τον αποκαλούν στο χωριό του, δεν θα ξεχάσει ποτέ...
   Το γεγονός εκτυλίχθηκε στην Συνόβεργα, ένα μικρό πεδινό χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου. Το χωριό βασίζεται οικονομικά στην εκτροφή ορνιθοδειδών και, ειδικότερα, γαλοπούλων. Ο κύριος Αθανάσιος Μ. έκανε χρόνια αυτή τη δουλειά και γνωρίζει κάθε μυστικό της. Ωστόσο, ο ηλικιωμένος αυτός κύριος αποφάσισε για να βγάζει το ψωμί του  να εκτρέφει γαλοπούλες προορισμένες να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς επιδείξεως ικανοτήτων ζώων του αγρού! Έχει κερδίσει συνολικά 6 χρυσά, 8 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια καθώς και βραβείο από το Ρεκόρ Γκίνες για την "μεγαλύτερη γαλοπούλα στην ιστορία". Αυτή η περίφημη γαλοπούλα ονομαζόταν Τόλης και ήταν για πολλά χρόνια  το καμάρι του κ. Θάναση, ο οποίος την τάιζε με συγκεκριμένες τροφές ώστε να διατηρηθεί η σωματική της διάπλαση.
   'Όπως μας δήλωσε ο κ. Θανάσης, "έδινα του Τόλη  ό,τι τρώγαμε εγώ και η γυναίκα μου, η κυρα-Μπρίλιαινα, και τις ζωοτροφές που μας σύστηνε ο κτηνίατρος του χωριού, ο Νίκος, ο Ντόκτορ, που τον λέμε.  Τι μέλια του έδινα, τι ταχίνι του έδινα... Μόνο πάχος έπαιρνε.  Που και πού του έδινα και λίγο ψωμί και αλάτι για να κάνει πλάτη, αλλά όχι σπουδαία πράγματα". Όλο το κοτέτσι του ήταν γεμάτο από χόρτα, ψωμιά, μπουγάτσες και γαρδούμπες, περισσεύματα από κάνα ψήσιμο τις Κυριακές ή κάνα γλέντι του χωριού".
    Ξαφνικά όμως εχθές ο Τόλης  έλειπε από τον αγρό. Ο κύριος Θανάσης που είχε σηκωθεί νωρίς να δει "πώς πάνε τα ζωντανά" του, παρατήρησε πως το καμάρι του είχε εξαφανιστεί.  Απελπισμένος  ξεσήκωσε όλο το χωριό στο πόδι στην προσπάθεια του να βρει την πολυαγαπημένη του γαλοπούλα. Μετά από πολλές ψάξιμο στα χωράφια και τις αποθήκες ο Τόλης βρέθηκε ξαφνικά. Μόνο που δεν ήταν πια ο ίδιος...  Από την πείνα, η γέρικη γαλοπούλα εξελίχθηκε σε ένα τρίμετρο πτηνό με γαμψά νύχια και μεγάλο ράμφος που θα ζήλευε και ένας γυπαετός.  Ο μπαρμπα - Μπρίλιος προσπάθησε να την ελέγξει την γαλοπούλα όπως μπορούσε, αλλά εκείνη είχε άλλα σχέδια. Νοιώθοντας απειλημένος, ο Τόλης επιτέθηκε στον 58χρονο γρατζουνίζοντας το πρόσωπο του και κόβοντας του το αριστερό του πόδι. Με τη λεία της  στο ράμφος, η αφηνιασμένη γαλοπούλα άρχισε να τρέχει προς το κοντινό δάσος, ενώ οι κραυγές πόνου του κυρίου Θανάση οδήγησαν στην ανεύρεση του.
    Ο 58χρονος μεταφέρθηκε μισή ώρα μετά την επίθεση στην ".... " κλινική της Λάρισας με σοβαρή αιμορραγία και βαθιές γρατζουνιές στο πρόσωπο. Ευτυχώς, μετά από πολύωρη προσπάθεια των γιατρών της κλινικής ο κύριος Θανάσης διέφυγε τον κίνδυνο την τελευταία στιγμή και θα ξαναδεί το φως της μέρας, έστω κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιεί από δω και πέρα  πρόσθετο μέλος. Ο Τόλης βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο ξυλουργείο και θανατώθηκε με τη χρήση πυροβόλων όπλων.
  Παρά το σόκ, ο κύριος Θανάσης δήλωσε  πως όταν αναρρώσει πλήρως, έστω και με πρόσθετο πόδι θα επιστρέψει στη δουλειά του για την οποία είναι περήφανος, έχοντας πάντως στο νου την απρόσμενη περιπέτειά του.
Ηθικόν δίδαγμα: Μην εκτρέφετε γαλοπούλες για επίδειξη!


