Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Αβραάμ εγέννησε τον Ισάακ, Ισάακ γέννησε τον Ιακώβ και οι Clash και οι Stiff Little Fingers τους Green Day

Ας δούμε, λοιπόν, για να θυμάμαι ο μεγαλύτερος και να μαθαίνετε οι μικρότεροι, δυο τρία πραγματάκια τους πατέρες των Green Day, οι οποίοι ήταν το το αντικείμενο του γρίφου μας.
Οι Clash, που μας τους βρήκε η Κωνσταντίνα, ήταν ένα βρετανικό πανκ συγκρότημα, με επιρροές απο σκα και απο ρέγγε και έντονα πολιτικό στίχο και επαναστατική διάθεση. Ιδρύθηκαν το 1977 στο Λονδίνο και διαλύθηκαν οριστικά το 1986 (είχαν διαλυθεί προσωρινά το 1982) . Αποτελούνταν από τον Τζο Στράμερ, τον Νικ Χήντον, τον Μικ Τζόουνς και τον Πολ Σίμονον (η ιστορική σύνθεση). Περισσότερα για του Clash εδώ. Σε αυτό το ιστολόγιο έχω χρησιμοποιήσει κομμάτια τους εδώ .
To "I fought the law" είναι ένα τραγούδι πρωτοτραγούδησαν οι Sonny Curtis And the Crickets Οι Clash μετέτρεψαν σε πανκ ύμνο...οι Green Day


Οι Stiff Little Fingers - η Τσαμπίκα τους βρήκε- ήταν ένα βορειοιρλανδικό πανκ συγκρότημα, χωρίς την απήχηση των Clash, που άφησαν όμως τη δική τουςσφραγίδα στην alternative μουσική. Δημιουργήθηκαν στο Μπέλφαστ το 1977, διαλύθηκαν το 1983, ξαναδημιουργήθηκαν το 1987 και υπάρχουν μέχρι σήμερα με διάφορες συνθέσεις. Περισσσότερα εδώ.
(όχι δεν είναι οι Green Day... χοχο).

     Το τιπ ( όχι ότι περίμενα να σας βοηθήσει...) του γρίφου "High Fidelity " αναφέρεται στην ταινία του Στήβεν Φριάρς με πρωταγωνιστές τον Τζόν Κιούζακ και τον Τζάκ Μπλακ, που αφηγείται την ενηλικίωση ενός ανώριμου τριανταπεντάχρονου ιδιοκτήτη δισκοπωλείου, μέσω της αναζήτησης, αφού τον αφήνει η κοπέλα του, παλιών του φιλενάδων , για να μάθει γιατί τον παράτησαν Σε μια σκηνή της ταινίας ένα υπάλληλος του δισκοπωλείου απαντά στον ίδιο γρίφο και γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του.
 


2 σχόλια:

Papatragos είπε...

Ξεχνάς αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=jbCqwl2geQg

Περισσότερα προσεχώς!
:*

Kakos Lykos είπε...

Ε, όχι και ξεχνάω, πάτερ μου... Αυτή την εκδοχή την έχω φυλάξει για άλλη φορά, μαζί με το I shot the serif...
τα περιμένω τα περισσότερα