Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ο γρίφος της εβδομάδας. Αχιλλέα, πες "αλεύρι..."

Χωρίς πολλές περιστροφές (καθότι κάποιοι μπερδεύτηκαν την προηγούμενη φορά), η ερώτηση: Τι κοινό στοιχείο υπάρχει ανάμεσα στον Αχιλλέα και στον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα του μιούζικαλ του Μπλέικ Έντουαρντς "Βίκτωρ Βικτώρια";




42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kapia boi8iaa???

Kakos Lykos είπε...

παλέψτε το λίγακι, καλέ
ευκολο είναι

Ανώνυμος είπε...

oti k o axilleas itan protagonistis tis iliadas???? swstooo??

Kakos Lykos είπε...

όχι δεν είναι αυτό... οι ανώνυμες απαντήσεις ακυρώνονται, παρεμπιπτόντως...

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπλέικ Έντουαρντς στο έργο ήταν ομοφυλόφιλος.. νομίζω ότι ήταν κι ο Αχιλλέας το ίδιο.. (Χάιδω Δημητρά)

Kakos Lykos είπε...

Χάιδω, ο Μπλέηκ Έντουάρντς είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας και γνωστός γυναικοκατακτητής ... Ο δε Αχιλλέας με τον Πάτροκλο ήταν φίλοι... Καλά το πας αλλά θες λίγο δρόμο ακόμα...

Kakos Lykos είπε...

νομίζω με το παραπάνω σχόλιο βοηθήθηκαν όλοι ...

Ανώνυμος είπε...

Ότι έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους να ερωτεύονται και να είναι ελκυστικοί;
(lazaros)

Kakos Lykos είπε...

Όχι. Λάζαρε, σε κυνηγάει κι εδώ... έχει να κάνει με βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο της ... "Ελένης"

Ανώνυμος είπε...

ειχε αδυναμια στις γυναικες..???

Kakos Lykos είπε...

τσου! Ψάξτε στο ιντερνετ πληροφορίες για την ταινία και τον Αχιλλούκο, διασταυρώστε τες, δείτε και το τρέιλερ... το κείμενο δεν έιναι πολυτροπικό τυχαία

Ανώνυμος είπε...

Μήπως το πολεμικό και το εκδικητικό ύφος των ηθοποιών; (λαζαρος)

Kakos Lykos είπε...

Χαίρομαι που κάποιος άκουσε την επανάληψη που έκανα σήμερα, αλλά δεν είναι αυτό...
Κοιτάξτε, οι γρίφοι που βάζουμε έχουν κάποια στοιχεία, με τα οποία βρίσκετε κάποια άλλα στοιχεία και στο τέλος το συνδυάζετε... τόσο απλά

Ανώνυμος είπε...

Έκαναν ότι και ο Πενθέας στις Βάκχες.. ?!

gia_des είπε...

Αυτό το τελευταίο σχόλιο θα ήθελα πάρα πολύ να προέρχεται από το Γ2 στο οποίο έχω κάνει διατριβή μιλώντας για τον Πενθέα...
Αλλά η εμμονή μου για τις Βάκχες δεν προέκυψε τυχαία αφενός και αφετέρου δεν προέκυψε μόνο σε μένα... Υποψιάζομαι, λοιπόν, την προέλευση της ανώνυμης απάντησης και θα παρακαλούσα τις θαυμαστικοερωτηματικοχρησιμοποιούσες αλεπούδες να συγκεντρωθούν στον γρίφο και όχι στις θεατρικές παραστάσεις που έχουν δει..!??!!

Kakos Lykos είπε...

Και έτσι δια της οχι κοψονούρας άλλα κοψοτελείας από τα αποσιωπητικά αλεπούς δώσαμε ακόμα ένα στοιχείο στα παιδιά...

Ανώνυμος είπε...

ο Αχιλλέας και ο Πάτροκλος στο έργο Συμπόσιο εμφανίζονται ως « Εραστές-Δάσκαλοι» και ο Μπλέηκ Έντουαρντς ήταν γυναικοκατακτητής.... αυτό πιστεύω πως είναι..(Χάιδω Δημητρά)

gia_des είπε...

Χάιδω, η απάντησή σου δεν είναι αυτή που ψάχνουμε. Ξαναδιάβασε τον γρίφο: ζητάμε τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ του Αχιλλέα και του πρωταγωνιστικού ρόλου του έργου -όχι του σκηνοθέτη του. Προσπάθησε λίγο ακόμα!

Ανώνυμος είπε...

Εμμ νομίζω πως έχει να κάνει με το έργο «Συμπόσιο» του Πλάτωνα όπου ο Αχιλλέας και ο Πάτροκλος εμφανίζονται ως πρότυπο εραστών με τη φιλοσοφική όμως έννοια του «Εραστή - Δασκάλου»
Ελένη Γ.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν έγινα κατανοητή η ταινία αναφέρει ένα 50χρονο ομοφυλόφιλο,τον Τόντυ,να λειτουργεί ως δάσκαλος για την άσημη τραγουδίστρια,Βικτώρια, έτσι και με τον Αχιλλέα στο έργο «Συμπόσιο» του Πλάτωνα ο Αχιλλέας και ο Πάτροκλος εμφανίζονται ως πρότυπο εραστών με τη φιλοσοφική όμως έννοια του «Εραστή - Δασκάλου»
Ελένη.

gia_des είπε...

Ελένη και Χάιδω, αυτό που ψάχνουμε είναι πιο "πεζό" από το φιλοσοφικό Συμπόσιο... Επικεντρωθείτε στην υπόθεση της ταινίας και μετά αναζητείστε πληροφορίες για τον Αχιλλέα... Δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρείτε τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ τους.

gia_des είπε...

Ελένη, κατάλαβα τι ήθελες να πεις... Και παραδέχομαι ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η σχέση που αναφέρεις μεταξύ της ταινίας και του Αχιλλέα. Αλλα θα σε προέτρεπα να προσέξεις πιο πολύ τη διατύπωση της ερώτησης: ζητάμε τη σχέση του πρωταγωνιστικού (όχι κάποιου άλλου) ρόλου με τον Αχιλλέα.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο Αχιλλέας για κάποιο ευνόητο λόγο παρίστανε τη γυναικά??
Ελένη

gia_des είπε...

Ελένη, είσαι σε πολύ καλό δρόμο... Μπορείς να μου βρεις πότε έγινε αυτό που αναφέρεις και γιατί;

AnthoulapapA3 είπε...

Χα!Εψαξα κι εμαθα!!!Μπορει να μην θυμαμαι πολλα απο την Ιλιαδα αλλα νομιζω οτι ο Αχιλλεας ηταν σκληρος κι αμεταπειστος οπως κι ο πρωταγονιστης.Επισης, ο Αχιλλεας ηταν φιλεταιρος και αγαπουσε τον αδερφικο του φιλο τον Πατροκλο-αλλα απ'οτι ειδα στο <> αποκαλουσε τον Αχιλλεα με την φιλοσοφική έννοια του <> και τον Πατροκλο <>.
Δεν νομιζω να καταφερα να απαντησω σωστα ή οπως επρεπε γιατι δεν ξερω καν τι να απαντησω αν και μας βοηθησατε πολυ.

gia_des είπε...

Ανθούλα, θα ήθελα να συγκεντρώσεις περισσότερο την προσοχή σου στη ζωή του Αχιλλέα και όχι στη σχέση του με τον Πάτροκλο. Και δε θέλω ηττοπάθειες: προσπάθησε λίγο περισσότερο και θα βρεις τη σύνδεση μεταξύ Αχιλλέα και Βίκτωρ/Βικτώρια!

Ανώνυμος είπε...

thelei mialoo edw..:P

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας κυρία η Εύα είμαι από το Α1 Παραδεισίου νομίζω ότι είναι η ίδια συμπεριφορά ανάμεσα στον Αχιλλέα και τον Μπλέικ Έντουαρντς.

gia_des είπε...

@ Ανώνυμο/η: δε θέλει μόνο μυαλό, θέλει και όνομα..!

@ Εύα: ισχύει ό,τι είπαμε και στη Χάιδω. Θέλουμε το κοινό σημείο μεταξύ Αχιλλέα και πρωταγωνιστικού χαρακτήρα (όχι σκηνοθέτη). Τα πράγματα είναι απλούστερα απ' όσο νομίζετε...

@ Κακό Λύκο: ε δεν πίστευα ότι θα τους δυσκόλευε αυτός ο γρίφος...

Ανώνυμος είπε...

Ο Αχιλλέας σε μία προσπάθεια του να σωθεί από το πόλεμο με τη βοήθεια της μητέρας του κρύβεται για ένα διάστημα στο παλάτι στο οποίο ήταν μεταμφιεσμένος σε γυναίκα..
ΥΓ.συγνώμη για τη καθυστέρηση αλλά είχα μάθημα.
Ελένη

Kakos Lykos είπε...

Παράξενο, με την βοήθεια που έδωσες περίμενα να το έχουν βρει...
Μια έξτρα βοήθεια: Αυτός που υπαινίσσεται ο τίτλος πως γυρεύει τον Αχιλλέα είναι γνωστή ... φάτσα και γατόνι της εποχής, που μας απασχόλησε για σε ...πρόσφατο γρίφο.
όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Ανώνυμος είπε...

Στο έργο μια άνεργη υψίφωνος μεταμφιέζεται σε αγόρι και πιάνει δουλειά σε καμπαρέ σαν άνδρας. Ενώ ο Αχιλλέας κρύφτηκε στην αυλή του Λυκομήδη μεταμφιεσμένος σε κορίτσι.(Χάιδω)

Ανώνυμος είπε...

Κυρία είμαι η Εύα,πίστευω πως τα κοινά χαρακτηριστικά είναι πως και ο πρωταγωνιστής και ο Αχιλλέας μιμήθηκαν καποιόν.

gia_des είπε...

Ελένη, έχεις βρει το ήμισυ της απάντησης: θέλω σε ένα σχόλιο να μου γράψεις όχι μόνο τις πληροφορίες για τον Αχιλλέα αλλά και ποια συγκεκριμένα η ομοιότητα που έχει με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Βίκτωρ/Βικτώρια.

gia_des είπε...

Εύα, θα 'θελα να γίνεις πιο συγκεκριμένη στην απάντησή σου...

Kakos Lykos είπε...

Ανθούλα, τι έγινε? Τα παράτησες, βρε? Είσαι η ελπίδα μας... :))

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν ανακεφαλαιώνω η ομοιότητα που έχει ο Αχιλλέας με το Βίκτωρ/Βικτώρια είναι ότι και οι δυο μεταμφιέστηκαν σε γυναίκες.Ο πρωταγωνιστής της ταινίας μεταμφιέστηκε σε γυναίκα για μία δουλειά αλλά ο Αχιλλέας μεταμφιέστηκε σε γυναίκα και κρύφτηκε στην αυλή του Λυκομήδη για να γλυτώσει από το πόλεμο..
Ελένη

Kakos Lykos είπε...

Ελένη, ανασκεύασε ένα πραγματάκι... για την Βικτώρια.

Εύα, ήσουν κοντά. γίνε πιο συγκεκριμένη

Ανώνυμος είπε...

Ααα ότι η άσημη τραγουσίστρια Βικτώρια ξεκινά μια καριέρα μιας γυναίκας που παριστάνει τον άνδρα, ο οποίος παριστάνει ...την γυναίκα. Ελένη

Ανώνυμος είπε...

Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας του έργου,δηλαδή,η πρωταγωνίστρια του έργου μιμήται τον άντρα για να δουλέψει στο καμπαρέ και ο η μητέρα του Αχιλλέα τον μεταμφίεσε σε κοίτσι γιατί ήξερε ότι αν πάει στον Τρωικό πόλεμο θα πέθαινε.
Πιστεύω πως το βρήκα.
Εύα από Α1 Παραδεισίου.

Kakos Lykos είπε...

Για δείτε λίγο αυτό μέχρι η gia_des να σχολιάσει τα αποτελέσματα...
http://afterschoolbar.blogspot.com/2011/11/blog-post_4184.html

gia_des είπε...

Ο σημερινός γρίφος ταλαιπώρησε τον γυμνασιακό πληθυσμό Αρχαγγέλου και Παραδεισίου... Καθότι είχε να κάνει με μία μεταμφίεση (ακολουθήστε τον σύνδεσμο στο σχόλιο του Κακού Λύκου ακριβώς από πάνω για περαιτέρω διευκρινίσεις), μάλλον η ορθή απάντηση μεταμφιέστηκε και σας κρυβόταν τόση ώρα...
Κάποια Αρχαγγελούδια εγκατέλειψαν νωρίς τον αγώνα και τα παρακαλούμε στους επόμενους γρίφους να μην το κάνουν...
Τερμάτισαν τον αγώνα νικηφόρα: η γνωστή και εκλεκτή συνάδελφος που τίθεται εκτός συναγωνισμού και, με σειρά χρονικής κατάταξης, οι εξίσου γνωστές:
Χάιδω Δ. του Α1 Γυμνασίου Παραδεισίου, Ελένη Γ. του Β1 Γυμνασίου Παραδεισίου και η Εύα Ε. του Α1 Γυμνασίου Παραδεισίου.
Παραδείσια κορίτσια, μπράβο σας! See you around..!