Χριστόφορος (Κακούργα πεθερά- Ιάκωβος Μοντανάρης)
   Αποτρόπαιο Έγκλημα 
Του ανταποκριτή μας Δημήτρη Μεγαλεμπόρου 
     Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Δημήτρη Αθανασόπουλου που διαπράχθηκε στο σπίτι του στη συνοικία της Καλλιθέας Χαροκόπου  το  περασμένο Σάββατο 3 Ιανουαρίου  και  συγκλόνισε την κοινή γνώμη της Ελλάδας. Δράστες του απεχθούς εγκλήματος ήταν ο 18χρονός Δημήτρης Μοσχιός, η γυναίκα του θύματος Σοφία Αθανασοπούλου, η πεθερά του Άρτεμις Κάστρου και η υπηρέτρια τους Γιαννούλα Μπέλλου.  
    Όπως γνωστοποιήθηκε από τον εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν ότι διέπραξαν το έγκλημα το βράδυ του Σαββάτου. Το σχέδιο τους ήταν το εξής:  Καθώς το θύμα κοιμόταν, η γυναίκα του και η πεθερά του έβαλαν τον ανιψιό της πεθεράς Δημήτρη Μόσχιο να τον πυροβολήσει. Βλέποντας ότι δεν πέθανε αμέσως, τον έπνιξαν και επιχείρησαν να τον κάψουν. Έπειτα έκοψαν το πτώμα, το έβαλαν σε δυο πλαστικές τσάντες και το πέταξαν στις όχθες του Κηφισού ώστε να το εξαφανίσουν.  
    Η ανακάλυψη του πτώματος τη Δευτέρα πυροδότησε τη συνέχεια του δράματος. Αρχικά, η αστυνομία, όπως είναι γνωστό κατηγόρησε δυο φίλες του νεκρού κι έπειτα ένα φίλο του γιατρό, σύντομα όμως οδηγήθηκε στους αληθινούς ενόχους εξαιτίας αντιφάσεων στις καταθέσεις τους.  Κατά την προανάκριση η σύζυγος δήλωσε πως δεν είχε ήξερε τι έκανε και πως είναι δαιμονισμένη. Στις απολογίες τους ο Δημήτρης Μοσχιός και η Γιαννούλα Μπέλλου δήλωσαν πως υποκινήτρια του εγκλήματος ήταν η πεθερά του θύματος ή οποία αρνήθηκε πεισματικά να μιλήσει. 
     Στη δίκη που αναμένεται με ενδιαφέρον οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις ανώτατες ποινές που προβλέπει ο νόμος. Ποινή θανάτου για την σύζυγο και την πεθερά του θύματος και ισόβιας κάθειρξης για τον Μοσχιό και την υπηρέτρια. 
     Τραγική φιγούρα του δράματος η χαροκαμένη μητέρα του δολοφονηθέντος η οποία έχει βυθιστεί την απελπισία αδυνατώντας να αποδεχθεί την τραγική μοίρα του γιου της.  Κατάφερε μονάχα να ψελλίσει πως η κηδεία του νεκρού θα γίνει το ερχόμενο Σαββάτο, στις 12 το μεσημέρι  στο Νεκροταφείο Καλλιθέας , για όποιον θέλει να θρηνήσει το αδικοχαμένο παιδί της.

Βασιλεία  (Ήταν ένα μικρό καράβι- Παραδοσιακό)

 Ήταν ένα μικρό καράβι. Θανάτου. 
   Μοιραίο ήταν το τελευταίο ταξίδι του μικρού καραβιού "..." στην Μεσόγειο, το οποίο αγνοούταν εδώ και δυο μήνες .  Λυπητερό και άδικο τέλος και για τους επιβάτες του.
  Το μικρό καράβι ξεκίνησε το ταξίδι του και παρά την απειρία του καπετάνιου του τίποτα δεν έδειχνε ότι η εκδρομή των αγοριών και των κοριτσιών που κέρδισαν σε ένα διαγωνισμό  καθώς και των συνοδών και κηδεμόνων τους θα οδηγούνταν στην απόλυτη καταστροφή.
   Κατά την διάρκεια του ταξιδιού ο καπετάνιος έχασε την πορεία του και προσέκρουσε  σε ξερονήσια στην θέση "...". Το πρωί μετά την πρόσκρουση και παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες  οι μηχανές του πλοίου αδυνατούσαν να ξεκινήσουν ξανά ενώ και τα όργανα επικοινωνίας είχαν καταστραφεί. Το αποτέλεσμα ήταν η μακρόχρονη παραμονή επιβατών και πληρώματος στο αφιλόξενο νησί. Γρήγορα τα τρόφιμα τελείωσαν, πράγμα που οδήγησε σε απελπισία τους επιζώντες οι οποίοι κατέφυγαν στην ανθρωποφαγία, σύμφωνα με πληροφορίες, για να επιβιώσουν, τρώγοντας κυριολεκτικά τις σάρκες ο ένας του άλλου.
   Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες άμεσα.

Ευτυχία  (Κακούργα πεθερά- Ιάκωβος Μοντανάρης)
Έγκλημα στα Στενά του Χαροκόπου.
   Κακά τα μαντάτα που ακούστηκαν  στους κατοίκους των Στενών του Χαροκόπου.  Έγκλημα διαπράχθηκε εχθές αργά τη νύχτα σε οικογένεια καθώς η πεθερά ενορχήστρωσε τη δολοφονία  του ίδιου της του γαμπρού, του Δ. Αθανασοπουλου.
     Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στο  χωριό Στενά του Χαροκόπου που βρίσκεται κοντά στο ποτάμι.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η  σύζυγος Φούλα Αθανασοπούλου, ταλαιπωρημένη και κακοποιημένη από τον βίαιο άνδρα της,  σηκώθηκε τη νύχτα αγανακτισμένη και ενώ  ο άνδρας της κοιμόταν πήγε στη μάνα της να ζητήσει βοήθεια. Η μητέρα της, αφού άκουσε αυτά που είπε η κόρη της κι αφού, όπως διαδίδεται, σχολίασε πως "σαν μάνα δεν αντέχω να βλέπω το παιδί μου να βασανίζεται", βρήκε τον ανιψιό της Τ.Ρ.  και τον παρακίνησε να πάρει το όπλο του και να "τελειώσει" το σύζυγο της κόρης της. Ο ανιψιός αδυνατώντας να αντισταθεί στις πιέσεις των δύο γυναικών και συγκλονισμένος από την οικτρή κατάσταση της εξαδέρφης του, πήρε το όπλο του και το σκότωσε ενώ κοιμόταν.
     Ο σύζυγος πέθανε αφού ψυχορράγησε για λίγο και τότε η οικογένεια αντιμετώπισε το πρόβλημα της εξαφάνισης του πτώματος, ώστε να αποφύγουν την φυλακή. Όπως προκύπτει από την προανάκριση, εγκέφαλος του εγκλήματος ήταν η πεθερά, καθώς εκείνη έδινε εντολές για τον φόνο και εκείνη πήρε όλες τις πρωτοβουλίες για την εξαφάνιση του πτώματος το οποίο  έριξαν στον ποταμό,  αφού πρώτα το είχαν κόψει σε κομμάτια.
   Ατυχώς, για την οικογένεια, περαστικός που έκανε τζόκινγκ στις όχθες του ποταμού διέκρινε τα δέματα  που επέπλεαν και και ειδοποίησε την Αστυνομία η οποία ανέσυρε το πτώμα. Η οικογένεια προσπάθησε να αρνηθεί το έγκλημα, ωστόσο οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσαν στις καταθέσεις τους  οδήγησε στην σύλληψη και την ομολογία τους.

Κατερίνα Σ.  (Το μπλουζ του Ρομπόλα- Παύλος Σιδηρόπουλος)
"Άδειασε ο Αι Νικόλας"
Της ρεπόρτερ  Κατερίνας Σ, για την εφημερίδα "Μενιδιάτικα Νέα "
  Νεαρός καλλιτέχνης συνελήφθη χθες το βράδυ την Παρασκευής 2 Αυγούστου στο Μενίδι για κατοχή παράνομων ναρκωτικών ουσιών. Η σύλληψη του δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής καθώς ο συλληφθείς είναι αγαπημένος καλλιτέχνης και πρόσωπο ιδιαιτέρως αγαπητό σε ευρύ κοινό.
    Ο 25χρονος Νικόλαος Ρουμπόλας, γνωστός τραγουδιστής της περιοχής, συνελήφθη μετά από καταγγελίες κατοίκου της περιοχής με τον οποίο φαίνεται πως είχε ερωτικές διαφορές. Οι αρχές έπιασαν επ' αυτοφώρω τον ανυποψίαστο  τραγουδιστή την ώρα που κάπνιζε μαριχουάνα, καθώς είχαν στήσει ενέδρα κοντά στο σπίτι της ερωμένης του.
    Το πλήθος των κατοίκων του Μενιδίου  που παρακολούθησε τη σύλληψη, παρόλο που δεν ενεπλάκη με οποιονδήποτε τρόπο και δεν διαμαρτυρήθηκε,  φάνηκε ιδιαιτέρως αναστατωμένο και συντετριμμένο από το γεγονός.  Τα σχόλια που ακούστηκαν φανέρωναν αυτό ακριβώς, το βάρος της απώλειας που δημιούργησε η σύλληψη του και πολλοί ήταν εκείνοι που τόνιζαν πως "ο Αι Νικόλας έχασε τον πιο ωραίο αλήτη" και ότι κανένας δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη χαρακτηριστική φωνή και παρουσία του "Ρούμπου".
  Όπως φαίνεται ο νεαρός είχε αρκετούς θαυμαστές. Αλλά και θαυμάστριες...

Φἰλιππος   (Κακούργα πεθερά- Ιάκωβος Μοντανάρης)
Σοκ! Θάνατος Βιαστή.
   Τραγικό θάνατο βρήκε ο 30χρονος εργολάβος Δημήτρης Αθανασόπουλος το βράδυ της Τετάρτης 5 του Γενάρη που κατοικούσε στην συμβολή των οδών Θησέως και Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα. Πρόκειται για ένα συμβάν το οποία συντάραξε την γειτονιά, σύμφωνα με μαρτυρίες.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν δυο μέρες νωρίτερα. Ουδείς γνώριζε τις τραγικές στιγμές που έζησε εκείνο το βράδυ η Φούλα Αθανασοπούλου στα χέρια του συζύγου-βιαστή της. Κάποια στιγμή κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του και να γλυτώσει από τις άσχημες προθέσεις του. Η κακοποιημένη γυναίκα κατάφερε να ειδοποιήσει την μητέρα της, η οποία μάλιστα , όπως διαδίδεται, διατηρούσε και η ίδια ερωτικές σχέσεις με τον γαμπρό της χωρίς να το γνωρίζει η κόρη της αυτό.  Φαίνεται ότι εκείνο ήταν το σημείο στο οποίο άρχισε να υλοποιείται το σχέδιο εξόντωσης του Αθανασόπουλου.
  Η προανάκριση αποκάλυψε πως οι δυο γυναίκες, η μάνα και η κόρη, συνεννοήθηκαν στις 4 του Γενάρη με τον ανιψιό της πεθεράς Δημήτρη Μοσκιό να πάνε στο σπίτι του Αθανασόπουλου και να τον σκοτώσουν την ώρα που κοιμάται.  Το σχέδιο υλοποιήθηκε την επόμενη μέρα.   Η μαρτυρία του 20χρονου Γιάννη Παπαδόπουλου είναι χαρακτηριστική και αποκαλυπτική. Περνώντας έξω από το σπίτι της οικογένειας τυχαία άκουσε έναν πυροβολισμό. Τρομαγμένος κρύφτηκε πίσω από έναν θάμνο και είδε τον Δημήτριο Μοσκίο να πυροβολεί στο κεφάλι τον Αθανασόπουλο ενώ τη σύζυγος του Φούλα Αθανασοπούλου παρακολουθούσε το συμβάν.  Άκουσε την πεθερά να λέει "πνίχτε τον, κάντε τον κομμάτια κι εξαφανίστε το σώμα του". Μάνα, κόρη και ανιψιός βάλθηκαν να προσπαθούν  να κάψουν το σώμα ώστε να μην το ανακαλύψει κανείς. Ωστόσο, ο καπνός και η μυρωδιά τους ανάγκασαν να σταματήσουν. Αποφάσισαν τότε να ξεφορτωθούν το πτώμα πετώντας το στο ρέμα του Ιλισού. Ο 20χρονος Γιάννης ωστόσο, αφού υπερνίκησε το φόβο του, τους ακολούθησε, βρήκε το σώμα και ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τους δράστες.
    Το "έγκλημα στου Χαροκόπου", όπως αποκαλείται ήδη, έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλης της Αθήνας και η φήμη του, όπως μαθαίνουμε,  πλέον εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Τα περιορισμένα μέχρι νεωτέρας στοιχεία  διαθέτουμε, πάντως, προοικονομούν μια δίκη με μεγάλο ενδιαφέρον που ενδέχεται να κρατήσει αρκετούς μήνες.

Ιωάννα  (Πάγωσε η τσιμινιέρα - Φώντας Λάδης)

    Ο αγώνας ξεκινάει από τη Λάρισα
   Πανελλαδική συγκέντρωση εργατών και αγροτών πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Δημάρχου Σάπκα στη Λάρισα ώστε να διαμαρτυρηθούν για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σε θέματα που τους απασχολούν. Η συγκέντρωση συνοδεύεται από απεργία που θα διαρκέσει πολλές μέρες, καθώς οι απεργοί είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν σκληρή στάση, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τυχόν βραχυπρόθεσμες συνέπειες για τις οικογένειές τους.
    Ανένδοτοι παρουσιάζονται αυτοί τη φορά οι απεργοί καθώς, όπως δηλώνουν "ο κόμπος έφτασε στο χτένι" θέλοντας να τονίσουν την σοβαρότητά των αιτημάτων τους. Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται με τη συνεργασία όλων των εργατικών και αγροτικών συλλόγων της χώρας οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: "Αυτή τη φορά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, τα παιδιά μας πεινάνε, δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα προς το ζήν. Κάλλιο να πάμε όλοι μετανάστες".
   Βασικά τους αιτήματα είναι το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το μισθολογικό και το κόστος παραγωγής.  Βασική τους επιδίωξη είναι να εξευρεθούν βιώσιμες λύσεις οι οποίες θα διακρίνονται από σεβασμό στους εργάτες και τους αγρότες. Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του "Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών" δήλωσε:"Τέλος στα μέτρα που θα πλήξουν τον αγροτοεργατικό κόσμο!" Και συμπλήρωσε ότι " δεν φεύγουμε απ' τον δρόμο αν δοθούν λύσεις. Προτιμούμε  όποιες συνέπειες, παρά μια ισόβια σκλαβιά"

    Νίκος Ι. (Κακούργα πεθερά- Ιάκωβος Μοντανάρης)
Διαλευκάνθηκε ο φόνος στου Χαροκόπου
  Διαλευκάνθηκε τελικά ο φόνος του Δημήτρη Αθανασόπουλου που συντάραξε την Αττική.  Οι αρχές συνέλαβαν ως δράστες την πεθερά του Άρτεμη Κ. 45 χρόνων, την σύζυγό του Φούλα Α., 29 χρονών, και τον ανιψιό της πεθεράς  Δημήτρη Μ..
    Οι ομολογίες των δραστών κατά την προανάκριση είναι συγκλονιστικές.  Το βράδυ του φόνου ο Αθανασόπουλος ήρθε σε πολύ έντονη αντιπαράθεση με τη σύζυγό του και την κακοποίησε βάναυσα. Εκείνη γνωστοποίησε το γεγονός στη μητέρα της και αποφάσισαν να τον σκοτώσουν. Η πεθερά έπεισε τον ανιψιό της να δολοφονήσει τον Αθανασόπουλο.Το επόμενο βράδυ ο ανιψιός εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Αθανσόπουλο στον ύπνο του με μια σφαίρα στο κεφάλι,
   Στη συνέχεια οι δράστες προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους καίγοντας το πτώμα του θύματος. Λόγω του πολύ καπνού και της μυρωδιάς όμως αναγκάστηκαν να σταματήσουν. Τότε, τον τεμάχισαν, τύλιξαν τα κομμάτια σε δέματα και τα πέταξαν στο ρέμα. 
     Τα δέματα όμως σκάλωσαν στην όχθη, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν εχθές το πρωί από κάποιον περαστικό που ειδοποίησε την αστυνομία. ΄Οπως μας ανέφερε ο υπεύθυνος της υπόθεσης αστυνόμος Κουτσιουμάρης, αυτό που αντίκρισαν ήταν φρικτό. Συνταρακτικότερο όμως όλων ήταν η αντίδραση της μητέρας του Αθανασόπουλου η οποία όταν έμαθε για το θάνατο του γιου έπεσε λιπόθυμη στο έδαφος.
   Η δίκη των δραστών, οι οποίοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε θάνατό ή σε ισόβια,  αναμένεται σύντομα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ελευθερία (I Don't like Mondays - Bob Geldof)

Μισεί τις Δευτέρες... Θανάσιμα
    Σοκ και δέος  σε όλον το κόσμο από την τραγωδία που προκάλεσε 16χρονη μαθήτρια σε Λύκειο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, η οποία πυροβολούσε ασταμάτητα στο προαύλιο του σχολείου, παίρνοντας τις ζωές των αθώων θυμάτων της μία προς μία.
   Ήταν τη  Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, όταν γύρω στις 8:45 το πρωί κτύπησε το κουδούνι για διάλειμμα και όλα τα παιδιά βγήκαν έξω. Μόνο που δεν ήξεραν ότι αυτές οι στιγμές θα ήταν και οι τελευταίες για κάποιους από αυτούς. Από δηλώσεις μαθητών και καθηγητών που επιβίωσαν προκύπτει ότι είδαν την συμμαθήτρια τους, τη 16χρονη  Brenda Ann Spencer να στέκεται στη μέση του προαυλίου χώρου κρατώντας μια καραμπίνα. Η νεαρή μαθήτρια όταν είδε τους συμμαθητές της να βγαίνουν από το κτίριο, δεν έχασε στιγμή και άρχισε να τους πυροβολεί αλύπητα, αφήνοντας τα σώματά τους να κείτονται στο έδαφος. "Δεν ήταν αυτή  η Μπρέντα που ξέραμε. Με το που την είδαμε απ΄το παράθυρο να κοιτάει με ένα σατανικό χαμόγελο το κτίριο του σχολείου μας, κρατώντας την καραμπίνα στα χέρια της, τρομοκρατηθήκαμε. Δεν τολμήσαμε να βγούμε έξω. Προειδοποιήσαμε όσο πιο πολλά παιδιά μπορούσαμε" δηλώνουν συμμαθητές της Μπρέντα που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του σκηνικού. "Ήταν σκηνή απόλυτου τρόμου. Αυτό θα τους κάνει όλους να μην έρθουν στο σχολείο ξανά. Και με το δίκιο τους βέβαια" ήταν τα λόγια του διευθυντή του σχολείου ο οποίος τραυματίστηκε στη δεξιά πλευρά του λαιμού από σφαίρα που πέρασε ξυστά.
   Από πληροφορίες που αντλήσαμε από την οικογένεια της Μπρέντα, προκύπτει ότι ήταν μια άριστη μαθήτρια και εξαιρετική στη σκοποβολή. Πρόσφατα ήταν τα γενέθλιά της και ο πατέρας της της έκανε δώρο μια καραμπίνα για να εξασκηθεί και να γίνει καλύτερη στη σκοποβολή. Ποτέ όμως δεν φαντάστηκε ότι η Μπρέντα θα προκαλούσε τέτοιον πανικό παίρνοντας το φονικό όπλο στο σχολείο μαζί της. "Σιχαίνομαι τις Δευτέρες", έλεγε συχνά στην οικογένειά της, αλλά κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί που θα την οδηγούσε αυτό. "Ο κόσμος μου ταρακουνήθηκε, δεν πίστευα τα αυτιά μου. Τις τελευταίες μέρες συμπεριφερόταν σαν να είχε κάποια κάποιο τσιπ από σιλικόνη στο κεφάλι της και την ήλεγχε. Η μητέρα της, όπως και όλοι μας, είναι σοκαρισμένη. Συχνά τη ρωτούσαμε γιατί μισεί τις Δευτέρες. Κι η απάντηση της ήταν πως δεν υπάρχει αιτία, τι τις χρειάζεσαι τις αιτίες". Τα παραπάνω ήταν τα μόνο που μπόρεσε να ψελλίσει ο 47χρονος  πατέρας της Μπρέντα Wallace Spencer.
      Η νεαρή όταν τελείωσαν τα πυρομαχικά άφησε κάτω το όπλο χαμογελώντας και δεν αντιστάθηκε στη σύλληψη. Μεταφέρθηκε άμεσα στο κρατητήριο όπου ομολόγησε τις πράξεις της και  κατόπιν οδηγήθηκε  σε ομοσπονδιακές φυλακές εν αναμονή της δίκης της, στην οποία αναμένεται να καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη το λιγότερο. Οι αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν στο αίμα της μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
    "Για μένα ήταν απλό. Ήθελα να παίξω  για λίγο με το παιχνίδι μου, θέλω να πυροβολώ όλη τη μέρα!"Αυτά ανέφερε στη ομολογία της η Μπρέντα. Ως αποτέλεσμα αυτού,    8  άτομα έχασαν τη ζωή τους και 21 τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.  Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για αρκετές βδομάδες μέχρι ότου αναρρώσουν οι τραυματισμένοι μαθητές και τακτοποιηθεί κάπως το ζήτημα.
Αποστόλης  (Κακούργα πεθερά- Ιάκωβος Μοντανάρης)
 Το στοιχειωμένο σπίτι -  Η δολοφονία του "βιαστή".
  Σοκ προκλήθηκε σε ολόκληρη την Αθήνα από τις συνθήκες της  δολοφονίας  του Δημήτρη Αθανασόπουλου, γνωστού ως "βιαστή", το περασμένο Σάββατο, στην οδό Ιγνατίας 56 στην συνοικία "Στενά του Χαροκόπου" στη Μεταμόρφωση. 
   Σύμφωνα με την προανάκριση,  όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη του συμβάντος. Ο εγολάβος Αθανασόπουλος  επέστρεψε αργά τη νύχτα και αποφάσισε να εκτονώσει τις σεξουαλικές ορέξεις του. Όμως η 25χρονη σύζυγος του Φούλα Αθανασοπούλου απέρριπτε συνεχώς την ικανοποίηση των διεστραμμένων ορέξεών του και δεν επιθυμούσε "να του δώσει αυτό που ζητούσε". Τότε ο 33χρονός άνδρας, οποίος φέρεται σύμφωνα με  ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να διατηρούσε κρυφές σεξουαλικές σχέσεις και με την 45χρονη  Αρτεμη Κάστρου, μητέρα της συζύγου του, τυφλώθηκε από τον θυμό του και αδιαφορώντας για  τις αρνήσεις της γυναίκας του την βίασε άγρια, επιθυμώντας την εκτόνωση των σεξουαλικών αναγκών του.  "΄Όχι για πρώτη φορά", όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν, σίγουρα όμως για τελευταία. 
   Η σύζυγος ταλαιπωρημένη κατάφερε εν τέλει  να ξεφύγει από τον μανιακό σύζυγό της  και να  ενημερώσει  την μητέρα της για τα αίσχη που υπέστη, ανυποψίαστη για τη φήμη πως  η ίδια η μητέρα της είναι  ταυτόχρονα και αντερωμένη της. Το σχέδιο που θα οδηγούσε στην δολοφονία του Αθανασόπουλου είχε μόλις αρχίσει. Φαίνεται ότι η Άρτεμη Κάστρου είχε ήδη σχεδιάσει την δολοφονία του γαμπρού της και τα όσα της ανέφερε η κόρη της απλά της έδωσαν την κατάλληλη αφορμή. 
      Η Κάστρου, χωρίς να αποκαλύψει τίποτα στην κόρη της, μοιράστηκε το σχέδιο της με τον 18χρονο ανιψιό της Δημήτρη Μοσκιό,  και εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι εκείνος έτρεφε ιδιαίτερα αισθήματα για την Φούλα κατάφερε να τον πείσει  να συνεργαστεί μαζί της. Έτσι τη νύχτα του Σαββάτου ο Μοσκιός πυροβόλησε εν ψυχρώ τρεις φορές τον Αθανασόπουλο την ώρα που κοιμόταν και τον σκότωσε.  Μετά τη δολοφονία  η 45χρονη και ο συνεργός της προσπάθησαν να εξαφανίσουν το πτώμα καίγοντας το μαζί με τη σύζυγος που κοιμόταν σε διπλανό δωμάτιο και είχε ξυπνήσεις από τους πυροβολισμούς. Τα σχέδιά τους χάλασε το γεγονός ότι σώμα αργούσε να λιώσει με αποτέλεσμα ο Μοσκιού και η Κάστρο να το τεμαχίσουν και να τοποθετήσουν τα κομμάτια σου σε κιβώτια, ενώ η Φούλα παρακολουθούσε ανέκφραστη τον τεμαχισμό του σώματος του βιαστή της. 
   Κατά τη διαδικασία τεμαχισμού του νεκρού Αθανασοπουλου στην αυλή εξωτερικής αποθήκης, έτυχε να περνάει ο 34τετράχρονος Δαμιανός Ασλανίδης, φίλος του εκλιπόντος,  και βλέποντας τη φρικτή σκηνή ειδοποίησε χωρίς δεύτερη σκέψη την Αστυνομία.  Δυο περιπολικά εμφανίστηκαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τους δράστες την ώρα που φόρτωναν τα κιβώτια με τα τεμαχισμένα κομμάτια σε φορτηγό για να τα εξαφανίσουν.  Η 45χρονη και ο 18χρονος συνεργός της μεταφέρθηκαν στο Α/Τ Μεταμόρφωσης όπου ομολόγησαν αβίαστα την πράξη τους, αθωώνοντας παράλληλα την Φούλα Αθανασοπούλου, τονίζοντας όμως ως ελαφρυντικό τις επαίσχυντες πράξεις του Αθανασόπουλου, ενώ η σύζυγος του νεκρού κατέρρευσε και  μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική μόνη, φοβισμένη και ψυχολογικά νεκρή μέχρι να συνέλθει. 
    Η αποκάλυψη των συνθηκών της δολοφονίας έκανε πάταγο όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και αναμένεται η τραγική αυτή ιστορία να πάρει διαστάσεις θρύλου.  Η  δίκη των δραστών  αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο δικαστικοί κύκλοι εκτίμησαν ότι παρά το αποτρόπαιο έγκλημα οι δράστες  πιθανότατα δεν θα καταδικαστούν παραπάνω από 15 χρόνια κάθειρξη καθώς αναμένεται να  τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά, εξαιτίας της βιαιότητας του θύματος, το οποίο δεν είναι τυχαίο πως έφερε το παρατσούκλι "βιαστής".

Σταύρος  (Ανδρονίκη Παραδοσιακό Κύπρου)

Άγρια δολοφονία  της νεαρής Ανδρονίκης από τον αδερφό της 
Του Σταύρου Καν. Για την εφημερίδα  "Κοινωνικά Νέα"
     Εχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία της  αδικοχαμένης νεαρής Ανδρονίκης  η οποία την προηγουμένη δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον αδελφό της Βαγγέλη στο καφενείο "Όπως παλιά", λίγο έξω από το κέντρο της πόλης.  Συγκεχυμένες παραμένουν οι λεπτομέρειες του γεγονότος ωστόσο.  Ο δράστης βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, καθώς  συνελήφθη επ΄αυτοφόρω, και  κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αδίκημα, που σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, αναμένεται να οδηγήσει στην καταδίκη του δράστη σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.
       Σύμφωνα με τις αρχές το όπλο που χρησιμοποίησε ο αδερφός της Βαγγέλης για τη δολοφονία της ήταν ένα μαχαίρι.  Έχει διαρρεύσει η πληροφορία πως ο Βαγγέλης είχε μάθει πως η Ανδρονική σύχναζε καθημερινά στον συγκεκριμένο καφενέ, ντυμένη με άπρεπα και προκλητικά, κατά τη γνώμη του, ενδύματα καθώς και ότι διατηρούσε στενές σχέσεις με ένα εκ των πελατών του μαγαζιού. Ο συντετριμμένος ιδιοκτήτης του μαγαζιού δήλωσε: "Η Ανδρονίκη μας αποτελούσε κόσμημα για το μαγαζί μας. Καταγόταν από την Κύπρο και πρωτοεμφανίστηκε στα μέρη μας πριν απο δυο μήνες. Συχνά ωστόσο μας έλεγε ότι ο περίγυρος της θεωρούσε  ότι παρεκτρεπόταν και ωθούταν σε απρεπείς λόγους και ενέργειας ". 
    Κατά την ανάκριση ο Βαγγέλης φέρεται να να κατέθεσε τα εξής: "Έμαθα για το κατάντημα της αδερφής μου και την ηθική   κατάπτωση που τη χαρακτήριζε από τότε που ήρθε στην Ελλάδα. Με ενημέρωσαν δυο φίλοι μου και με συμβούλευσαν να τη συναντήσω και να τη συνετίσω. Αυτό και έπραξα, χωρίς όμως να επιτύχω τίποτα. Καθώς αποτελούσε ντροπή για την οικογένειά μας δεν μου άφησε άλλη εκλογή". 
     Πάντως πολυάριθμο πλήθος συγκεντρώθηκε στη κηδεία για να θρηνήσει το αδικοχαμένο νεαρό κορίτσι, ενώ παράλληλα  έγινε γνωστό ότι μέλη του στενού οικογενειακού κύκλου της νεκρής  θεωρούν ως ηθικούς αυτουργούς της διπλής συμφοράς που τους βρήκε του δυο αγνώστου ταυτότητος φίλους του  Βαγγέλη, οι οποίοι καταζητούνται σε Ελλάδα και Κύπρο. 
    Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους της Ανδρονίκης. Υποσχόμαστε, παράλληλα, πως θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας  για την πορεία της υπόθεσης. 
[Η πελοποννησιακή εκδοχή της ιστορίας εδώ κι εδώ]

Γιώτα  (Κακούργα πεθερά- Ιάκωβος Μοντανάρης)
 Φόνισσα Πεθερά 
Για την εφημερίδα "Τα νέα του αιώνα". 
 Πρωτοφανή χαρακτηρίζονται τα γεγόνατα που εκτυλίχθηκαν προχθές σε στένο της συνοικία Χαροκόπου στην Καλλιθέα με αρνητικές πρωταγωνίστριες μια μάνα και την κόρη της.
      Θύμα φρικτής δολοφονίας έπεσε ο Δημήτρης Αθανασόπουλος, όταν η συζυγός του με την βοήθεια της μητέρας της και πεθεράς του θύματος, έβαλε τον ανιψιό της μητέρας της να τουφεκίσει τον άντρα της των ώρα που κοιμόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πεθερά εκτός εαυτού φώναζε να τον πνίξουν, να τον κάψουν και τον πετάξουν.  Μετά την δολοφονία τοποθέτησαν το σώμα του θύματος σε μια σκάφη τον έσυραν και τον πέταξαν στη φωτιά. Θορυβήθηκαν όμως από τον πολύ καπνό και την έντονη μυρωδιά και με παρότρυνση της πεθεράς έσβησαν τη φωτιά για να αποφύγουν να τους πιάσει κανείς. Στη συνέχεια, οι απεχθείς δολοφόνοι αποφάσισαν χωρίς καμιά τύχη να κομματιάσουν το σώμα και να τα πετάξουν δεμένα σε δεμάτια στο ποτάμι, ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη. 
     Φαίνεται όμως ότι τα δέματα με το κομματιασμένο σώμα του Αθανασόπουλου πιάστηκαν στη όχθη του ποταμού με αποτέλεσμα να τα παρατηρήσει ένας περαστικός ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία και ανέφερε την ύπαρξη των περίεργων, όπως τα χαρακτήρισε, δεμάτων. Περιπολικό που προσήλθε αποκάλυψε το σώμα του νεκρού άνδρα . Στη συνέχεια τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν ραγδαία, Οι  έρευνες της Αστυνομίας αποκάλυψαν τους ενόχους άμεσα. Ο ανιψιός ήταν ο πρώτος που ομολόγησε οδηγώντας στη σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών. Τα κίνητρα των δραστών είναι ακόμα άγνωστα.  Κύκλοι της Αστυνομίας δηλώνουν ότι η κόρη ανέκφραστη άκουγε τους αστυνομικούς  που την ανέκρινα καθώς τη ρωτούσαν πώς άντεξε να κάνει κάτι τέτοιο και να μπει η ίδια στη φυλακή κι άντρας της στο χώμα. Η πεθερά ωστόσο, δήλωσε πως δεν λυπάται  για το νεκρό που έχασε τα νιάτα του, καθώς αυτό ήταν το καλύτερο για την οικογένειά της και δεν την νοιάζει αν την αποκαλούν "κακούργα πεθερά". 
    Ακόμα πιο συγκλονιστικές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παρόντων στη σκηνή, ήταν οι αντιδράσεις της χαροκαμένης μάνας του δολοφονηθέντος. Όταν ενημερώθηκε από την αστυνομία για την τύχη του γιους της καταβλήθηκε από την στεναχώρια της κι έπεσε κάτω θρηνώντας και σπαράζοντας. Ξαφνικά όμως σταμάτησε τους θρήνους, το πρόσωπο της γαλήνεψε κι είπε ότι αισθάνθηκε το γιο της σαν χάδι στην καρδιά της να της ζητάει να σταματήσει να κλαίει και να κρατάει στην αγκαλιά της τα παιδιά του ώστε αισθάνεται την παρουσία του.

Ήτανε ένα μικρό καράβι: "Le Radeau de la Méduse" (Jean-Louis-Théodore Gericault. 1819)

2 σχόλια:

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Βλέποντας κ.Βενιζελέα την ανάρτηση του τρομοκρατημένου λαγού με το μήνυμα "monday again" όπως κι άλλων παρόμοιων που έχετε ανεβάσει,έχω καταλάβει ότι μας έχετε ψυχολογήσει πλήρως,χαχαχα!!!!Επίσης μου άρεσε η ιδεα των ρεπορτάζ,πολύ έξυπνα γραμμένα και πολλά με χιούμορ!!!!Αγαπημένο ο Μπαρμπα Μπρίλιος...δεν περιμενα κάτι τόσο παιδικό να είναι τόσο αστεία διατυπωμένο!!!

Kakos Lykos είπε...

Προοικονομία είναι. Σε τρία χρόνια πάτε εσείς Β' Λυκείου... Κατά τα λοιπά, τι εννοείς "σας έχω ψυχολογήσει πλήρως"; Για μένα το έβαλα! :P