Για το "μπαρ"

Όποιος μπήκε γιατί νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό...
Να την "κάνει"!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

(Εκτός από όταν δεν έχουμε βιβλία... Τότε είναι υποχρεωτικό... Για γκελ μπουρντά, καμάρια μου!)

Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

"Καλά Χριστούγεννα", "Merry Christmas" "Joyeux Noel"

Σε παλιότερη ανάρτηση είχα υποσχεθεί να ανεβάσω το τρέιλερ της ταινίας
που αναφέρεται στην άτυπη ανακωχή των αντιμαχόμενων παρατάξεων (Γαλλία και Γερμανία)στο δυτικό μέτωπο τα Χριστούγεννα του 1914, καθώς δεν θυμόμουνα τον τίτλο της . Η ταινία λέγεται τελικά "Καλά Χριστούγεννα" (και ευχαριστώ ιδιαίτερα την Αναστασία για την πληροφορία)και ακολουθεί η υπόθεση και το τρέιλερ της.

"Το ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ αφηγείται την πραγματική ιστορία της συνάντησης των γερμανικών, γαλλικών και βρετανικών στρατευμάτων στα γάλλο-ελβετικά σύνορα κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.
Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, οι τρεις στρατοί μετά από πολύμηνες μάχες βρίσκονται καθηλωμένοι στα χαρακώματα τους, εγκλωβισμένοι στη λάσπη και έχοντας χάσει κάθε ελπίδα να περάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους. Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1914 και με αφορμή τη μουσική που ακούγεται μέσα από κάποια χαρακώματα, οι τρεις αρχηγοί των στρατευμάτων αρχικά και αργότερα το σύνολο των στρατιωτών, έρχονται σε επαφή και αποφασίζουν να κάνουν ανακωχή για τη γιορτή των Χριστουγέννων.
Την επόμενη ημέρα οι στρατιώτες αρνούνται να συνεχίσουν τον πόλεμο, προκαλώντας την οργή των διοικητών τους που τους θεωρούν προδότες.
Μέσα από τα μάτια ενός Άγγλου ιερέα, ενός φιλόδοξου Γάλλου υπολοχαγού, ενός Γερμανού τενόρου και μιας σοπράνο, ο σκηνοθέτης Christian Carion σκηνοθετεί μια ταινία για αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους, ακόμα και όταν μάχονται σε αντίπαλα στρατόπεδα."Υ.Γ. : Η ταινία είναι γαλλογερμανική συμπαραγωγή, αν έχει κάποια σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: