Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Γιορτή καλοκαιριού!

Ετοιμαζόμαστε μεν για το καλοκαίρι αλλά αυτό δε σημαίνει πως έχουμε εγκαταλείψει από τώρα τα πόστα μας. Το τέλος των εξετάσεων για το Γυμνάσιο Παραδεισίου σημαίνει ένα πράγμα: αφήνουμε κατά μέρος βιβλία, σημειώσεις, τετράδια και πιάνουμε τους χορούς, τα τραγούδια, τα βίντεο και τα θεατρικά! Και διοργανώνουμε μια μεγάλη εκδήλωση για να γιορτάσουμε τη λήξη της σχολικής χρονιάς!

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Βγαίνοντας από τη Β' Γυμνασίου

Είναι περίεργος μήνας ο Ιούνιος στα σχολεία. Η είσοδος του καλοκαιριού, οι πρώτες ζέστες και οι πρώτες βουτιές, η ανυπομονησία για τις διακοπές, η χαλάρωση και η ξεκούραση από τα μαθήματα και τις υποχρεώσεις μιας ολόκληρης χρονιάς. Και μαζί, το τέλος του σχολείου, το άγχος των εξετάσεων, η αίσθηση ότι μεγαλώνεις και αφήνεις πίσω σου άλλη μια τάξη, ο αποχαιρετισμός. Θυμάμαι μικρή να σκέφτομαι ότι η περίοδος των εξετάσεων είναι ο πιο ταιριαστός τρόπος να τελειώνει μια σχολική χρονιά: εκνευρίζεσαι τόσο από τη διαδικασία που δε σου μένει χώρος να σκεφτείς το τέλος της τάξης με νοσταλγία, με σφιγμένη καρδιά γι' αυτό που φεύγει. 
Μ' έπιασε πάλι το μελοδραματικό μου. Είναι που πρέπει να κάνω την αποχαιρετιστήρια ανάρτηση στη φετινή Β' Γυμνασίου, στα παιδιά με τα οποία μέσα από την Ιλιάδα και τη Λογοτεχνία συνοδοιπορήσαμε ένα κομμάτι του δρόμου. Από τα δύσκολα και τα ωραία κομμάτια... Κι εδώ, χωρίζουν τα μονοπάτια μας - και το πού πάει καθένας, θα το μάθετε σ' αυτήν την ανάρτηση!