Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

"A For Antigone" (What if 3: Η επαναστατική προκήρυξη της Αντιγόνης προς τον λαό της Θήβας , από τη Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου)

 Ως γνωστόν το ιστολόγιο ταξιδεύοντας στην κυβερνοθάλασσα γειτνιάζει με μια εικονική μαύρη τρύπα η οποία προκαλεί σχισμές στο χωροχρόνο και του δίνει την δυνατότητα να  πληροφορείται την μυστική  ζωή των χαρακτήρων  διαφόρων ιστοριών όταν κλείνει το βιβλίο  που τις περιέχει (εδώ ή εδώ, για παράδειγμα) ή να ρίχνει κλεφτές σε εναλλακτικά λογοτεχνικά σύμπαντα (εδώ ή εδώ, ομοίως) .
  Κάπως έτσι, αξιοποιώντας ερμηνευτικές  δυνατότητες που δίνει το κείμενο  του Σοφοκλή στον χαρακτήρα της Αντιγόνης (εδώ κι εδώ) και συνδυάζοντας τα με τις ιστορικές γνώσεις των μαθητών που σχετίζονται με τον Διαφωτισμό και ειδικότερα τον Λοκ και τον Μοντεσκιέ και την έννοια του κοινωνικό συμβολαίου , μαθητές και μαθήτριες των δυο τμημάτων της Β΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου παρουσιάζουν μια καινούρια Αντιγόνη.
     Στο δικό μας το σενάριο, η Αντιγόνη, εμφορούμενη από νεανικό ιδεαλισμό,  αποφασίζει να υποστηρίξει ριζικές λύσεις,  διαφεύγει στα βουνά (είτε γιατί δεν διέπραξε την δεύτερη ταφή είτε γιατί εκμεταλλευόμενη τη θύελλα ξέφυγε από τους φύλακες) και ιδρύει το "Απελευθερωτικό Μέτωπο Θήβας" (Α.Μ.Θ.) με σκοπό την ανατροπή του   στυγνού δικτάτορα Κρέοντα και την εγκαθίδρυση δημοκρατικού πολιτεύματος.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δυο τμημάτων του σχολείου μας, αλληλέγγυοι στον αγώνα της,  αποφάσισαν να γνωστοποιήσουν την  επαναστατική προκήρυξη της προς το λαό της Θήβας, ένα κάλεσμα αντίστασης στην απολυταρχία.

  Τα κείμενα των παιδιών  είναι διανθισμένα από τραγούδια διαμαρτυρίας και φωτογραφίες από συνθήματα σε τοίχους. Η σειρά παρουσίασης των εργασιών είναι τυχαία και μάλλον έριξα λίγο το Ε1 γιατί μου παρέδωσαν πρώτοι τις εργασίες τους και ήταν πιο κάτω στη στοίβα...



Θοδώρα Κ.  (Ε2)
ΤΕΡΜΑ Η ΣΙΩΠΗ
Αγαπητοί συμπολίτες,
Αρκετό καιρό ανεχτήκαμε αυτόν τον τύραννο που μας κυβερνάει. Η κυριαρχία του βασίζεται στον φόβο και στην παθητικότητά μας. Έχουμε συνηθίσει πλέον να συμβιβαζόμαστε και να ανεχόμαστε την εξουσία. Ωστόσο δεν γνωρίζαμε ότι με την σιωπή μας οι ίδιοι μας  καταδικάζαμε στη μοίρα μας. Ήρθε ο καιρός να δείξουμε σ΄ αυτόν τον τύραννο ποιοι λαμβάνουν τις αποφάσεις, ορίζουν τους νόμους και γενικότερα συνιστούν το δημοκρατικό πολίτευμα. ΕΜΕΙΣ! Όλοι μαζί ενωμένοι διαθέτουμε την απαιτούμενη πνευματική και σωματική ρώμη για να ανατρέψουμε την εξουσία. Εγώ η ίδια έκανα το πρώτο βήμα αντίστασης , παραβαίνοντας το διάταγμα που είχε διακηρύξει ο ίδιος , θάβοντας τον νεκρό αδερφό μου και δείχνοντάς του έτσι την τιμή και το σεβασμό που δικαιούται. Τώρα ήρθε η σειρά σας. Ακολουθήστε με! Με ενωμένες δυνάμεις  θα επιτευχθεί ο υπέρτατος στόχος όλων μας. Θα εκδιωχθεί ο τύραννος από το θρόνο και στη θέση του θα βασιλέψει το δημοκρατικό πολίτευμα. Το πολίτευμα στο οποίο δεν κυριαρχεί ο φόβος αλλά η ελευθερία έκφρασης, στο οποίο οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και όχι ατομικά και στο οποίο κοινός σκοπός όλων είναι η κοινωνική ευημερίας.
                                 Με εκτίμηση
Αντιγόνη, Πρόεδρος Α.Μ.Θ. (Απελευθερωτικού Μετώπου Θήβας)

Μαριλένα  (Ε2)
Λαέ της Θήβας,
Είμαι η Αντιγόνη . Σίγουρα θα σας φαίνεται παράξενο που μια γυναίκα προσπαθεί να εξεγείρει ένα λαό ενάντια στον τύραννο βασιλιά του. Όμως δεν είμαι μια απλή γυναίκα, οι κακουχίες της ζωής και ο χαμός των δύο αδερφών μου με έχουν κάνει πιο σκληρή και από άντρα. Ο άτιμος, ο Κρέοντας, είναι ουσιαστικά κομμάτι της οικογένειάς μου, όμως αυτό δεν τον έκανε να οπισθοχωρήσει όσον αφορά την ποινή μου. Είναι ένας άνθρωπος που για να κατακτήσει την πανέμορφη εξουσία και την χιλιοτραγουδισμένη δόξα , θα θυσίαζε τα πάντα, δε θα υπολόγιζε τίποτα και κανέναν, ένας άνθρωπος αδίστακτος, χωρίς ηθικούς φραγμούς. Και σας ρωτάω, συμπολίτες: Θέλετε ένα τέτοιο άνθρωπο για ηγέτη σας ; Φυσικά και όχι! Γι’ αυτό, ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, αν ανατρέψουμε τον Κρέοντα και να αναδείξουμε για αρχηγό μας έναν άνθρωπο ενάρετο, με όλη τη σημασία της λέξης.



Μανώλης ( Ε2)


Λαέ της Θήβας, αν ακούς ,
αντιστάσου στους εξαναγκασμούς.
Μπροστά στο τυραννικό καθεστώς να σταθείς
με μένος περηφάνια και τιμή.
Στη λέσχη μέσα για να μπεις,
προσόντα πρέπει να τηρείς.
Καρδιά χρυσή να πολεμάς,
 για αδέρφια, πατρίδα και λευτεριά.






Άννα - Ραφαέλα  ( Ε1)
Αγαπημένοι συμπολίτες μου,
σας κάλεσα εδώ ώστε να δράσουμε άμεσα για να αποκτήσουμε ξανά την ελευθερία μας  και να γλυτώσουμε από τον τύραννο Κρέοντα. Άραγε, ξέρει την σημασία του «ηγέτη» και συνάμα «ηγεσίας» ή απλά εκμεταλλεύεται την εξουσία που βρίσκεται στα χέρια του; Δεν έχει ρωτήσει ποτέ τον λαό του τι θέλει! Κατά τα συμφέροντά του αποφασίζει μόνος του.
Η κοινωνία υποτάσσεται στην εξουσία του και ο λαός σιωπά από φόβο. Τέρμα.-       Αρκετά με τις αυθαιρεσίες του! Τον παρακολουθούμε άπραγοι και μ’ αυτόν τον τρόπο γινόμαστε συνεργοί του! Αψηφά ακόμα και τους θεούς… Την υπέρτατη δύναμη νομίζει πως ένας θνητός υπερνικά… Διαπράττει ύβρη! Είναι θνητός και ένας  θνητός δεν μπορεί να τους θεούς. Δεν σέβεται ούτε τους νεκρούς! Μόνο μίσος έχει στην ψυχή του, η αγάπη είναι μια άγνωστη έννοια, δεν τον αγγίζει τίποτα…
Ξεσηκωθείτε, δώστε τέρμα στην τυραννία. Δεν γεννηθήκαμε για να συμμεριζόμαστε το μίσος  αλλά την αγάπη.


Ραφαήλ (Ε2)
Λαέ  της Θήβας
Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε ενάντια στον Κρέοντα και στο καθεστώς του. Βγείτε έξω! Αντισταθείτε! Δεν είστε μόνοι! Φτάνει πια, δεν πάει άλλο, πόσο πια θα το ανεχτούμε αυτό; Λαέ της Θήβας, τώρα είναι η ώρα, μαζί μπορούμε!


Σταματία  (Ε2)
Το ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ
Λαέ της Θήβας και των δίπλα χωριών,
Καλώ τον καθένα από σας ξεχωριστά και με αυτήν την προκήρυξη απιθώνω τις ελπίδες μου στην αφύπνισή σας. Βασιλιάδες, δούλοι, άντρες και κυράδες, ξεσηκωθείτε! Ως πότε  θα ανεχόμαστε τις προσταγές του «άρχοντά» μας, του Κρέοντα; Ως πότε εκείνος θα επεμβαίνει στις αποφάσεις των θεών επί της γης και θα αποφασίζει το μέλλον των νεκρών συγγενών μας ; Ήρθε η ώρα της προσγείωσης . Η ώρα που ο Κρέοντας πλέον συνειδητοποιεί ποιος πραγματικά είναι . Κι όχι αυτός που ονειρεύτηκε να είναι! Η επιστράτευση θα πραγματοποιηθεί στο σκοτεινό δάσος  σήμερα το απόγευμα. Εδώ τίθεται ζήτημα τιμής.
                                                                                                              Από: Γνωστό!


Πετρούλα ( Ε2)
ΚΑΤΩ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ

Φτάνει πια! Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε και να καταπολεμήσουμε τον τύραννο! Μαζί, ενωμένοι θα νικήσουμε την αδικία και θα επικρατήσει η δικαιοσύνη. Ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν πια να μας ελέγχει και να μας τυραννά. Είναι στο χέρι μας!

Κάτω η τυραννία, ζήτω η δικαιοσύνη!

Πάρτε τη ζωή σας στα χέρια σας …





Αναστασία   (Ε2)
Λαέ της Θήβας,
Σίγουρα θα έμαθες πως στα βουνά κρύβομαι από τον αλαζόνα τύραννο που σας κυβερνά. Η εξουσία δεν του ανήκει πραγματικά. Είναι ένας άνθρωπος άτιμος και κακός. Δεν σέβεται τους νόμους τον θεών. Εγώ, η Αντιγόνη,  λοιπόν, σας καλώ όλους να σταματήσετε αυτόν τον υπερόπτη τύραννο προτού γνωρίσουμε εμείς οι ίδιοι τ6ην οργή των θεών. Εγώ μόλις επιστρέψω θα γνωρίσω τον θάνατο, αλλά αν εσείς πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας , θα καταφέρετε το ακατόρθωτο. Σας καλώ να οργανωθείτε. Την Τρίτη στις 2 μ. μ. συνάντηση στη πλατεία της Θήβας. Απαλλάξτε τον τόπο από τους ασεβείς και απερίσκεπτους        ηγέτες.                                                                                                                
    
Αντιγόνη



Βαγγέλης Ξ  (Ε1).
Αγαπητοί συμπολίτες μου,
σας καλώ όλους στο νέο κίνημα υπέρ της ταφής του Πολυνείκη. Διότι  μπορεί να πέθανε με ανάξιο τρόπο. Αλλά κανένα ζωντανό ον δεν μπορεί να αποφασίσει για τον άλλο, ακόμα κι αν θεωρείται βασιλιάς.  Ο Πολυνείκης αξίζει τουλάχιστον μια αξιοπρεπή ταφή , μπορεί όχι άξια ενός βασιλιά, μα άξια για έναν απλό άνθρωπο.  Άμα βρισκόσαστε εσείς στη θέση μου τι θα κάνατε για τον άνθρωπό σας; Αν τα σκέφτομαι εγώ αυτά που είμαι γυναίκα, τότε μήπως εσείς που είστε άντρες θα έπρεπε να τα σκεφτείτε πρώτοι;  Εγώ έκανα την πρώτη ταφή, μια γυναίκα μόνη εναντίον τόσων φυλάκων. Άρα μπορούμε και πάλι όλοι μαζί! Σας παρακαλώ όλους να με κατανοήσετε και να με βοηθήσετε σε αυτό που κάνω.  Το μόνο που θέλω είναι να ξεκουραστεί το ταλαιπωρημένο σώμα του αδερφού μου.  Μαζί όλοι μπορούμε να κατεβάσουμε τον θείο μου, τον τύραννο, που δεν λογιάζει τι λένε οι θεοί  για αυτό που τον νοιάζει.  Αν είναι καλά σ΄ αυτήν τη ζωή , παρά στην επόμενη τη ζωή, τι θα κάνει; Αν δεν το κάνω αυτό θα νοιώθω άσχημα με τον εαυτό μου για την υπόλοιπη ζωή μου. Επίσης, και να πεθάνω δεν με νοιάζει πλέον. Δεν έχω τίποτα σ΄ αυτόν τον κόσμο, πρέπει να το κάνω και θέλω τη βοήθειά σας.


Τσαμπίκα  (Ε1)
Προς όλους τους δυσαρεστημένους ανελεύθερους πολίτες
Ως γνωστόν, είμαστε όλοι καταπιεσμένοι και άβουλοι , σχεδόν σκλαβωμένοι κάτω από την κυριαρχία  του Κρέοντα. Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες όχι μόνο των αυθαιρεσιών του  αλλά και των πολιτικών σφαλμάτων του τα οποία ολοφάνερα βλάπτουν την πόλη, μιας και προσβάλλουν τους θεούς. Είναι ανήκουστο ένας απλός άνθρωπος , ένας θνητός, ένα ασήμαντο ον μπροστά στο μεγαλείο των θεών να αναιρεί και να διαφθείρει όσα αυτοί ορίζουν για μας. Τίποτα δεν υπερνικάει το θείο και τους κανόνες που αυτό έχει θέσει για μας.  Οι θεοί μας προστατεύουν και μας κρατούν υγιείς και δυνατούς, δεν είναι δυνατόν , λοιπόν, να τους εξοργίζουμε και να  τους προσβάλλουμε. Οι νόμοι και οι αποφάσεις του Κρέοντα καταπατούν όχι μόνο τους νόμους των θεών αλλά και τα δικά μας απαραβίαστα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν είμαστε πια ελεύθεροι και το γνωρίζετε όλοι καλά. Δεν είναι ελεύθερος όποιος φοβάται… Όποιος φοβάται  να υποστηρίξει τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις του… Όποιος τρέμει να εκφράσει την γνώμη του, όποιος αρνείται από φόβο να υπερασπιστεί το δίκιο του.  Δεν είμαστε ελεύθεροι… Είμαστε σκλαβωμένοι, αδέρφια μου. Γι’ αυτό σας καλώ . Όλους… Όλους εσάς που φοβάστε, που ζείτε με την ανασφάλεια, που αδικείστε και αγωνιάτε. Καλώ όλους εσάς να ενωθείτε μαζί μου.  Όλοι μαζί με θέληση και ελπίδα, βασιζόμενοι ο ένας στον άλλο, μπορούμε να εκθρονίσουμε τον Κρέοντα και να απαλλαγούμε από την τυραννία του αλαζόνα αυτού βασιλιά! Όλοι εμείς, ενωμένοι, μπορούμε να ελευθερώσουμε την Θήβα και να πάρουμε πίσω όλα όσα στερηθήκαμε!
- Αντιγόνη – (Α.Μ.Θ.) –



Νίκος Χ.  (Ε2)
Λαέ της Θήβας,  Ξεσηκώσου!

Νέοι και νέες,  άντρες και γυναίκες, πολίτες και δούλοι, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι ανάγκη να ανατρέψουμε το τυραννικό καθεστώς του βασιλιά Κρέοντα. Η αυταρχικότητά του  έχει εξαθλιώσει τον λαό μας, ο οποίος μέρα με τη μέρα βλέπει την ελευθερία του να χάνεται. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλο αυτή την κατάσταση. Πρέπει να ξεσηκωθούμε.  Η βασιλική του απολυταρχία μας εμποδίζει να πράξουμε το σωστό, σύμφωνα όχι μόνο το με το θέλημα των θεών αλλά και το ανθρώπινο ήθος.  Είναι δηλαδή επιτακτική ανάγκη ο λαός να αποφασίσει βάζοντας τέλος στην τυραννική βασιλεία του Κρέοντα  και ιδρύοντας  μια κοινωνία βασισμένη στις αρχές της δημοκρατίας , της ελεύθερης βούλησης  και της υπεράσπισης του δικαίου και του ηθικού.  Για αυτόν το λόγο, ύστερα από δική μου πρωτοβουλία, ιδρύεται το Απελευθερωτικό Μέτωπο Θήβας (Α. Μ. Θ.), με σκοπό την ενοποίηση των αντιστασιακών δυνάμεων  και τον επαναστατικό προσανατολισμό τους, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο ξεσηκωμός. Λαέ αντιστάσου, μη χάνεις καιρό!  Η ίδρυση του Α.Μ.Θ. είναι γεγονός!!!




Δήμητρα  (Ε1)
(Previously inAntigone”: Η Αντιγόνη αποφασίζει να συνεχίσει το σχέδιό της , όμως αυτήν τη φορά λαμβάνοντας υπόψη της και την άποψη και θέληση των πολιτών.  Έτσι, λοιπόν, έχοντας στο πλευρό της ανθρώπους με τα ίδια πιστεύω ιδρύει το «Απελευθερωτικό Μέτωπο Θήβας» ενάντια στον Κρέοντα.  Για να το καταφέρει αυτό που επιδιώκει, χρειάζεται κι άλλη στήριξη.  Αποφασίζει, λοιπόν,  να γράψει μια προκήρυξη, καλώντας έτσι τον λαό να σταθεί στο πλάι της, υπηρετώντας το δίκαιο και κατακρίνοντας τον άδικο (δηλαδή το νόμο που  θέσπισε ο Κρέοντας). )
Η προκήρυξη έλεγε τα εξής:
«Πολίτες της Θήβας,
Δυο αδέλφια σκοτώθηκαν. Ο ένας ήταν βασιλιάς της Θήβας, όμως αθέτησε το λόγο του . Ο άλλος για να δικαιωθεί έγινε βασιλιάς του Άργους και εκστράτευσε εναντίον μας. Και οι δυο έχουν ίσο μερίδιο ευθύνης. Μαζί τους πέθαναν και πολλοί άνδρες. Άξιοι  άνδρες. Τώρα την εξουσία ανέλαβε ο τύραννος Κρέοντας, ο οποίος αυθαίρετα και χωρίς δική σας συγκατάθεση θέσπισε δικούς του νόμους. Ένας από τους νόμους αυτούς  μάλιστα αναφέρεται στους δυο νεκρούς βασιλιάδες. Ο Ετεοκλής, βασιλιάς της Θήβας, αποφασίστηκε από τον Κρέοντα να ταφεί με όλες τις τιμές που αρμόζουν σε έναν άξιο βασιλιά. Ο Πολυνείκης, βασιλιάς τους Άργους, θεωρήθηκε από τον Κρέοντα προδότης και ανάξιος ταφής. Έτσι λοιπόν, αφέθηκε η σορός του στο έλεος των θηρίων. Η εντολή αναφέρει πως όποιος επιχειρήσει να θάψει τους νεκρούς θα τιμωρηθεί παραδειγματικά. Εγώ όμως, υποστηρίζω το δίκαιο. Κι αυτό είναι κάθε νεκρός να έχει δικαίωμα στην ταφή. Για ό,τι έγινε ευθύνονται και οι δυο. Τώρα μαζί μ΄ αυτούς είναι νεκροί και πολλοί άλλοι. Οι ψυχές τους πρέπει να φύγουν για τον Άδη ήρεμες. Έτσι, λοιπόν, διέπραξα την ταφή, χωρίς όμως να επιτύχω να τελειώσω την διαδικασία.  Ο νεκρός έμεινα άταφος, συμβολικά σκεπασμένος με λίγο χώμα. Αν με ανακαλύψουν είμαι έτοιμη να πάρω όλη την ευθύνη. Είμαι αποφασισμένη  και το ίδιο θέλω κι εσάς.  Να σταθείτε δίπλα μου και όλοι μαζί να αλλάξουμε τον τύραννο που αποφασίζει για όλους εμάς. Να τιμήσουμε όπως αρμόζει τους νεκρούς μας και να υπηρετούμε μόνο τους νόμους των θεών. Οι θεοί θα είναι μαζί μας γιατί πράττουμε το σωστό. Ο Κρέοντας βλέποντας μας ενωμένους θα κάνει πίσω. Θα σχεδιάσουμε τα βήματά μας και στο τέλος θα δικαιωθούμε.



Κατερίνα  (Ε1)
Πολίτες της Θήβας….
Μπορεί να μην θεωρείται σωστό ότι εγώ, ως βασιλοπούλα και ως γυναίκα, παλεύω εναντίον του θείου μου, του βασιλιά Κρέοντα, όμως θέλω να σκεφτείτε την κατάσταση μου και να προβληματιστείτε για το δικό σας καλό. Σκεφτείτε να αλληλοσκοτώνονταν τα παιδιά σας, τα αδέρφια σας, οι οικογένειές σας. Θα αφήνατε τις σορούς τους  άταφες; Θα χαρίζατε αυτήν την ασέβεια στα αγαπημένα σας πρόσωπα; Θα αφήνατε στην αγάπη να μπει ως εμπόδιο  ο νόμος; Ο νόμος ενός ανθρώπου τυράννου, συμφεροντολόγου εγωιστή… Με τον υπακούμε παίρνει θάρρος  να μας εκμεταλλεύεται και να μας θεωρεί δούλους  της θέλησής του.  Χάνουμε την ελευθερία της άποψή μας, τους  ηθικούς μας νόμους, την προσωπικότητά μας. Γι΄ αυτά που διέταξε έχει επιχειρήματα που σας πείθουν ή μήπως τον ακούτε μόνο επειδή κυριαρχεί; Εάν το πρώτο είναι η δικαιολογία σας, σκεφτείτε και πείτε μου τα ορθά επιχειρήματά του. Εάν το δεύτερο είναι η δικαιολογία σας, τότε είστε χαμένοι, έχετε χάσει τον εαυτό σας, την δημοκρατία, τη λογική και την αίσθηση του «εμείς»…  Σκεφτείτε λίγο… Προβληματιστείτε! Ας ξυπνήσουμε,  λοιπόν. Κι  ας του δείξουμε τον σωστό δρόμο….





Μαρία  ( Ε1)
Λαέ της Θήβας,
Εμπρός στον αγώνα για ένα καλύτερο κι όχι υποδουλωμένο αύριο! Η Θήβα χρειάζεται και της αξίζει ένα ένδοξο μέλλον και για αυτό απαραίτητη είναι μια κεφαλή αξιόπιστη, ευσεβής, ηθική και άξια. Δεν της αξίζει αυτή η εκμετάλλευση ! Κάτω ο Κρέοντας. Δεν νοείται σε έναν τέτοιο παραδεισένιο, πιστό και ευσεβή τόπο να κυβερνούν άνθρωποι δίχως όραμα, άσπλαχνοι, αλαζονικοί  και πάνω από όλα ασεβείς! Η ασπλαχνία και η οικογενειακή αδιαφορία δείχνουν ήθος κακό που δεν αρμόζει σε κυβερνήτη. Ο φόβος πλέον μας έχει κυριεύσει και ζούμε εκτελώντας διαταγές, χωρίς να μπορούμε να εκφέρουμε την άποψή μας, κι εθελοτυφλούμε! Φτάνει πια! Ας δώσουμε ένα τέλος σ΄ αυτήν τη τυραννίδα που ούτε ιερό αλλά ούτε και όσιο έχει.  Δεν σέβεται τους θεούς και θεωρεί τον εαυτό τους και τις διαταγές του υπεράνω όλων, ακόμη και των θείων διαταγών του επουράνιων που μας κυβερνούν εξ ολοκλήρου! Η αλαζονεία και ο εγωισμός έχουν φθείρει τις αξίες της κοινωνίας και ο θρόνος πια έχει μετατραπεί  σε κίνητρο για εκμετάλλευση!  Η θέση αυτή πρέπει να κατέχεται από ανιδιοτελείς, με μεγάλη φρόνηση και αγάπη για το λαό και τους ανθρώπους! Δεν μας αξίζει αυτή η εκμετάλλευση  και ο φόβος που μας κατακλύζει αφήνοντάς μας  ενεούς και ανήμπορους για δράση! Τέλος στην τυραννία! Τέλος στον Κρέοντα! Εμπρός για μια καλύτερη και πιο ελεύθερη Θήβα. Η δε ελευθερία θα την οδηγήσει στην κορυφή!  



Ελεάννα Κων. Ε1
Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
  Σας καλώ όλους να αγωνιστούμε ενάντια στον Κρέοντα, να συμμετέχετε στο Απελευθερωτικό Μέτωπο Θήβας. Η συμμετοχή σας θα κριθεί σημαντική ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτού του ιδρύματος. Σκεφτείτε μόνο πόσο καλύτερο θα είναι το μέλλον μας αν αντισταθούμε στα σχέδια αυτού του τυράννου.  Αν έρθουμε ενάντια στις ιδέες του και τις αποφάσεις που λαμβάνει. Ένας τέτοιος άνθρωπος με αυτές τις αντιλήψεις, με μια συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από αλαζονεία και εγωισμό δεν πρέπει να υποστηρίζεται από κανέναν λογικό πολίτη. Λαέ της Θήβας, σκεφτείτε λογικά και πράξετε με το σωστότερο τρόπο. Εγώ, η Αντιγόνη, θα κάνω τα πάντα για να υπερασπίσω τα συμφέροντα αυτού του τόπου.
και μία ακόμη


Ελεάννα Κατ. Ε1
Αγαπητοί συμπολίτες, πρέπει όλοι μας να εναντιωνόμαστε στα τυραννικά καθεστώτα καθώς διαπράττουν αδικήματα ενάντια σε όλους του πολίτες προσπαθώντας να τους βλάψουν. Αυτές τις μέρες, λοιπόν, όλοι γνωρίζετε ότι την πόλη κυβερνά ο αλαζόνας Κρέοντας. Και πιθανόν όλοι έχετε μάθει για το διάταγμα που έβγαλε για έναν από τους  αδερφούς μου.  Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αυτός ο κυβερνήτης δεν είναι δίκαιος ούτε και εύσπλαχνος ώστε να κυβερνάει σωστά. Όλοι θα είχατε αντιδράσει εάν απειλούσε κάποιο μέλος της οικογένειάς της. Είναι ατιμία και για το άτομο που απειλείται και για την οικογένειά του. Για αυτό, λοιπόν, ζητώ τη στήριξή σας και την κατανόησή σας. Βοηθήστε με να αντιμετωπισω την οργή του αλλά και να υποστηρίξουμε τους θεούς, γιατί επιπλέον διαπράττει και ύβρη.


Κλείνοντας, μια σύγχρονη "Αντιγόνη",  κατηγορούμενη από τους "φύλακες"- Μ.Μ.Ε.  για την αγάπη προς τον τόπο της ενάντια στην πολυεθνική εταιρία - "Κρέοντα" που θέλει να τον εκμεταλλευτεί καταστρέφοντάς τον.

Κι ένα τραγουδάκι από έναν  Κακό Λύκο με μουσικές εμμονές

2 σχόλια:

Kakos Lykos είπε...

Κυρία, Tatianna Pappas, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Σας ζητώ χίλια συγγνώμη διότι κατά λάθος... διέγραψα το σχόλιο σας. Αυτά είναι τα κακά του να κάνεις moderation χωρίς να έχει πιει καφέ. Πατάς λάθος κουμπιά... Αν θέλετε μου ξαναποστάρετε το τραγούδι της Μποφίλιου γιατί δεν πρόλαβα να δω πιο είναι και θα με φάει η περιέργεια....

Kakos Lykos είπε...

*ποιο (προφανώς)