Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Χαμένοι στη θάλασσα του έρωτα. Τα κολάζ.

Όπως καταλαβαίνετε από τον... πιασάρικο τίτλο, με τα παιδιά του Β1 στο Πρότζεκτ ασχοληθήκαμε με το αιώνιο θέμα του έρωτα και των σχέσεων. Αλλά κανένας μας δεν ήθελε να είναι "πελαγωμένος" και γι' αυτό, όσο μας το επέτρεψε ο λειψός χρόνος αυτής της σχολικής σεζόν, ανασκουμπωθήκαμε και ξεκινήσαμε δουλειά!
Αφού μελετήσαμε τη βιολογική βάση του έρωτα και πώς η βιοχημεία του εγκεφάλου μάς ωθεί να ερωτευόμαστε και να δημιουργούμε σχέσεις, τέθηκε το επόμενο ερώτημα: Κι αφού κάνουμε σχέση, τότε τι; Πώς προχωράει μια σχέση; Έχει άραγε προδιαγεγραμμένη πορεία ή η εξέλιξή της εξαρτάται αποκλειστικά από τον χαρακτήρα των μελών του ζευγαριού; Κι αν είναι όλα στο χέρι μας, πώς πετυχαίνουμε το "Ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα;" Ή για να το θέσω αγγλιστί, το "Happily ever after..." 
Τα αποτελέσματα της εργασίας μας, μας έφεραν μπροστά σε 5 στάδια από τα οποία διέρχεται τυπικά μια μακροχρόνια σχέση: 1. έλξη, 2. αντιμετώπιση της πραγματικότητας, 3. αγώνας για κυριαρχία, 4. συμβιβασμός, 5. πλήρης δέσμευση. Κάθε ομάδα ανέλαβε να μελετήσει περαιτέρω από ένα στάδιο (βολικότατο, μια και είχαμε σχηματίσει πέντε ομάδες!).
Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη στα κολάζ που έφτιαξαν οι ομάδες για να αποδώσουν "εικαστικά" το στάδιο της σχέσης που είχαν ερευνήσει. Περιοδικά, μαρκαδόροι, ψαλίδια και χαρτόνια πήραν φωτιά και τα αποτελέσματα είναι "καλλιτεχνικότατα". Πριν περάσουμε στην (διαδικτυακή, έστω) έκθεση των έργων των παιδιών, θέλω να τα ευχαριστήσω για την προθυμία τους να εργαστούν και να συνεργαστούν, για την αστείρευτη δημιουργικότητα και την ευαισθησία με την οποία προσέγγισαν το μάθημα και, φυσικά, για τα γέλια και τις φωνές που γέμισαν τα πρωινά των Παρασκευών μου!
1ο στάδιο - Οι απίθανοι
2ο στάδιο - Dream team
3o στάδιο - The greatest team
4o στάδιο - Fantastic four
5o στάδιο - Οι σπούργιτες
Ακολουθεί μια μικρή παρουσίαση με λεπτομέρειες από τα έργα των παιδιών:

Κολάζ-Πρότζεκτ Β1

View more presentations or Upload your own.
Μια μικρή γεύση από τις παρουσιάσεις των ομάδων:





Υ.Γ. Ανανεώνουμε το ραντεβού με το Β1 και το Πρότζεκτ... Έχουμε κι άλλα έργα να δημοσιεύσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: